De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken roept Europa op om wakker te worden en zich te verdedigen na verschillende islamitische terroristische aanslagen in Frankrijk. Frankrijk heeft in slechts twee maanden tijd drie grote islamitische terreuraanslagen moeten ondervinden.

Europa moet wakker worden en zijn traditionele manier van leven verdedigen, zegt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel, Péter Szijjártó, in een dramatische videoboodschap die donderdagavond werd gepost in de nasleep van de terroristische aanslag in de Notre Dame-basiliek in Nice, meldt Remix.

Een onlangs aangekomen illegale Tunesische moslimmigrant pleegde de derde grote islamitische aanslag in Frankrijk in de afgelopen twee maanden en heeft afgelopen donderdag drie mensen doodgestoken in de kathedraal van Nice, waarbij een van de slachtoffers door de moslim is onthoofd.

Het is tijd om Europa wakker te schudden.

Simpelweg gezegd zijn de extremisten en de extremistische emoties losgeslagen. Er worden moorden gepleegd in kerken, een leraar wordt onthoofd in Europa, de beelden van de Heilige Paus [Johannes Paulus II] worden ontheiligd, er gebeuren gewelddadige dingen. Ik weet niet wat er nog meer moet gebeuren om sommige Europese leiders te laten inzien dat het tijd is voor een verandering, dat de traditionele Europese waarden moeten worden verdedigd, dat de traditionele Europese manier van leven moet worden verdedigd. Ik ben bang dat als we niet snel actie ondernemen, het misschien te laat is. Het is tijd dat Europa wakker wordt, zegt Szijjártó in het Hongaars.

De woorden van Szijjártó komen nadat een 21-jarige Tunesische asielzoeker vorige maand op het Italiaanse eiland Lampedusa aankwam. Hij reisde vervolgens illegaal naar Frankrijk en vermoorde kort na aankomst drie mensen in de Notre-Dame basiliek in Nice. Een van de slachtoffers werd “praktisch onthoofd”.

  Orban - West-Europa is niet langer een voorbeeld: "Wij verdedigen onze grenzen en we geven ons land over aan onze eigen kinderen, niet aan immigranten"

Eén slachtoffer is geïdentificeerd als een 55-jarige vader van twee kinderen, Vincent Loqués. De andere twee slachtoffers waren beide vrouwen van 60 jaar oud en een 44-jarige vrouw die door de Braziliaanse pers is geïdentificeerd als Simone Barreto Silva, een moeder van drie kinderen die in Salvador is geboren.

Politiebronnen noemen de moordenaar Brahim Aouissaoui. Na de aanslag werd hij door de politie neergeschoten en in hechtenis genomen. Hij ligt momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis.

“Als we opnieuw worden aangevallen, is dat voor de waarden die van ons zijn: vrijheid, voor de mogelijkheid om vrij te geloven en te denken, en niet toe te geven aan een geest van terreur”, zei de Franse president Emmanuel Macron na een bezoek aan Nice.

De Hongaarse regering koppelt de massale immigratie aan de terroristische moslimaanslagen in Frankrijk

De afschuwelijk aanslag, die plaatsvond in een christelijke plaats van aanbidding, heeft de Franse natie geschokt. Deze volgde nadat de Franse geschiedenisleraar Samuel Paty door een 18-jarige moslim met een Tsjetsjeense achtergrond in Parijs werd onthoofd. Paty was het doelwit van moslimwraak voor zijn besluit om zijn klas een cartoon van de profeet Mohammed te laten zien in een les over vrijheid van meningsuiting.

Hongarije heeft eerder vele malen gewaarschuwd voor de gevaren van massale migratie in Westerse landen zoals Frankrijk. Eerder zei een Hongaarse top-veiligheidsambtenaar dat ongecontroleerde massamigratie verantwoordelijk was voor de onthoofding van Paty.

De Hongaarse premier Viktor Orbán schreef vorige maand ook over het onderwerp massamigratie en de relatie ervan met terrorisme in een lang artikel voor de Hongaarse pers.

Een andere schatting was dat in 2050, 20 procent van de bevolking van Europa – Rusland niet meegerekend – moslim zou zijn. Vandaag de dag lijkt het waarschijnlijk dat we tegen 2050 een meerderheid van de moslimbevolking in de grote westerse steden kunnen verwachten. Het is niet verwonderlijk dat de Midden-Europese landen hebben gekozen voor een andere toekomst, vrij van immigratie en migratie, schreef Orbán.

Er wordt ons verteld dat terrorisme, misdaad, antisemitisme en het ontstaan van parallelle samenlevingen slechts tijdelijke onregelmatigheden zijn, of misschien de geboorte van een stralende nieuwe wereld die op het punt staat te ontstaan. Maar het conservatief-christelijke democratische kamp verwerpt zo’n onvoorspelbaar experiment op samenlevingen en individuen, omdat ze geloven dat de risico’s van chronische interculturele spanningen en geweld onaanvaardbaar hoog zijn.

Omdat het kan: Hongarije gooit zijn deuren dicht voor asielzoekers

Vorig artikelMatteo Salvini: De Italiaanse regering is medeverantwoordelijk voor de moslimterreur in Nice
Volgend artikelOrbán’s eenvoudige oplossing voor terrorisme: Stop de immigratie – “Zolang Hongarije deze regering heeft, komen er geen migranten binnen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

    • Maar volgens Macron heeft Frankrijk geen probleem met geen enkele religie. Oftwel hij heeft zich laten intimideren door o.a. Erdogan en trekt de keutel alweer in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in