Eerder deze week bezocht de Oekraïense leider en komiek Vladimir Zelensky de frontlinies in de separatistische regio Donbass, die de Oekraïense strijdkrachten sinds 2014 bezet hebben en proberen te confisqueren. Opgehitst door zijn NAVO-afgevaardigden riep Zelensky op tot geen enkel compromis met de Russische en rebellerende legers van de Donbass. Hij wil de totale overwinning en de Russen naar de oude grens duwen, zoals in 2014, schrijft John Varoli.

Terwijl de Russische luchtmacht en artillerie een overweldigende overmacht hebben, kon Zelensky op de een of andere manier toch het front bezoeken. Ik betwist niet dat hij daar was. Ik ben alleen verbijsterd waarom de Russen geen uithaal naar Zelensky hebben gedaan om hem tenminste bang te maken. Het is bijna alsof Moskou hem levend en in goede conditie wil hebben.

Elke dag lees en bestudeer ik verslagen van het slagveld, video’s en kaarten van beide partijen in het conflict. In de afgelopen 100 dagen heeft Rusland de frontlinie in de Donbass slechts een paar kilometer vooruit geschoven. Daarentegen had Rusland maar een paar weken nodig om grote delen van de regio’s Kherson en Zaporozhye in (het vroegere) zuiden van Oekraïne in te nemen. Waarom gaat het dan zo langzaam in Donbass?

Ten eerste hebben de Oekraïense strijdkrachten (UAF), dankzij de adviseurs van de NAVO, zich de afgelopen 8 jaar in de Donbass ingegraven en er formidabele versterkingen gebouwd, en zij hebben hun beste troepen naar de rebellenregio gestuurd. Oké, dat is allemaal goed en wel. Maar waarom kunnen de Russen de UAF niet overvleugelen en omsingelen? (Zie kaart hieronder).

Het tweede probleem is dat de UAF burgers van Donbass gebruikt als “menselijk schild”. De UAF neemt vaak schietposities in in scholen, ziekenhuizen, winkelcentra, graansilo’s en flatgebouwen; en probeert zo het Russische vuur op die posities te vestigen om vervolgens te kunnen schreeuwen van “oorlogsmisdaden”. Wij hebben dat in Mariupol zien gebeuren, en daarom heeft die stad zo geleden. (Trouwens, burgers als “menselijk schild” gebruiken is een oorlogsmisdaad).

Toch, ondanks die twee factoren, laten we eens kijken naar de kaart hieronder. Het rood wordt gecontroleerd door Rusland en het lichtblauw door Oekraïne. Gemengde rode en blauwe strepen worden betwist. Zou het niet mogelijk moeten zijn voor Rusland om door de achterhoede van de UAF heen te breken en het te omsingelen?

  De Russen ontruimen de bestuursgebouwen en het stadhuis van Soledar: Hijsen de Russische vlag - Gevechten in de mijnen - Officieel einde van Bakhmutskoye (Video's)
Klik voor groot

Waarom heeft Rusland dat niet gedaan? Zou de reden iets heel onverwachts en schokkends kunnen zijn? Ik kan het mis hebben, en dit is slechts mijn theorie, maar ik heb de indruk dat Rusland de NAVO wil meeslepen in een langzame en slijpende oorlog in Oekraïne. Ik bedoel, lijkt de configuratie van de frontlijn in Donbass niet op een perfecte valstrik?

Kijk vervolgens eens naar de kaart hieronder. Ziet u Slovyansk? Dat is een belangrijk UAF-bastion in Donbass. Als de Russen die stad zouden innemen, dan zou de hele Oekraïense linie in elkaar storten. Bovendien bevinden de Russische troepen zich al ten zuiden van Izyum – 16 mijl van Slovyansk. Ze zijn daar al twee maanden. Waarom zouden ze niet via de M03 snelweg doorstoten en Slovyansk innemen?

In Mariupol heeft het Russische leger, ook al gebruikte de UAF de plaatselijke etnische Russen als “menselijke schilden”, doorgedrukt en die stad in een maand tijd ingenomen. (Ja, er vielen tragisch genoeg veel burgerslachtoffers. Maar het neonazistische Azov-regiment moest onderworpen worden). Nu, nogmaals, mijn vraag – waarom hebben de Russen geen haast om Slovyansk in te nemen?

