In de loop der jaren heeft de Europese Unie voedselproducenten, maar vooral koks en restauranthouders, getergd met steeds absurdere etiketteringseisen. De vermelding van allergenen bij elke worstkraam zou levens redden. Maar als het gaat om producten van de liefste lobbyvrienden zijn etikettering en allergieën niet meer belangrijk. Diermeel is verboden als voedsel vanwege het gevaar van BSE – maar insectenmeel wordt zonder enige empirische waarden door de vingers gezien en een aanzienlijke dosis cyanide is toegestaan in dezelfde toebereiding, schrijft Report24.news.

In de sociale media doet de stelling de ronde dat de stof chitine, een suikerverbinding waaruit het exoskelet van insecten is opgebouwd, op zichzelf giftig en gevaarlijk is. Deze bewering kritiekloos overnemen is problematisch, omdat men daarmee opnieuw de halfgeschoolde sociologie-dropouts van de verschillende factcheckers in de kaart speelt. Want chitine zou op zichzelf niet het probleem moeten zijn.

Kan de mens chitine überhaupt verteren?

Tot enkele jaren geleden werd chitine, dat voorkomt in insecten en schimmels, beschouwd als onverteerbaar voor de mens. Deze informatie is nog steeds te vinden op de website van de Oostenrijkse federale overheid. Onverteerbaar betekent dat het lichaam er geen voedingsstoffen uit kan halen; een onverteerbare stof wordt onveranderd uitgescheiden. Het is dus niet giftig of gevaarlijk. In feite heeft de mens zich gedurende de hele evolutie met insecten gevoed. Dit geldt met name voor Afrikanen ten zuiden van de Sahara, en in mindere mate voor Noord-Europeanen.

Daarom heeft de mens in de loop van de evolutie het vermogen verworven om chitine om te zetten en te gebruiken als voedselcomponent. Dit gebeurt door chitinase, dat min of meer in menselijk maagvocht voorkomt. Meer bij mensen uit evolutionaire lijnen die in het verleden vaker hun toevlucht namen tot insectenvoedsel, minder bij noorderlingen. Een wetenschappelijke studie over deze bevinding vindt u hier. Het staat vast dat chitine geen significante bijdrage levert aan de menselijke voeding.

Met betrekking tot het bovenstaande virale bericht over chitine moet hier worden toegevoegd dat wordt beweerd dat chitinase verband houdt met astma en de ziekte van Gaucher. Aangezien chitinase een natuurlijk bestanddeel van het menselijk spijsverteringsstelsel is, is een auto-immuunziekte hier denkbaar, maar een automatisch, direct verband met de consumptie van chitine is logischerwijs onwaarschijnlijk. Het probleem met de consumptie van insecten is waarschijnlijk een ander, en dat is het onderwerp van deze tekst.

  Heeft COVID Paniek een massapsychose veroorzaakt?

Insectenvoeding in de evolutie

Wetenschappers hebben zich altijd afgevraagd hoe de mens zijn moderne hersenen heeft kunnen ontwikkelen. Sommigen zijn tot de conclusie gekomen dat het voedsel van insecten hen heeft geholpen deze evolutionaire stap te zetten. Of dit juist is, kan niet met zekerheid worden vastgesteld. Men kan ook de “uit Afrika” theorie gebruiken, volgens welke de moderne mens in Afrika evolueerde en vervolgens de wereld koloniseerde. Er zijn echter ook verschillende aanwijzingen dat er vroege geavanceerde beschavingen waren in andere delen van de wereld – waaronder Europa. Overigens is het oudste schrift dat tot nu toe bewaard is gebleven, gevonden in wat nu de Balkan is en niet in Afrika of Mesopotamië. Maar dit zijn kanttekeningen die een geïnteresseerde lezer kunnen motiveren om zijn eigen onderzoek te doen.

