ChesterMirt / Pixabay

We zijn nog nooit zo dicht bij een kernoorlog geweest als nu. Als het conflict in Oekraïne een grootschalige nucleaire oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland ontketent, kunnen miljarden mensen sterven. Daarom willen zo velen van ons wanhopig dat de leiders van beide partijen aan de onderhandelingstafel gaan zitten en proberen hun geschillen vreedzaam op te lossen. Misschien is een vreedzame oplossing niet mogelijk, maar voor het welzijn van de mensheid zouden ze op zijn minst een poging moeten wagen. Want zoals de zaken er nu voor staan, is er maar één fout voor nodig om de wereld in een ondenkbare nucleaire ramp te storten, schrijft Michael Snyder.

Volgens schrijfster Annie Jacobsen heeft de VS een netwerk van satellieten dat constant in de gaten houdt of een van onze vijanden een ICBM lanceert…

“Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft een systeem voor vroegtijdige waarschuwing. En het systeem in de ruimte heet SBIRS, een constellatie van satellieten die alle vijanden van Amerika in de gaten houdt.

Dus op het moment dat een ICBM wordt gelanceerd, zien ze de hete raketuitlaat van de ICBM een fractie van een seconde nadat hij is gelanceerd. En zo begint dit afschuwelijke beleid dat ‘launch on warning’ heet, en dat is de tegenaanval van de VS.

De reden dat de Verenigde Staten zo verwoed uitkijken naar een nucleaire lancering ergens in de wereld is dat het nucleaire commando- en controlesysteem in de VS in actie kan komen om onmiddellijk een tegenaanval uit te voeren.

Dat beleid, launch on warning, is precies zoals het zegt, het betekent dat de Verenigde Staten niet zullen wachten om een nucleaire aanval op te vangen. Het zal kernwapens lanceren als reactie voordat de bom daadwerkelijk inslaat.”

In het geval van een onverwachte eerste aanval, zou er slechts een handvol minuten zijn om de president uit bed te krijgen en te beslissen wat te doen.

Onnodig te zeggen dat de president geen tegenaanval zou willen lanceren als het vals alarm is.

Want als de raketten eenmaal in de lucht zijn, kun je ze niet meer terugroepen.

Wanneer een kernkop explodeert, ontstaat er een vuurbal die onvoorstelbaar heet is. Het volgende komt uit het Bulletin of the Atomic Scientists

Microseconden na de explosie van een kernwapen verhit de energie die vrijkomt in de vorm van röntgenstraling de omgeving en vormt een vuurbal van oververhitte lucht. Binnen de vuurbal zijn de temperatuur en druk zo extreem dat alle materie wordt omgezet in een heet plasma van kale kernen en subatomaire deeltjes, zoals het geval is in de kern van de zon die miljoenen graden heet is.

De vuurbal die ontstaat na de explosie van een 300 kiloton kernwapen – zoals de W87 thermonucleaire kernkop op de Minuteman III raketten die momenteel in gebruik zijn in het Amerikaanse kernwapenarsenaal – kan een diameter van meer dan 600 meter bereiken en blijft enkele seconden verblindend licht geven voordat het oppervlak afkoelt.

Het licht dat wordt uitgestraald door de hitte van de vuurbal – goed voor meer dan een derde van de explosieve energie van het thermonucleaire wapen – zal zo intens zijn dat het branden aanwakkert en op grote afstand ernstige brandwonden veroorzaakt. De thermische flits van een 300 kiloton kernwapen kan eerstegraads brandwonden veroorzaken tot 13 kilometer van ground zero.

Als je op het nulpunt bent, heb je geen enkele kans om te overleven.

  Zelensky laat Azov-nazi aan het woord in Grieks parlement

Volgens een onderzoek dat enkele jaren geleden werd uitgevoerd, zouden ongeveer 34 miljoen mensen sterven tijdens de eerste uren van een grootschalige nucleaire oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland.

Maar dat zou slechts de eerste golf van doden zijn.

In de nasleep van een nucleaire uitwisseling zou radioactieve neerslag zich verspreiden over een groot deel van het vasteland van de Verenigde Staten

De wetenschappers gebruikten gearchiveerde weergegevens over perioden van 48 uur over een aantal data in 2021 om de verwachte radioactieve pluim te simuleren en ontdekten dat de westkuststaten het laagste risico liepen vanwege een overheersende oostenwind.