Klik voor groot.

Dankzij de westerse sancties zijn de energieprijzen wereldwijd hoog, en Rusland boekt recordwinsten. In feite schaden de westerse sancties Rusland niet zoals gepland, wat de NAVO-leiders alleen maar meer frustreert en woedend maakt. Over het geheel genomen zijn de macro-economische indicatoren van Rusland solide, beter dan die van het zwaar door schulden geplaagde Westen, dat geplaagd wordt door een hoge inflatie. Rusland kan deze oorlog eventueel een paar jaar uitvechten; het Westen kan dat niet.

Ik betwijfel of het Westen deze oorlog tot na de herfst kan uitvechten, zonder al te grote economische schade op te lopen, die zou kunnen omslaan in een politieke nederlaag voor de regerende partijen. Vergeet niet – in de V.S. worden in november belangrijke verkiezingen gehouden, en Biden wil heel graag opscheppen dat hij “Vladimir Poetin heeft tegengehouden”.

  Een Oekraine update en een Gonzalo Lira update

Laten we deze oorlog ook eens bekijken vanuit het gezichtspunt van Rusland. Het Kremlin begrijpt dat het een strijd om te overleven is. Biden en de NAVO hebben duidelijk verklaard dat zij Rusland willen verpletteren. In de afgelopen week hebben invloedrijke pro-Biden media, zoals Bloomberg, opgeroepen om Rusland te vernietigen en het op te delen in een dozijn republieken.

Hoewel dit plan niet nieuw is, werd het vroeger alleen gefluisterd in de zalen van de macht; niet in de grote media. (Ik heb dit persoonlijk in 2016 gehoord van mensen bij de Atlantic Council, een invloedrijke denktank in D.C. die de strijd tegen Rusland leidt).

Welnu, Rusland zal niet vernietigd worden. De wanhopige tirades van Zelensky worden gepromoot door machtige westerse PR bedrijven en zonder enige kritische analyse van de media. Zelensky en zijn handlangers hebben hun eigen bizarre parallelle universum geschapen, dat helaas velen in het Westen geloven. Maar in werkelijkheid kan Rusland de NAVO-wapens aanvallen en vernietigen, lang voordat ze het slagveld bereiken. Die zendingen moeten 1.450 km afleggen van de grens van Oekraïne met Polen naar Donbass. Ze zijn kwetsbaar.

Moskou wil Biden en de NAVO een vernederende nederlaag toebrengen in Oekraïne. En het lijkt erop dat Moskou zelfs de NAVO en haar Oekraïense proxies opjaagt: “Ga je gang, blijf maar manschappen en wapens naar de “ketel” Donbass sturen; wij kunnen alles aan wat jullie sturen; wij zullen jullie laten verzanden in een oorlog aan onze grens die jullie niet kunnen winnen.”

Klik voor groot.

De NAVO zet een enorme hoeveelheid wapens en geld in om Rusland te verslaan. Nogmaals, als de NAVO haar doelstellingen in Oekraïne niet bereikt, zullen er in eigen land politieke en sociale onlusten volgen. De burgers van de EU en Amerika betalen een zware economische prijs voor de oorlog van de NAVO tegen Rusland – een op hol geslagen inflatie en een verslechterende levensstandaard.

Biden en de NAVO zetten al hun “fiches” in op de “nederlaag” van Rusland. Intussen heeft de UAF in werkelijkheid weinig mogelijkheden om een succesvol tegenoffensief op te zetten, laat staan dat het zijn linie kan houden tegen de langzame maar gestage Russische opmars. Onderweg nemen de Russen heel wat NAVO-wapens in beslag. Russische soldaten plaatsen vaak humoristische video’s van Amerikaanse wapens en drijven de spot met Biden door hem te “bedanken”.

  'Geef oorlog een kans' - Een 'oorlog waar zelfs pacifisten achter kunnen staan'

Als het regime van Zelensky werkelijk om Oekraïne gaf, dan zou het over vrede onderhandelen. Als Europa en de VS werkelijk vrede in Oost-Europa wilden, dan zouden zij Zelensky dwingen het recht van Donbass en de Krim te erkennen om hun eigen lot te kiezen.

