geralt / Pixabay

Washington overweegt de inzet van nucleair bewapende kruisraketten op Virginia-klasse aanvalsonderzeeërs om China en Rusland af te schrikken, aldus de Asia Times.

Amerikaanse wetgevers hebben zich onlangs gebogen over de vraag hoe Virginia-klasse aanvalsonderzeeërs (SSN) kunnen worden aangepast voor de installatie van nucleair bewapende kruisraketten (SLCM-N). Vorige week ontboden ze vice-admiraal Johnny Wolfe om de complexiteit en onzekerheden te bespreken met betrekking tot het bewapenen van aanvalsonderzeeërs met SLCM-N. De discussie ging over het versterken van hun nucleaire afschrikking tegen China en Rusland, volgens de Asia Times, schrijft Ekaterina Blinova.

De SLCM-N is een kruisraket met een nucleaire kernkop met lage capaciteit die wordt gelanceerd vanaf oppervlakteschepen of aanvalsonderzeeërs (SSN’s). De raket werd voor het eerst voorgesteld in 2018 naast de low-yield versie (met minder dan 10 kiloton explosieve kracht) van de W76 granaatkop om ballistische lange-afstand-raket onderzeeërs te bewapenen.

Wat zijn de verdiensten van het SLCM-N programma in de ogen van Amerikaanse wetgevers, militairen en wetenschappers?

Ten eerste beweren Amerikaanse militaire experts dat SLCM-N’s de VS in staat zouden stellen om een “beperkte” nucleaire uitwisseling aan te gaan in tegenstelling tot een “massale vergelding.”

“Als een conflict de nucleaire drempel overschrijdt, zou een lager rendement een duidelijk belang aangeven om de intensiteit ervan te beperken,” schreef luitenant-commandant Alan Cummings van de US Navy Reserve in april 2024 voor het US Naval Institute.

  De drang naar oorlog

Bovendien zou het gebruik van op het theater gebaseerde, nucleair bewapende kruisraketten die op zee worden gelanceerd, volgens Amerikaanse militaire experts misschien niet worden gezien als het “legitimeren” van een nucleaire vergeldingsaanval op het Amerikaanse vasteland. Zij suggereren dat het voor Amerikaanse tegenstanders moeilijk zou zijn om na een aanval onmiddellijk de oorsprong van de aanval te achterhalen.

Het plaatsen van SLCM-N’s op Amerikaanse aanvalsonderzeeërs zal het Pentagon in staat stellen om een wijdverspreide en permanente aanwezigheid in de Noord-Atlantische Oceaan, de Noordelijke IJszee en Azië-Pacific te handhaven, aldus Kyle Balzer van het American Enterprise Institute.

“Vanwege de lage waarneembaarheid van onderzeese lanceerinrichtingen moeten Peking en Moskou ervan uitgaan dat ze ter plaatse rondhangen,” schreef Balzer op 28 februari voor Breaking Defense. “Als ze worden ingezet op geselecteerde oppervlakteschepen en onderzeeërs, zou het afschrikwekkende effect nog groter kunnen zijn.”

Balzer wees erop dat de inzet van SLCM-N’s op aanvalsonderzeeërs en oppervlakteschepen een sfeer van ambiguïteit zou creëren: Rusland en China zouden niet zeker weten of de schepen nucleair bewapend zijn of niet, wat de besluitvorming zou bemoeilijken en bijkomende afschrikking zou creëren.

“China en Rusland zouden de aanwezigheid van SLCM-N moeten aannemen – of het nu in grote aantallen ingezet wordt of niet, in voorwaartse gebieden. In die zin schuilt er een aanzienlijke afschrikkingswaarde en kosteneffectiviteit in ambiguïteit,” argumenteerde de wetenschapper.

Amerikaanse wetgevers hebben het programma de afgelopen jaren doorgezet. Hoewel de Verenigde Staten sinds 1991 geen nucleair bewapende kruisraket met lancering op zee meer heeft ingezet, stelde de regering-Trump in 2018 dat de SLCM-N “een noodzakelijke niet-strategische regionale aanwezigheid” in Europa en Azië zou bieden en zou bijdragen “aan afschrikking en zekerheid van bondgenoten, vooral in Azië.”

  Rusland schort deelname aan Oekraïense graanovereenkomst op na "massale" drone-aanval op Zwarte Zeevloot (Video's)

Het SLCM-N programma werd in 2022 door president Joe Biden teruggedraaid als een buitensporige en dure oplossing. Toch werd het initiatief na een verhit debat aangenomen in het kader van de National Defense Authorization Act voor het fiscale jaar 2024 onder het voorwendsel van de speciale militaire operatie van Rusland en de vermeende plannen van China om Taiwan “binnen te vallen.” Het werd wet in december 2023 met instructies om de SLCM-N operationeel te maken tegen 2034.

