User WonYong~commonswiki / U.S. federal government / Wikimedia / (Public Domain)

Ik denk dat we aan de vooravond staan van een grote escalatie in de oorlog in Oekraïne, waarbij Amerikaanse activa waarschijnlijk het doelwit zullen worden in de komende dagen. Het is één ding voor Oekraïne om militaire doelen in Rusland aan te vallen, maar de aanval van Oekraïne met door de VS geleverde raketten vandaag op zonnebadende toeristen op de stranden van Sevastopol heeft een Russische grens overschreden die waarschijnlijk een significante Russische reactie zal uitlokken, waaronder het aanvallen van Amerikaanse surveillancedrones die actief zijn in de Zwarte Zee en de Baltische Oceaan. En dat is nog maar het begin, schrijft Larry Johnson.

Hier is de aankondiging van het Russische Ministerie van Defensie over de aanval:

Het Oekraïense leger heeft zondag verschillende ATACMS langeafstandsraketten van Amerikaanse makelij, bewapend met zeer controversiële clustermunitie, gelanceerd op de Russische Krim, met talrijke burgerslachtoffers tot gevolg, aldus het ministerie van Defensie in Moskou.

De aanval werd voor het eerst gemeld door de gouverneur van Sevastopol, Mikhail Razvozhaev. Hij zei dat bij de aanval ten minste drie doden vielen, onder wie twee kinderen. Het dodental steeg later naar vier. Volgens het Russische ministerie van Volksgezondheid raakten 124 mensen gewond, waaronder 27 kinderen.

Stel je de reactie in de Verenigde Staten eens voor als Rusland clustermunitie zou laten ontploffen boven Miami Beach, waarbij meer dan honderd doden en gewonden zouden vallen, onder wie kinderen. Het Amerikaanse volk zou een krachtige reactie eisen. Nou, dat is precies wat er nu gebeurt in Rusland:

Op het moment dat ATACMS werden gelanceerd in Sevastopol werd een Amerikaanse RQ-4 Global Hawk lange-afstands-surveillancedrone gedetecteerd boven de Zwarte Zee, volgens militair correspondent Aleksey Borzenko.

“Deze drone werd praktisch gebruikt om de raketten te sturen die naar de Krim gingen,” vertelde Borzenko aan Sputnik. “Ik denk dat het noodzakelijk is om een grote no-fly zone in de Zwarte Zee te creëren – tussen 100 en 300 mijl – in de nasleep van de tragedie. Deze Global Hawks mogen niet op de afstand komen vanwaar ze ATACMS-raketten zouden kunnen richten.”

Borzenko is geen geïsoleerde, marginale stem die oproept tot een ingrijpende reactie. Civiele en militaire functionarissen eisen massaal vergelding. Het Westen heeft de alarmerende waarschuwingen van Poetin en Lavrov van de afgelopen twee weken genegeerd.

  Heeft Rusland al gewonnen? Is het "Game Over" voor het Rockefeller Imperium?

De videoblogger, Monkey Werx, plaatste donderdag (de 20e) een stuk waarin werd gemeld dat er de afgelopen drie dagen geen Amerikaanse droneactiviteit was in de Zwarte Zee. We zullen tot maandag moeten wachten op zijn update van de Amerikaanse en NAVO-activiteiten in de Zwarte Zee tijdens dit weekend. We zullen waarschijnlijk een bevestiging zien van de Russische bewering dat een drone, misschien de Global Hawk, informatie aan het verzamelen was, die vervolgens werd doorgegeven aan de Oekraïners die op hun beurt die informatie gebruikten om de ATACMS te programmeren die Sevastopol troffen.