Het verlangen van de Krim en de Donbass naar onafhankelijkheid van Oekraïne wordt trouwens het “zelfbeschikkingsrecht” genoemd. Dit begrip werd in 1918 door de Amerikaanse president Woodrow Wilson (een democraat) gepropageerd met betrekking tot de nieuwe landen van Midden-Europa.

Sinds 1918 is het “recht op zelfbeschikking” een fundamenteel beginsel van het internationaal recht dat door de wereldgemeenschap wordt aanvaard. Het staat niet ter discussie. De enige vraag die beantwoord moet worden is: waarom denkt het Westen dat Donbass en de Krim dit recht niet mogen hebben. Maar dat is een onderwerp voor een andere dag.

Wij zijn getuige van een grote tragedie. Twee overwegend Slavische naties met een gemeenschappelijke geschiedenis en cultuur bestrijden elkaar in een wrede oorlog. Maar uiteindelijk kan de geografie niet veranderd worden – Rusland en Oekraïne zijn buren en moeten met elkaar leren leven. Uiteindelijk zullen zij vrede moeten sluiten.

Tezelfdertijd zal Moskou nooit een vijandige NAVO in Oekraïne dulden. In de afgelopen 800 jaar hebben de Teutoonse ridders het geprobeerd, de Polen hebben het geprobeerd, de Zweden hebben het geprobeerd, Napoleon heeft het geprobeerd, en natuurlijk hebben de nazi’s het geprobeerd. Allemaal hebben ze geprobeerd Rusland binnen te vallen en te verslaan.

Het resultaat was altijd hetzelfde – een absolute en totale mislukking. Maar Biden en de NAVO denken dat zij deze trend kunnen ombuigen. Zij zullen spoedig hun…

EINDE ZIEN


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De tweede fase van de massapsychose is begonnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWeer een verschrikkelijke “vaccin” bijwerking: Kankerachtige tumoren op de injectieplaats
Volgend artikelKijk: Patholoog verklaart in 2 minuten waarom zoveel mensen plotseling aan een “mysterieus syndroom” sterven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Persoonlijk heb ik weinig verstand waar het oorlogen en strategie betreft.

  De rijken der aarde varen er altijd wel bij.
  De gewone man/soldaat is voor hen het werktuig.
  Ze bedienen kanonnen, geweren en dergelijke.
  Ze bekopen het met psychische, lichamelijke klachten en lijden, en de dood.

  M.i.z. zegt dit genoeg over de oorlogs zuchtigen.
  Ze kijken toe, bepalen strategie en zitten hoog en droog op afstand.

  Daarbij komt Zelenski is een puppet v. USA.
  Poetin een leerling v. Schwab.

  Allen die ik benoemd heb zijn niet betrouwbaar.

  Mijn gedachte is dat deze oorlog, een onderdeel is v.d. great reset.
  Of Schwab dit in zijn boek benoemd heeft of niet doet er niet toe.

  Van de great reset plannen, moet nog steeds, veel besproken worden met betrokkenen.
  Maar ook met regeringen en dergelijke, getuige het verzet v.d. Afrikaanseregeringen, die het who verdrag weigerden te tekenen

  Het boek van Schwab mag een leidraad zijn, maar alles staat op losse schroeven.

  Wat Oekraïne betreft, dat daar de bezem door gaat is voor het land misschien wel goed.
  De bewoners zijn echter weer eens de dupe.

  Oorlog is vernietigen.
  Great reset is vernietigen.

  Deze 2 samen zijn totaal verwerpelijk evenals de aanstichters.

  Toch heb ik zoiets, nu het toch zo is, dat Poetijn mag winnen.
  Het Maidan verdrag nageleefd moet worden, en de Russen evenals europa, bewezen, de buffer landen nodig hebben.

  Alle instanties die deze oorlog hebben aangejaagd, horen verdoemd te zijn.
  Anders ga zelf in persoon in de loopgraven en het oorlogstuig.

  Dat gerechtigheid mag zegevieren.

