Gosha wordt behandeld door specialist Michelle Intintoli

Een “limited hangout” is per definitie een gedeeltelijke bekentenis van de waarheid zonder het volledige verhaal te onthullen. Het is een techniek die gebruikt wordt door regeringen en de media om de perceptie van gebeurtenissen door het publiek te controleren. Dit is een goed voorbeeld uit de oorlog in Oekraïne, gepresenteerd door Sky News.

Ik citeer Wikipedia:

Volgens Victor Marchetti, een voormalig speciaal assistent van de plaatsvervangend directeur van de Central Intelligence Agency (CIA), is een limited hangout “spionagejargon voor een favoriete en vaak gebruikte truc van de clandestiene professionals. Wanneer hun sluier van geheimhouding wordt doorgeprikt en ze niet langer kunnen vertrouwen op een nep dekmantelverhaal om het publiek verkeerd te informeren, nemen ze hun toevlucht tot het toegeven – soms zelfs vrijwillig – van een deel van de waarheid, terwijl ze er nog steeds in slagen om de belangrijkste en schadelijke feiten in de zaak achter te houden.

Het volgende verslag van Sky News is daar een goed voorbeeld van.

Het wordt gebruikt om onthullingen over de volledige omvang van de Oekraïense verliezen, die veel ernstiger zijn dan de Westerse mainstream media tot nu toe hebben erkend, voor het Westerse publiek verborgen te houden.

Volgens een schatting van kolonel Douglas Macgregor, een voormalig adviseur van het Witte Huis, hebben de Oekraïners meer dan 400.000 doden en meer dan 50.000 geamputeerden geleden.

Tijdens het recente tegenoffensief schatten sommigen dat er alleen al in de afgelopen drie maanden 72.000 Oekraïners zijn gedood.

Het volgende rapport van Sky News geeft toe dat het aantal geamputeerden, zoals geschat door Douglas Macgregor, minder dan de helft is, maar het dient om de volledige omvang van de Oekraïense slachtoffers voor Westerse lezers te verbergen.

Dit is hoe de reguliere westerse media nu functioneren. Ze dienen als een orgaan van desinformatie om vorm te geven aan de manier waarop het Westerse publiek tegen de gebeurtenissen aankijkt. Ed.

“Ik verloor mijn arm en at hondenvoer om te overleven”: Het ongekende verlies van ledematen in Oekraïne

Door de oorlog in Oekraïne zijn tienduizenden mensen ledematen kwijtgeraakt, waardoor hun leven voorgoed veranderd is. Sky News US correspondent Mark Stone ontmoette soldaten die door een hel zijn gegaan en leert over hun herstel.

Door Mike Stone – Sky News 20 september 2023

“Inkomend!”

Eén woord en toen veranderde Gosha’s leven voorgoed.

De mortier ontplofte vlak naast de 30-jarige Oekraïense soldaat.

Als zijn vriend Vasian niet had geroepen, had Gosha zich niet omgedraaid. De mortier zou in zijn gezicht ontploft zijn. In plaats daarvan was het zijn arm.

“Het bloed stroomde als een gek,” herinnert Gosha zich.

Het was begin mei vorig jaar. De twee vrienden bevonden zich in het hart van een gevecht dat de hevigheid van de oorlog in Oekraïne zou gaan bepalen.

“Ik pakte mijn tourniquet en gaf het aan hem. ‘Hoger, Vasian!” Hij trok het aan. Het spande niet goed … en toen zei hij ‘f***, wat zal ik doen?’ Ik viel flauw.

“Toen ik weer bij bewustzijn kwam, zei ik: ‘Vasian, maak me af, want ik ben f****** klaar'”.

Bewijs van oorlogsmisdaden of weer een vervalsing? Een gedetailleerde analyse van het geruchtmakende CNN verslag

Vasian wilde het niet doen. Hij weigerde de smeekbeden van zijn vriend. Zestien maanden later, in een kleine prothesekliniek in de Verenigde Staten, vertelt Gosha een verhaal over horror en overleven dat een veel bredere uitdaging weerspiegelt.

