Het Davos World Economic Forum (WEF) is een vooraanstaand forum voor regeringen, mondiale bedrijven en internationale ondernemers. Het WEF werd in 1971 opgericht door ingenieur en econoom Klaus Schwab en omschrijft zijn missie als “het vormgeven van mondiale, regionale en industriële agenda’s” en “het verbeteren van de toestand van de wereld”. Volgens de website is “morele en intellectuele integriteit de kern van alles wat het WEF doet”, bericht Swprs.org.

Het WEF is op verschillende manieren betrokken geweest bij de coronavirus pandemie.

Ten eerste was het WEF, samen met de Gates Foundation, sponsor van de vooruitziende simulatieoefening “Event 201” voor een coronaviruspandemie, die op 18 oktober 2019 in New York City werd gehouden – op dezelfde dag als de opening van de Militaire Wereldspelen in Wuhan, door sommigen gezien als “ground zero” van de wereldwijde pandemie. China zelf heeft aangevoerd dat Amerikaanse militaire atleten het virus naar Wuhan kunnen hebben gebracht.

Ten tweede is het WEF een vooraanstaand voorstander van digitale biometrische identiteitssystemen, met als argument dat zij samenlevingen en industrieën efficiënter, productiever en veiliger zullen maken. In juli 2019 is het WEF een project gestart om “de toekomst van reizen vorm te geven met biometrisch ondersteund digitaal identiteitsbeheer van reizigers”. Daarnaast werkt het WEF samen met de ID2020-alliantie, die wordt gefinancierd door de Gates- en Rockefeller-stichtingen en een programma uitvoert om “digitale ID met vaccins aan te bieden”. ID2020 ziet met name het vaccineren van kinderen als “een ingang voor digitale identiteit“.

Ten derde is WEF-oprichter Klaus Schwab de auteur van het boek COVID-19: The Great Reset, gepubliceerd in juli 2020, waarin wordt betoogd dat de coronavirus pandemie kan en moet worden gebruikt voor een “economische, maatschappelijke, geopolitieke, ecologische en technologische reset”, waaronder met name het bevorderen van mondiaal bestuur, het versnellen van digitale transformatie en het aanpakken van de klimaatverandering.

Tot slot heeft het WEF sinds 1993 een programma lopen onder de naam “Global Leaders for Tomorrow”, dat in 2004 is omgedoopt tot “Young Global Leaders“. Dit programma is gericht op het identificeren, selecteren en promoten van toekomstige wereldleiders in zowel het bedrijfsleven als de politiek. Inderdaad zijn heel wat “Young Global Leaders” er later in geslaagd president, premier of CEO te worden (zie hieronder).

  Sodom en Gomorra wordt aan de burgers opgelegd door zogenaamd representatieve regeringen

Tijdens de coronavirus pandemie hebben verschillende “Global Leaders” en “Global Shapers” (een jonger programma van de “Global Leaders”) van het WEF een prominente rol gespeeld, waarbij zij zich met name hebben ingezet voor “zero-covid”-strategieën, lockdowns, maskermandaten en “vaccinpaspoorten”. Dit kan een (grotendeels mislukte) poging zijn geweest om de volksgezondheid en de economie te beschermen, of het kan een poging zijn geweest om de hierboven geschetste mondiale transformatieagenda vooruit te helpen, of misschien wel beide.

In dit verband zijn enkele opmerkelijke Young Leaders: Jeffrey Zients (reactiecoördinator voor het Coronavirus in het Witte Huis), Stéphane Bancel (CEO van Moderna), Jeremy Howard (oprichter van de invloedrijke lobbygroep “Gezichtsmaskers voor iedereen”), Leana Wen (zero-covid CNN medisch analist), Eric Feigl-Ding (zero-covid Twitter-persoonlijkheid), Gavin Newsom (gouverneur van Californië, geselecteerd in 2005), Devi Sridhar (Britse zero-covid hoogleraar), Jacinda Ardern (premier van Nieuw-Zeeland), de Franse president Emanuel Macron (geselecteerd een jaar voor zijn verkiezing in 2017), de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, de Duitse bondskanselier Angela Merkel (geselecteerd in 1993), de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn, en de voormalige Britse premier Tony Blair (een vooraanstaand voorstander van “wereldwijde vaccinpaspoorten”).

Voor een volledig overzicht van hun leden, zie Global Leaders for Tomorrow en Young Global Leaders op WikiSpooks (een Wiki die zich richt op heimelijke machtsstructuren), alsmede de officiële Young Global Leaders website. Voor een overzicht van enkele opmerkelijke leden in de politiek en de media, zie hieronder.