Het gebruik van clustermunitie op strandgangers in schaarse badpakken is een daad van door de staat gesponsord terrorisme. Er is geen gerechtvaardigde militaire reden om dit gebied aan te vallen. Hoewel dit lang niet de eerste keer is dat Oekraïners burgers hebben beschoten en kinderen hebben gedood op Russisch grondgebied, die aan het spelen waren enkele minuten voordat ze werden vernietigd door een wapen van westerse makelij, komt deze aanval na specifieke, directe waarschuwingen van de Russische regering dat elke toekomstige aanval in Rusland met raketten van westerse makelij zou worden beantwoord met een snelle en krachtige reactie. Aap Werx maakt tijdens zijn video een punt – een punt dat ik al herhaaldelijk heb gemaakt – dat de hoeveelheid Amerikaanse luchtsurveillance, B-52 vluchten en andere gevechtsvliegtuigen die net buiten het Russische luchtruim vliegen een totale provocatie is en een krachtige reactie van de Verenigde Staten zou uitlokken als Rusland ons dat aan zou doen.

Ik denk dat Rusland de oorlog nu in een hogere versnelling zal zetten en dat Oekraïne, samen met zijn westerse bondgenoten, een nieuw niveau van verwoesting zal ervaren. Ik weet niet of dit een opzettelijke poging was van de regering Biden om een Russisch militair antwoord uit te lokken, omdat ze dwaas genoeg geloven dat een Russisch antwoord op de aanval op Sevastopol het Amerikaanse publiek zal verzamelen rond het tanende fortuin van Joe Biden. Als dat zo is, is het een domme, contraproductieve gok.

  Oekraïne Situatierapport: Technologieën en patstelling - Generaal Zaluzny's mislukkingen

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Voormalige Russische president waarschuwt NAVO voor ‘Apocalyps’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet zal niet het einde van de wereld zijn, maar van Europa
Volgend artikelOorlog en Straf
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. De Verenigde Staten willen heel graag een oorlog starten. Ze hopen met deze oorlog de Amerikaanse verkiezingen op te schorten. (een land in oorlog kan immers geen verkiezingen hebben, toch?
  Zo hebben ze 2 vliegen in een klap. Geen Trump en een proxy oorlog op het Europese continent.

  Chapeau.

  • ….en een derde ‘vlieg’, zijnde hun excessieve, niet langer houdbare staatsschuld …..in geval van oorlog , heirkracht weet je wel , alles vergeven en vergeten …. een RESET dus , blijft nog maar de vraag of er na afloop nog iets zal overblijven om te resetten….

  • NATO ships will all be gone in days, and it wont matter how many US soldiers are on active duty 1million, 2 million.. they will be landlocked.
   It’s a war they can never win (the Biden regime), it will be a turkey shoot when trying to cross the Atlantic without fleet escort.

   I hope top US (pentagon) people will come to their senses, f*ck the EU and Zelensky let them take the humiliation.
   Once again the Zio-Jew wants the Americans to die for their insanity.

  • fout…amerika laat wel verkiezingen toe in oorlogstijd…heeft dit gedaan tijdens de burgeroorlog en heeft dit ook gedaan gedurende de tweede wereldoorlog, meer bepaald op 7 november 1944 (veertigste keer dat er verkiezingen gehouden werden)…..
   ongeacht wat biden zou willen, de verkiezingen gaan WEL door en het lijkt erop dat het vooral biden’s (lees obummer) bedoeling is het land in zo’n staat achter te laten dat trump, die hoogstwaarschijnlijk gaat winnen…(zo zwaar frauderen gelijk tijdens de vorige verkiezingen gaan de demcraps niet meer kunnen doen zonder daar de gevolgen van te ondervinden…de mensen zijn het strontbeu) voor een quasi onmogelijke taak zal komen te staan….

  • Oftewel… Putin kan wachten met reageren tot na de VS verkiezingen.
   Probeer niet de tegenstander te weerhouden zichzelf te vernietigen.

   • YHWH,
    Ik zou als burger ook niet meer weten wat de Russen moeten doen met al die provocaties, ook in Dagestan natuurlijk nog he, in het Georgische deel is men ook aan het rommelen, Pepe Escobar heb ik daar ook over praten die zeer goede contacten heeft binnen de cirkel van Putin zelf, waar ligt de rode lijn, wat kun je doen en moet je doen?
    Die laatste zin begrijp ik heel goed, maar de boosheid is enorm onder de bevolking,de militaire leiding en de soldaten denk ik zelf ook, ga er maar aan staan, grote verantwoording!