Afhankelijk van de exacte windrichting zou de ergste fall-out echter over elk deel van de VS en Canada ten oosten van Idaho kunnen vallen. Op basis van de weerpatronen op 2 december 2021 zouden Chicago, Illinois en D.C., naast andere bevolkingscentra, zich in het directe pad van een dodelijke dosis straling bevinden.

In het ergste geval zou bijna heel Montana en North Dakota, evenals delen van Nebraska, Colorado, Wyoming, South Dakota en Kansas een dosis ontvangen die meer dan 10 keer zo hoog is als wat als dodelijk wordt beschouwd, wat binnen enkele dagen tot sterfgevallen zou leiden. Het grootste deel van het Midwesten zou een dodelijke dosis ontvangen, terwijl elders de sterfgevallen binnen enkele weken zouden plaatsvinden.

Radioactieve neerslag zou veel meer mensen doden dan de initiële explosies.

Maar het goede nieuws is dat de stralingsniveaus vrij snel zouden verdwijnen.

Dus als je ver genoeg van ground zero bent en de eerste tsunami van radioactieve neerslag overleeft, is het uiteindelijk veilig om weer naar buiten te gaan.

Maar op dat moment zullen er geen bevoorradingsketens meer zijn, mensen zullen vechten om wat er nog over is en “hongersnood alleen al zou meer dan 10 keer zo dodelijk kunnen zijn als de honderden nucleaire explosies in de oorlog zelf”

  Als u Oekraïne steunt, steunt u de moord op baby's

Hoe gruwelijk deze statistieken ook zijn, de tientallen tot honderden miljoenen doden en gewonden binnen de eerste dagen van een nucleair conflict zouden slechts het begin zijn van een catastrofe die uiteindelijk de hele wereld zal omvatten.

Wereldwijde klimaatveranderingen, wijdverspreide radioactieve besmetting en bijna overal een maatschappelijke ineenstorting zouden de realiteit kunnen zijn waar de overlevenden van een kernoorlog vele tientallen jaren mee te maken zouden hebben.

Twee jaar na een nucleaire oorlog, klein of groot, kan alleen al de honger meer dan 10 keer zo dodelijk zijn als de honderden bomexplosies in de oorlog zelf.

Uiteindelijk zal de nucleaire winter meer mensen doden dan wat dan ook.

Voor degenen onder ons die op het noordelijk halfrond wonen, zal het buitengewoon moeilijk zijn om iets te laten groeien zodra de temperaturen ver onder het normale niveau zakken

Dit maakt de aarde ijskoud, zelfs in de zomer, met landbouwgrond in Kansas die met ongeveer 20 graden Celsius afkoelt, en andere regio’s die bijna twee keer zoveel afkoelen. In een recent wetenschappelijk artikel wordt geschat dat meer dan 5 miljard mensen zouden kunnen verhongeren, waaronder ongeveer 99% van de mensen in de VS, Europa, Rusland en China – omdat de meeste zwarte koolstofrook op het noordelijk halfrond blijft waar het wordt geproduceerd en omdat temperatuurdalingen de landbouw op hoge breedtegraden meer schaden.

Kun je je voorstellen hoe onze wereld eruit zou zien als zo’n oorlog echt zou plaatsvinden?

Helaas zijn de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Rusland nooit zo slecht geweest en komen we elke dag dichter bij een kernoorlog.

Politici in de westerse wereld gaan ervan uit dat de Russen nooit een kernoorlog zouden riskeren omdat de gevolgen voor iedereen zo apocalyptisch zouden zijn.

Maar Russische politici hebben ons keer op keer gewaarschuwd dat er een kernoorlog zal uitbreken als we Rusland te ver pushen.

En zoals ik gedetailleerd beschrijf in mijn nieuwe boek “Chaos”, bereiden de Russen zich al vele jaren koortsachtig voor op een kernoorlog.

Ze weten dat er geen “winnaars” zijn in een kernoorlog.

Maar ze weten ook dat wie het eerst toeslaat de beste kans heeft om er één te overleven.

