Pixabay

Israël die woedend tekeer gaat tegen Hamas omdat ze Israëli’s hebben gedood, is als een man die woedend is tegen zijn schaduw omdat die zijn vloer verduistert. Het is gekmakend om te zien hoe volgroeide volwassenen doen alsof Hamas die buitenlandse indringers zijn die zomaar uit het niets Israëli’s aanvallen omdat ze een hekel hebben aan Joodse mensen, alsof ze internet-geradicaliseerde neonazi’s uit Oost-Europa zijn of zoiets, schrijft Caitlin Johnstone.

Hamas viel Israël aan omdat Israël een moorddadig en tiranniek apartheidsregime is dat kinderen afslacht en het leven van het Palestijnse volk miserabel maakt. Het geweld op 7 oktober was de echo van het geweld dat Israël de Palestijnen al generaties lang aandoet. Alleen een dwaas wordt boos op zijn echo omdat die tegen hem terugpraat.

Israël heeft in de afgelopen zeven weken meer gedaan om het imago van Israël te beschadigen dan antisemieten in de afgelopen zeven decennia.

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom de beroemdste en invloedrijkste stemmen in de samenleving allemaal een hondslelijke status quo politiek hebben, kijk dan eens naar de huidige zuivering van pro-Palestijnse acteurs in Hollywood. Als je eigen elitebelangen en loyaliteit aan je rijke vrienden niet genoeg zijn om de informatiebelangen van het imperium te steunen, dan word je er gewoon uitgegooid.

De invloed die de status van beroemdheid met zich meebrengt betekent dat je een bedreiging wordt voor de gevestigde machtsstructuur als je ideeën en informatie gaat delen die tegen de belangen ingaan. Daarom zijn er zoveel voorzorgsmaatregelen om dat te voorkomen. Als je felle kritiek hebt op het buitenlands beleid van de VS, zul je niet de status van beroemdheid krijgen van de Hollywood poortwachters die verantwoordelijk zijn voor de culturele hegemonie en propaganda van de VS, en als het je lukt om langs de poortwachters te sluipen, zullen ze je er meteen uitgooien als je duidelijk maakt dat je geen betrouwbare empire loyalist bent.

  De dubbele moraal van pro-Palestijnse verdedigers van 'vrijheid van meningsuiting'

Dit heeft een systeem gecreëerd waarin de meest invloedrijke en meest versterkte stemmen in de westerse beschaving diegenen zijn die de politieke status quo steunen, terwijl de normale mensen die onder diezelfde status quo lijden vrijwel stemloos zijn. Dit helpt om de valse indruk te wekken dat het systeem prima werkt en er geen revolutionaire veranderingen nodig zijn, omdat alle meest zichtbare mensen zeggen dat alles prima gaat.

Fun uitdaging: probeer een bekende westerling te noemen die krachtig en consequent kritiek heeft op het buitenlands beleid van de VS en die er nooit van beschuldigd wordt een antisemiet en/of een Russische agent te zijn.

Een van de meest kwaadaardige dingen die Trump deed toen hij nog in functie was, was proberen de humanitaire hulp aan Jemen lam te leggen door Ansarallah aan te merken als een “terroristische” organisatie. Nu overweegt Biden dezelfde actie.

De bewering dat het steunen van Israël niet in het belang van de VS is, is zowel waar als onwaar, afhankelijk van hoe je het bedoelt. Het is aantoonbaar waar dat het het Amerikaanse volk niet dient en de VS als natie niet helpt, maar het dient zeer zeker de belangen van het Amerikaanse imperium.

Er zijn absoluut argumenten aan te voeren dat het Amerikaanse volk er geen baat bij heeft dat de rijkdom van hun land voortdurend in een vreemde staat wordt gepompt en dat de VS als natie geen baat heeft bij het steunen van non-stop agressie en militarisme in het Midden-Oosten, maar je kunt op geen enkele manier beweren dat het niet in het belang is van de wereldomspannende machtsstructuur die losjes rond Washington is gecentraliseerd.

  Brandpunten voor oorlog!

Als de VS een normaal land was dat zich met zijn eigen zaken bezighield en voor zijn eigen mensen zorgde, zou het inderdaad onzinnig zijn om zoveel rijkdom en middelen in Israël te investeren, maar de VS is zo ver van een normaal land als maar zijn kan. Het is de spil van een uitgestrekt, onuitgesproken imperium dat bestaat uit bondgenoten, cliëntstaten, proxies en systemen van militaire, economische en financiële dwang die het grootste deel van de wereld in beweging houden in overeenstemming met de wensen van de imperiummanagers.

