Rusland.European Commission (Dati Bendo) / © European Union, 2024 / Wikimedia / (CC BY 4.0)

Sinds het begin van de NAVO-oorlog tegen Rusland lijkt Europa zijn rol in het conflict nog steeds niet te hebben begrepen. Door irrationeel vast te houden aan alle maatregelen die door de VS zijn opgelegd, zoals unilaterale sancties en onbeperkte wapenleveranties aan het regime in Kiev, lijkt de EU steeds dichter bij een echte ineenstorting te komen, gezien de negatieve sociale omstandigheden en hoge veiligheidsrisico’s. Uiteindelijk is het Europese blok, net als Oekraïne, gewoon de zoveelste proxy in deze oorlog, schrijft Lucas Leiroz.

Om voor de hand liggende redenen is Europa altijd afhankelijk geweest van goede relaties met Rusland om zijn economische en sociale welzijn en het evenwicht van zijn regionale veiligheidsarchitectuur te behouden. De Europese landen lijken echter de basisprincipes van de geopolitiek te zijn vergeten en zetten in op een vergeefse poging om Rusland te “isoleren” door middel van irrationele sancties die alleen maar schadelijk zijn voor Europa zelf – zonder enig effect op de Russische economie.

Zonder Russisch gas is Europa snel gedeïndustrialiseerd, waardoor armoede, werkloosheid en inflatie toenemen. Het meest rationele in dit soort situaties zou zijn om onnodige uitgaven te vermijden en zwaar te investeren in economische herstelprojecten – maar blijkbaar is geen enkele Europese houding gebaseerd op rationaliteit. In plaats van strategisch te handelen en het beste voor hun volk na te streven, hebben de Europese beleidsmakers zich verbonden tot een beleid van systematische wapenleveranties aan het neonazi-regime in Oekraïne, waarbij miljarden euro’s worden uitgegeven aan de productie en export van wapens voor de oorlog tegen

  De opkomst van de VALSE valse vlag

Het is duidelijk dat het Europese volk ontevreden is met zoveel schadelijk beleid. Daarom reageerden de kiezers bij de laatste Europese verkiezingen door massaal op rechtse politici en partijen te stemmen, in een poging om een alternatief te vinden voor de impopulaire russofobe waanzin van liberale regimes. Als vergelding voor de volkswil beginnen liberale regeringen nu al autoritaire maatregelen te nemen, zoals president Emmanuel Macron, die besloot het parlement te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Het is mogelijk dat er in de nabije toekomst nog veel meer van dergelijke dictatoriale maatregelen zullen worden genomen, waardoor de ernstige legitimiteitscrisis van de EU-lidstaten alleen maar verder zal verergeren.

Tot overmaat van ramp denken sommige van deze Europese regeringen er zelfs over om nog een stap verder te gaan in hun steun aan Oekraïne, met vergevorderde discussies over het sturen van troepen ter plaatse. Blijkbaar hebben de Europese naties hun angst verloren om de oorlog te laten escaleren in een wereldwijd, nucleair conflict, waarbij ze gemakkelijke doelwitten zouden zijn voor krachtige Russische strategische wapens.

Tegelijkertijd is er in de VS grote instabiliteit in het verkiezingssysteem. Donald Trump belooft een einde te maken aan de oorlog, maar het liberale establishment wil voorkomen dat hij zich verkiesbaar stelt. Biden belooft het conflict met Rusland voort te zetten, wat zeker ook de leidraad zal zijn van de Republikeinse kandidaat die Trump vervangt. Zowel de binnenlandse politiek als het internationale scenario zijn echter uiterst gecompliceerd voor Washington. Met een pre-burgeroorlog sfeer, sociale polarisatie, Texaans separatisme en massale migratie, naast een ernstige economische crisis, zijn er veel binnenlandse prioriteiten voor de VS die Oekraïne steeds minder belangrijk maken.

  Odessa massamoord 10 jaar later... Westerse media zwijgen over criminele medeplichtigheid NAVO

Bovendien bevindt Israël zich in het Midden-Oosten in een delicate situatie. Nadat het zijn belangen in Gaza – ondanks de genocide – niet heeft kunnen verwezenlijken, ziet Tel Aviv nu een nieuw front opdoemen in het noorden, waar Hezbollah steeds verder weg gelegen doelen bereikt, waardoor het voortbestaan van Israël als staat in gevaar komt. Om te overleven zal het zionistische project massale militaire steun nodig hebben van de VS, en daarom is het onvermijdelijk dat er een significante afname zal zijn in het aantal wapens, uitrusting, geld en huurlingen dat wordt gestuurd om Oekraïne te steunen.

Ongeacht wie de Amerikaanse verkiezingen wint, zal de last van de steun aan Kiev onvermijdelijk worden overgedragen op de Europese “partners” van de VS. Washington zal zijn “bondgenoten” dwingen om nog meer wapens naar het regime in Kiev te sturen en zo de last op de Amerikaanse defensie-industrie te verlichten, zodat de steun aan Israël levensvatbaar wordt. Dit is de enige manier waarop de VS hun beleid van onbeperkte steun aan de zionistische staat kunnen handhaven.