Minstens 25.000 Oekraïners hebben ledematen verloren sinds de invasie van Vladimir Poetin vorig jaar.

Nauwkeurige cijfers zijn moeilijk te controleren en zouden veel hoger kunnen liggen.

Het aantal verminkte Russische soldaten is niet bekend, maar wordt ook enorm geacht.

Noch Oekraïense noch Russische functionarissen willen officieel een cijfer bekendmaken, wat de kosten van de oorlog onderstreept.

Duizenden geamputeerden

“Het aantal is niet officieel, en sommigen hebben meerdere ledematen verloren,” zegt Mike Corcoran, de medeoprichter van de kliniek, over de Oekraïense schatting van 25.000.

“Dat is een stadion vol geamputeerden.”

In 18 maanden oorlog in Oekraïne zijn er minstens 10 keer zoveel Oekraïense geamputeerden dan Amerikanen die in 20 jaar in Irak en Afghanistan samen verminkt raakten.

Gosha is de 39e Oekraïense soldaat die naar het Medical Centre Orthotics and Prosthetics (MCOP) net buiten Washington DC is gekomen. We ontmoetten hem op de dag dat hij voor het eerst een prototype van zijn armprothese aangemeten kreeg. Het is het begin van een aantal weken revalidatie en therapie in de kliniek.

Uiteindelijk zal hij vertrekken met een koolstofvezel versie van zijn ontbrekende ledemaat.

De artsen van MCOP zijn experts in militaire protheses en hebben twee decennia lang in het wereldberoemde Walter Reed Medical Center Amerikaanse soldaten behandeld.

Maar de uitdaging van Oekraïne is anders. Het wordt nog verergerd door de intensiteit van het conflict en rudimentaire amputaties.

De eerstehulpbanden op het slagveld, tourniquets genaamd, die ontworpen zijn om net boven de wond aan een ledemaat bevestigd te worden om het bloeden te stelpen, worden vaak te hoog aangebracht en blijven te lang zitten. Het bloeden wordt gestopt, maar de cellen in de ledemaat worden daarbij gedood.

Het gevolg is dat een hele arm of been verwijderd moet worden in plaats van slechts een deel ervan. En dat proces wordt onder de meest afschuwelijke omstandigheden uitgevoerd.

“De jongens waren levend aan het rotten – het was net een horrorfilm”

Gosha raakte gewond in de strijd om de Azovstal staalfabriek in de Oost-Oekraïense stad Mariupol.

De twee maanden durende belegering eindigde op 17 mei 2022 met de overgave van de laatst overgebleven Oekraïense soldaten. Gosha bevond zich onder hen en werd in Russische hechtenis genomen.

De strijd was bepalend in zijn intensiteit en, uiteindelijk, zijn zinloosheid.

Eenheden van het Oekraïense Azov Bataljon werden in het nauw gedreven in een klein deel van de uitgestrekte fabriek. De soldaten sliepen in een ondergrondse kamer die dienst deed als slagveldkliniek.

“Mensen lagen bij elkaar, de een naast de ander. Ze amputeerden armen en opereerden in dezelfde ruimte waar wij lagen,” herinnert Gosha zich.

“Ze sneden iemands arm eraf. Iedereen keek ernaar. Op de vloer lag een zak vol armen en benen.”

Gosha legt uit hoe de gewonden in een lange smalle kamer lagen met rijen stapelbedden van drie of vier hoog.

Oekraïne ontslaat eigen Mensenrechtencommissaris wegens het beweren van "systematische verkrachtingen" door Russische troepen

“De jongens waren levend aan het rotten, iedereen stonk, iedereen had een of andere infectie,” zegt Gosha.

Na zijn eerste amputatie in de bunker met een hakzaag, zei hij dat de wond “weer begon te etteren”, dus werd zijn arm op een hoger punt geamputeerd.

Twee weken later werd de staalfabriek door de Russen ingenomen. Als krijgsgevangene bracht Gosha meer dan een maand door zonder stromend water of pijnstillers.

Hij beschreef hoe de “orks” – zijn jargon voor Russen – ook de voorraad verbandmiddelen van de Oekraïense soldaten meenamen.

