Toekomstige historici zullen betreuren hoe eens te meer zelfgenoegzaamheid en lafheid van Europese politici het lot van hun burgerbevolking op misdadige wijze in gevaar brachten door oorlog en verwoesting.

De leiders van de drie grootste landen van de Europese Unie – en belangrijke leden van het militaire blok van de NAVO – waren deze week in Kiev om meer wapens toe te zeggen. Maar cynisch genoeg betreurden zij ook de oorlog en riepen zij op tot beëindiging van de vijandelijkheden in Oekraïne met Rusland, schrijft Strategic-culture.org.

Als er ooit een officiële reis vol lege symboliek was, dan was het deze wel. Maar die lege symboliek is niet alleen maar een zielig passief gebrek. Het is een actieve aanjager van een grotere oorlog.

Het is een feit dat de Europese Unie samen met de Verenigde Staten en de NAVO het conflict aanwakkeren met roekeloze en buitensporige leveranties van steeds dodelijker wapentuig. De situatie dreigt te escaleren in een wereldbrand tussen kernmachten, en de Westerse staten wakkeren het gevaar moedwillig aan.

Olaf Scholz, Emmanuel Macron en Mario Draghi, de leiders van Duitsland, Frankrijk en Italië, reisden donderdag naar Kiev om zogenaamd solidariteit te betuigen met de Oekraïense president Vladimir Zelensky. Zij werden vergezeld door de Roemeense leider Klaus Johannis.

Moskou had eerder de hoop uitgesproken dat de EU-leiders het regime in Kiev zouden beïnvloeden om terug te keren naar de onderhandelingen voor een politieke regeling van het vier maanden oude conflict. Maar wat er gebeurde, althans in het openbaar, waren toezeggingen voor meer wapentuig. Duitsland heeft toegezegd Oekraïne te zullen voorzien van meervoudige raketlanceersystemen, tanks en grond-luchtraketten, terwijl Frankrijk meer mobiele houwitsers en artillerie zal leveren.

Dit gebeurt op hetzelfde ogenblik dat de regering Biden in de Verenigde Staten nog eens 1 miljard dollar aan militaire hulp voor het regime in Kiev heeft aangekondigd, waardoor de totale bewapeningssteun van Washington op 5,4 miljard dollar komt sinds Rusland op 24 februari zijn troepeninterventie in Oekraïne begon.

  Zelensky's vrouw geeft uit aan luxe in het buitenland terwijl haar volk lijdt onder het conflict

Deze week hebben het Oekraïense leger en zijn nazi-bataljons ook de beschietingen van Donetsk en andere steden in de zelfverklaarde republieken van Oost-Donbass geïntensiveerd, wat verscheidene burgerdoden tot gevolg had. Schandelijk genoeg zwijgen de Westerse regeringen en media over de oorlogsmisdaden die het regime in Kiev begaat tegen etnische Russische burgers. De voortdurende bewapening van Oekraïne door de VS, de NAVO en de EU is inderdaad reden om hun medeplichtigheid aan de verlenging van de oorlog en het lijden te veroordelen. Deze Westerse leiders, die verkondigen “democratische waarden” hoog te houden, hebben bloed aan hun handen, zoals de ambassadeur van Rusland bij de Verenigde Naties, Vassily Nebenzia, deze week opmerkte.

“Het materiële bewijs toont aan dat burgers in Donetsk gedood werden als gevolg van het gebruik van artilleriemunitie die aan Kiev geleverd werd door NAVO-landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Nederland, en Frankrijk,” zei Nebenzia.

De Westerse staten zitten gevangen in een spiraal van hun eigen misdadige berekeningen voor de geopolitieke verovering van Rusland, en van morele lafheid en bedrieglijke propaganda.

De Amerikaanse en Europese partners hebben er zich eerder op verkneukeld de oorlog te winnen en Rusland met een “totale oorlog” op de knieën te krijgen. Het gamma van draconische sancties (economische oorlogsvoering) en informatieoorlog spreekt van het grotere plaatje van “groot spel” geopolitieke rivaliteit van Washington en zijn Europese satrapen tegen Rusland en China om de gekoesterde wereldhegemonie.