De geschiedenis heeft ons geleerd dat deze machtsstructuur alleen in stand kan worden gehouden door eindeloos geweld, bedreigingen, dwang, grootschalige psychologische manipulatie in de vorm van propaganda en angst voor nucleaire vernietiging. Als een betrouwbare, door de VS geallieerde nucleaire macht die nauw verweven is met de westerse oorlogsmachine en het kartel van de Amerikaanse inlichtingendiensten, dient Israël misschien niet de belangen van de mensen die in de Verenigde Staten wonen, maar het is een absoluut onmisbaar onderdeel van het Amerikaanse imperium.

Biden loog niet helemaal toen hij zei: “Als Israël er niet zou zijn, zouden de Verenigde Staten een Israël moeten uitvinden om hun belangen in de regio te beschermen”. Hij vertelt gewoon een halve waarheid, want met “de Verenigde Staten” bedoelt hij het Amerikaanse imperium, niet de VS als natie.

Mensen zeuren altijd als ik zeg dat Gen Z gewoon betere mensen zijn dan alle voorgaande generaties, maar de afgelopen zeven weken hebben veel bewijs geleverd voor mijn standpunt.

Je hoort altijd dat Hamas heeft bewezen dat het niet kan worden toegestaan om de controle over Gaza te behouden, terwijl je zou moeten horen dat het Israëlische regime heeft bewezen dat het niet kan worden toegestaan om de controle over Palestina te behouden.

  Nog steeds vragen over Israëlische aanval op marineschip USS Liberty waarbij 34 Amerikaanse bemanningsleden omkwamen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Psychopaten in parade… Westerse leiders medeplichtig aan Israëlische oorlogsmisdaden en genocide

Vorig artikelArtsen waarschuwen miljoenen patiënten voor “levenslang botverlies” één jaar na inenting
Volgend artikelElon Musk zegt dat Microsoft levensechte Skynet AI ontwikkelt om “elk facet” van het menselijk leven te beheersen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

  1. Dit is weer zo’n onzin-artikel, met onjuiste praatjes-voor-de-vaak. Hebben mensen dan geen geschiedenis-onderwijs genoten ?
    In 1947 verdeelde de V.N. het hele Britse mandaat-gebied in 2 delen, met de Jordaan als scheidslijn : [Trans-]Jordanie, en Israel : twee erkende staten. Om en om werden [ minstens ] net zo veel mensen [ Arabieren x Joden ] verdreven. Maar de hele Arabische Liga accepteerde het niet : met alle conflicten en oorlogen tot gevolg.

    • “Hamas viel Israël aan omdat Israël een moorddadig en tiranniek apartheidsregime is dat kinderen afslacht en het leven van het Palestijnse volk miserabel maakt. Het geweld op 7 oktober was de echo van het geweld dat Israël de Palestijnen al generaties lang aandoet. Alleen een dwaas wordt boos op zijn echo omdat die tegen hem terugpraat”

      Meer van hetzelfde, blijkbaar telt de financiering en training van Hamas door Israël en de 7-oktober false flag operatie buiten het bereik van de auteur.

  2. ja de kop van dit artikel is 1000% juist, gewoon heel erg juist..ik haat de staat die ik ooit gekend heb, ik ben belogen én bedrogen, met pijn in het hart voor mijn vrienden van toentertijd…. liefde en haat zitten heel er dicht bij elkaar…er is al een twintigtal jaren geleden dat mijn inzicht in deze materie veranderd is, naar van een onvriendelijke houding tot vijandelijk en nu pure Haat !! pijnlijk bedrog, hoe kan dat nu denk ik dan…en bij het begin vd Pandemie én het neerschieten van mannen, vrouwen én Kinderen met scherp, (dus om te doden)..toen enkele jaren geleden een grote groep (vele honderden zoniet duizend ) Palestijnse burgers naar de Israëlische grens marcheerden.. Zonder wapens of stenen…én van Nethanyanu was er op dat moment géén sprake..ze deden het om te doden…vooral vrouwen opdat die geen kinderen meer konden maken…zo was de redenering van de Beulen, de grenswachters…Israël… vervloekt weze deze naam, enkele Israëlische restaurant houders die ik al zoveel jaren kenden zegden hetzelfde.. maar (en dat vergeet ik Nooit) het bloed is dikker dan water…ik heb er Nooit meer mee gesproken…hun Argentijnse én Braziliaanse steak restaurants…(alsook enkele Italiaanse) kunnen branden voor mijn part..en ik ben gelukkig niet alleen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in