Andere bestanddelen van insecten

Insecten bestaan niet alleen uit chitine, dat slechts het equivalent is van het skelet. Binnenin bevatten ze verschillende voedingsstoffen. Ze bevatten veel eiwitten, onverzadigde vetzuren en vezels, vitaminen en sporenelementen. Dat is de uit voedingsoogpunt interessante en “positieve” kant, zo u wilt. Maar zoals elk voedsel kunnen ook insecten besmet zijn. Bij diegenen die op het bord komen, is de kans op een hoge besmetting zelfs bijzonder groot. Dit komt omdat insecten niet individueel uit de wei worden geoogst, waar vrijlevende dieren zeker zo gezond zijn als in het wild gevangen dieren. Integendeel, men is van plan, of doet dat al, om insecten industrieel te kweken en te gebruiken in gigantische fabrieken. Dit is natuurlijk net zo walgelijk en onnatuurlijk als allerlei dierenfabrieken, waar geldbeluste en zielloze groepen mensen hoogontwikkelde landbouwhuisdieren dwingen tot onmetelijk lijden en marteling.

Parasieten en toxines

Insecten kunnen massaal worden vervuild door verontreinigende stoffen. Enerzijds komt dit door de natuurlijke aantasting met parasieten, die op hun beurt ongezond tot giftig kunnen zijn voor de mens. Om de onnatuurlijke massakolonies vrij van parasieten te houden, worden ze behandeld met verschillende gifstoffen en medicijnen. Deze komen dan samen met de andere insectendelen in het menselijk voedsel terecht. De EU, die onlangs een toevoeging van vijf procent insecten aan levensmiddelen heeft goedgekeurd zonder een speciale etikettering van allergenen voor te schrijven, heeft voorzorgsmaatregelen genomen en in dezelfde verordening vijf milligram cyanide, of blauwzuur, per kilo insectenmeel toegestaan. In een studie werd reeds gewezen op een belangrijk probleem in verband met insectenkwekerijen: In meer dan 81 procent (!) van de geteste insectenkwekerijen werd een hoge parasietenbelasting aangetroffen; in 30 procent van de gevallen konden de aangetroffen parasieten ziekten bij mensen veroorzaken.

  Pedofiele priesters hebben 'eigendomsrecht' om niet aangeklaagd te worden voor verkrachting van kinderen volgens Hooggerechtshof Louisiana

Allergieën en kruisreacties

Mensen die allergisch zijn voor schelp- en schaaldieren kunnen ook allergisch zijn voor insectenpoeder. Dit punt is bijzonder interessant, aangezien de EU ons al jaren martelt door overal allergie-informatie weer te geven. Alleen in het geval van insectenmeel hoeft dit niet te gebeuren, de consument moet de lijst met ingrediënten zeer zorgvuldig bestuderen om te weten te komen wat hij eigenlijk gaat kopen – zonder te worden geïnformeerd over het allergische potentieel. Over de risico’s van allergieën voor eetbare insecten verscheen dit artikel in 2018 in de “Ernährungs Umschau”. “Objectieve allergische reacties werden waargenomen vanaf ongeveer 0,2 gram meelworm-eiwit.”

Het feit dat volgens de nieuwe verordening allergenen niet hoeven te worden geëtiketteerd, geeft aan dat de goedkeuring van insecten als voedsel gebaseerd is op lobbywerk van de globalistische grote industrie – want nogmaals, de wet is niet voor iedereen gelijk. Overigens worden grote insectenproducenten weer eens “belangeloos” gefinancierd door de Bill and Melinda Gates Foundation, wie had dat gedacht? Een gerelateerd opiniestuk met de bitter vervelende titel “Bill Gates: let them eat bugs!” verscheen zelfs in de wereldberoemde Washington Times.

“De vraag is natuurlijk waarom een voormalig Microsoft-directeur die de afgelopen twee jaar heeft besteed aan het treiteren van Amerikanen in de richting van een Chinees systeem voor bescherming tegen het coronavirus en gedwongen COVID-19-vaccinaties, in de eerste plaats eersteklas landbouwgrond zou willen bezitten.” – Washington Times