 2. Like suggested before, close the Black Sea.. tell the Turks “if you want to join BRICS – now the time to show some good faith* something like that.
  Let the Turks close the Istanbul passage for NATO ships, and Russia enforce a NO-FLY zone.

  And give Jemen Kinshals/Zircons ASAP, they will surely use them well.. the warmongers will have their knee-jerk moment an run – this is a 100% certainty.

 3. Onmiddellijke reactie van de Russische luchtmacht: ze hebben de raketwerpers vernietigd die gisteren de burgers in Sebastopol hebben getroffen

  De Russen denken dat de Amerikanen achter de aanval zitten

  De reactie van de Russische luchtmacht op de raketaanval van gisteren door de Oekraïners op burgers op het strand van de Krim was onmiddellijk, waarbij de gebruikte lanceerinrichtingen werden vernietigd.

  De Russen zeggen dat het HIMARS-raketten waren, terwijl de Oekraïners zeggen dat ATATAMS tactische ballistische raketten zijn afgevuurd.

  https://twitter.com/i/status/1805190239045984509

  Volgens rapporten en vluchtgegevens van het GPS-systeem heeft de Amerikaanse luchtmacht een RQ-4B Global Hawk-verkenningsdrone gebruikt om inlichtingen te verstrekken en de raketaanval van de Oekraïense strijdkrachten op Sebastopol te coördineren.

  De Amerikaanse drone vliegt nog steeds in de buurt van de Krim en levert mogelijk beoordelingen en verzamelt informatie over de reactie van Russische troepen op de Oekraïense operatie.

  Velen in Rusland zijn van mening dat het tijd is om een ​​Amerikaanse drone neer te halen, omdat ze denken dat ze actief deelnemen aan de netwerken die de Oekraïners bereiken op Russische doelen, zowel militair als civiel. >>>

  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/amesi-apantisi-tis-rosikis-aeroporias-katestrepsan-tous-ektokseytes-pyraylon-pou-xtypisan-xthes-tous-amaxous-sti-sevastoupoli/

 4. alleen maar Oekraïne pakken en de grensen sluiten ga er voor rusland en elke aan slag in europa ver gelden meer is het niet de transgenders van europa zijn laf en blind zijn bang voor de broekpoeper BIDDEN een grote drol de eu ministers zijn laffe mensen geen mening altijd het gezegde bevel is bevel van de USA

 5. Rusland heeft een wapen genoemd dat de hypersonische ‘Dagger’ kan neerschieten

  “TsG”: S-500 “Prometheus” is het enige wapen dat een “Dagger” kan neerschieten

  Het nieuwste S-500 Prometheus luchtafweerraketsysteem is naar gevechtsdienst gestuurd, wat vandaag de dag het enige wapen is dat de Kinzhal hypersonische raket van het Russische leger kan stoppen.

  In 2021 heeft het S-500 luchtverdedigingssysteem op het oefenterrein Kapustin Yar met succes tests doorstaan ​​om het hypersonische Kinzhal-complex te vernietigen. Bovendien demonstreerde het systeem in de herfst van hetzelfde jaar zijn doeltreffendheid als anti-satellietwapen, door het oude Tselina-D-ruimtevaartuig neer te halen.

  “Voor Prometheus komt het echte moment van de waarheid. Zal het in staat zijn hete raketverdediging te bieden, vooral tegen moderne ballistische en kruisraketten van westerse makelij? Tot nu toe hebben noch de Verenigde Staten, noch Israël tijdens de Iraanse aanval, noch de Russische S-400-complexen dit volledig kunnen verwezenlijken.”
  citeert buitenlandse experts uit Tsaargrad.
  Het is de moeite waard om te verduidelijken dat tot nu toe de beste resultaten bij het vernietigen van dergelijke raketten zijn getoond door het Israëlische Xetz-3-complex, dat erin slaagde ongeveer een dozijn snelle Iraanse raketten te vernietigen. De uitspraak over de superioriteit van het Israëlische Xetz-3-complex ten opzichte van de Russische S-400 is echter enigszins overdreven, aangezien Russische luchtverdedigingssystemen met succes omgingen met de Amerikaanse ATACMS, maar problemen ondervonden toen de S-400 buiten de gelaagde raketverdediging opereerde. systeem, zonder de ‘paraplu’ van kleinschalige raketafweersystemen en middellange afstandssystemen.