De Westerse imperiale as draagt een zware verantwoordelijkheid voor het feit dat zij een tondeldoos-conflict in Oekraïne heeft gecreëerd door jarenlang een fascistisch regime in Kiev te sponsoren dat zij in 2014 installeerden, terwijl zij lafhartig toestond dat alle pogingen tot een vreedzame oplossing (de Minsk-akkoorden van 2015) met de pro-Russische bevolking werden misbruikt en uiteindelijk in de steek gelaten. Berlijn en Parijs deden afstand van hun verantwoordelijkheid om de Minsk-akkoorden te handhaven, en lieten toe dat het regime in Kiev ze naar believen schond en in acht jaar tijd een dodental van 14.000 Donbass-burgers veroorzaakte. De Westerse mogendheden wezen ook alle pogingen van Rusland af om de strategische veiligheidszorgen over de oostwaartse expansiedrift van de NAVO en in het bijzonder de mogelijke opname van Oekraïne in het militaire blok, aan te pakken.

  Jens herhaalt verlangen naar "eindeloze oorlog" tenzij Rusland zich onvoorwaardelijk overgeeft

In plaats van de onderliggende problemen aan te pakken, verdraaien de V.S. en zijn Europese lakeien het huidige conflict als een conflict van Russische “agressie”. Dit komt neer op het omkeren van de werkelijkheid. Wat de Westerse mogendheden doen is een dieper, bloediger gat graven door het regime in Kiev met steeds grotere wapenstromen vrijbrief te geven.

Uit berichten in de westerse media blijkt dat de militaire inlichtingendienst van de NAVO begrijpt dat elke oorlog van het Kievse regime tegen Rusland zinloos is. De Russische strijdkrachten controleren nu bijna een vijfde van het Oekraïense grondgebied en boeken gestage winst om de onafhankelijkheid op lange termijn van de Donbass-republieken en de Krim veilig te stellen. Westerse politici blijven echter ongefundeerde propagandaclaims voeren over “het winnen van de oorlog”.

Europese leiders als Scholz en Macron lijken kneedbaar te zijn onder beschuldigingen van “appeasement” aan Rusland. De zogenaamd sterkste EU-leden zijn verwelkt onder de kritiek van havikachtige Oost-Europese staten en het regime in Kiev. In plaats van gevolg te geven aan hun vroegere schuchtere oproepen tot vredesonderhandelingen, geven de Duitse en Franse regeringen toe aan de vraag om meer wapens naar Oekraïne te sturen.

Het bezoek aan Kiev deze week riekt naar oubollige public relations die voortkomen uit zwakheid en inhoudsloos leiderschap. Er waren foto’s van Scholz, Macron en Draghi, nippend aan sterke drank aan boord van een nachtelijke trein naar Oekraïne. Terwijl ze in Kiev waren, werden de Europese leiders onderworpen aan verscheidene luchtalarmsirenes, terwijl er in werkelijkheid geen luchtaanvallen door de Russische strijdkrachten plaatsvonden. Zij waren gekleed in nette pakken en stropdassen, terwijl Zelensky een militaire uitdossing droeg. Mario Draghi verklaarde dat “Oekraïne de Europese waarden verdedigde” in een oorlog tegen Rusland. De drie EU-politici zeiden dat zij de status van kandidaat-land voor toetreding van Oekraïne tot het blok zouden steunen.

  Kiev's "vreemdelingenlegioen" commandanten "gedragen zich als maffiabazen": Door het Westen geleverde wapens worden gestolen en ex-gangsters dreigen vrijwilligers die geen "belasting" betalen dood te schieten

In werkelijkheid sussen de drie topleden van de EU anti-Rusland haviken uit de VS, Polen en de Baltische staten, en laten zij toe dat de staart van Kiev kwispelt.

Juist nu echt Europees leiderschap en onafhankelijkheid van het transatlantisch imperialisme van Washington nodig zijn, lijkt het trio Scholz, Macron en Draghi meer op de drie stooges. Ironisch genoeg streeft de Franse president voortdurend naar een grandioos Europees leiderschap. Over grootheidswaanzin gesproken! Macron is niet geschikt om de veters van Charles de Gaulle te strikken.

Toekomstige historici zullen betreuren hoe eens te meer zelfgenoegzaamheid en lafheid van Europese politici het lot van hun burgerbevolking op misdadige wijze in gevaar brachten door oorlog en verwoesting.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Europese Unie is dicht bij een ineenstorting – Het hele systeem is tot in de kern verrot
Volgend artikel“De toekomstige wereldorde wordt gebouwd op de ruïnes van Europa”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Het zijn wederom ‘gentiles’ aan beide kanten die afgeslacht worden voor de Jew World Order.
  Talmud : abodah zara 26b : even the best of the gentiles should be killed.