Op dit moment rukken de Russische troepen op en worden de Oekraïense leiders steeds wanhopiger

“Westerse leiders zetten zich schrap voor de ineenstorting van het Oekraïense leger, omdat het de opmars van de Russische troepen alleen heeft kunnen vertragen te midden van een tekort aan wapens en munitie, schrijft de Times.

In het hoofdartikel, getiteld ‘Het is tijd dat we praten over de val van Kiev,’ wijst de krant erop dat “in tegenstelling tot de overheersende opvatting dat dit een eeuwigdurend bevroren conflict is, waarbij geen van beide partijen een beslissend voordeel kan behalen, de frontlinie bitter wordt betwist en er een reëel risico bestaat dat de Oekraïense troepen worden teruggedrongen.”

“Dit is het nachtmerriescenario dat nu door westerse beleidsmakers wordt overwogen,” schrijft de Times.

Een Russische opmars “zou natuurlijk rampzalig zijn voor de Oekraïners.” Het zou het Westen ook voor allerlei moeilijke uitdagingen plaatsen,” aldus de krant. “De gevolgen van een gedeeltelijke of volledige nederlaag zouden rampzalig zijn op manieren die de westerse bevolking nog maar nauwelijks begint te begrijpen. Maar we hebben de luie gewoonte in het comfortabele Westen – weg van Europa’s frontlinie in Oost- en Zuid-Oekraïne – om te wensdenken en niet voorbereid te zijn op slechte verrassingen,” benadrukt de Times.

Oekraïense functionarissen beseffen dat de enige manier waarop ze de oorlog kunnen winnen is dat NAVO-troepen ingrijpen, en sommige westerse leiders zoals de Franse president Emmanuel Macron staan erg open voor het idee.

  Verenigde Staten Plan B

Maar Vladimir Poetin heeft gewaarschuwd dat dit ons één stap verwijderd zal brengen van een nucleaire oorlog, en hij heeft besloten om nog eens 150.000 mannen op te roepen voor het Russische leger…

Vladimir Poetin heeft nog eens 150.000 mannen opgeroepen voor de Russische dienstplicht, het hoogste aantal in acht jaar.

Dit komt op het moment dat orthodoxe priesters het bevel hebben gekregen om in de kerk te bidden voor de overwinning van de dictator in de oorlog.

De rekruten zijn tussen de 18 en 30 jaar oud en worden tussen 1 april en 15 juli ingelijfd in zijn oorlog tegen Oekraïne.

De Russen zijn ervan overtuigd dat westerse leiders de Russische regering ten val willen brengen en Rusland willen opdelen in een stel kleinere stukken.

Aan de andere kant zijn politici in de westerse wereld vastbesloten om “alles te doen wat nodig is” om te voorkomen dat de Russen winnen in Oekraïne.

Beide partijen zijn onredelijk en paranoïde en dat is een recept voor een ramp.

Er is maar één fout nodig om een nucleaire ramp te ontketenen en miljarden levens staan op het spel.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De dreigende economische ineenstorting – Een oorzaak van het huidige conflictVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVK: Toename langdurige ziekte valt samen met uitrol ‘Covid-vaccin’
Volgend artikelVS congreslid roept op tot ‘Hiroshima en Nagasaki’ oplossing in Gaza en Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Maar het goede nieuws is dat de stralingsniveaus vrij snel zouden verdwijnen. Had mijn vader toch gelijk toen hij zei “ na regen komt zonneschijn “

  Er gebeurt helemaal niks, en anders gaan we met z’n allen. Kan me er niet druk om maken. Wat eten jullie vandaag?

 2. De enige mogelijkheid om vrede te bereiken is het uitroeien van al die satanische gekken zoals Biden, Trudeau, Rutte en al dat WEF-schorem en die superrijken. Een klein offer van enkele duizenden is altijd beter als het leed van miljoenen.

  • Hoewel op zich in zeker opzicht correct is dat exact de basis van het socialisme; het lot van de enkeling is ondergeschikt aan dat van de massa.
   Er zijn echter 2 problemen mee; ten eerste dat het niet altijd waar is en ten tweede dat als je dat principe voor 1 bepaalde omstandigheid hanteert dat meteen een precedent schept voor alle andere omstandigheden.

