Hongaarse premier Viktor Orban

Nadat een belastingadviseur van het Europees Parlement woensdag in Italië werd aangehouden op beschuldiging van corruptie, gaf de Hongaarse premier Viktor Orbán commentaar op het groeiende aantal EU-ambtenaren dat in de boeien wordt geslagen, bericht John Cody.

“Als ze zo doorgaan in Brussel, zullen binnenkort genoeg leden van het Europees Parlement achter de tralies zitten om hun eigen voetbalteam te vormen. Wie weet? Misschien halen ze zelfs het Europees kampioenschap van 2024. Tijd om het moeras in Brussel droog te leggen,” schreef Orbán op Twitter.

De EU, en met name het Europees Parlement, beschuldigt Hongarije al lange tijd van corruptie en schendingen van de rechtsstaat. De instelling ondergaat momenteel echter wat het grootste corruptieschandaal in haar geschiedenis wordt genoemd, waardoor linkse politici zich in allerlei bochten wringen om de groeiende crisis het hoofd te bieden.

Bij belastingadviseur Monica Rossana Bellini is een inval gedaan in haar kantoren in Milaan. Zij werkte als werknemer van het voormalige Italiaanse socialistische parlementslid Pier Antonio Panzeri, die door de Belgische autoriteiten werd gearresteerd voor zijn rol in Qatargate. Door het schandaal heeft de politie meer dan 1,6 miljoen euro aan smeergeld teruggevonden, waarvan een groot deel in de vorm van contant geld in aktetassen en papieren zakken.

Panzeri werd op 9 december gearresteerd wegens corruptie, samen met Eva Kaili, de inmiddels afgezette vicevoorzitter van het Europees Parlement. Panzeri heeft nu zijn schuld toegegeven en zich bereid verklaard met de autoriteiten samen te werken in ruil voor een gevangenisstraf van slechts één jaar. Volgens Duitse persberichten heeft Panzeri ermee ingestemd de onderzoekers uitgebreid inzicht te geven in de criminele structuren die in het spel zijn.

  Engeland heeft momenteel 62,5 miljard euro bespaard door Brexit

Panzeri’s getuigenis bevat mogelijk de namen van andere politici in het omkoopschandaal, samen met welke beloningen werden beloofd en welke financiële afspraken werden gemaakt met andere landen.

Het is niet de eerste keer dat Orbán commentaar levert op het schandaal. In december zei hij dat Brussel al lang corrupt is en dat Qatargate de problemen waarmee de EU al te kampen had, alleen maar groter heeft gemaakt.

“We zien ook dat in het Europees Parlement steeds meer leden van de Europese Volkspartij (EVP) getroffen worden, nu het aantal betrokkenen toeneemt. Het zou dus niet eerlijk zijn om te zeggen dat de praktijk van het illegaal aannemen van geld en de politieke vergelding daarvoor exclusief is voor de linkerzijde van het politieke spectrum.

Het is een bedreiging die de democratische politiek overal bedreigt en waartegen verdedigd moet worden. Aangezien iedereen in Brussel weet dat dit niet pas nu is begonnen, en de algemene opvatting altijd is geweest dat Brussel vol corruptie zit, is de vraag waarom er geen verdedigingsmechanismen bestonden.”

De conservatieve leider van Hongarije sprak ook over het gebrek aan toezicht waardoor de corruptie kon plaatsvinden.

“Maar zonder de bal naar u terug te kaatsen, zou ik stilletjes willen vragen waar de onderzoeksjournalisten in Brussel de afgelopen tien jaar waren toen dit soort zaken welig tierden en bijna dagelijkse praktijk werden? Er is dus voor iedereen werk aan de winkel,” zei hij.

De conservatieve regering van Hongarije maakt ongetwijfeld van de gelegenheid gebruik om terug te slaan op de EU, die onophoudelijk heeft geprobeerd de Fidesz-partij uit de macht te krijgen. Maar zij zijn niet de enigen die zich zorgen maken over de corruptie in de machtigste instellingen van Europa.

  De EU wil een asielcentrum aan haar buitengrens

Het huidige schandaal houdt zelfs verband met migratie, een kwestie waarover Hongarije al lang in conflict is met Brussel. De vermeende betrokken parlementsleden drongen in een resolutie van het EU-parlement aan op visumvrij reizen voor Qatarese burgers, wat wellicht een belangrijke reden was waarom Qatar zoveel geld bood aan de ambtenaren. De resolutie werd aangenomen met honderden stemmen, waaronder die van alle socialistische en linkse parlementsleden. De Hongaarse partij Fidesz onthield zich volledig van stemming.

EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson sprak dinsdag tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement over corruptiezaken en zei dat “de transparantie en de anticorruptiemaatregelen in alle instellingen van de Europese Unie moeten worden vergroot.”