Concluderend kan worden gesteld dat het Wereld Economisch Forum in Davos wel degelijk betrokken is geweest bij het strategisch beheer van de coronavirus pandemie, met een belangrijke nadruk op het gebruik van de pandemie als katalysator voor digitale transformatie en de wereldwijde invoering van digitale identiteitssystemen.

Digital Identity: The vision of the World Economic Forum (WEF, 2018)

WEF “Jonge wereldleiders”

Een overzicht van enkele WEF Young Global Leaders (2005-2021) en Global Leaders for Tomorrow (1993-2003) in de politiek en de media. De lijst is niet volledig.

Bonnen: Global Leaders for Tomorrow en Young Global Leaders op WikiSpooks.

Verenigde Staten

Politiek en beleid

Jeffrey Zients (White House Coronavirus Response Coordinator sinds 2021, geselecteerd in 2003), Jeremy Howard (mede-oprichter van lobbygroep “maskers voor iedereen”, geselecteerd in 2013), Californisch gouverneur Gavin Newsom (geselecteerd in 2005), Pete Buttigieg (geselecteerd in 2019, kandidaat voor het presidentschap van de VS in 2020, minister van transport van de VS sinds 2021), Chelsea Clinton (bestuurslid Clinton Foundation), Huma Abedin (aide van Hillary Clinton, geselecteerd in 2012), Nikki Haley (VS-ambassadeur bij de VN, 2017-2018), Samantha Power (VS-ambassadeur bij de VN, 2013-2017, USAID Administrator sinds 2021), Ian Bremmer (oprichter van de Eurasia Group), Bill Browder (initiatiefnemer van de Magnitsky Act), Jonathan Soros (zoon van George Soros), Kenneth Roth (directeur van “Human Rights Watch” sinds 1993), Paul Krugman (econoom, geselecteerd in 1995), Lawrence Summers (voormalig hoofdeconoom van de Wereldbank, voormalig minister van Financiën van de VS, voormalig president van Harvard University, geselecteerd in 1993), Alicia Garza (mede-oprichtster van Black Lives Matter, geselecteerd in 2020), Stéphane Bancel (CEO van Moderna).

  WEF beveelt regeringen om te beginnen met sigaretachtige waarschuwingen op vleesproducten

Media

CNN medisch analist Leana Wen (geselecteerd in 2018), CNN chef medisch correspondent Sanjay Gupta, Covid Twitter persoonlijkheid Eric Feigl-Ding (een ‘WEF Global Shaper’ sinds 2013), Andrew Ross Sorkin (New York Times financieel columnist), Thomas Friedman (New York Times columnist, geselecteerd in 1995), George Stephanopoulos (ABC News, 1993), Lachlan Murdoch (CEO van Fox Corporation).

Technologie en sociale media

Microsoft-oprichter Bill Gates (1993), voormalig Microsoft CEO Steven Ballmer (2000-2014, geselecteerd in 1995), Amazon-oprichter Jeff Bezos (1998), Google mede-oprichters Sergey Brin en Larry Page (2002/2005), voormalig Google CEO Eric Schmidt (2001-2017, geselecteerd in 1997), Wikipedia mede-oprichter Jimmy Wales (2007), PayPal mede-oprichter Peter Thiel (2007), eBay mede-oprichter Pierre Omidyar (1999), Facebook oprichter en CEO Mark Zuckerberg (2009), Facebook COO Sheryl Sandberg (2007).

Groot-Brittannië, Canada, Nieuw-Zeeland

Professor Devi Sridhar (een vooraanstaand voorstander van “zero covid”, geselecteerd in 2020/21), de voormalige Britse premiers Tony Blair en Gordon Brown (beiden geselecteerd in 1993), BBC World Service-journalist Dawood Azami, Lynn Forester de Rothschild (mede-eigenaar van The Economist), Nathaniel Rothschild (zoon van Lord Rothschild), historicus Niall Ferguson (geselecteerd in 2005), William Hague (minister van Buitenlandse Zaken, 2010-2014), Charles Allen (CEO van ITV, 2004-2007; Voorzitter van EMI, 2008-2010).

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern (sinds 2017, geselecteerd in 2014), de Canadese vicepremier Chrystia Freeland (geselecteerd in 2001; voormalig managing director van Reuters). De Canadese premier Justin Trudeau is een deelnemer aan het WEF, maar is geen bevestigde Young Global Leader.