 3. Vrede is een onmogelijk behaalbare utopie van mensen die veraf staan van de dagelijkse beslommeringen die de mensen keer op keer voelen, in ons eigen gave landje volgens de demissionaire MinPres welke zodoende nog meer macht naar zich toe kan trekken zonder het zwaard van Damocles ‘Spoedwet en de wet verplaatsing bevolking uit 1956 welke opnieuw is geactiveerd daadwerkelijk nog niet in werking is getreden maar voor een later tijdstip wordt bewaard.

  Enkele feiten die het bestaan van een gaaf land en symbolisch door een breekbaar vaasje werd gepropagandeerd, gaan toch elke schooldag 400.000 kinderen met een lege maag naar school 1 op de 8 mensen leven onder het bestaansminimum kan men zich voorstellen elke dag wéér opnieuw proberen de dag door te komen met beperkte middelen die hen beschikbaar zijn, ook de lethargie van veel mensen die de meer dan 380 dode uit huis geplaatste kinderen door de toeslagenaffaire een dystopie in wording.

  • Over een 2-tal maanden mogen de mensen opnieuw hun psychopate dictators kiezen. In belgië heeft men (?) zelf beslist om kinderen te verplichten te gaan stemmen. Kinderen kunnen namelijk niet vast stellen, wat het verschil is tussen het programma dat de politici voorstellen om stemmen te halen, gesteund door de media propaganda, en het programma , dat ze daarna gaan uitvoeren, wat er diametraal tegenover staat. Om dit verschil te doorzien is een beetje ervaring en heeft men enkele werkende hersencellen nodig. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij veel volwassenen ontbreekt dit inzicht. (zie maar naar de lage score van FVD)
   Het volk zal dus nog meer macht geven aan onze psychopaten bij de volgende verkiezing.

   • De verkiezingen voor het europese nepparlement vinden in Nederland plaats op 06.06 (66) en de aanval van Hamas op Israël op 07.10.2023 begon om 06:06 uur (66) & de datum was exact 22 (!) jaar na de inval van de VS in Afghanistan onder de noemer Operation Enduring Freedom.

     • Voor deze ene keer zal ik reageren op deze allesbehalve constructieve reactie.
      De ‘bovenonsgestelden’ communiceren al duizenden jaren d.m.v. getallen & symbolen en ze beschikken zelfs over een eigen betalingssysteem.

 4. De oorlogshitsers zijn de zelfden als de klimaatdrammers ….. leg mij eens uit waarom een koe in de wei het milieu verziekt en een atoombom niet.
  Een ding is zeker, als “extinction” rebellion zich zorgen maakt over uitsterving dan wordt het voor hen de hoogste tijd om “extinction” eens te herdefiniëren en in het woordenboek te kijken wat het eigenlijk betekent.
  Zover mij bekend gebruikt alleen het Amerikaanse leger 1,2 miljard kubieke meter olie per jaar.
  Tja, dan moet je wel extra maatregelen nemen tegen een dieseltje met catalysator en roetfilter met een gebruik van 1 op 25 … toch ?!?

  • Ja het lijkt erop dat op hersencellen uitgerot of geïsoleerd zijn,
   En zolang wij leven zullen we se parasieten moeten voeden die ons willen vernietigen.
   Misschien is dit wel de ziekte X mensen die virussen zijn.

  • Ja het lijkt erop dat op hersencellen uitgerot of geïsoleerd zijn,
   En zolang wij leven zullen we de parasieten moeten voeden die ons willen vernietigen.
   Misschien is dit wel de ziekte X mensen die virussen zijn.

  • De duistere krachten achter de schermen beheersen beide kanten van het maatschappelijke spectrum, want ‘de beste manier om de oppositie te beheersen, is deze zelf te leiden’ zei massaslachter Vladimir Lenin (1870 – 1924) ooit. De door o.a. fellow travellers (waaronder Jean-Paul Sartre + Simone de Beauvoir) hoog geprezen Lenin gaf hoogstpersoonlijk toestemming om de keizerlijke familie in juli 1918 in Jekaterinenburg af te slachten.

   Stichting Urgenda o.l.v. Marjan Minnesma wil o.a. onze fossiele brandstoffeninfrastructuur kapot maken, krijgt daarvoor geld van o.a. de Postcodeloterij & m.b.v. de corrupte rechterlijke macht gaan ze op dit gebied heel ver komen (en Shell lacht de ballen uit z’n broek).