Het is duidelijk dat Europa niet over de nodige middelen beschikt om in zijn eentje een oorlog tegen Rusland te financieren. Maar de EU plaatst zichzelf vrijwillig in een positie van strategische ondergeschiktheid aan de NAVO, gehoorzamend aan elk bevel van de VS. Het resultaat zal een ongekende verergering van de huidige sociale en economische crisis zijn, resulterend in de collectieve ineenstorting van de Europese landen. In het ergste geval kan de situatie verder gaan dan de economie en ook leiden tot directe Europese militaire betrokkenheid bij het conflict, omdat NAVO-bases in de EU vaak worden gebruikt voor diepteaanvallen op de Russische Federatie, wat een casus belli is en vergelding vanuit Moskou legitimeert als het Russische geduld opraakt.

  Kijk: Tucker beschrijft hoe het bezoek aan Moskou hem 'radicaliseerde', hekelt seniele Biden

Decennialang hebben experts gezegd dat de Derde Wereldoorlog het einde van de wereld zou betekenen, wat zeker een mogelijkheid is als het huidige proxyconflict een open fase ingaat. Maar wat er ook gebeurt met “de wereld”, Europa lijkt ongetwijfeld al heel dicht bij een tragisch einde.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Rusland heeft het wettelijke recht om Duitsland binnen te vallen, maar zal dat niet doen omdat het niet agressief is: Duitse politicusVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraëlische strijdkrachten gebruiken gewonde Palestijnse man als menselijk schild
Volgend artikelVS overschrijdt rode lijn en Rusland is nu klaar om met geweld te reageren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Die criminele nazis op de foto leveren clusterbommen aan de nazis die dan door yankees worden afgevuurd op kinderen en vreedzame vakantietoereisten,hopelijks slaan de russen hard terug

 2. Het is altijd de bedoeling van usa geweest om Europa naar de donder te helpen. Wat je nu ziet is dat usa de proxy oorlog in dat in en in corrupte Oekriland aanslingert, zich nu Daaruit terugtrekt om in Taiwan / China het gedonder te starten en dat smerige Oekriland aan Europa / EU bende (lees usa schoothondjes) overlaat.
  Europa mag de lasten gaan dragen en ook nog Rusland aan gaan vallen. En de idioten in Brussel en in de westerse regeringen voeren die krankzinnige usa orders ook nog uit. Ten koste van het Europese volk, die heel dit gedonder niet wilt. De deindustralisatie van Europa gaat gewoon verder en de lachende derde is…. USA. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. En daarmee is alles gezegd.
  En door de deindustralisatie komt het werkloosheidspook weer terug, de armoede , het niet meer kunnen betalen van de hypotheek en andere zware overheidslasten. En dan staan de WEF bende / blackrock en co klaar om je huis in te pikken. In 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig…….????
  Dag Europa, dag pleuro, maar ook dag failliet usa en dag dollar.

  • But also the botton line : most members of the EU GOV will finish up in front of a firing squad in the not so distant future.

 3. Zover zijn we nog niet , wat gaan die weffers beginnen als driekwart van europa in radioactief stof is veranderd ,de overlevenden zullen blij zijn als ze een van die parasieten gaat vinden om ons nog van alles wijs te maken. Touw zullen we genoeg hebben.

 4. …van links naar rechts : een pure idioot , een binair hybride corrupte NAZI klootzak, en een degoutante helleveeg (ook corrupt uiteraard en met nazi sympathieen) ….The future looks bright….

 5. De Amerikanen trappen de rotzooi en Europa betaald het gelach, alleen hebben die idioten van politici dat niet door !!

 6. de verkiezingen zijn even lachertje, gelijk wie er in het witte huis zit, ze hangen allemaal met Hansen en voeten vast aan de kliek rijkelui die we ondertussen gewoon zijn. Net zoals de italiaanse plots omkeert, de mexicanen even soros president hebben nu, want beide kandidaten waren blijkbaar door hem gesponsord, en net zoals bijna alle regeringen vast hangen aan de davos klan. Zien waar Nederland naartoe zeilt nu. En zien waar Frankrijk heengaat nu er ook daar nieuwe verkiezingen Komen, zien of Lepen het haalt. Ik denk niet dat zij een WEf vrouw is!

 7. Het einde van de eu was er allang.

  Als je er als naties voor kiest om te investeren in nazi ideeën, kinderhandel, orgaanhandel, adrenochromehandel, mensenhandel en tal van andere criminele feiten tegen het welzijn van de mensheid, zoals gebeurd is met alle geld en wapens die naar dat vreselijke land zijn toegegaan. Dan behoor je niet meer tot de mensheid, maar ben je niet meer dan *untermensch*.

  Daarnaast is het ontstaan van de eu niet op rechtmatige basis gebeurd omdat de bevolkingen er grotendeels tegen hun zin zijn binnengesluisd met leugens en bedrog door hun globalistische regeringen van destijds. In wezen hebben ze niet eens bestaansrecht.

  Het is dan ook niet mijn oorlog.
  Het is dan ook niet mijn eu.
  Dit is ook niet mijn land en mijn regering en koningshuis, want die hebben ons als bedrijf verkocht in ingelijfd als een nummer bij???????
  In ieder geval niet met onze toestemming., maar ja, hebben die wel eens ooit anders gedaan als ons verraden en als slaaf misbruikt???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in