Hier zet de president van Azerbeidzjan de BBC op zijn plaats: “Zullen we het over Assange hebben?”

11

In een interview met de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev heeft een journaliste van de Britse BBC het land ervan beschuldigd geen vrije media te hebben. Maar de president had antwoorden voor het beleren.

Aliyev begon met feiten te schetsen over de media en de politieke oppositie in het land waarvan de BBC-journalist niet op de hoogte was. Vervolgens bekritiseerde hij wat volgens hem bevooroordeelde agendajournalistiek was, gericht op het scheppen van een onjuist en negatief beeld van Azerbeidzjan in het Westen.

Vervolgens stelde hij de BBC-journaliste een tegenvraag over de behandeling van Julian Assange in het Westen: “Is dat een weerspiegeling van vrije media?”, vroeg Aliyev. Het was een vraag die de journaliste niet wilde beantwoorden en trachtte te vermijden door te zeggen “dat is niet wat we hier komen bespreken”.

Maar Aliyev was niet bereid om de vraag te laten vallen, drong aan op een antwoord en vroeg zich retorisch af hoe lang Assange gedwongen was om opgesloten te leven in ballingschap in de Ecuadoraanse ambassade in angst te worden uitgeleverd en veroordeeld te worden tot een lange gevangenisstraf voor zijn journalistieke werk.

Nu zit hij in de gevangenis. Je hebt geen moreel recht om over vrije media te praten als je zo handelt, zei hij.

Wanneer de BBC-journaliste desondanks blijft weigeren te antwoorden en in plaats daarvan probeert terug te komen op haar eigen voorbereide vragen, onderbreekt Aliyev haar met de opmerking dat men er in het Westen blijkbaar niet van houdt zelf ter verantwoording te worden geroepen, maar alleen anderen zelf aan te vallen.

Je stelt geen vragen als een journalist, je komt met beschuldigen als een aanklager.

Wikipedia oprichter: Linkse activisten hebben de site vernietigd

  Apple wordt gedwongen Telegram te verwijderen
Vorig artikelLaffe, Hersendode, Ranzige Rotzakken, Dr. Coleman
Volgend artikelVoormalig Taekwondo kampioen verloor zijn been na COVID-19 vaccin – vermoedt dat het verband houdt met het vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. wederom bewezen en ik zeg het nogmaals : links en alles wat uit die hoek komt waaien is het kankergezwel in de maatschappij

 2. Links is als de SS-er die klaagt (in de oorlog) over zijn behandeling door joden in Austerwitch

 3. Azerbeidzjan is toch ook zo een verrot moslim land waar je geen enkele rechten hebt als niet moslim zijnde?
  Assange had ook daar geen schijn van kans gehad.
  En zeker niet als je dan als niet moslim zijnde iets naar buiten brengt of zo een land.
  Dan hadden ze hem allang dood gemarteld ergens in een kerker.
  Nee, links deugt ook niet. Maar altijd nog minder erg dan een land met fanatieke mossels.

 4. Even nuchter en zonder stelling in te nemen: deze president maakt gehakt van deze ondervrager die het lef heeft een ambtsdrager van dit kaliber de schofferen. Schaamteloos. De BBC is een walgelijk marxistisch gezwel. En ja, overal worden rechten van mensen onderdrukt.

  • Ik las net dat er daar minder dan 5% aan christenen wonen en minder dan een 0,5% aan joden.
   Aan de overgebleven niet mossels wordt nog aan gewerkt.
   Ja, in dat geval heb je hier bij sommige dan al gauw een streepje voor op de rest van de wereld.

   Erdogan zou precies zo reageren als je die een vraag stelt over wat dan ook.

   Iets erger dan een linkse overheid kan je inderdaad niet hebben als bevolking.
   Dat ben ik met iedereen hier eens.
   Maar nog altijd beter dan leven in een mossel land.

 5. P.H.M.van de Kletersteeg mei 8, 2021 at 07:02
  Links is als de SS-er die klaagt (in de oorlog) over zijn behandeling door joden in Austerwitch

  oy vey

  fuck azerbeidjan, dat land heeft met israelische wapens en turkse steun armenie aangevallen

 6. Geen idee van dit land, zijn inwoners en zijn leider, wel een feit dat hij de journaliste helemaal met feiten om de oren slaat, dat is heerlijk om te zien en nogmaals verder weet ik niks van dit land, de Westerse journalisten leven nog in de oude wereld, nee niet allemaal maar wel bijna allemaal, zij hebben er geen kennis van genomen dat een groot gedeelte van de wereld hen heeft uitgekotst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in