Russische soldaten buiten de Reichstag, Berlijn 1945. (Public Domain)

De Duitse auteur en politicus Christoph Horstel zegt dat Rusland het wettelijke recht heeft om Duitsland binnen te vallen uit zelfverdediging, maar dat Moskou dat niet zal doen omdat het niet agressief is, bericht Presstv.

“Het is heel duidelijk dat we hier zullen verliezen,” zei Hörstel, die gevestigd is in Berlijn, Duitsland, dinsdag terwijl hij sprak in het programma “SPOTLIGHT” van Press TV.

“Ik heb in het verleden gezegd dat Duitsland een gegarandeerde verliezer is in de volgende oorlog tegen Rusland,” voegde hij eraan toe.

“En wees voorzichtig hiermee. We hebben het Twee Plus Vier-verdrag ondertekend. We hadden de NAVO-Rusland akte. En we hebben beide zeer grondig geschonden. Rusland zou het wettelijke recht hebben om Duitsland binnen te vallen met een zeer korte rode telefoonmelding aan Washington, Parijs en Londen en te zeggen: “‘Kijk, jongens, we komen eraan’, dat is zelfverdediging. Dat mag,” verklaarde hij.

Op 12 september 1990 ondertekenden de ministers van Buitenlandse Zaken van de Bondsrepubliek Duitsland, de Duitse Democratische Republiek, Frankrijk, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de VS het Twee Plus Vier-verdrag dat de buitenlandse beleidsaspecten van de hereniging bezegelde.

“Dit is dus de situatie hier. Rusland komt niet omdat het niet agressief is. De agressie ligt uitsluitend en alleen bij Washington. En de Europeanen weten dat, maar ze zijn zo corrupt; ze zijn banger voor hun Washingtoniaanse leiders dan voor hun eigen kiezers en bevolking. Dat is het vuile feit hier,” betreurde hij.

Horstel werkte vanaf 1999 als Duits buitenlandcorrespondent 1985 vanuit Pakistan, Afghanistan, India en Jordanië. Tijdens de val van de Taliban in 2001 was hij een van de weinige westerse journalisten die in Afghanistan verbleven. Hij schreef verschillende boeken.

  Er was nooit een uitweg in Oekraïne

In 2013 richtte hij de politieke partij Deutsche Mitte op.

Rusland heeft dinsdag zijn deelname aan het New START-verdrag met de Verenigde Staten opgeschort.

Rusland zei dat het heeft geconcludeerd dat de Verenigde Staten het New START-verdrag inzake de vermindering van kernwapens hebben geschonden en beschuldigde Washington ervan de bepalingen ervan niet na te leven en te proberen de nationale veiligheid van Rusland te ondermijnen.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken riep Washington op af te zien van acties die de terugkeer van Rusland naar New START, dat in 2010 werd ondertekend en tot 2026 werd verlengd, zouden verhinderen.

In het verdrag hebben Rusland en de VS zich ertoe verbonden niet meer dan 1.550 strategische kernkoppen in te zetten, wat neerkomt op 90 procent van alle kernkoppen ter wereld, en maximaal 700 langeafstandsraketten en bommenwerpers.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: De NAVO is een zelfmoordpil voor de wereld… Bid dat Rusland wintVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne en de tunnel aan het eind van het licht
Volgend artikelHet Westen staat politiek los van de rest van de wereld, zo blijkt uit een door de EU gefinancierde studie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Duitsland is in principe nog steeds in oorlog met 51 landen, na de capitulatie van Duitsland, die overigens getekend is door een niet gemachtigd persoon, zijn er nooit vredesverdragen getekend en is Duitsland nog steeds onder geallieerde bezetting. Allen Rusland heeft zich teruggetrokken uit het oostelijk deel waarna het vrome westen meteen haar belofte heeft geschonden en in rap tempo oostwaarts getrokken is tegen de afspraak in. Dus… Rusland kan gewoon terug zonder dat het een daad van agressie genoemd kan worden

  2. Volgens de navo-regels is het gerechtvaardigd om een land te verwoesten, als er geruchten zijn (zie Irak) dat dit land kernwapens heeft! (bv. in vs basissen in Duitsland) Dus het platbombarderen van Duitsland door de RF is volledig ok voor de nato.

  3. Duitsland is het meest belabberd land van Europa die met schuldgevoelens kampt omdat de overgroot opa’s veel wreedheden hebben uitgevoerd in veroverde gebieden Vandaar dat er miljoenen zijn in opgenomen om wiedergoedm. te doen Echter nu blijkt dat is er teveel het land hebben binnengelaten waardoor er weer partijen zullen opstaan die hetzelfde gaan doen wat hun voorvaderen in WO 2 hebben gedaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in