  • Ja Nico, en blokkeer dan maar gewoon de snelweg zodat Jan met de pet vast komt te staan en zijn kinderen niet kan ophalen…. Beter kunnen ze gaan staan voor de poorten van Legerplaats Volkel of zo! Erg nuttig allemaal, je moet ze eigenlijk gewoon omverrijden die linkse domme eikels

   • Misschien kan duistere dame & gangsterliefje Mabel van O. haar uitgebreide netwerk gebruiken om extinction rebellion (2018) actie te laten voeren op het slagveld in Oekraïne, in de Gazastrook of in de Rode Zee door de Houthi-rebellen tot de ‘klimaat’orde te roepen.

 5. Maar het goede nieuws is dat de stralingsniveaus vrij snel zouden verdwijnen.

  Dus als je ver genoeg van ground zero bent en de eerste tsunami van radioactieve neerslag overleeft, is het uiteindelijk veilig om weer naar buiten te gaan.

  Wat er ons in de jaren ’80 is verteld, is dat de straling wel 1000 jaar kon blijven hangen..
  Er zijn in de laatste jaren ook van die uitspraken gedaan, maar zoals chernoble en fukishima lopen daar nog steeds mensen rond en kan bij de laatste zien dat de mensen er gewoon weer leven.
  En net als hiroshima en nagasaki, de straling was zo erg en onleefbaar dat er nu weer hele volksstammen leven…
  Kennelijk weer een angst model om het volk voor het zootje te houden..
  Inmiddels kan je van dit soort mensen die zulks “nieuws”de lucht in gooien zeggen dat ze voor geen meter te vertrouwen zijn.

  Dus wat is daar nou weer van waar en niet waar..
  Het enige wat de mensen nu de laatste jaren doorkrijgen, is dat alles opgebouwd is uit leugens..

  Er worden hier nu ook miljoenen gestraft, omdat er verwacht word dat die gehoorzamen..
  Dit hebben ze vanaf de WOII heel voorzichtig duidelijk gemaakt, en nu zonder schaamte uitdragen.
  De mensen die betaald worden van andermans geld, dat geld waar anderen hard voor moeten werken, welkom in de slavernij, en als u het hier niet meer eens bent, komen “we gewoon even langs met een knapzak die u eventueel onder de brug kan gebruiken, en stelen het laatste beetje eigendom van u af…
  Welkom in nederland, waar wetten alleen gelden voor het volk.

 6. Ben benieuwd of de Afrikanen op het zuidelijke halfrond ook de rubber bootjes met vluchtelingen uit de zee gaan vissen of dat ze ervoor zorgen dat de westerse ellende het land niet binnenkomt.
  Maar de milieu plakkers zullen blij zijn met de temperatuur daling en he verminderde gebruik van koolwaterstoffen en vlees consumptie, win win zou ik zeggen voor de sukkels

  • @GTRene…

   Bedoel je dit sarcastisch? Wall-E is een predictive programmering om transhumanisme aan kinderen te verkopen. De robots zijn nuttig en de mensen zijn LETTERLIJK nutteloze eters die in stoelen heen en weer rijden terwijl ze non-stop consumeren en uit elkaar groeien. De robots redden de mensheid, de robots hebben een identiteit, alle mensen in de film zijn nutteloze eters.

   Ik wil je pret niet bederven, maar er bestaan geen onschuldige films… het is allemaal programmering.

 7. “Beide partijen zijn onredelijk en paranoïde en dat is een recept voor een ramp.”

  Geleuter. Het Kremlin had het hele gebeuren niet redelijker kunnen doen dan wat het tot noch toe gedaan heeft.

 8. Rusland hoeft per definitie niet te starten met kernwapens. Doel gericht kunnen ze beginnen met het afvuren van raketten zonder nucleair materiaal wat ook gigantische impact heeft op infrastructuur en levens. Misschien dat het westen dan eens wakker wordt.

  • Bedankt voor deze bemoediging. Maar hoe weten die amerikaanse satallieten dat de lading conventioneel is? De russen moeten eerst die amerikaanse satellieten uit de ruimte schieten. Als hun raketten recht op die satellieten afkomen reageert het amerikaanse systeem misschien anders. Daarna met conventionele ladingen de oorlogszuchtige amerikanen een lesje leren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in