Foto ter illustratie

In Italië bestormen legioenen illegalen de grenzen. De politie is volledig machteloos en weet niet hoe ze de indringers moet tegenhouden.

Vrijdag bestormden zo’n zestig illegale immigranten, uitsluitend mannen uit Afghanistan, de Italiaans-Sloveense grens in het zuiden van Triëst. Op dit moment komen er dagelijks tientallen asielzoekers aan, waarschijnlijk vanuit vluchtelingencentra in Turkije, naar Gorizia, Triëst en Tarvisio, melden de burgemeesters van de betrokken gemeenten.

Explosieve situatie

Zoals Anonymousnews meldt, hebben de burgemeesters nu opnieuw een oproep voor hulp naar Rome gestuurd. In het verleden hadden zij zich al tot de regering gericht omdat steeds meer MENA-landers via de Balkanroute binnenkomen en het aantal asielzoekers in de regio voortdurend toeneemt. Zij uitten “een sterke bezorgdheid over een situatie die explosief zou kunnen worden”.

Een heikel punt in de brief is het grote aantal “onbegeleide buitenlandse minderjarigen” en de economische inzet die de gemeenten moeten leveren om de situatie aan te pakken, ondanks “ernstige twijfels over de werkelijke leeftijd van velen van hen”. In Triëst en Gorizia “zijn de beschikbare plaatsen uitgeput en kunnen geen nieuwe minderjarigen meer worden toegelaten, aangezien er al honderden aanwezig zijn”.

Maatregelen om immigratie te voorkomen

De burgemeesters roepen de regering op om:

Er moeten onmiddellijk diplomatieke maatregelen genomen en besloten worden om de hervatting van de invasiestromen op de Balkanroute te blokkeren, maar ook om verdere grenscontroles in te stellen om de toestroom van illegale migranten aan te pakken.

Illegale immigratie binnen een jaar verdrievoudigd 

Volgens de ‘Autonome Unie van de Triëst Politie’ is het aantal immigranten dat via de Balkanroute in de regio Triëst aankomt “verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar”, de periode waarin Matteo Salvini van de rechtse Lega aan het hoofd stond van het ministerie van Binnenlandse Zaken. En dit ondanks Corona-grenssluitingen.

  Ook in Italië stapelen de vaccindoden zich op - 100 "plotselinge" sterfgevallen in slechts 15 dagen

De politie weet niet hoe ze de illegale indringers met de schaars beschikbare politiemensen moet tegenhouden. Daarom vraagt de vakbond om echte steun, niet alleen om smeuïge woorden:

We willen eindelijk eens concrete feiten zien

Uitgelekt: Rechter viel Salvini aan ondanks interne erkenning dat hij gelijk had

 

 

Vorig artikelPolitieagenten die weigeren te knielen voor Black lives matter: “Dit is niet de kerk”
Volgend artikelDeugzweed verontschuldigde zich in naam van het hele Zweedse volk bij alle immigranten: “We hebben gefaald om voor jullie te zorgen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Betere grensbewaking, en eerder schieten bij illegale oversteek.
  Voor in het land zelf: grote acties door leger en militaire politie. Illegalen uitzetten daar waar zij zijn binnengekomen, of op een boot naar Noord Afrika.

  Weet zeker dat er met Libie goedkoop een deal te maken is.

 2. is simpel hoor. peleton op een lijn met karabijn of geweer.
  Sommeren te stoppen; niet stoppen: vuur.
  Wedden dat de restdan stopt?

  En heeft Italie geen leger meer? Te druk met het opmaken van nederlandse subsidie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in