Toen in 2006 de film “Idiocracy” werd gelanceerd, leek het een wilde overdrijving, een karikatuur. Als je vandaag de dag politieke leiders in het “Westen” observeert, kun je nauwelijks beslissen of je moet lachen of huilen. Te veel leiders lijken kopieën van Dwayne Camacho, de intellectueel uitgedaagde Amerikaanse president in die film. Zijn gebrek aan hersens, zijn onvermogen om logisch te praten en zijn algehele onaangepaste gedrag wordt geëvenaard door Joe Biden, Ursula von der Leyen, de kortstondige Britse premier Liz Truss, de Duitse kanselier Olaf Scholz en zijn minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, en talloze anderen wier namen het niet eens verdienen genoemd te worden, schrijft Hans Vogel.

In feite lijkt idiotie het overheersende kenmerk te zijn van politici, journalisten, wetenschappers, juristen en artsen, ja, van alle beroepscategorieën die de “moderne westerse democratie” in stand houden. Politiek, economie en samenleving in het “Westen” worden overduidelijk gedomineerd door een klasse idioten die strenge censuur, politiegeweld en onderdanige en collaborerende media nodig hebben om aan de macht te blijven. Men zou kunnen aanvoeren dat niet alle politici, sociale en zakelijke leiders idioten kunnen zijn, dat sommigen van hen intellectueel bovengemiddeld zijn, en dat zij gewoon kwaadaardig zijn. Mijn antwoord zou zijn dat het kwaad in feite intellectuele ontoereikendheid is, een soort domheid, net als slinksheid en lafheid. Door slecht, slinks of laf te zijn, berokkent men anderen immers schade, die uiteindelijk bijna altijd zelfdestructief blijkt te zijn.

Men zou lang kunnen speculeren over welk mechanisme heeft geleid tot het huidige dystopische theater waar zoveel mensen dag in dag uit naar kijken. Er zijn plausibele theorieën over de nefaste rol van het cultuurmarxisme, vooral zoals dat werd ontwikkeld door de Frankfurter School. Het heeft zeker geholpen het moderne feminisme, de gendergekte, het groene fascisme, de moderne klimaatverering, de “kritische rassentheorie” en het “wokeisme” te voeden. Het is heel goed mogelijk dat de kleine groep geleerden uit Frankfurt de basis heeft gelegd voor de geplande vernietiging van de burgermaatschappij in het Amerikaanse imperium, zoals die momenteel wordt voorgestaan door het WEF en de WHO. De economie is immers al vernietigd door de rigoureuze toepassing van de leer van de “Chicago Boys” en hun meedogenloze neoliberale evangelie.

  'Wanhoopsdaad': Mogelijke Oekraïense aanval op de Krim "Kan snel uit de hand lopen"

Men mag echter nooit het vermogen van een samenleving onderschatten om zichzelf te vernietigen, vooral aan het einde van wat een historische cyclus lijkt te zijn. Ik denk dat dit een soort autonoom proces is dat vanzelf op gang komt. De wens om zichzelf als groep te elimineren kan ook in de natuur worden waargenomen, dus waarom zouden samenlevingen niet een dergelijk collectief instinct vertonen? Nu, vooral in de EU, zowel de politiek als de economie in wezen functioneren volgens het “Pareto-principe”, of de 80/20-regel: gemiddeld betalen EU-burgers ongeveer 80% van hun inkomen aan belastingen (nationaal, regionaal en lokaal, direct en indirect), en 80% van alle wetgeving in elke lidstaat wordt vastgesteld door de Europese Commissie in Brussel, het “politbureau” van het “Vierde Rijk”. Met andere woorden, een verdere groei van het bedrag dat jaarlijks aan het inkomen van de mensen wordt onttrokken is nauwelijks mogelijk, omdat dan naar alle waarschijnlijkheid de hele economie zou instorten. Een verdere groei van het aandeel van de in Brussel gedicteerde wetgeving zou de lokale politici delegitimeren die nodig zijn om het politieke systeem van de EU overeind te houden. Dit betekent dat de verdere ontwikkeling langs de tot nu toe waargenomen lijnen onmogelijk is, wat op zijn beurt betekent dat entropie moet intreden, wat zal leiden tot de uiteindelijke ineenstorting van het systeem. De EU heeft dus het punt bereikt waarop zij nauwelijks meer vooruit kan, maar ook niet meer terug kan.

