Technische problemen hebben de Russische gasleveranties aan Duitsland beperkt. Maar Duitsland, dat onlangs beslag legde op de eigendommen van het Russische Gazprom in het land, beschuldigt Rusland er nu van het gas om “politieke redenen” tegen te houden.

Sinds de Speciale Operatie van Rusland in Oekraïne heeft Duitsland onder andere contracten met Rusland verbroken voor de geplande Nord Stream 2 gaspijpleiding. Het heeft ook deelgenomen aan zware economische sancties tegen Rusland en beslag gelegd op de tegoeden van het Russische gasbedrijf Gazprom in Duitsland.

De Duitse regering heeft ook verklaard dat zij in de nabije toekomst volledig onafhankelijk wil worden van Russisch gas, ondanks het feit dat zij onlangs een groot deel van haar eigen kernenergie geleidelijk heeft afgeschaft.

Nu beschuldigt het Rusland er echter van dat het om “politieke redenen” te weinig gas levert. Dit nadat een technisch probleem had geleid tot een vermindering van de gasleveringen aan Duitsland met 40%, die volgens Rusland moeilijk op te lossen is omdat er een pompinstallatie nodig is die in Canada is voor reparaties.

Rusland voert verder aan dat de sancties tegen het land het onmogelijk maken om de pompunit te verkrijgen.

“Ik heb het gevoel dat wat gisteren gebeurd is, een politieke beslissing is en geen beslissing die in technische termen gerechtvaardigd kan worden,” zei de links-Groene Duitse minister van Economische Zaken Robert Havbeck op woensdag.

Habeck zei ook dat hij weet dat de “onderhoudswerkzaamheden” niet gesanctioneerd zijn en dat hij de Europese Commissie over deze zaak heeft geraadpleegd. De Groene minister zegt ook dat hij Canada zal vragen of het werkelijk waar is dat Rusland de pomp niet los kan krijgen.

  Duitsland bereidt zich voor op contant geldnood leveringen, bankruns en "agressieve ontevredenheid" in afwachting van winterse stroomstoringen

Voorlopig ziet het er echter naar uit dat Duitsland het met 40% minder Russisch gas zal moeten doen dan verwacht.

BBC:

De baas van de Russische staatsgasgigant Gazprom heeft gezegd dat het een geval is van “ons product, onze regels” nadat de onderneming haar leveringen aan Duitsland had gehalveerd.

De Duitse minister van Economie heeft Gazprom ervan beschuldigd dat het de energieprijzen probeert op te drijven door de leveringen sterk te verminderen.

Maar Gazprom zei dat het te wijten was aan de vertraagde terugkeer van apparatuur die door het Duitse Siemens Energy in Canada werd onderhouden.

Italië en Oostenrijk hebben ook grote dalingen in de Russische gasvoorziening gemeld. Het Kremlin zei dat dit niet met voorbedachten rade was.

De president van Gazprom, Alexei Miller, zei dat Rusland zich aan zijn eigen regels zou houden nadat het de hoeveelheid gas naar Duitsland had beperkt tot minder dan 70 miljoen kubieke meter per dag – veel minder dan de helft van de huidige hoeveelheid.

“Ons product, onze regels. Wij spelen niet volgens regels die wij niet gemaakt hebben,” zei de Miller tijdens een paneldiscussie op het Internationaal Economisch Forum in Sint-Petersburg.

Kan de wereld zonder Russische olie en gas?

Hij zei dat hij geen oplossing zag voor het probleem met de uitrusting van het compressorstation Portovaya, dat deel uitmaakt van de Nord Stream 1 pijpleiding die Russisch gas naar Duitsland voert.

Miller gaf de sancties de schuld van het belemmeren van de terugkeer van de uitrusting – een bewering die Duitsland als “ongegrond” afwees.

  Wanhopig EU worstelt om de winter te stoppen - "Reëel gevaar dat de Europeanen bevriezen en de industrie moet sluiten"

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De echte reden achter het streven van de EU om een embargo op Russische olie in te stellenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat zou het speculatieve staakt-het-vuren-voorstel van de “grote drie” van de EU kunnen inhouden?
Volgend artikelErnstige ontwikkeling in Oekraïne: DPR-leider zegt dat ze naar Lviv zullen marcheren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Duitsland reageert als een verwend kind. Rusland wordt gesanctioneerd, maar als ze de bal terugkaatsen is het een politiek reden. En dat soort mensen zit in de regering. Zo zie je maar wat een zielige figuren het land “moet regeren”!

  • Ik had eigenlijk verwacht dat de gaskraan helemaal dicht zou gaan. Had een logisch besluit geweest gezien de houding van Duitsland. Tot nog toe hebben ze dus aardig geluk gehad.