Uiteindelijk werd hij vrijgelaten tijdens een gevangenenruil. Dit was het begin van een lange reis die hem voor een paar weken naar Amerika bracht.

“Je kunt geen nee zeggen”

De MCOP-kliniek brengt geen kosten in rekening voor de behandeling van Oekraïense soldaten en protheses zijn een dure aangelegenheid. Een arm kan $100.000 (95.000 eur) kosten en een haak in plaats van een hand kost nog eens $8.000 (£7.500). Veel Oekraïners vragen om de haak omdat die veelzijdiger is.

“Je kunt geen nee zeggen”, zegt Mike.

Het gelukkige deel van de Oekraïners dat naar MCOP komt, doet dit met de hulp van vele liefdadigheidsinstellingen, waaronder United Help Ukraine en Operation Renew Prosthetics in samenwerking met de Brother’s Brother Foundation.

Het plan is om uiteindelijk een kliniek in Oekraïne te openen. Voorlopig pendelen Mike en zijn team heen en weer naar Oekraïne om de lokale bevolking te trainen, gedoneerde apparatuur af te leveren en behandelingen in het land uit te voeren.

“Er is meer voor nodig dan ons bedrijf en ik. Het zal honderden prothesisten jaren kosten om al deze gewonden te verzorgen, niet alleen militairen, maar ook burgers,” zegt Mike.

Hij voorspelt dat Oekraïne door de uitdagingen waar het land voor staat op het gebied van amputaties, uiteindelijk wereldleider op het gebied van protheses zal worden. Maar dat zal tijd en enorme investeringen kosten.

De groeiende lijst van mensen met verloren ledematen zal, aldus Mike, “op een gegeven moment aangepakt moeten worden”.

De grenzen van de Amerikaanse hulp

De Amerikaanse regering heeft voor miljarden dollars aan wapens geleverd in tranches van “bijstandspakketten voor de veiligheid” voor Oekraïne. Maar deze pakketten maken het niet mogelijk om behandelingen te financieren of medische middelen te delen om gewonde Oekraïense soldaten te behandelen.

In een verklaring zei een woordvoerder van het Amerikaanse Ministerie van Defensie (DoD), lt-kolonel Garron J Garn: “DoD heeft geen specifieke verzoeken ontvangen om de prothesezorg voor gewonde Oekraïense soldaten te verbeteren.”

“Er zijn echter verschillende leden van de Oekraïense strijdkrachten die momenteel in Landstuhl (een Amerikaanse militaire medische faciliteit in Duitsland) behandeld worden, buiten specifieke prothesezorg. Wij juichen het werk toe van verschillende liefdadigheidsinstellingen die betrokken zijn bij het verkrijgen van prothesezorg voor Oekraïners die dat nodig hebben.”

Hondenvoer koken om te overleven

Kolonel Garn voegde eraan toe dat er $14 miljoen (13 eur miljoen) was “toegezegd om gewonde leden van de Oekraïense strijdkrachten te steunen voor de begroting in 2023”.

Operatie Stiff Upper Lip... Britse minister snelt naar Kiev na Artjomovsk-debacle

Terwijl Mike Corcoran en ik praten, komt een andere Oekraïner aan voor zijn laatste afspraak in de kliniek.

Ilia Mykhalchuk is dubbel geamputeerd en is klaar voor zijn laatste aanpassing van twee ultramoderne koolstofvezel armen.

Zijn verhaal is afschuwelijk. Eén arm werd eraf geblazen en de andere werd doorzeefd met granaatscherven nadat een antitankraket zijn voertuig raakte in een andere bepalende slag van deze oorlog, in de stad Bakhmut.

De 36-jarige werd vervolgens gevangen genomen door de beruchte Russische huurlingengroep Wagner.

“Ze sloegen hem bewusteloos met wat voor verdoving ze ook hadden in de kelder van een huis,” zei Mike.