“Ten minste 60 procent van de criminele organisaties maakt gebruik van de mogelijkheid om politici om te kopen, te kopen en beslissingen te beïnvloeden om macht te verkrijgen,” zei Ylva Johansson.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

EU corruptieschandaal blijft groeienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelInsecten als voedselingrediënt: Risico op allergie en vergiftiging aannemelijk
Volgend artikelTer nagedachtenis aan de David Crosby die hij ooit was, voordat “het virus” zijn hersenen opat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

24 REACTIES

  • Laten we allemaal hopen dat Izabela gelijk krijgt. Lijkt me heerlijk als SSCHWABBER opgeruimd is.
   Tegelijkertijd weet ik ook dat velen met zijn gedachtengoed zijn vergiftigd. Ik hoop dat comateuze schapen dit jaar wakker zullen worden. En in verzet zullen komen. Want ik heb vaak het gevoel dat het dit jaar erop of eronder gaat worden.

 1. Ik hoop dat de uitspraak van Orban bewaarheid wordt. Niets, maar dan ook niets doet die EU bende voor het gewone volk. Alleen maar dwingende, geldverslindende maatregelen voor het volk, dat ook nog kakkerlakken moet vreten van die zooi daar. En dan nog de krankzinnige sancties, die m.i. In opdracht van usa, aan Rusland opgelegd worden. Diezelfde sancties zijn de oorzaak van de energieellende, de komende werkloosheid, de daardoor ontstane armoede. Alles bewust in elkaar gezet om het klootjesvolk te onderwerpen aan de waanzin van Schwabber en zijn marionetten.

 2. ‘De vermeende betrokken parlementsleden drongen in een resolutie van het EU-parlement aan op visumvrij reizen voor Qatarese burgers, wat wellicht een belangrijke reden was waarom Qatar zoveel geld bood aan de ambtenaren. De resolutie werd aangenomen met honderden stemmen, waaronder die van alle socialistische en linkse parlementsleden.’

  Het is allemaal zo enorm eenvoudig. Arresteer IEDEREEN die voor deze resolutie stemde. Arresteer IEDEREEN die bij de jezuïetenorde hoort. Arresteer iedereen die met het WEF meewerkt. Deze mensen staan allemaal op lijsten die ze zelf hebben gemaakt, we hoeven ze alleen maar allemaal op te halen en te verzenden naar werkkampen voor dwangarbeid. Want we gaan deze demonen natuurlijk niet ten koste van de maatschappij opbergen. Laat ze zich maar doodwerken.

  • @Naam:* >> (Arresteer IEDEREEN die voor deze resolutie stemde. Arresteer IEDEREEN die bij de jezuïetenorde hoort. Arresteer iedereen die met het WEF meewerkt.)

   Volledig met je eens, maar wie gaat die arrestaties uitvoeren. Aangezien die club ook overal bij betrokken is die de arrestaties zou moeten uitvoeren. We leven in een in en in verrotte corrupte wereld, waar alles met los zand aan elkaar vast zit ? Het grootste gedeelte van de bevolking zijn angsthazen, en wegkijkers. Fijne dag.

   • Wanneer de oorlog in Oekraine tot zijn hoogtepunt zal komen, en één van de partijen moet kleur bekennen, dan pas zullen we weten welke richting we uitgaan.
    Als America wint (steeds minder waarschijnlijk)weten we aan de hand van hun agenda wat ons te wachten staat en zullen ze ons tot insectenetende slaaf maken. Slechts enkele van de huidige leiders zullen kunnen meeregeren, de rest zal geëlimineerd worden.
    Maar als alle Nato munitie is opgebruikt, en de Amerikanen zich moeten terugtrekken, zal het Russisch (BRIKS) front de heerschappij over Europa overnemen.
    Wat denk je dat er zal gebeuren met deze meelopers en media?

  • Zoals ik eerder al zei, laat ze de door de NAVO afgeschoten munities met verarmd uranium opruimen, overal waar dat spul gebruikt is, te beginnen met Servië (Yougoslavië). Dat is zeer nuttig werk dat onze planeet en ons allen dient.

 3. Napoleon deed het, Hitler en zijn trawanten deden het net zoals de Stalin-adepten, de Franse koningen, de negerkoningen … alle machtigen gedurende de hele geschiedenis hebben zich verrijkt op kosten van de burger. Niets nieuws onder de zon.

 4. Ik lees alleen dit : “contant geld in aktetassen en papieren zakken.”

  En dan ben ik al klaar, Qatar is namelijk een setup om cash geld uit te bannen. De publieke opinie dient te worden beïnvloed dat cash geld corruptie in de hand werkt.
  Script is zo flauw en doorzichtig..Bijna lachwekkend..Alsof er jaren na “handje klap” nog cash geld wordt gevonden in papieren zakken en aktetassen….Come on!!

  Wie dit niet ziet mankeert wat in de bovenkamer.

  • @Nuke Davos… dat was ook het eerste dat ik dacht. The war on cash. Komend jaar gaan ze cash afschaffen. Alle grote financiële spelers waren in Davos aanwezig. Ze gaan ons arm maken.

   • Ja het huidige fiat systeem is zo stuk het wordt kunstmatig nog in de lucht gehouden.