 2. Duitsland Boos…wat een grap..verrekt vuile Rotzakken…het volk zal de rest wel doen.. Hongarije en Servië doen de rest..by by Boris/Makro en Brussel..geween en tandengeknars…♥️🇷🇺🇧🇾🇸🇮🇸🇰🇨🇳🇭🇺🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️

 3. Je krijgt wat je oogst, eerst vol trots op hun borst slaan kijk eens wat goed we zijn met sancties en nu de kraan langzaam dicht gaat schreeuwen als een speenvarken. Hoelang duurt het nog dat Europa de nieuwe derde wereld is?

  • 👍🏻 Wat een treurige stakkers die links groene duitsers, net als hier overigens. Yasser Klaver, om er slechts één te noemen…….psychopaten idd , die uitblinken door hun onvermogen en onwil om naar zichzelf te kijken.

 4. Rusland werd geprobeerd met een sloophamer kapot te maken met eensgezinde sancties toen zij hun nazi-biolab plannetje doorzagen en militair ingrepen.
  Sancties zijn in feite oorlogsverklaringen of zie ik dat verkeerd.
  Het is een niet militaire aanval op de burgers en de welvaart van dat land.
  Wat had duitsland en de rest van europa dan verwacht??
  Naar de zorgen van de russen werd niet geluisterd en louter denigerend en onbeschoft gereageerd decennia lang.
  En dan verwacht Europa verzachtende omstandigheden als de sancties het tegenovergestelde effect hebben?
  Totaal van de realiteit losgerukt.

 5. Alles is gezegd klaar en duidelijk…Prima zo.. hadden we die maar in de regering ‼️‼️‼️‼️👏👏👍

 6. Waar maken jullie zich druk om of jullie straks gas of olie hebben de dood komt er nu volop aan geraasd en wie je ook bent de dood kan geen onderscheid tussen goed en kwaad en weten jullie daar heeft ons volk zelf voor gekozen nu niet zeuren en gewoon dood gaan jullie hebben geen recht om te leven dat is alleen maar voor rijken en de elite en de dood is voor jullie sukkels die de gift spuit hebben genomen het is triest maar ik beleefd er wel veel plezier aan blijft spuiten dan kan ik blijven lachen domme schaapjes.

  • Uiteindelijk komen ze ook voor jou, hoe dan ook. Dit laten ze echt niet zomaar los. Hopelijk breekt de hel los met Rusland. Tijd voor grote schoonmaak.

  • Precies en ik zeg maar zo als eind van het jaar al die prikkies omvallen en doen ze dat dan na hun vierde booster dan hebben we meer plek en aarde om jezelf te onderhouden want dat nepvlees en insecten dat eten ze zelf maar. Je kan nu nog een hoop doen om te voorkomen dat je honger krijgt😜

 7. Dit conflict tussen Rusland en Duitsland is duidelijk te zien dat Duitsland door psychopaten geleid worden. Want psychopaten kunnen absoluut niet tegen hun gezichtsverlies. Al hun eigen criminele acties praten zij altijd goed, maar zodra het niet volgens hun plan werkt, krijgt stee vast de andere daar de schuld er van. De de lijders van gehele EU en haar lidstaten zijn zoooo hypocriet, maar dat wisten we eigenlijk allang.

 8. Dus eerst tegoeden inpikken, dan zo ongeveer alles uit Rusland boycotten en nu gaan jammeren dat de Russen misschien dezelfde tactiek gebruiken? Regels gelden blijkbaar alleen als het hen goed uitkomt.
  Je zou verwachten dat die groen-links types juist staan te juichen nu de door hen gewenste stop van het gebruik van olie en gas wordt bewerkstelligd. Bouw maar wat extra windmolens, hahaha.

 9. Sorry maar ik ben HELEMAAL MET U…x1000…. die rottigheid van achterbaks misdadig en slaafs volgen heeft jullie een plaats in Hel bezorgd !!! Krepeer maar LAFAARD’S.
  ga maar opnieuw in de rij staan, Zombies…en o ja Rusland Wint… eer aan wie eer toekomt.. POETIN ♥️🇷🇺🇧🇾🇨🇳🇭🇺🇸🇰🇸🇮👍👍👍👍💪💪💪

 10. Wie kaatst moet de bal verwachten….als ik RU was, had ik gas en olie totaal voor ze afgesloten; een dag na hun sancties…nou nog ff de moffen eigendommen in beslag nemen in RU…netals met Mc Donald..

 11. Wat ik gehoord heb is dat de hoeveelheid gas is verminderd omdat er nieuwe Siemens apparatuur in de leidingen/pompstations zou moeten worden geïnstalleerd. Siemens kan echter niet voor de apparatuur zorgen omdat zij dan de door het Westen geïntroduceerde sancties zouden overtreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in