“Eigenlijk is het net een guillotine. Ze sneden zijn beide armen eraf en ze maakten ze niet eens dicht, ze verbanden hem alleen maar. Dus het was niet schoon; alleen het bot. Het afgesneden uiteinde van het bot steekt uit en dat maakt het passen moeilijker.”

De littekens die de Wagner Group heeft achtergelaten zijn zowel fysiek als mentaal.

“Ze lachten hem uit nadat ze zijn beide armen hadden afgehakt. Hij zag martelingen, mannen die in brand gestoken werden en waarvan de vingers afgesneden werden. Hij heeft veel PTSS,” zei Mike.

Als je naar Ilia kijkt, terwijl de laatste aanpassing is voltooid, is dat interne trauma duidelijk.

Hij gaat nooit weg uit mijn hoofd

Terug in gesprek met Gosha, meer onthullingen die de realiteit van deze oorlog en zijn voortdurende trauma weerspiegelen.

Ik vroeg naar zijn vriend Vasian – de kameraad die ‘inkomend’ had geroepen en zijn leven had gered.

Gosha onthult dat Vasian en zijn hond, die hun kameraad in de oorlog was, door de Russen zijn meegenomen en sindsdien niet meer zijn gezien.

“Vasian gaat nooit uit mijn hoofd,” zei Gosha. “Hij is mijn gezworen broer.”

Gosha legde uit hoe hij, Vasian en de hond, een Pit Bull Terrier genaamd Sofa, hondenvoer deelden. Het was allemaal te vinden in de uitgestrekte staalfabriek. Ze kookten het. “Het smaakte niet slecht,” zegt hij.

“We maakten bedden voor onszelf en legden de hond tussen ons in, in het midden, en zo sliepen we, tegen elkaar aan. Zo kon de hond wat warmte krijgen. We waren altijd samen. En ik beloofde het hem: “Als we weer thuis zijn, als ik mijn zoon doop, zal jij de peetvader zijn.”

“Mijn zoon is nu vijf, hij is nog niet gedoopt omdat ik wacht tot Vasian terugkomt.”

Gosha wil terug naar de frontlinie. “Ik wil vechten, als het mogelijk is, als kanonnencommandant bij de artillerie.”

“Niemand wil in gevangenschap leven. Rusland zal blijven terroriseren, doden, gevangen nemen, vernietigen. Ze zullen niet kalmeren totdat je ze verrot slaat.”

Met aanvullend verslag van Eleanor Deeley, US Producer

Via Thetruthseeker.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland’s militaire prestaties komen niet overeen met de Westerse propagandaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPrince waarschuwde de mensheid in 1996 voor de ontvolkingsagenda van het WEF
Volgend artikelBommen, raketten en martelcellen: De EU is een islamitische narcostaat
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

 1. Als er alleen al iets van 400.000 doden zijn daar, dan is het aantal dat een ledemaat is kwijt geraakt vermoedelijk veel hoger dan de 400.000 doden.
  Je hand, arm of been ben je zo kwijt op een slachtveld, denk ik.

  • Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat het aantal doden aan Ukrainse zijde veel hoger ligt dan het aantal gewonden omdat ze grote moeite hebben de gewonden te evacueren. Bij zware verwondingen is dat essentieel omdat je eranders alsnog aan bezwijkt.
   Kijk naar het grote aantal gewonden van de VS in Irak, Afghanistan, of zelfs Vietnam; daar werden constant med-evac helicopters opgeroepen zodra er gewonden waren.
   Maar als je dat met auto’s of zelfs handgedragen brancards moet doen wordt dat heel anders. Trouwens, stel dat een peloton van 25 man 5 gewonden heeft, hoe ga je die evacueren zonder de positie op te geven?
   Maar is in Ukraine er een sprake van helicopters voor evacuatie. En zelfs als ze geevacueerd worden dan liggen de (veld)hospitalen overvol, wat de overlevingskans ook geen goed doet.

 2. Het tragische, en beestachtige, van het regiem in Kiev, is dat ze bijna uitsluitend militairen en dienstplichtigen, uit oostelijke- en zuidelijke regio’s opgeofferd hebben : etnisch Russische mensen.

