De laatste dagen bivakkeren Turkse militairen en bezetten ze Grieks grondgebied in Evros. De Griekse regering bereidt zich voor om te “antwoorden” en heeft contact opgenomen en telefoongesprekken gevoerd met Europa en de Verenigde Staten.

Foto: Turke militairen bij Griekse grens © screenshot YT

In het gebied van Meliskopeio ten zuiden van de Evros hebben Turkse militairen hun kamp opgeslagen op Grieks grondgebied, die weigeren te vertrekken en zeggen dat dit Turks grondgebied is, schrijft Pronews.gr.

Turkije claimt een gebied van ongeveer 16 hectare

Aanvankelijk verschenen er ongeveer 10 personen die een tent opzetten op Turks grondgebied. Maar daarna begonnen deze groep zich uit te breiden en bereikte ze 35 militairen die zich nu inmiddels op Grieks grondgebied bevinden dat ze hebben ontbost.

Het gebied staat in de winter onder water en meestal ontstaat er een klein eilandje, terwijl in de zomer, als het niveau van de rivier daalt, een gebied van ongeveer 16 hectare verschijnt.

Op de kaarten van 1923, waarop de grenzen zijn getekend, staat dat het Grieks grondgebied is, maar dit wordt nu door het regime in Istanboel betwist.

Er zijn permanent Turkse militaire bewakers in het gebied ingezet, waardoor het personeel van de strijdkrachten en ELAS niet kunnen doorgaan met de versterkingen van de grens die de Griekse autoriteiten hebben besloten uit te voeren.

Onlangs hebben legerofficieren het gebied bezocht om te bestuderen waar de palen zullen worden neergezet om het damwater in de rivier Evros te verbreden. De Turken beviel dit niet, omdat zij de weg wil vrijhouden voor het sturen van immigranten, wat tot intimidatie en voortdurende provocatie leidt.

  De EU heeft 6,2 miljoen euro geschonken aan mensensmokkelnetwerk

Ambtenaren van de Turkse geografische dienst kwamen later van Turkse zijde en zeiden dat ze ook een soortgelijk hek zouden oprichten. De Turkse kant – volgens dezelfde bron – weigert hardnekkig de informatie te verstrekken die zij citeert wanneer zij beweert dat het om Turks grondgebied gaat, en heeft elke discussie over deze kwestie uitgesloten.

De zaak is nu overgedragen aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar naar verluidt zijn de Turken niet bereid om het grondstuk te verlaten of de kwestie te bespreken, omdat zij vastbesloten is om het desbetreffende gebied te annexeren.

In Athene worden verschillende manieren van reageren overwogen en het diplomatieke kanaal is al geactiveerd.

“Turkije dreigt met Corona-vluchtelingen”

Vorig artikelFarage filmt Franse marine die volgeladen migrantenboot naar Britse wateren escorteert
Volgend artikelHongarije’s antwoord op EU-vonnis: Sloopt het asielrecht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in