Het BSE-schandaal

Velen herinneren zich wellicht het BSE-schandaal. In de volksmond werd de veeziekte ook wel gekkekoeienziekte genoemd. De degeneratieve zenuwziekte, waardoor de hersenen oplossen, werd verspreid door het voeren van diermeel. Na vele ziektes en sterfgevallen werd het voeren van diermeel aan landbouwhuisdieren vervolgens verboden – in 2021 weer toegestaan onder zogenaamd strenge voorwaarden. Soortgelijke problemen zijn te verwachten bij het voeren van insectenmeel aan dieren, maar ook aan mensen. De reden is niet de algemene schadelijkheid van insecten op zich, maar de onnatuurlijke massale kweek, die moet leiden tot ziekten en plagen. In de toekomst zullen gelukkige en gezonde mensen waarschijnlijk vooral degenen zijn die het zich kunnen veroorloven om zonder industrieel geproduceerd voedsel te leven. Mits het systeem van de Great Reset en de VN Agenda 2030 dit überhaupt nog toelaten.

  Een verborgen alliantie van voormalige jonge wereldleiders van het WEF werken samen om de Grote Reset af te dwingen, waaronder Macron, Trudeau, Ardern, & Boris Johnson

“Eat ze bugs” – het is goed voor het zielige klimaat

Dat het “goed voor het klimaat” is om insecten te eten is een globalistische campagne die al vele jaren gaande is. Hier is een artikel over dit onderwerp van ORF, 2020. Neem deze zin, “Het eten van insecten is goed voor het klimaat”, op zichzelf en bedenk wat voor soort mentaliteit iemand moet hebben die zich aan een dergelijke mening onderwerpt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Terwijl het volk geacht wordt insecten te eten, eten de elites van de G20 de duurste steaks ter wereldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBIOWAPENFABRIEKEN: Nieuwe studie toont aan dat de volledig gevaccineerden mRNA en spike-eiwitten afgeven aan de ongevaccineerden
Volgend artikelHongaarse premier Orbán drijft de spot met EU-corruptieschandaal: “Als ze zo doorgaan in Brussel, zitten binnenkort genoeg Europarlementariërs achter de tralies om hun eigen voetbalteam te vormen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

42 REACTIES

 1. Kankers zijn gek op de eiwitten van insecten! Ook dit weet men naar al te goed ! Dus…maar goed men is zelf verantwoordelijk om zich zelf te vergiftigen met een “verkankerd” ingrediënt. Men doet er vrij luchtig over !

  • @Q17, Ik weet dat ziekenhuizen overdreven veel machines/tech hebben aangekocht beftreffende kanker….Zouden ze helderziende in dienst hebben bij het WHO die dit vanaf boven faciliteren?

  • Hallo Q17
   Dat kanker goed gedijt met insecteneiwitten wist ik nog niet , heeft U links naar studies of een goed artikel hierover bij de hand?
   Ik heb op het web gezocht met de woorden “cancer” en “insect prorein” (Duckduckgo) maar dat leverde geen relevante resultaten op.
   bijvoorbeeld
   https://microbiologycommunity.nature.com/posts/an-insect-symbiosis-with-cancer-like-metabolism
   heeft het over dat sommige insecten eenzelfde mechanisme als kankercellen in symbiose met bepaalde bacteriën gebruiken om bepaalde aminozuren te kunnen produceren.

   Ik zou het op prijs stellen als U deze links wil vermelden in een reactie of eventueel goede zoektermen voor het internet, bij voorbaat dank

   • Heer laat de schaapjes langzaam dood gaan zij hebben mij en mijn familie tegen mekaar op gezet en uit mekaar gespeelt en zij genoten er echt van maar nu zijn de rollen om gedraaid nu mogen wij genieten ik zie om mij heen veel schaapjes om vallen en ja ook in mijn familie de hel is nog goed genoeg voor dat schaapjes tuig zij moeten eeuwig branden is mijn wenst .