 3. Maar deze pakketten maken het niet mogelijk om behandelingen te financieren of medische middelen te delen om gewonde Oekraïense soldaten te behandelen.

  Tuurlijk niet, het was maar slachtvee. Ik begin oorlog een beetje ouderwets te vinden. Maar ja, het is een industrie dus wat doe je eraan!

 4. De 36-jarige werd vervolgens gevangen genomen door de beruchte Russische huurlingengroep Wagner.
  “Ze sloegen hem bewusteloos met wat voor verdoving ze ook hadden in de kelder van een huis,” zei Mike.
  “Eigenlijk is het net een guillotine. Ze sneden zijn beide armen eraf en ze maakten ze niet eens dicht, ze verbanden hem alleen maar. Dus het was niet schoon; alleen het bot. Het afgesneden uiteinde van het bot steekt uit en dat maakt het passen moeilijker.”
  De littekens die de Wagner Group heeft achtergelaten zijn zowel fysiek als mentaal.
  “Ze lachten hem uit nadat ze zijn beide armen hadden afgehakt. Hij zag martelingen, mannen die in brand gestoken werden en waarvan de vingers afgesneden werden. Hij heeft veel PTSS,” zei Mike.

  Dit is dus wat de schrijver voorschoteld, of het zo is gegaan weten we niet. Wel is het overduidelijk dat de Russen als misdadigers worden afgeschilderd en de Azovstal soldaat als een slachtoffer….waar de waarheid ligt….

  Wat ik me afvroeg: misinformatie is strafbaar, wanneer worden de MSM outlets dan aangepast voor hun soms totaal zichtbare leugens met deze wet? zomaar een vraagje….

  • Correctie, misinformatie is niet strafbaar, maar ‘ze’ willen graag dat u dat denkt.
   Want alles kan als misinformatie aangemerkt worden als het niet in het straatje van belanghebbenden past. Daarom is de ‘juiste mening’ ook zo belangrijk en wordt je letterlijk doodgegooid met ‘pratende hoofden’.
   Voorbeeld:
   NPO/NOS: veel misinformatie (anders subsidiekraan dicht), past in het politieke straatje, vrijwel altijd de ‘juiste mening’ => “wij staan aan de goede kant”
   Omroep ON: veel goede informatie, past niet in het politieke straatje, ‘verkeerde mening’ => treiteren, boetes, licentie intrekken, “staan aan de verkeerde kant”

   Dit soort dubbelhartig gedrag is kenmerkend voor dictaturen, wat nederland inmiddels is, een ambtenarendictatuur.

 5. Nog niet gesproken over zware niet meer te helen intra-familiale conflicten en dodelijk geweld : huwelijken tussen Ukri’s en Ruski’s en nu mekaar letterlijk moeten doden omwille van een opgefokte geld junk en een linkse overzeese oorlogshitser.

 6. Er schijnt…../ is…….. ook een levendige handel in donor organen ontstaan sinds het begin van de oorlog.
  Ik heb ergens gelezen dat ;
  Er is nu een “ methode “ ontwikkeld om een donorhart langer “ in leven / functie “ te kunnen houden buiten het lichaam, van de donor, om het mogelijk te maken het te kunnen vervoeren en zelfs na 8 uur nog te kunnen transplanteren.
  Ik las een artikel van een transplantatie arts die opeens meer dat 80 harttransplantaties per jaar uitvoert.

 7. Volgens ruig als Allright is het dit ook waard. Slimme Oekraïners zijn hem genokt. Welke idioot gaat zijn leven geven voor de Joodse tuignek en de zijn meester.

 8. Laat die stinknazi maar weer snel naar het front gaan en laat die transgender mike met hem meegaan….trainen vooor de wk armdrukken.
  Als gehandicapte nazi van azov nazi,s mag hij en die andere armloze blij zijn dat de wagnergroep hem niet levend verbrand hebben….zolas de nazihonden van azov wel deden biij russiische krijgsgevangenen.
  We hebben allemaal de vreselijke beelden gezien van russische krijgsgevangen die afgeshoten en gemarteld werden ….dus totaal geen medelijden met deze nazi-hond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in