    Er zijn 2 oplossingen.
    1. Uit de EU/VN/WHO/Navo en eigen valuta op eigen goudreserve baseren.
    Handel vol open gooien.
    2. In de EU blijven en CDBC accepteren en slaaf worden.

    Wat dat betreft zitten we slecht in NLD aangezien dit een groter bolwerk is van de Cabal inclusief koningshuis dan ik voorheen dacht..En ook nog eens testgebied is van deze smerige uitknijpers…

    • Nederland is idd een extreem grote speler in de cabal en idd vele malen groter dan ik dacht. Ons koningshuis zit naast Engeland op de troon van committee 300. Bernhard bedacht bilderberg. Nederland is sinds de dood van Elisabeth (UK) volgens mij de kartrekker van dit wereldwijde mega misdrijf.

     • Gewezen VVD-coryfee Frits Bolkestein (1933) zat/zit ook in The Committee of 300 aka The Olympians (anno 1727).
      Ik heb ernstige twijfels of de kroning van Charles + Camilla op 06.05 (6 + 5 = 11 en dit is het laagste meestergetal van de vrijmetselaars, Pim is vermoord op 06.05.2002 en Robert F. Kennedy onderging hetzelfde lot op 05.06.1968) doorgang zal vinden door o.a. de strapatsen van Harry of Sussex en het spreekverbod van Andrew of Yorks misbruikslachtoffer Victoria Giuffre loopt op 31.01 af.

 5. Het EU parlement moet gewoon verdwijnen.
  Het parlement heeft niets te vertellen en is alleen voor het domme volk.
  Parlement= parle ment= spreken leugens.
  In Brussel lopen 3 keer zoveel lobby-ers (omkopers) rond als parlementsleden. Dit zou niet waar zijn als het zich niet loonde.

  • @ Eelke Piers,
   We moeten ze gewoon negeren, daar kunnen narcisten niet tegen. Dan verdampt hun macht. Ze handelen veelal in gebakken lucht en hanteren list en bedrog en chantage ten koste van de gewone bevolkingen. Vele parlementsleden checken in en dan gaan ze weer naar huis, zodat ze de dagvergoeding van vele honderden euro’s voor niets willen opstrijken. Het parlement heeft niets in te brokkelen, die gaan over onzinnige niet relevante onderwerpen. Zoals het ampèrage van onze stofzuigers, koffiezet machines, waterkokers e.d. De EU commissie dit ongekozen clubje die heel Europa de wet wil voor schijven, met hun zwendel. Want daar zitten de domste incompetente en de corruptste, want laten zich maar al te graag zich omkopen door bedrijven. Zoals CO2 voetafdruk wat klinkklare onzin is of de peper dure groene deal zwendel. Net als het NO, NO2 en NO3 zwendel of het NH3 zwendel in het failliete private bedrijf Staat der Nederlanden coöperatie. Om zo de boeren van hun landerijen te kunnen afgooien, die ze dan hun grond kunnen volbouwen met huizen en de land vernietigde zonnepaneel vlaktes en windmolens. Die zwendelaars hebben nog nooit van wind gehoord en daar nooit geen rekening mee gehouden. Want de meeste uitstoot komt van de scheepvaart. Zo ook Europa = niet het zelfde als de EU en dat wordt maar al te vaak vergeten. De EU is opgericht om zoveel mogelijk opbrengsten van de bevolkingen te kunnen afromen. Zodat de bevolkingen steeds harder moeten werken om rond te komen met het monopolie geld. Wat banken uit het niets laten ontstaan en tegen niets is ondersteund.

  • @Jan, Ook dat inderdaad. Orban wil in het zadel blijven en stribbelt soms ff gecontroleerd tegen omwille publieke opinie. Als hij WEF agenda openlijk zou omarmen wordt ie binnen paar dagen gelynched door bevolking.

 6. Ik denk (soms doe ik dat) dat poetin de knoop doorhakt, en binnenkort met een massa militairen komt , of met zeer zware bombardementen, of met zwaar dere wapens; EMP of neutronen wapens. Er moet ook nog een gigantische hoeveelheid Blauwe Regen zijn.

  De Snuiver zal dan waarschijnelijk vermoord zijn, of gevlucht; in het laatste geval zal die opgespoord worden.

  Logisch dat oekieland opgedeeld wordt; logisch dat de graan en olie productie naar de Russen gaat; oorlogskosten moeten betaald worden.

  Logisch dat Donbas en Luhansk regio bij RF komen, samen met nog wat staten en havengebieden.
  RU moet herhaling voorkomen; en het moet niet nodig zijn een enorm duur bezettingsleger te houden.
  ———————————————-
  Wat betraft corruptie in Brussel: er zijn er nog veel meer, en is niet de eerste keer

  In jaren 90 werd een NL anti corruptie ambtenaar ingesteld.
  Hij meldde corruptie; en kijk, dat was nou net niet de bedoeling.

  Hij verloor zijn baan, zijn huwelijk, zijn huis, zijn auto, zijn bankrekening; alles.
  En dat voor de europese Duma…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in