Is een ‘beperkt’ nucleair conflict mogelijk?

Rusland heeft de VS herhaaldelijk gewaarschuwd tegen het verlagen van de nucleaire drempel en hypotheses over de mogelijkheid van een beperkte nucleaire uitwisseling. Volgens Moskou vermindert het ‘beperkte’ gebruik van kernwapens geenszins het risico op een totale kernoorlog, maar nodigt het er eerder toe uit.

“Degenen die graag theoretiseren over de flexibiliteit van het Amerikaanse nucleaire potentieel moeten begrijpen dat in overeenstemming met de Russische militaire doctrine dergelijke acties worden gezien als een rechtvaardiging voor het gebruik van kernwapens als vergelding door Rusland,” zei Zakharova.

In mei waarschuwde het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken de NAVO tegen de levering van F-16 gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne, omdat de gevechtsvliegtuigen nucleaire B61-12 bommen met een laag rendement zouden kunnen dragen. Moskou zei dat het de F-16’s in Oekraïne zal behandelen als wapensystemen die nucleaire wapens kunnen dragen, ongeacht het model, en dat het de inzet ervan zal beschouwen als een opzettelijke provocatie.

China heeft Washington ook herhaaldelijk bekritiseerd voor het overschakelen op kernwapens met een laag rendement als een terugkeer naar het tijdperk van de Koude Oorlog. Beijing heeft ook alarm geslagen over de plannen van AUKUS (het Australische, Britse en Amerikaanse pact) om in Australië nucleair aangedreven onderzeeërs te bouwen, omdat dit in strijd zou zijn met de non-proliferatiebeginselen. Zowel Rusland als China streven een no-first-use nucleaire doctrine na.

  "Storm Z": Moskou's nieuwe "Wagner" maakte zijn opwachting in de gevechten buiten Bakhmut - Tsjetsjenen & Russische mariniers sloegen de Oekraïners af

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Dit is hoe de meeste mensen zullen sterven bij een grootschalige nucleaire oorlog tussen de VS en RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKrankzinnige & grove gevallen van turbokanker door Covid-prikken overspoelen social media
Volgend artikelKim Jong Un stuurt honderden met poep gevulde ballonnen naar Zuid-Korea
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Dus als ik het goed begrijp lijdt het westen aan totale verstandsverbijstering. Ze begrijpen niet wat voor gevolgen een nucleair conflict teweeg kan brengen en de honderden jaren straling die daarna blijft hangen. Dat krijg je ervan als al die machthebbers zelf nooit oorlog hebben meegemaakt en alleen maar met videospelletjes zijn grootgebracht. Ik hoop dat het bij bluffen blijft.

 2. Ze blijven maar porren he, kom rusland sla je handen ineen met china, en vaag new york weg ,met een poseidon. Doodziek wordt ik van die bemoeials laat ze dr eigen landje maar goed maken

 3. Krankzinnige hufters, krankzinnige idioten, krankzinnige oorlogophitsers.
  Dat zijn de globalisten, de échte karretrekkers in de wereld.
  Ik hoop dat ik nog mee mag maken dat dat smerige, gore tuig van de aardbodem verdwijnt of meters onder de grond terecht komt. Wat een TUIG.
  En dat allemaal om deze multimiljardairs van nog meer dollars op hun bankrekening te kunnen laten schrijven. En om nog meer macht via allerlei ongekozen globalistische instituten , WHO zooi, WEF bende te krijgen.
  Op z,n Hollands: ze kunnen mijn reet op. Weg met die waanzinnige idioten. En dat geldt ook voor hun medeplichtigen in de vele regeringen wereldwijd. Is het voor die gasten verkregen geld? Pure chantage? ( zou me niks verbazen) Beiden? ( ook dat zou me niks verbazen) of mooi baantje in een of andere globalistische organisatie om op die manier het volk te pesten, uit te roeien
  Wat een wereld, in en in VERROT!!

  • 🙏
   “Heer vergeef hen, ze weten niet wat ze doen.”
   Ik volg de Heer met overtuiging, maar hier vraagt Hij het onmogelijke.
   Dan ben ik niet alleen van het nieuwe verbond, helaas.
   Maar dan geldt voor mij ‘oog om oog tand om tand’

 4. Nog even en de VS schenkt nucleaire bewapende aanvalsonderzeeërs aan de Oekraine.”
  Ter verdediging.
  En dan heeft de VS natuurlijk niks gedaan als ze aanvallend gebruikt worden.
  Maar ondertussen zingen ze wel “we zijn er bijna, we zijn er bijna…”
  Mafklappers.

