Zoals verwacht sprak Vladimir Poetin zijn land en de wereld toe met de aankondiging dat vier voormalige Oekraïense oblasten – Luhansk, Donetsk, Zaporhyzhia en Kherson – bij de Russische Federatie zullen worden ingelijfd. De Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten hebben dit onmiddellijk als illegaal bestempeld en gezworen de actie niet te zullen accepteren. En toen verhoogden ze echt de inzet – meer sancties.

Vindt u dat niet krankzinnig? De Verenigde Staten en de NAVO hebben hun sanctiemagazijn tegen Rusland reeds geleegd in de onmiddellijke nasleep van het begin van de Russische speciale militaire operatie op 24 februari. Hoe heeft dat uitgepakt? Rusland werd sterker en Europa stort economisch in, schrijft Larry Johnson.

De sancties van het Ministerie van Financiën bevriezen in het algemeen alle Amerikaanse activa van de aangewezen personen en verbieden Amerikanen om met hen zaken te doen.

Ministerie van Financiën heeft 57 entiteiten in Rusland en de Krim toegevoegd om de export te verbieden.

“Treasury zei dat het sancties oplegde aan 14 mensen in het militair-industriële complex van Rusland, twee leiders van de centrale bank, familieleden van topambtenaren en 278 leden van de wetgevende macht “voor het mogelijk maken van Ruslands schijnreferenda en poging om soeverein Oekraïens grondgebied te annexeren”. – https://www.reuters.com/world/us-slaps-sanctions-russia-over-annexation-swath-ukraine-2022-09-30/

Dus, even kijken of ik dit juist heb. De Verenigde Staten willen het vermogen van Poetin om in functie te blijven destabiliseren. Om dit te bereiken zou je denken dat je acties onderneemt die steun werven voor het westerse standpunt. Wat de Verenigde Staten en de NAVO doen, is de gemiddelde Rus straffen – precies dezelfde mensen die de buitenstaanders nodig hebben om in opstand te komen tegen Poetin. Zou het u verbazen dat dit de vijandigheid tussen Russische volk en het westen vergroot? Zou het u verbazen dat dit thuis de steun voor Vladimir Poetin vergroot? Er gaat niets boven een buitenlandse dreiging om het gemiddelde volk aan uw kant te krijgen als u het land leidt dat wordt aangevallen.

  Kan de V.S. 3 grote oorlogen tegelijk voeren?

Als u een mooi, beknopt overzicht wilt van de geschiedenis die de wereld op dit punt heeft gebracht – namelijk de afgrond van een nucleaire oorlog – raad ik u aan de nieuwste uitgave van Moon of Alabama te lezen (klik hier).

Vladimir Poetin is geen spraakzame man. Hij is vrij direct, to the point en staat niet bekend om ondoorzichtige uitspraken. Poetin heeft duidelijk gemaakt waar hij en Rusland staan:

Met betrekking tot de oorlog “zijn we nog niet eens begonnen”.

“Ze hebben het er niet alleen over dat Rusland volledig wordt vernietigd – een slagveld. Ze hebben het over politieke, culturele en alle vormen van soevereiniteit die volledig worden geplunderd.”

“Nu hebben ze het over nucleaire chantage. De kerncentrale van Zaparozye werd beschoten en ook enkele hoge vertegenwoordigers van vooraanstaande NAVO-landen zeiden dat het mogelijk en toegestaan zou zijn om kernwapens tegen Rusland te gebruiken.”

“Degenen die dergelijke uitspraken toestaan, moeten eraan worden herinnerd dat ons land ook verschillende vernietigingswapens heeft, en … ze zijn zelfs moderner dan die van de NAVO, en als er een bedreiging is voor de territoriale integriteit van ons land en voor de bescherming van ons volk, zullen we zeker alle middelen gebruiken die ons ter beschikking staan, en ik bluf niet.” – https://uk.news.yahoo.com/im-not-bluffing-vladimir-putin-062940622.html

Amerikanen zijn eeltig als het gaat om beloften en bedreigingen van politici. Ze negeren de dreigementen meestal als hyperbool. Het lijkt erop dat Biden’s team van nationale veiligheidsclowns hun eigen leugens gelooft dat Rusland een uitgeputte militaire macht is die op de rand van de afgrond staat en dat de politieke steun van Poetin afbrokkelt zoals de kreupele pieren in Fort Meyer, Florida in de nasleep van orkaan Ian.