 2. “Terwijl de Russische luchtmacht en artillerie een overweldigende overmacht hebben, kon Zelensky op de een of andere manier toch het front bezoeken. Ik betwist niet dat hij daar was. Ik ben alleen verbijsterd waarom de Russen geen uithaal naar Zelensky hebben gedaan om hem tenminste bang te maken”

  dat krijg je als je jews out of the equation haalt

 3. In het boek over Alexander de Grote van Rubin Lane Fox staat beschreven hoe voor de oorlog de generaals bij elkaar kwamen en de uitslag bespraken. De oorlog was daarna nog pro forma… de nieuwe kaart was al getekend. Dat zal nu meer dan 2000 jaar later wel niet zo zijn.
  In de oorlog van de Grieken tegen de Perzen vochten de Grieken tegen Griekse huurlingen aan Perzische zijde.

 4. Geniale artikelen hier. Ik ga steunen met die kleine beetjes die ik heb maar keep this up. De toekomst zal het leren dat wij hier aan de goede kant van de geschiedenis staan.

 5. President Poetin heeft vanaf het begin verklaard dat ze zo min mogelijk burger doelen willen raken. Dat betekent dat het leger langzamer moet opereren. Je ziet ze militairen doelen met precisie wapens uitschakelen en eerlijk is eerlijk, je mag spreken van vakwerk.
  Waarom zouden ze president Zelensky uitschakelen? Dat zou juist escaleren zijn met veel woede. Hij maakt zichzelf steeds belachelijker en hij sleurt de EU, de NAVO en de USA mee. De EU stort vanzelf in. De NAVO wordt uitgehold en het ware gezicht duidelijker. De USA krijgt steeds meer problemen in eigen huis. Miljarden dollars naar de Oekraïne hebben niets opgeleverd. Erger nog, geleverde Amerikaanse wapens die het Russisch leger vernietigen of in beslag nemen. Rusland heeft bijna bereikt wat ze van plan waren. Ondertussen waarschijnlijk nog informatie over de biolabs. Wat hebben ze gevonden? Kunnen ze de genade uitdelen? Het is afwachten. Dus waarom zou Rusland meer risico lopen als het niet nodig is?
  Het is wachten op de boemerang die terug slaat vanwege handelen uit intense haat.

 6. De EU en de media horen zich kapot te schamen dat ze jarenlang hebben weggekeken van de aanvallen van het Oekraïense leger op burger doelen. Huizen, woonwijken, scholen, niets wordt gespaard. Rond de 14.000 burger doden en dan je mond houden is onmenselijk. Waar hebben ze het lef vandaan gehaald om voor een president die hiervoor verantwoordelijk is nog een staande ovatie te geven? Misselijk makend dat is wat onze leiders, de EU zijn. Nog steeds wordt de waarheid niet verteld in de media en de politiek.
  Daarom benoem ik het hier, zodat de bevolking even stil kan staan in nagedachtenis aan de vele slachtoffers. Laat hun dood niet doelloos zijn en vertel de verhalen van de slachtoffers. Net zolang tot niemand het meer kan verbergen.
  Rust in vrede!

 7. Een goed artikel.
  Het lijkt er inderdaad op dat Rusland het “ vernederd worden “ door de USA en de EU zat is.
  Rusland en Putin wil “ mee tellen “ mee spelen op het wereld toneel.
  Al vele malen wilde RUSLAND SPREKEN OVER HET UIT REIDEN VAN DE NAVO.
  (Voldoende documentatie hierover!)
  PUTIN WILDE VEILIGHEIDS GARANTIES VOOR ZIJN LAND……. EN TERECHT…..
  Maar noch de USA noch de EU noch de NAVO namen Putin serieus.

  Rusland is de vijfde grote natie op het gebied van handel en grondstoffen….. Rusland kan helemaal “ selfsupporting “ zijn maar deze plaats in de “ wereldhandel” wordt hen niet gegund.
  Amerika wil superieur zijn…… met hun dollar……. Dit lijkt nu te gaan veranderen…
  De dollar is niets waard, ( gewoon lucht dit is niet vol te houden) geen onderliggend goud, maar de Roebel staat ondanks alle sancties zeer sterk….. met onderliggend goud.❗️
  Bovendien heeft de USA Rusland met een penne. Streek uitgesloten van het SWIFT betalings verkeer, zomaar van de ene op de ander dag bij wijze van sanctie……. Rusland kan dus niet bij hun dollars, waarmee het gas werd betaald.❗️

