Terwijl in Oekraïne een zeer reëel conflict woedt, schijnt er natuurlijk geen schijnwerper op de digitale distributiegevechten. Toch hebben de voorstanders van een radicale wereldomwenteling en totale bewaking reeds lang het potentieel van het Oost-Europese land ingezien. Met de krachtdadige medewerking van president Volodymyr Selensky moest Oekraïne niet alleen een mekka worden voor de bio-wapenlaboratoria van de VS, maar ook de weg banen voor digitale netwerken, de metaverse en de transparante burger. De spil is de digitale ID-app “DiiA”, een afkorting voor “De Staat en Ik”, schrijft Wochenblick.

Het sociaal kredietsysteem van Selensky

De reis voert ons terug naar 2019. Selensky was nog maar een paar maanden in functie en richtte een “Ministerie voor Digitale Transformatie” op. Haar belangrijkste taak was een platform te creëren voor de “staat op een smartphone”, en de app DiiA is uiteindelijk in februari 2020 gelanceerd. Sindsdien is alles snel gegaan: meer dan 50 aanvragen, bewijzen en officiële kanalen lopen nu via de app: rijbewijs, Covid-vaccinatiepaspoort, studentenpas, een bedrijf oprichten, verzekeringen, sociale uitkeringen. Een Frans tech-portaal schrijft: “Een model dat wij vroeger alleen kenden uit China met zijn sociaal kredietsysteem.” Tussen haakjes: “ID Austria” zou in zijn definitieve ontwikkeling ook deze kant op gaan.

Het sociale kredietsysteem moet letterlijk genomen worden: vorig jaar beloofde Selenski een beloning van 1.000 hryvnia (ongeveer 30 euro) – ongeveer een tiende van een doorsnee maandloon – aan iedere burger die een bewijs van een volledige vaccinatiekaart in DiiA voorlegde. De autoriteiten mogen niet langer aandringen op papieren documenten – en waarnemers gaan ervan uit dat de dubbele optie slechts een tijdelijke oplossing is. De timing is nauwelijks toeval: twee weken voor de activering was Selensky voor de eerste keer eregast op de top van het Wereld Economisch Forum (WEF) onder leiding van “Great Reset” architect Klaus Schwab.

“Investeringsmekka” voor technologiebedrijven

Selensky’s toespraak op het WEF bevatte reeds het trefwoord van een “nieuw normaal”. De huidige mondiale instellingen functioneren niet efficiënt, zei hij, en de internationale veiligheid moet worden heroverwogen. Zijn visie toen: Oekraïne moet een leidende positie innemen in Midden- en Oost-Europa. Daarbij stelde hij openlijk de investeringsmogelijkheden van zijn land voor en herinnerde hij aan de start van menig “groot techbedrijf” in garages. Zijn vooropgezette droom was een soort Oost-Europese Silicon Valley te openen en van zijn land een “investeringsmekka” te maken. Of zoals Selenski het formuleerde: “Oekraïne is de plaats waar wonderen werkelijkheid worden […] er is een aanzienlijke kans om nieuwe sectoren van de economie uit te breiden”.

  Anti-Rusland? Probeer deze maar eens

Schwab was ingenomen met het idee en was blij met de “hervormingen” in het land. Sommige daarvan waren op initiatief van het WEF zelf tot stand gekomen, met zijn dochter-denktanks voor Oekraïne. Niet dat er voordien niet reeds dergelijke overwegingen waren. De globalistische Atlantic Council bijvoorbeeld erkende kort na Selensky’s inauguratie het potentieel voor “innovatie”. Het vermeldde een app waarin u uw deurintercom via uw mobiele telefoon kunt bedienen. Het noemde ook blockchain-bedrijf Bitfury als positief, evenals een aantal andere IT-bedrijven in Oekraïne. Tijdens een netwerkbijeenkomst hebben de “jonge wereldleiders” van Schwab, Justin Trudeau en Selenski, besproken hoe dergelijke “vernieuwingen” verder kunnen worden uitgediept. Davos heeft ook zijn eigen “Oekraïnehuis”, dat regelmatig beschikbaar is om te “netwerken” tijdens de bijeenkomsten van het WEF.

Deals met Apple & Microsoft: Digitale volkstelling

Na het WEF-beroep is het snel gegaan. Er werd al snel een overeenkomst gesloten met Apple om in 2023 gezamenlijk een digitale volkstelling te houden. Ook dit moet via de DiiA app lopen, en het Amerikaanse bedrijf moet helpen om het te verbeteren. Het is met name de bedoeling “prioritaire projecten vast te stellen die de overgang van Oekraïne naar een papierloze modus bevorderen”. De samenwerking is opnieuw met het “Ministerie van Digitale Transformatie” – en het is geen op zichzelf staand geval.

Want ook nog in 2020 sloot het departement een soortgelijke overeenkomst met Microsoft, die naar verwachting 500 miljoen US dollar aan waarde zou opleveren. De samenwerking is naar verluidt verstrekkend: het gaat erom een “zeer veilig ecosysteem voor cloud-platforms” te creëren. Dit moet gevolgen hebben voor “verschillende industrieën en de energietransitie, de digitale transformatie van de landbouw en duurzaamheid bevorderen.” Bovendien moeten de werkplekken van de Oekraïense regering en overheidsinstanties een volledig netwerkomgeving krijgen.

Overigens heeft Facebook-baas Mark Zuckerberg, die werkt aan de Metaverse, een soort virtuele werkelijkheid die steeds meer gebieden van het leven in een netwerk opneemt, zich al eens met Selensky laten fotograferen. De activiste Naomi Klein vreesde reeds bij Corona dat “Silicon Valley” werkte aan de digitale onderbouw voor een werelddictatuur. Het is zeer wel denkbaar dat de oorlog in Oekraïne weer een springplank zal zijn voor dergelijke doelstellingen.