Duitsland

Bondskanselier Angela Merkel (geselecteerd in 1993, 12 jaar voordat zij bondskanselier werd), huidig minister van Volksgezondheid Jens Spahn en voormalig ministers van Volksgezondheid Philipp Roesler en Daniel Bahr, huidig covoorzitster van de Groene Partij en mislukt kanselierskandidaat Annalena Baerbock (geselecteerd in 2020), voormalig covoorzitster van de Groene Partij Cem Özdemir (geselecteerd in 2002), media magnaat en Axel Springer CEO Mathias Doepfner (gekozen in 2001), talkshow presentatrice Sandra Maischberger, wijlen minister van Buitenlandse Zaken en vice-kanselier Guido Westerwelle (1997), voormalig Duits president Christian Wulff (gekozen in 1995, 15 jaar voordat hij president werd), Reto Francioni (voormalig CEO van Deutsche Boerse).

  Is de regering de nieuwe God? - De religie van het totalitarisme

Europese Unie

De voorzitters van de EU-commissie Jose Manuel Barroso (2004-2014, geselecteerd in 1993) en Jean-Claude Juncker (2014-2019, geselecteerd in 1995), de Franse president Emanuel Macron (sinds 2017, geselecteerd in 2016), de voormalige Franse president Nicolas Sakozy (2007-2012, geselecteerd in 1993), de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, de voormalige Italiaanse premier Matteo Renzi (2014-2016, geselecteerd in 2012), de voormalige Spaanse premier Jose Maria Aznar (1996-2004, geselecteerd in 1993), Klaus Regling (sinds 2012 CEO van het Europees financieel stabiliteitsmechanisme), Guy Verhofstadt (voormalig Belgisch premier, voorzitter van de Brexit-stuurgroep), Deens minister van Milieu Lea Wermelin, Fins premier Sanna Marin, voormalig Fins premier Alexander Stubb, en Mark Leonard (stichtend directeur van de door Soros gefinancierde European Council on Foreign Relations).

Zwitserland

Natalie Rickli (directeur gezondheid van het kanton Zürich, geselecteerd in 2012), voormalige voorzitters van de Zwitserse Nationale Raad Christa Markwalder (geselecteerd in 2011) en Pascale Bruderer-Wyss (geselecteerd in 2009), de Geneefse politicus Pierre Maudet (geselecteerd in 2013), NZZ mediagroep CEO Felix R. Graf (geselecteerd in 2007), voormalig Zwitsers minister van Justitie Ruth Metzler (geselecteerd in 2002), voormalig Zwitsers televisie-CEO Roger de Weck (2011-2017, geselecteerd in 1994), voormalig UBS-CEO’s Peter Wuffli (geselecteerd in 1994) en Marcel Rohner (geselecteerd in 2003), voormalig Credit Suisse-CEO Tidjane Tiam (1998).

Video Bijlage

1) Bill Gates eist “digitaal immuniteitsbewijs” in maart 2020

Video: Bill Gates eist “digitaal immuniteitsbewijs” in maart 2020 (bron)

2) Edward Snowden waarschuwt voor de “vernietiging van rechten” (maart 2020)

3) Het Chinese “sociale krediet” systeem (mei 2019)


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 GREAT RESET DOSSIER

Superparamagnetische nanodeeltjes toegediend via vaccins – gepubliceerde wetenschap legt alles blootVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelBeroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg filmen zichzelf terwijl ze worden ontslagen voor het niet naleven van het vaccinatiemandaat
Volgend artikelUitvinder mRNA-technologie: “Volledig gevaccineerden zijn COVID superverspreiders”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Ik was verbaasd te vernemen dat onze niet-verkozen premier Alexander De Croo sinds 2015 deel uitmaakt van het WEF en als “Young Global leader” hiervan lid werd.
    Is het in dit kader dat hij opdracht gaf aan alle Belgische banken om de tegoeden van alle burgers door te melden aan de Nationale Bank van België (staat onder Rothschild controle).

    Ik wou dit klasseren als “hoogverraad” t.o.v. de Belgische bevolking en hoop van harte dat deze Globalistische verrader zijn verdiende (dood)straf niet zal ontlopen. (Nürnberg 2).

  2. Kijk ik erover heen of zie ik echt de naam van Mark R. er niet bij staan?
    Hij is volgens Claus S. DE aangewezen persoon om strak ALS het WEF het voor elkaar krijgt, moet zorgen voor de wereldwijde (genetisch gemanipuleerde) voedsel verstrekking!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in