Opnieuw heeft een topambtenaar, Dmitry Medvedev, de adjunct-secretaris van de Russische Veiligheidsraad, gewaarschuwd dat Rusland het gebruik van nucleaire wapens niet zal schuwen indien het bedreigd wordt. De Russische kernwapenarsenalen zijn “de beste garantie om het Grote Rusland veilig te stellen.”

Een Russische topambtenaar heeft de VS en zijn bondgenoten ervan beschuldigd te proberen het uiteenvallen van het land te forceren en heeft gewaarschuwd dat dergelijke pogingen tot doomsday kunnen leiden, schrijft MSN.com.

Dmitry Medvedev, de plaatsvervangend secretaris van de Russische Veiligheidsraad die door president Vladimir Poetin wordt voorgezeten, waarschuwde het Westen dat een poging om Rusland in de richting van de ineenstorting te duwen zou neerkomen op een “schaakspel met de dood”.

De heer Medvedev, die in 2008-2012 president van Rusland was toen de termijnbeperkingen de heer Poetin dwongen over te stappen naar de post van premier, werd door het Westen algemeen beschouwd als liberaler dan zijn mentor.

De laatste maanden heeft hij echter opmerkingen gemaakt die veel harder klonken dan die van de meest havikachtige Kremlinambtenaren, in een klaarblijkelijke poging om in de gunst van de heer Poetin te komen.

Nadat hij zaterdag de afscheidsceremonie voor de voormalige Sovjetleider Michail Gorbatsjov had bijgewoond, publiceerde de heer Medvedev een bericht op zijn berichten-app-kanaal, waarin hij verwees naar de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 en de VS en zijn bondgenoten beschuldigde van pogingen om het uiteenvallen van Rusland te bewerkstelligen.

Hij zei dat sommigen in het Westen “gebruik zouden willen maken van het militaire conflict in Oekraïne om ons land naar een nieuwe wending van desintegratie te duwen, alles zouden doen om de staatsinstellingen van Rusland lam te leggen en het land van efficiënte controles te beroven, zoals in 1991 is gebeurd.”

Hij schreef:

  Poetins aankondiging van de Burevestnik-raket maakt het Westen nerveus en ongerust

“Dat zijn de smerige dromen van de Angelsaksische perverselingen, die gaan slapen met een heimelijke gedachte over het uiteenvallen van onze staat, die bedenken hoe ze ons in stukken kunnen scheuren, in kleine stukjes kunnen snijden.

Zulke pogingen zijn zeer gevaarlijk en mogen niet onderschat worden. Die dromers gaan voorbij aan een eenvoudig axioma: een geforceerde desintegratie van een kernmacht is altijd een schaakspel met de dood, waarbij men precies weet wanneer de schaak en de mat komen: de dag des oordeels voor de mensheid.”

De heer Medvedev besloot met te zeggen dat de kernwapenarsenalen van Rusland “de beste garantie zijn om het Grote Rusland veilig te stellen”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De globalistische Reset Agenda heeft gefaald – is Oekraïne plan B?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel10 alarmerende waarschuwingssignalen dat Europa deze winter met een verlammende energiecrisis te maken kan krijgen
Volgend artikelNu Europa implodeert, plant de EU prijsplafond voor Russisch gas: Rusland dreigt met volledige stopzetting van Russische gasleveranties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Toenmalig president Medvedev heeft het Westen toegelaten om militair op te treden in Lybie. Dit was niet verantwoord volgens huidig president Putin. De geschiedenis geeft hem gelijk. Daarom de acties van de RF in Syrie om herhaling te vermijden. Antwoord van de Angelsaksische hegemonie was destabilisatie van Oekraine om zo de RF te treffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in