Ik wou dat het niet in mijn tijd gebeurd was,” zei Frodo.
“Ik ook,” zei Gandalf, “en iedereen die zulke tijden meemaakt ook. Maar dat is niet aan hen om te beslissen. Wij hoeven alleen maar te beslissen wat we doen met de tijd die ons gegeven is.” – J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring

J.R.R. Tolkien schreef zijn epische Lord of the Rings-trilogie tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog en midden in onze laatste Vierde Keerpunt-crisis. Als jongeman had hij de gruwel van de oorlog aan het Westelijk Front tijdens de Eerste Wereldoorlog meegemaakt, waar op één na al zijn beste vrienden omkwamen. Tolkiens roman documenteert de nooit eindigende strijd tussen goed en kwaad, schrijft Theburningplatform.

Er zijn vele momenten van gevaar, waarbij de toekomst van Midden-Aarde afhing van de moed, de dapperheid en het doorzettingsvermogen van een paar schijnbaar doorsnee hobbits. Dit was ook het geval in verschillende episodes tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar de standvastigheid en moed van de gemiddelde man het tij deed keren bij Midway, Stalingrad, Normandië, Guadalcanal en vele andere veldslagen.

Het wordt me duidelijk dat we op de rand staan van zowel een wereldoorlog als een waarschijnlijke burgeroorlog binnen een relatief kort tijdsbestek. Dit komt overeen met de verwachte timing op basis van eerdere crisisperioden in de geschiedenis van het Vierde Keerpunt. Neil Howe voorspelt in zijn nieuwe boek – The Fourth Turning is Here – ook dat het geweld de komende jaren zal toenemen, met een waarschijnlijke climax in de periode 2030 tot 2033. De climax zal de duidelijke winnaars en verliezers van de komende conflicten onthullen. Natuurlijk kan de hele wereld verliezen als de psychopaten die de lakens uitdelen gek genoeg zijn om een Armageddon in gang te zetten.

  Lessen uit George Orwell's '1984'

Ik zou willen dat deze Vierde Keerpunt niet in mijn tijd was gebeurd, maar we kunnen de tijden waarin we leven niet kiezen. We zijn allemaal onwillige deelnemers aan een historische crisis die het lot van toekomstige generaties en neerstortende imperia zal bepalen, en helden en schurken zal creëren die passages in geschiedenisboeken zullen bezetten die over een eeuw tijdens de volgende Vierde Keerpunt gelezen zullen worden door schoolkinderen. We kunnen deze Vierde Keerpunt niet vermijden en de tijd niet terugdraaien naar voorbije seizoenen, net zoals je de tijd niet terug kunt draaien naar de vredige idyllische dagen van de herfst als je eenmaal de stormachtige donkere dagen van de winter ingaat.

We moeten door de stormachtige dagen navigeren die voor ons liggen en het enige wat we kunnen doen is proberen om de tijd die ons nog rest op deze aarde de moeite waard te laten zijn en een verschil te maken. We bevinden ons echt in een epische strijd tussen goed en kwaad. Het Oog van Sauron (aka het Deep State Surveillance Consortium) en de moreel failliete volgelingen die het werk doen van de globalistische Great Reset cabal, zijn de vijand van de mensheid en moeten tot de dood worden bevochten.

Er is nog steeds wat goeds in deze wereld, en het is de moeite waard om voor te vechten. Of het nu gaat om passief Irish Democracy verzet, het belachelijk maken en in verlegenheid brengen van de vijand, ruilhandel om de regering hun belastingen te ontzeggen, het verbouwen van uw eigen voedsel, het houden van uw eigen vee, of uiteindelijk de wapens opnemen wanneer deze crisis om zich heen grijpt, we moeten vechten voor wat goed en fatsoenlijk is in deze wereld. Waarom zijn we anders op deze aarde dan om te doen wat nodig is om ervoor te zorgen dat onze kinderen en hun kinderen op een planeet wonen waar menselijkheid, familie, bescheidenheid en gemeenschap gewaardeerd worden, terwijl hebzucht, verdorvenheid, egoïsme en het verheerlijken van het individu geminacht en verworpen worden?

  WHO plant nieuw "pandemieverdrag" voor 2024

We stevenen duidelijk af op een wereldwijd en binnenlands gewapend conflict. U hoeft alleen maar om u heen te kijken om te zien wat er gebeurt. Angst en ontkenning zijn uw interne vijand, die overwonnen moet worden om de echte vijand onder ogen te zien. U moet paranoïde zijn, want uw eigen regering is uw vijand. De vernietigers hebben de controle over ons land overgenomen en zullen hun rijkdom, macht en controle niet opgeven, tenzij we hen op het slagveld verslaan. Oorlog moet er zijn. Is onze liefde voor datgene wat we koesteren het waard om voor te vechten? Dat zullen we binnenkort zien.

“Oorlog moet er zijn, terwijl we ons leven verdedigen tegen een vernietiger die alles wil verslinden; maar ik hou niet van het felle zwaard om zijn scherpte, noch van de pijl om zijn snelheid, noch van de krijger om zijn glorie. Ik houd alleen van dat wat zij verdedigen.” –  J.R.R. Tolkien, The Two Towers

Paranoia strikes deepInto your life it will creepIt starts when you’re always afraidStep out of line, the men come and take you away

We better stopHey, what’s that sound?Everybody look, what’s going down?

For What It’s Worth – Buffalo Springfield


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Mike Yeadon – Tijdschema naar TirannieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden’s Toespraak tot de Natie: Beschamende hypocrisie als laatste nagel in de doodskist van Amerika
Volgend artikel5G, krachtige radarstations, elektromagnetische velden: De wereldwijde omvang van “Vogel Armageddon”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. idd, ik zei het ook al jaren geleden, het klinkt hard en voor sommigen absurd, maar het kwaad moete letterlijk vernietigd worden, die inhumane griezels, letterlijk, totdat er geen 1 meer ademt en of over anderen zijn/haar macht kan uitoefenen, dus niet in een gevangenis, maar je snapt het, ze moeten er niet meer zijn, genoeg is genoeg, het houd niet op niet vanzelf.

  nb: Ik wil niet tot geweld oproepen en doe ik ook niet aan mee, zo dat heb ik ook weer gezegd lol 😉

  don’t make it a fair fight to that sort, they don’t deserve it.

 2. Mooi om te lezen dat ik niet de enige ben die vaak gelijkenissen trek met LoTR.

  Macht corrumpeert mensen, maakt bijna niet uit wie je er neerzet. 1776 was een uitzondering.

  1945 lijkt het einde van een tirannie uit Duitsland, maar in feite is er toen iets veel sinisters in gang gezet wat we nu langzamaan gaan merken.

  En inderdaad, vele zeggen het, ook D Icke, wij moeten moed tonen en niet wegkijken. Ook J Petersen zegt, dat de tijd aan ons is wat we ermee doen of lafjes wachten hoe de huidige globale tirannie zich langzaam maar zeker over ons ontvouwt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in