Screenshot video

Laat op 6 april kondigde Hezbollah aan dat het boven Libanon een gevechtsdrone van de Israeli Defense Forces (IDF) had neergeschoten.

Hezbollah zei in een eerste verklaring dat het een Elbit Hermes 450 had neergehaald, maar meldde later in een update dat het om het grotere Hermes 900 model ging, bericht Southfront.

De drone was neergehaald “ter ondersteuning van het standvastige Palestijnse volk in de Gazastrook en ter ondersteuning van hun dappere en eervolle verzet,” aldus de groep.

De IDF erkende dat één van haar drones was neergeschoten door Hezbollah en zei dat het incident verder werd onderzocht. Op videobeelden die later door de groep werden vrijgegeven, is te zien hoe de grote drone wordt geraakt en uit de lucht valt terwijl hij in brand staat.

De Hermes 900 is een middelgrote drone met een uithoudingsvermogen van meer dan 30 uur en een maximale hoogte van 30.000 voet. Hij is ontworpen door het Israëlische Elbit om verkennings-, surveillance-, communicatie- en aanvalsmissies uit te voeren. Een enkele drone van dit model kan meer dan 80 miljoen dollar kosten.

Hezbollah zou verschillende luchtverdedigingssystemen bezitten die gevechtsdrones zoals de Hermes 900 kunnen vernietigen, waaronder een raket-drone hybride die door het Amerikaanse leger en de inlichtingendiensten de “358” raket wordt genoemd. De raket, die eerder in Libanon is gezien, heeft naar verluidt een bereik van 150 kilometer.

Als reactie op het neerhalen van haar drone, zei de IDF in een verklaring begin april 7 dat het luchtaanvallen had uitgevoerd op doelen van de luchtverdedigingsmacht van Hezbollah in het district Baalbek in het noordoosten van Libanon, meer dan 100 kilometer van de grens met Israël.

  In het Midden-Oosten hebben de VS het einde van hun kunnen bereikt

Volgens de IDF omvatten de doelwitten een compound en drie bijkomende infrastructuren die verband houden met de luchtverdedigingsmacht van Hezbollah.

Een bron dicht bij Hezbollah vertelde AFP dat de aanvallen twee gebieden in Baalbek troffen: Janta an arid, een bergachtig gebied dicht bij de grens met Syrië, en Sifri, dat in het midden van de Bekaa vallei ligt. Er waren geen meldingen van slachtoffers van de luchtaanvallen.

Op 6 april werden nog meer Hezbollah locaties aangevallen in de Zuid-Libanese steden Ayta al-Shaab en Odaisseh, kondigde de IDF in dezelfde verklaring aan.

De nachtelijke Israëlische luchtaanvallen markeerden de vijfde keer tijdens de oorlog in Gaza dat de IDF posities aanviel in Baalbek, een vestingswerk van Hezbollah.

De eerste Israëlische aanval op het district was in februari. Die werd uitgevoerd als reactie op het neerhalen van een Hermes 450 gevechtsdrone door Hezbollah. De groep schoot vorig jaar november ook al een Hermes 450 neer, maar de IDF reageerde toen niet met diepteaanvallen.

Sinds het uitbreken van de Israëlische oorlog tegen Gaza in oktober vorig jaar, zijn Hezbollah en zijn bondgenoten begonnen met het bijna dagelijks uitvoeren van aanvallen op de IDF ter ondersteuning van de Hamasbeweging en andere Palestijnse gewapende groeperingen in de Gazastrook.

Tot nu toe hebben de grensschermutselingen geresulteerd in acht burgerdoden aan Israëlische zijde en de dood van ten minste tien IDF-soldaten en reservisten. Aan Libanese zijde zijn meer dan 400 mensen gedood, waaronder 253 strijders van Hezbollah en minstens 70 burgers.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israël heeft de reputatie van Israël veel erger beschadigd dan zijn vijanden ooit hebben gedaanVolg Frontnieuws op Telegram

  Biden's verkiezingsstrategie: "Laten we drie oorlogen tegelijk voeren!"

Lees meer over:

Vorig artikelEdward Luttwak: Tijd om NAVO-troepen te sturen
Volgend artikelWesterse belastingbetalers financieren de wereldwijde uitrol van het bewakings- en controlesysteem van de controlegigarchen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Wie zijn de Israëli’s?

  De westerse wereld verwijst naar het volk Israël als ‘Joods’. Bijbelse Joden zijn afstammelingen van de stam Juda, wat de mensen die het huidige Israël regeren niet zijn. Ongeveer 32% van de Israëli’s is Ashkenazi en politieke Zionisten, oftewel de heersers van Israël. We zullen ze door elkaar aanduiden met een van die twee namen of de nationaliteit in dit artikel. Je hoeft niet verder te kijken dan de Thora, in het allereerste boek, om te beginnen met begrijpen Asjkenazi’s.

  En de zonen van Gomer, Askenaz, en Riphath, en Togarma… Door dezen werden de
  eilanden der heidenen verdeeld in hun land; een ieder naar zijn tong, naar zijn
  families, in hun natiën. Genesis 10:3-5 (KJV).

  Gentiles [heidenen] zijn natuurlijk niet-joodse mensen. Interessant of anderszins, de
  voorgaande passage komt alleen voor in de King James Versie van de Heilige Bijbel. In alle
  volgende bijbelversies is hij geschrapt en/of veranderd.

  Veel mentale gymnastiek heeft gedurende decennia over dit ene vers plaatsgevonden. Deze blogger werd bijna uit een geschiedeniscursus van de universiteit gezet omdat hij een verhandeling
  schreef over Asjkenazi en Asjkenaziërs die het geaccepteerde narratief in twijfel trok.

  Het Nieuwe Testament is nog onomwondener over het wie en wat van de huidige Israëli’s.
  “Ik ken uw werken, en uw verdrukking, en uw armoede, (maar gij zijt rijk) en Ik ken
  de godslastering van hen, die zeggen, dat zij Joden zijn, en het niet zijn, maar de
  synagoge des satans zijn.” Openbaring 2:9 (KJV)

  Bron: https://thecovidblog.com/2022/01/17/are-covid-19-injections-the-ethno-bomb-israel-began-developing-in-the-late-1990s/

  • Asjke…NAZIS..al duizenden jaren…MOET ER NOG JOOD’S BLOEDZAND ZIJN 🤮🤮🤮🤮🤮 Sefardische Joden worden niet genoemd ???.. het zijn Semieten.. net zoals vele volkeren daar maw Palestijnen..en best nog vele anderen…tja..

 2. Ziet er niet echt uit als een drone, andere verhoudingen qua romp en vleugels. Volgens mij wat het gewoon Piet die een rondje aan het vliegen was.

  • beste Rob het heeft veel gelijkenis met een reaperdrone dus die zal reeds alle gegevens doorgestuurd hebben.
   mischien zien we morgen de aanvallen van het IDF.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in