 5. Rusland heeft elf kernonderzeeërs naar de Atlantische Oceaan verplaatst

  elk kan 6 tot 16 tot 32 raketten vervoeren, die zes tot tien kernkoppen kunnen bevatten, voor een mogelijke voorzichtige schatting rond de 1000, en zelfs nog veel meer!

  Vice-admiraal Sir Clive Johnstone, voormalig commandant van het Maritieme Commando van de NAVO, die op 16 mei 2024 stierf, zei in een recent interview met IHS Jane’s dat het Bondgenootschap “meer activiteit van Russische onderzeeërs ziet dan we sinds de dagen van de Koude Oorlog hebben gezien. Oorlog.

  VS: Russische onderzeeërs in Atlantische Oceaan ‘actiever dan we ze in jaren hebben gezien’

  https://www.usnews.com/news/national-news/articles/2023-04-26/u-s-russian-subs-in-atlantic-more-active-than-weve-seen-them-in-years

  De commandant zegt: “Veel van wat de Russen op dit moment doen, begrijpen we niet en is onduidelijk.”
  https://x.com/ObektivnoBg/status/1768310566534201742

  Kernwapens lagen ook verborgen onder het poolijs
  Zoals de onderzeeër “Yury Dolgoruky” die tot 16 Bulava-raketten kan vervoeren, elk met zes tot tien kernkoppen.

  De onderzeeër was de eerste nieuwe strategische onderzeeër die zich bij de Russische marine voegde sinds 1992, toen ze op 10 januari 2013 in dienst kwam.

  De bewapende Bulava-raketten werden echter pas afgelopen zomer in de silo’s aan boord geladen. Rusland heeft drie onderzeeërs van de Borei-klasse in dienst en nog eens drie in aanbouw.

  Voor NAVO-maritiem commandant, vice-admiraal Clive Johnstone, roepen de toegenomen Russische onderzeebootactiviteiten een groot vraagteken op.

  “We begrijpen niet wat de strategische en operationele doelstellingen van de Russische staat zijn”, zegt hij in het interview met IHS Jane’s, en voegt eraan toe: “Veel van wat de Russen op dit moment doen, begrijpen we niet, en het is duister en is gehuld in andere activiteiten die ons nerveus maken, en naties nerveus maken. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2024/05/russia-has-moved-11-nuclear-submarines-into-the-atlantic-ocean/

 6. Poetin verklaarde een totale oorlog in Rusland: ‘Alle Russen moeten denken dat ze aan de frontlinie staan’

  De reactie van de Russische president op het sturen van Franse troepen naar Oekraïne

  De Russische president Vladimir Poetin riep volledige militaire actie uit en sprak het Russische volk toe met de woorden dat “iedereen moet werken alsof hij of zij zich in de frontlinie bevindt”!
  Dit betekent dat hij de Russen voorbereidt op een totale oorlog met veel vijanden tegelijk. >>>

  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/v-poutin-oloi-oi-rosoi-prepei-na-skeftontai-oti-vriskontai-stin-proti-grammi-tou-polemikou-metopou/

 7. Ze zijn van de pot gerukt!
  Het is een illusie om te denken dat je ongestraft een kernwapen kunt inzetten zonder gevolgen.
  Zodra de Yanks 1 kernwapen afvuren vliegen de A t/m Z bommen ons om de oren en is het over en uit.

 8. Welke idioten werken en denken daar in Amerika? Een beperkte nucleaire aanval? De tegenpartij zal altijd de aanval die ze om hun oren kregen vergroten naar de tegenpartij om deze meer pijn te doen waardoor de andere partij ook weer een stap verder gaat dus totale vernietiging. Zijn we nu overgenomen door “eliens” die ons allemaal willen uitmoorden? Waar wij nu sinds 2019 in zitten is letterlijk de wereld op zijn kop en de meeste mensen gasn er gewoon in mee.

 9. Tenzij dit een moderne versie van brood en spelen is …. zie ik het somber in want het wordt met de dag gekker.
  Als er een paddestoeltje is zullen er veel volgen todat de wereld beschimmeld is.
  Ga vanavond maar eens on the beach kijken, de originele versie.

 10. Allemaal volgens plan (Albert Pike) die eeuwenlang in uitvoering is: Creeer een probleem. Zoals: Laat de wereld branden. Kom met een oplossing: ZION.

 11. Je zou haast denken:”Als we het hele continent van de imperialistische staten van amerika in een klap wegvagen zou er zomaar overal minder of geen gezeik meet zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in