  Rusland bereidt nieuw plan voor om oorlog te beëindigen terwijl het Pentagon wil dat het "tot ver in 2024 duurt"

De Verenigde Staten, de NAVO en Oekraïne staan een ruw ontwaken te wachten. Ik denk dat Poetin het westen een paar dagen de tijd geeft om zijn scherpe waarschuwingen te overwegen en de nodige stappen te zetten om hun steun aan Oekraïne af te bouwen. Maar het westen dringt erop aan.

Hier zijn de waarschijnlijke reacties van Poetin:

 • Het Russische leger naar Donetsk sturen en de vernietiging van de Oekraïense troepen daar voltooien.
 • De stroom en het licht in Oekraïne uitschakelen.
 • Alle nog intacte Oekraïense militaire bases in Oekraïne aanvallen en vernietigen.
 • De besluitvormingscentra van Oekraïne aanvallen en vernietigen.
 • Aanvallen en vernietigen van transportnetwerken die worden gebruikt om Amerikaanse en NAVO-wapens aan het Oekraïense leger te leveren.
 • De controle over Nikolajev en Odessa overnemen.
 • Transnistrië in Moldavië overnemen.

De felle dreigementen van de VS en de NAVO aan het adres van Rusland zullen worden ontmaskerd als holle retoriek. Rusland is nu William Munny en zijn leger trekt de salon van Oekraïne binnen:

De beer komt eraan, en hij is zwaarbewapend


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Volledige toespraak in Nederlands: Poetin ondertekent akkoord over toetreding nieuwe Russische gebiedenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIets over de Europese toekomst
Volgend artikelDe VS en Europa hebben bijna geen wapens meer voor Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  • Kriba oktober 1, 2022 at 16:12

   De strijdkrachten van Oekraïne hebben de gevechten in Krasny Liman aangekondigd (MAP)

   De strijdkrachten van Oekraïne zijn in Liman, maar er zijn gevechten in de stad”, zei de voorzitter van de Vostok-strijdkrachtengroep Cherevaty.

   Eerder meldde Russian Spring dat om omsingeling te voorkomen , Russische troepen zich op een georganiseerde manier terugtrokken uit Krasny Liman naar vooraf voorbereide reserveposities.

   Deze posities werden versterkt door de naderende versterkingen.

   Er werd ook gemeld dat de gewonden werden geëvacueerd uit de stad.
   Bron: https://rusvesna.su/news/1664631801

   ===========================================================
   De onze hebben zich teruggetrokken uit de verdedigingslinie aan de rand van de Liman, ze zijn niet omsingeld, niet in de ketel. De configuratie van de voorkant is veranderd – we kunnen nog niet zeggen hoe.

   Bron: https://rusvesna.su/news/1664619486

  • Veel meer dan Krasnyi Lyman hebben ze ook niet verloren, en het Oekraïense leger is inmiddels wel aan het einde van haar latijn, dat heeft enorme verliezen geleden, zowel in Kharkov als in Kherson, en heeft nu al haar tactische reserves opgebruikt.
   De Oekies zijn nu dus helemaal rijp voor het komende winteroffensief van de Russen, die tegen de tijd dat dit winteroffensief losbarst hun strijdmacht verdubbeld to verdrievoudigt gaan hebben.
   De Oekies gaan een bitter koud Waterloo tegemoet…

 1. @Adriaan W. >> (Karel van Wolferen) Wat een must om naar deze man te luisteren. Helder en duidelijk, zonder een kan te kiezen. Bedankt voor de link, Want momenteel is de website van Gezond Verstand. Bezig met een nieuwe website.

 2. De Oekies wilden terreinwinst voordat RU zijn verwachte grote offensief begint.

  En als ze dat nou eens snugger doen; ik zal een van de vele mogelijkheden geven.
  Minimale verdediging laten bij de nieuwe regio, en grootschalig aanvallen op Kiev en havensteden–en niet overdag, maar ’s nachts; dan is het resultaat meerchaos.

  Maar er zijn veel meer strategietjes; denk dat eerst de luchtafweer een paargranaatjes moet krijgen….

 3. Oh M.Vladimir Poutine heureusement que vous êtes là pour sauver votre peuple Vie la Russie,
  la Belle Russie et ses territoires qui aujourd’hui enfin lui reviennent. on ne détruit pas l’Identité d’un peuple, c’est son âme ,c’est la vie. L’essentiel.
  Merci M. Poutine et merci à votre peuple qui vous soutient et vous aime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in