  Wat betreft de informatie over de introductie van S-500-elementen in de verdediging van het Russische zuiden, deze zijn hoogstwaarschijnlijk betrouwbaar. Verkennings-UAV’s en AWACS-vliegtuigen van westerse landen hebben de laatste tijd te veel activiteit getoond. Daarom zal Prometheus binnenkort de kans krijgen om zijn capaciteiten te demonstreren.

  Bron: https://voennoedelo.com/posts/id61226-v-rossii-nazvali-oruzhie-kotoroe-sposobno-sbit-giperzvukovoj-kinzhal

  • Oftewel… Putin kan wachten met reageren tot na de VS verkiezingen.
   Probeer niet de tegenstander te weerhouden zichzelf te vernietigen.

 6. Incident bij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken met de Amerikaanse ambassadeur: Lavrov en Peskov beschreven haar het komende “Armageddon” – “Er zullen ernstige represailles volgen”

  Moskou Reading – “Je hebt geen idee wat je te wachten staat in een echt conflict”

  Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag de Amerikaanse ambassadeur, Lynn Tracy, ontboden om haar te informeren dat Moskou Kiev en Washington ervan beschuldigt in gelijke mate verantwoordelijk te zijn voor de dodelijke raketaanval van gisteren op Sebastopol, op de Krim.

  Russische bronnen spreken van een intense verbale ruzie tussen de twee partijen, waarbij de dreigementen “doorregenen”. Russische functionarissen begonnen te schetsen hoe Russische vergelding eruit zou kunnen zien.

  Moskou heeft de ‘handschoen’ opgepakt en nu moeten we afwachten wat er in de praktijk gaat gebeuren.

  Wat zegt de passage?
  ‘Dit soort acties van Washington… zullen niet onbeantwoord blijven. Er zullen zeker represailles volgen ‘, aldus het ministerie in een verklaring.

  Moskou beschuldigt de Amerikanen ervan “nazi-sympathisanten in Oekraïne aan te moedigen de oorlog voort te zetten” en waarschuwt dat Rusland zal reageren.

  Zoals het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken meldde, “werd er een doorbraak bereikt in verband met de nieuwe bloedige misdaad van het regime in Kiev, gesteund en bewapend door Washington, dat een gerichte raketaanval lanceerde op de burgerbevolking van Sebastopol, waarbij talloze slachtoffers vielen, waaronder kinderen ».

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukte dat de Verenigde Staten, die “een hybride oorlog tegen Rusland voeren en feitelijk partij zijn geworden in het conflict, de Oekraïense strijdkrachten voorzien van de modernste wapens, waaronder ATACMS-raketten met clusterkernkoppen, die worden gebruikt tegen de inwoners van Sebastopol. >>>

  https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/epeisodio-sto-rwsiko-ypeks-me-thn-presbeuth-twn-hpa-labrof-kai-peskof-ths-periegrapsan-ton-armaggedwna-pou-erxetai-tha-uparksoun-sobara-antipoina/

  • De Russen blijven bla, bla, bla……verkopen.
   De tijd dat hun dreigementen nog au sérieux werden genomen is al een tijdje gepasseerd. Het wordt hoogtijd dat ze een niet te verstane boodschap de wereld insturen en dan bedoel ik niet een boodschap door Peskov of een Medvedev.

   • Idd de zoveelste Russische ‘Rode Lijn’ overschreden, zonder reactie-met-ballen. Logisch, elke proportionele reactie van Poetins kant zal een lawine veroorzaken. Daar is Rusland (conventioneel) gewoon niet klaar voor. De beperkte oorlog bij de buren bewijst dat overduidelijk.

 7. Helaas stelde de mannen van (Wagner) Grey zone telegram al veel eerder voor toen ze S400 en S300 installaties aanvielen op de krim.

  Het Is leuk dat de posten in het Russische leger zijn gehutst maar competentie is nog ver te zoeken wat veel slachtoffers brengt onder de Russsische soldaten, en nu burgers.