 2. OP meerdere websites heb ik al gheschreven dat zolang het westen wapens blijft leveren er geen eind komt aan het vernietigen van levens,het vernietigen van de economie ( als die er al was).
  Ik begin soms stilletjes aan te denken dat het beter is dat Rusland wat kleine nucleaire bommen op de Oekraine gooit om het nutteloze geweld in een keer te stoppen zodat ook het westen er niets meer aan heeft.

  • Idd.Rusland kan de oorlog binnen een week ten einde brengen met tactische atoombommen.
   maar dan: de straling blijft jaren….

   Maar zouden ze neutronen bom hebben, of EM bommen: laat ze die liever vandaag dan morgen gebruiken.
   eerst op een middelgrote stad; overgave? Nee? dan 3 andere steden. Overgave? ee: dan Kiev.

   paar dagen en oorlog is voorbij.

   Note: ik heb altijd gezegd: de Oekies zijn geen slachtoffer, maar dader; ZIJ hebben op die snuivende travestiet gestemd.

    • Jammer voor jou dat Rusland de beste en meest complete luchtverdediging ter wereld heeft. Dus Rusland in een first strike proberen plat te gooien zal resulteren in vele rokende puinhopen in de EU en de VS. Zelfs als een first strike van het westen grotendeels succes zou hebben, gaat het automatische Perimetr systeem in werking dat alle nog werkende nucleaire wapens op weg zal sturen naar het westen, zelfs als er geen Rus meer in leven zou zijn. Geen goed idee dus.

     Tevreden, grapjas?

 3. Ondertussen wordt Kaliningrad afgesneden van zijn bevoorrading van Rusland.
  Ik vraag me af hoe lang het duurt voordat Rusland daarop gaat reageren.
  Rusland moet zijn tanden echt eens laten zien want Oekraïne wordt volgepompt met wapens
  en alleen daar wordt de pijn geleden.
  Misschien worden de Europeanen echt eens wakker als er om hun heen wat bommen gaan exploderen.

  • “Volgepompt met wapens”. Hoe denk jij dat die naar het front, zo’n 1000 km naar het oosten, getransporteerd worden? De spoorbrug over de Dnipro in Cherkasy is kaputt, het meest belangrijke spoor knooppunt in Kremenchug is erg kaputt, net zoals een van de laatste brandstof voorzieningen aldaar.

   Geen of zeer moeizaam transport, geen of zeer weinig brandstof, hoe denk jij dat dit “volpompen” zal gaan? Laat die Russen maar schuiven.

 4. Hoe sneller Europa ineenstort des te beter. Oost – Europa trapt ook in die van van imbeciel nazi-wij Von der slut behalve Orban die met zijn Hongarije het voorbeeld zal stellen. Nadat wij definitief en grondig afgerekend hebben met de Schwab-nazi’s zullen we ons Europa bouwen met soevereine staten ( een confederatie dus) met regels waar zo’n toestanden nooit meer mogelijk kunnen zijn!

  • Orban is ook een Schwab nazi, maar een die voordeel voor Hongarije behaalt uit zaken weigeren, en dan tegen meer toegezegde EU hulp toch akkoord gaat, en zo voorts. Erdogan is ook zo’n speler.

 5. Ik denk, dat als Poetin dreigt met het opblazen van de Tjernobyl centrale, er geen nieuwe wapens in Oekraine komen.
  Of als hij dreigt met een taktische atoombom: zelfde resultaat. (wel doen dus)

  Litouwen; paar precisie raketjes op treinverbingen doet de truck wel
  Maar dat is riskant. WO3 en zo

  Wat veilig is: internet/communicatie satelieten uit de lucht schieten….

  • Putin staat alleen acties toe als er sprake kan zijn van geloofwaardige of aannemelijke ontkenning, de zgn “plausible deniability”.

 6. Wat dacht je van een paar hyper bommen richting Londen en Washington oorlog in een dag opgelost Europa vleugellam en dan die wef piassen ombrengen op mysterieuze wijzen, kat in bakkie , ik zeg doen.

 7. Maar ik begrijp niet hoe stom die gasten kunnen zijn.

  Stel dat morgen ineens de Nato de Russen gaat terug dringen; wat denk je dat Rusland dan doet?
  Juist. Die gaan hun atoom bommetjes gebruiken; want een dingetje zullen Russen nooit incasseren: verlies.

  En nu Toeval? Aanval op winkelcentrum: was het een raket? Een brandbom? Wie zit erachter?

  Ook dat is simpel: wie heeft er–juist als de G7 vergadert–belang bij?
  Juist. De snuiver van de Oekies….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in