Deze situatie is alarmerend. Het verklaart echter het gedrag van de EU-elites. Blijkbaar is het enige mogelijke antwoord voor hen om debiel te worden of tenminste publiekelijk de indruk te wekken een idioot te zijn. Tegelijkertijd dwingt het de elites te liegen met een intensiteit en een frequentie die nog nooit eerder zijn vertoond.

  Het Westen: Onmogelijke dingen geloven

We weten allemaal dat politici altijd en overal, in de woorden van Margaret Thatcher, geneigd zijn “zuinig met de waarheid” te zijn. Maar de mate van leugenachtigheid en verdraaiing in het “Westen” in het algemeen en in de EU- en NAVO-landen in het bijzonder, is verbijsterend. Het gaat hand in hand met de grootschalige vernietiging van taal.

Dit kan eigenlijk worden toegeschreven aan de Frankfurter Schule en haar evangelisten, zoals Jacques Derrida. Zij hebben zich misschien niet gerealiseerd dat, op het moment dat de taal is vernietigd, de hel zal losbreken. Wij zijn al ver gevorderd op die weg naar de armageddon. Vandaag de dag kunnen vrouwen in het “Westen” zich met de zegen van de burgerlijke autoriteiten als man definiëren, en kunnen mannen zich als vrouw beschouwen en zich officieel als zodanig laten registreren. Bovendien kan een overduidelijke man die zich als vrouw voordoet, iedereen die hem niet als “vrouw” behandelt, laten aanklagen en veroordelen. Een vrouw die zich voordoet als man kan een aanklacht indienen tegen iedereen die haar “misgenders”. Wie is dan eigenlijk een man en wie is een vrouw?

De grootschalige aanval op de hele woordenschat is nu in volle gang. Het resultaat is dat steeds meer woorden hun definitie verliezen zoals die nog in het woordenboek staat. Het woord “democratie” is daar een voorbeeld van. Het ligt op de lippen van allemaal “westerse” politici, maar het betekent eigenlijk precies het tegenovergestelde van zijn oorspronkelijke etymologische definitie. In theorie betekent het dat de stem van het volk als uitdrukking van de volkswil het grondbeginsel is op grond waarvan besluiten worden genomen. Nu verkiezingen in het “Westen” systematisch en routinematig worden gemanipuleerd en vervalst volgens de wensen van een kleine kliek plutocraten, betekent het woord democratie (zoals gebruikt in het “Westen”) eigenlijk het tegenovergestelde.

  Russische strijdkrachten in defensieve opstelling brengen Oekraïense strijdkrachten zware verliezen toe

Lexicografische verwarring in het “Westen” heeft al ernstige schade toegebracht aan de internationale vrede en stabiliteit. De Russische regering heeft al publiekelijk verklaard dat het onmogelijk is om met de VS en hun vazalstaten tot enige vorm van overeenstemming te komen, omdat hun politici niet in staat zijn tot overeenstemming (недоговороспособны). Met andere woorden, het “Westen” is zo onbetrouwbaar en dubbelhartig gebleken dat het door de Russische regering niet langer wordt vertrouwd. En hoewel Russische functionarissen dit publiekelijk hebben verklaard, kan men er zeker van zijn dat veel andere regeringen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika het hiermee eens zijn, maar het nog niet hebben gezegd.

Het “Westen” stevent af op het punt waar tegenstellingen in louter lexicografische zin worden afgeschaft, waar “in” “uit” betekent en omgekeerd en “links” “rechts” betekent en omgekeerd, enzovoort.

Het zal echt catastrofaal worden wanneer “ja” “nee” betekent en omgekeerd, want wie zal kunnen zeggen wanneer “ja” eigenlijk “ja” betekent? Stelt u zich de verwarring en de chaos eens voor, dus zet u schrap!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Colonne Nederlandse YPR-765 pantserwagens van de Oekraïense strijdkrachten door Russische luchtmacht vernietigd (VIDEO)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCanadese regering vertelt kinderen dat ze zonder COVID-vaccin en maskers op de “stout” lijst van de Kerstman komen te staan
Volgend artikelZelinsky’s mislukkingen in Washington
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Reikte de Toren van het Hoogmoedige Babylon..niet tot Spraakmisvorming..als straf van God en de Toren werd niet afgebouwd..🤔😳⤵️⤵️⤵️

 2. De krogten van de hel zijn geopend….de satanistische reptielen zijn overal middels de wef/who/vn/bilderberg/eu/ecb/wereldbank geinstalleerd.
  En toch gaan die onlichten, dit non-human schepsels het winnen van de vrije geesten…de wakkere zielen..
  Kost heel wat maar uiteindelijk kraaien wij VICTORIE.
  Het grootste euvel van nu is om de kudde schapen wakker te krijgen en dat is echt een HELSE opgave.
  Maar wij geven de moed nooit op en zullen deze onlichten terugwerpen in hun krochten des hels……