  • Je denkt nederlands. De Krim alleen meet 2 derde van de oppervlakte van nederland, de ingenomen gebieden meerdere malen de oppervlakte van NL en het daar achter liggende Russische achterland vele malen de oppervlakte van ons land. Het front is meer dan 1000 km lang (Amsterdam-Bordeaux).

   Om daarop alles wat belangrijk is te beschermen met (middel)langeafstand luchtafweersystemen is een ding, maar die systemen op zich elk weer beschermen met systemen zoals Pantsir-S1 is nogal een opgave en vergt eindeloos veel materieel en nog meer zeer langdurig opgeleide manschappen.

   Misschien kan jij Gerasimov even gaan uitleggen hoe het moet. OK?

   • 👍👏… helemaal mee eens… daarom de Oostkant van de us is ook héél lang om te verdedigen…en dan heb je de westzijde nog, Dixit een hele Grote Kartel-Baas uit Mexico… enkele jaren terug..om de vraag te beantwoorden uit het witte huis, dat ze de drugsoorlog niet kunnen winnen… zoiets dergelijks speelt zich nu af in en aan de Russische grenzen..

   • Wat praat je?
    Nieuwe minister functie, heeft kinderen IN de VS wonen met US paspoort.
    Defensie, kindertjes leven luxe leven in Dubai en Amalia’s toelage van 1.5 miljoen is een schijntje wat die kinderen er door heen verbrassen.

    Op de krim zijn er helaas S300 en S400 installaties vernietigd door die zelfde QR reaper drone.

    Zoals wagner al zei: schiet alles van de Navo uit de lucht, gaan ze artikel 5 triggeren voor een drone van 30miljoen ?

    Deden ze vorige keer toch ook niet?

 8. Putin is een judoka!!! Meegaan met de beweging van je tegenstander en dan, Bammm!!! Verder zijn alle judoka’s hele relaxte mensen.

 9. Poetin doet er slim aan als hij beheerst reageert. Een veel betere methode om het westen (vooral de VS) op de knieën te krijgen is hen financiëel te treffen, te beginnen met (via de BRICS) dat de US Dollar geen wereld reservemunt meer is en dat alle olie transacties NIET meer in US$ gedaan worden (einde van de petrodollar). Dan is de VS vleugellam. Dat zou wel ‘ns een onbezonnen actie door de VS kunnen uitlokken die voorgoed het kwade van hen laat zien aan de hele wereld.

  • Simon,
   Die dollar, de Russen dat zeg jij erg goed en zie je slim, zij hebben de sympathie en steun inmiddels door hun lange contacten met vele landen,volkeren en zeer diverse regimes, sommige zijn zeer belangrijke, die zijn de VS allemaal voor altijd kwijt geraakt dat durf ik wel te beweren, ik hoop dat het regime van de despoot ten val komt, zoveel volkeren en landen zouden er beter door worden, zij bevrijden zich nu massaal en terecht, wat de gevolgen daarvan zullen in ons Europa dat zien we nog wel, dat wil ik zeker niet onderschatten, dat realiseer ik mij wel.

 10. Het is vooral een propaganda-oorog met over en weer ‘berichten’, waarvan de bron niet onafhankelijk is, of kan worden geverifieerd. Een ‘informatief’ filmpje uit de knutseldoos van YouTroep doet de rest.
  Kijk naar de werkelijkheid die niet kan worden gemanipuleerd: de enorme schade, het menselijk leed, de slachtoffers, de vluchtelingen, de kinderen.
  Voorbeeld Marioepol? De misdadigers hebben compleet schijt aan mensenlevens. Voor alles is wel een reden te bedenken, zelfs voor de totale zinloosheid.

 11. De Filmacteur , president Reagan heeft de woorden lang geleden al uit gesproken ,,, de derde wereld oorlog , zal in Europa plaatsvinden ,, hoop dat hij ongelijk heeft , maar om te bedekken wat ze uitgevroten hebben , wat meer is wat de meeste mensen kunnen beheppen , omdat ze voorgelogen zijn ,, heel hun leven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in