Oekraïners worden gekocht voor het virtuele leven: 5 keer het loon

  Wij worden politiek, economisch, medisch en technologisch vermorzeld door de "Grote Reset" van de Elite: Waarom? Hoe vechten we effectief terug?

Om nog meer investeringen aan te trekken, werd voor 2020 ook de zogenaamde “DiiA City” aangekondigd. Dit is een digitaal model voor een economische zone met belastingvoordelen voor tech-bedrijven. Een van de weinige belastingen in DiiA City is een militaire belasting om het Oekraïense leger te steunen. Er moeten daar ook hoge lonen zijn – ongeveer vijfmaal het gemiddelde loon. Dit zou 450.000 relevante banen moeten opleveren. Het moest een “economisch model voor vereenvoudigde economische regels” worden, dat “de basis zou vormen voor de economische transformatie van het hele land”. Selensky stond volledig achter het project. Hij herhaalde wat hij in Davos had gezegd: “Wij willen van Oekraïne een wereldwijd IT-hub maken, een leider op het gebied van innovatie en technologie.”

Het doel was Oekraïense en internationale IT-bedrijven, high-tech firma’s, investeringsfondsen, startende bedrijven en onderwijsgroepen aan te trekken. De te doorploegen gebieden varieerden van landbouwtechnologie tot kunstmatige intelligentie, dronebouw, vliegtuig- en ruimtetechnologie, financiële technologie, medische neurale netwerken en biotechnologie, de reclame-industrie, handelsplatforms, het internet der dingen, uitgeverijen, blockchainbedrijven, digitale outsourcing, de grafische industrie en e-sportbedrijven. Met andere woorden: een enorm fiscaal bevoorrecht technologiepark voor de “Vierde Industriële Revolutie”, waarin mens en machine samensmelten. Het eindpunt is natuurlijk het “Internet van het lichaam”, waarin wij, volgens het WEF-plan, “lichamelijke gegevens zullen verzamelen via een reeks apparaten die geïmplanteerd, ingeslikt of gedragen kunnen worden”.

Het begin van het einde van contant geld, naar het model van China?
De plannen liggen voor de hand: Oekraïne moet de proeftuin worden voor de volledig genetwerkte Grote Reset-wereld. Het gerenommeerde tijdschrift Forbes attesteerde bijvoorbeeld ook dat het land een leider is van de “revolutie van de digitale valuta”. Dit is een tweesnijdend zwaard: wat begint als een gedecentraliseerde poging om financiële vrijheid terug te krijgen, kan snel omslaan in een cashloze nachtmerrie. Denk bijvoorbeeld aan China, waar vrije cryptocurrencies verboden zijn – maar het land begon tegelijkertijd te werken aan de digitale yuan. Momenteel ontvangen Chinese ambtenaren al een deel van hun salaris als digitaal geld van de staat. In China bedelt men nu zelfs om aalmoezen met QR-codes. Soortgelijke plannen zijn in Europa al lang aan de gang.

  Ja, ik ben een samenzweringsrealist: Alle regeringen zijn samenzweringen

Oekraïne als knooppunt voor de digitale markt: ook dat is niets nieuws. Een hefboom daarvoor zijn de zogenaamde “niet-fungibele tokens”. Dit zijn digitale goederen die een bepaalde tegenwaarde hebben als unieke voorwerpen. Voorbeelden tot nu toe zijn digitale kunst, muziek of unieke voorwerpen in PC-spelletjes. In theorie kunnen NFT’s echter elke populaire vorm aannemen, zolang ze maar in de blockchain vertegenwoordigd zijn. In een bijzonder dystopische toekomst zouden de mensen dus theoretisch met cryptocurrency kunnen moeten speculeren voor een brood. Onlangs nog werd in ieder geval een NFT van een Oekraïense vlag verkocht voor 6,75 miljoen dollar om dat bedrag in het land te pompen.

Van de digitale nachtclub naar de echte virtuele hel

Digitale toepassingen in de metaverse kunnen elke vorm aannemen – en ook hier is Oekraïne een speelterrein voor deze ideeën. De in Kiev gevestigde startup MultiNFT heeft een paar dagen geleden zijn eigen op token gebaseerde cryptocurrency gelanceerd. Tot nu toe exploiteert het bedrijf bijvoorbeeld digitale nachtclubs in de metaverse. Dergelijke zalen en evenementen kunnen natuurlijk ook gebruikt worden om het land te steunen in het huidige conflict en daarna.

Wat nu klinkt als een omgeving van solidariteit zou in de toekomst een horror-maak-wereld kunnen worden van naast elkaar bestaande maar onderling verbonden metavers. Ook nu nog hoopt het WEF de “systeemfout” van het ongecontroleerde internet te herstellen. Immers, als wij allemaal als cyborgs of hologrammen de virtuele werkelijkheid moeten binnengaan voor alle belangrijke zaken, zal het des te gemakkelijker zijn om eventuele andersdenkenden uit te schakelen – en dat moet dan vrij letterlijk genomen worden. Onder dergelijke omstandigheden klinkt de lof van het WEF voor de “klimaatdoelstellingen van de Oekraïense centrale bank” nog bijna als het meer onschuldige deel van de radicale transformatie…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Klaus Schwab en globalisten plannen een aanval die Covid in de schaduw zal zettenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOok de mainstream stelt nu vast: Steeds meer geboosterden belanden op de intensive care
Volgend artikelOekraïens medisch hoofd beveelt castratie van Russische krijgsgevangenen – “Het zijn kakkerlakken”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in