  • Beetje bij beetje met methode der geleidelijkheid dingen vertellen. Zo was ik vanavond op bezoek bij mainstreamkijkers (hoewel ze het al minder doen) en ik vertelde van het stukslaan van € 40.000 steungeld in Parijs door de vrouw van Zelensky. Ze wisten het niet. Onderschat de kracht van de mainstreammedia en alle mensen, die hun lezing overnemen, niet.

 3. Mooi geschreven, heel naar dat het om ons gaat.
  Er zit nog wat geld in de pot, Duitsland heeft in 2020 het Lastenausgleichgesetz aangepast en maar denken dat het om Covid schadevergoeding zou gaan.
  Waarvan zou toch die 100 Miljard voor defensie en zowat 500 Miljard van gefinancierd worden, reken die bedragen maar eens om naar per hoofd van de bevolking.

 4. Interactief Treurspel waarin deze daders; met zielige verhalen en IQ beneden debiel in opvolgende acts zich te kijk zet.
  verbloemd door wetten & inzet van agenten, artsen; ‘mede daders’
  Voor ‘hun’ wereldorde.
  Verder vermogen is niet ontwikkeld.
  A 🥚 🦖 of B 🙆‍♀️ Antwoord = A 🥳

 5. Goede analyse wat de ‘Frankfurter Schule’ betreft, zij het wel wat eenzijdig belicht.
  Met name de wortels van de leerstellingen zijn al in de 17e en 18e eeuw gelegd, en bijzonder daarbij is de rol van Malthus, die avant-la-lettre met een eugenetica-theorie op de proppen kwam. Niet vreemd dat een klassenmaatschappij als de Engelse, met rangen en talloze standen, hiervoor als projectie werd gebruikt.
  Overigens, de maatschappij die Karl Marx voor zich zag als doel voor het communisme, was een kapitalistische, hoog geindustrialiseerde maatschappij als de Engelse, en niet een destijds nog agrarische, feodale onontwikkelde maatschappij als de Russische.

 6. Helemaal eens met dit artikel van Hans Vogel! Het verval van de taal is één van de ergste processen die de politieke elites van het “collectieve Westen” in gang hebben gezet. Ik kan hier nog een legio voorbeelden noemen ter aanvulling van die in dit artikel. Maar belangrijker lijkt iets anders:
  Een taal met omgedraaide betekenissen van woorden is natuurlijk de taal van een leugen. Wanneer bijv. de onderdrukking van democratie de bescherming ervan wordt genoemd, de NAVO oorlog tegen Rusland als “Putin’s oorlog” wordt aangeduid enz., zijn dit de tekens van een vreselijke ziekte van de samenleving. De vraag is of deze (onze!) samenleving samenleving zo’n ziekte kan overwinnen.
  Ik weet het niet… Maar wat ik wel weet, is dat als wij niet in staat blijken dit zelf te overwinnen, onze taal weer gezond te maken, dan kunnen we beter het roer van deze wereld (inclusief onze eigen landen) aan een andere samenleving overdragen.

 7. We leven in een parodie. Van elke positieve theorie wordt een karikatuur gemaakt. Omdat mensen principes als zelfbestuur, solidariteit, vrede, liefde enz. belangrijk vinden geloven ze in de farce die ervan wordt gemaakt. Ze beseffen niet dat deze gevaarlijke wensdromen zijn. Recent hebben we zo kunnen ervaren hoe de medische wereld hiermee te werk is gegaan. Te beginnen met een reductionistische wetenschap, die enkel een deel en niet het geheel van ons lichaam in overweging neemt. Daarna komt de toepassing ervan door constructies die enkel snelle winst nastreven. Als je “Gevaarlijke medicijnen” van P. Götzsche hebt gelezen en misschien de film “Dopesick” over de opioïde pijnstillers hebt gezien, dan weet je precies wat ondernemingen drijft. Of hun producten effectief en ongevaarlijk zijn heeft geen belang. De testresultaten en goedkeuring door de bevoegde instanties bepalen immers de beursresultaten. Geen wonder dat alle grote wetenschappelijke ontdekkingen vaak toevalstreffers zijn. Dit geldt voor de hele economische reutemeteut. In het Engels noemen ze dat “a recipe for disaster”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in