  • De doelpalen zijn verzet. Vroeger kreeg je de Nobelprijs als je een mensheidreddende ontdekking hebt gedaan, Nu krijg je het als je het Spel begrepen hebt. Er zijn bedrijven die erin mee gaan omdat men denkt You better Join them if you can not beat them en anderen azen op de bijbehorende subsidiering. Het Neolib. systeem heeft immers al voldoende eelt op menig geweten laten groeien, dus.
   In de nabije toekomst zouden we in een “conversatie” met een Woke dezelfde tools kunnen gebruiken als zij, door bv te zeggen dat wij het zielig voor de insecten vinden en het daarom niet eten. Vooral zij, die nu hun gezichten op schilderijen en vloeren plakken zullen dan compleet in de war raken omdat hun hard drive geheel anders gekalibreerd is en geen antwoord kunnen produceren. Maar dan hebben zij nog altijd de communicatietruc voorhanden om ons buiten alle inhoud om persòònlijk aan te vallen. Daarom moeten wij t.z.t. altijd een of andere steek- of bijtinsect achter de hand houden om hen op dat moment suprème dit insect toe te werpen. Geheel CO2 neutraal natuurlijk.

 2. Nu krijgt de al wat oudere slogan van de Albert Heijn weer een nieuwe betekenis ingeblazen : “We letten op de kleintjes ! ”
  Omdat het altijd al een kat en muisspel is geweest op het gebied van wetten waarin producenten allerlei trucs hebben verzonnen om onder bepaalde wetgeving uit te komen. Een mooi vb is de vele verschillende benamingen die de industrie in de loop der jaren verzonnen heeft voor suiker. En dit was tòen nog omdàt er regelgeving bestond, maar nu BEPAALT de industrie zelf wat de EU en daarmee alle daaraan verbonden zgn. ‘overheden’ wel en niet moeten en mogen.
  Net zoals het hele covid pakket essentieel was om in ons leven te brengen om de basis ingrediënten voor een controle staat te verwezenlijken, inclusief de aloude wens van depopulatie, is dit hele insectennarratief voor hen essentieel om . . .Oej, nu ben ik de draad kwijt. Misschien weet iemand van jullie waar ik naartoe wil met deze vergelijking.

 3. “Er zijn echter ook verschillende aanwijzingen dat er vroege geavanceerde beschavingen waren in andere delen van de wereld”
  En hoe….Vergelijk de pyramides van Guatemala maar met die van Cambodja……No contact….Zijn bijna 1:1 en zo oud,dat ze het niet eens kunnen vaststellen. De spynx in Egypte heeft aan basis tot het midden sporen van een waterstroom dat er langdurig langs heeft gestroomt. Om zomaar ff wat op te noemen…

 4. * Acheta domesticus- huiskrekel
  Cricket Engels – krekel
  * Grylicodes sigillatus – gedroogde bankrekening
  * Locusta migratoria- treksprinkhaan
  Grasshopper Engels- sprinkhaan
  * Tenebrio molitor – gedroogde meelworm
  Mealworms Engels- meelworm
  * Alphitobius diaperinus – hele en gemalen larven van de buffalokever
  ( kleine meelwormen)
  Beetle Engels – kever
  Larvae Engels – larven

 5. Kunnen we ons nu allemaal gaan focussen op vrede herstellen. Eten inkopen bij lokale boeren, verse groenten. En zo meer. Een kip, een stukje vlees. Tomaatjes op je balkon kweken, voedsel ruilen. En niet meer energie besteden aan al dat andere. Laat alle gekkigheid voor wat het is. Het gaat nooit gebeuren. Als iedereen het uit blijft lachen, elkaar onderling helpt, gaat het nooit gebeuren.

 6. Tijd van de kleefstokjes komt weer terug zuiderburen…Dikke handel zo..Als er überhaupt nog wat vliegt als ze 5G volluit aanzetten.

 7. Ik kreeg deze week 2 foto’s toegestuurd:
  Foto 1 een chipszak met insecten er in verwerkt. Was engelse opdruk.
  Foto 2 een zak diervoer ( hond) waar insecten genoemd worden als ingredient.
  Het komt er aan dus. Lees je verpakkingen!

 8. Google
  Chinese elite food

  En je krijgt dit
  Amid milk scare, China’s elite get special food – economictimes.com
  In China, what you eat tells who you are – Los Angeles Times
  The Chinese Communist Party’s Special Supplies Food System – World Scientific Publishing

  Het is hetzelfde wat gates doet met zijn exclusieve grond aankopen

 9. De mensheid wordt vernederd, ziek gemaakt en moet dood dat is hun Satanische Agenda. Het zijn zieke psychopatisch duivels, en ze gaan door als ze niet gestopt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in