  Verder heeft Putin een grote voorraad aan grondstoffen…….
  Er is nu op dit moment al een tekort aan een grondstoffen ( een gas soort) wat nodig is voor de chips productie…… moet je eens nadenken CHIPS waar zitten ze op dit moment niet in ….
  Zo kan Putin de wereld WURGEN……. ❗️Dat realiseert onze overheid zich niet lijkt wel…..❗️
  En wij hebben er met onze zinloze sancties zelf om gevraagd…. ❗️Het lukt wel alsof Rutte dit niet ziet….. ❗️Hoe dom❗️
  Maar hij, Rutte , volgt het “Europa beleid” ….. wij hebben geen regering meer….. van der Leijen vind dat dit moet❗️
  Dit is nog maar één voorbeeld maar vele toeleverings bedrijven zullen zonder grondstoffen komen te zitten….. Gevolg fabrieken dicht….. werkeloosheid.
  Nog minder geld…. Om boodschappen te doen…. Gevolg ONRUSTEN…..

  HET ZOMAAR RÜCKSICHTSLOS AFSLUITEN VAN HET SWIFT SYSTEEM HEBBEN : andere landen welke hun munt ook gekoppeld is aan de dollar hebben dit ook gezien…………
  En ze weten als ze iets doen wat Amerika niet zint ook zij afgesloten zullen worden van het SWIFT systeem….( denk aan Saudie Arabië China, Brazilië en de andere BRIC landen India, enz)
  Deze landen steunen Rusland in hun strijd tegen………… de superioriteit van de USA en Europa. ( de laatste is een vazal staat van de USA) ❗️
  Daarom willen deze landen zich nu gaan afkeren van de dollar als international betaal munt en zich gaan richten op een betalings systeem met als onderpand de Roebel of misschien de Yuan ( China)

  Amerika begrijpt dit en slaat daarom zo wild om zich heen…
  Met wapens ….. maar dat is een lachertje.
  De corruptie in de Ukraine zorgt ervoor de de wapens eerder op het Dark Web staan dan dat ze aan het front kunnen zijn. En de nazi’s verdienen geld als water en kopen hiervan dure huizen in Gstaad in Zwitserland….. ( artikel deze week)

  Putin houdt zowel de Ukraine als de USA en Europa in de houdgreep.
  HIJ WIL ERKENNING. HIJ WIL LEVEREN HEEFT HIJ ALTIJD GEDAAN,MET GAS, MAAR HIJ WIL GEEN NAZI’S AAN ZIJN GRENZEN…….. Daar heeft hij gelijk in….. zie Azov bende… zo zijn er veel meer.
  PUTIN SNAPT DIT UKRAINSE VOLK BETER DAN WIE OOK……❗️

  De enige oplossing is PRATEN, MAAR DE KOMIEK IN KIEV WIL DAT NIET……Hij wil winnen……
  en gaat door totdat er geen Ukrainer meer over is…. Dit is pure wreedheid tegen zijn eigen volk… ❗️

  ( lees het artikel van de Engelse journalist die moest snel Leviv uit omdat hij anders gemarteld of vermoord zou worden omdat hij kritische vragen stelde. )

  Langzaam aan zal de onrust toenemen in de westerse wereld. Ook in Nederland….
  Onze regering zal de schuld naar Putin schuiven maar de mensen die hier in Nederland in de kou zitten hebben daar geen boodschap aan.
  Als je komende winter zonder verwarming zit….
  Wil je warmte.
  Als je je de supermarkt niet meer kunt betalen, dan wil je geld voor levens onderhoud…..eten !
  Zowel Ukraine als Rusland als Europa en met als grote gangmaker Amerika ( voor bevolking daar zal het wel meevallen die hebben meer terreur van het vaccin ) staat een onrustige winter te wachten….

 8. Als het je doel is om zo weinig mogelijk schade aan de infrastructuur aan te richten, en zo weinig mogelijk burgerslachtoffers te veroorzaken, dan is er niets mooier dan een vijand die je de gelegenheid bied hem in een stationaire oorlog te vernietigen…
  En hetzelfde geld voor het westen en haar zelfmoordsancties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in