Terwijl professionals zich bezighouden met mijn aanrecht, kwam ik dit tegen: “De VS zullen de eerste twee NASAMS-luchtverdedigingssystemen naar Oekraïne sturen “in de zeer nabije toekomst”, zei een functionaris van het Pentagon maandag. Nu Rusland de Oekraïense energie-infrastructuur met raketten en drones bestookt, heeft Kiev bij het Westen gelobbyd voor betere luchtverdedigingswapens. In een briefing aan verslaggevers zei de defensiefunctionaris dat de VS “acht NASAMS en bijbehorende munitie heeft toegezegd, en dat twee daarvan in de zeer nabije toekomst in Oekraïne zullen zijn”.

De ambtenaar zei ook dat Washington reserveonderdelen zal sturen voor Oekraïens luchtverdedigingssystemen uit het Sovjettijdperk, evenals verschillende onbemande luchtsystemen. Het National Advanced Surface-to-Air Missile System (NASAMS) wordt geproduceerd door de Amerikaanse defensieaannemer Raytheon Technologies, en vuurt op korte afstand AIM-120- of AMRAAM-raketten af om drones, raketten en vliegtuigen neer te halen. De VS kondigden in september aan dat zij deze systemen aan Oekraïne zouden leveren, waarbij de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, vorige maand verklaarde dat de leveringen zouden worden bespoedigd nadat Rusland in het hele land drone- en raketaanvallen begon uit te voeren op Oekraïense militaire en infrastructurele doelen.” – RT.

Ik ga niet uitweiden over het feit dat de twee (of zelfs acht) NASAMS in Oekraïne net zo effectief zijn als de pleister die wordt aangebracht op een dood lichaam van een persoon die net is opgeblazen door een 155-mm granaat, maar de wapenfabrikanten van de VS kunnen nog steeds niet een eenvoudig principe van ECHTE marketing leren, namelijk de volledige bevestiging van verklaarde gevechtscapaciteiten van het systeem door de daadwerkelijke gevechtsprestaties ervan. Het Amerikaanse militair-industrieel complex is echt goed in het eerste, maar blijft op de een of andere manier jammerlijk falen in het tweede. Ik heb gelijk wanneer ik beweer dat de Amerikaanse en over het algemeen westerse luchtverdedigingssystemen niet op één lijn staan met de Russische, zonder rekening te houden met een echt volledig geïntegreerd, diepgaand Air Defense-systeem (AD). In het kader daarvan komen ze niet eens in de buurt van het Russische nationale lucht- en antiraketsysteem. In dit geval is het absoluut duidelijk dat de enige reden waarom het Pentagon probeert Oekraïne van zijn systemen te “voorzien” is om ze alleen maar te zien presteren in een echte oorlog, schrijft Smoothiex12.

  Opnieuw een Oekraïense sabotagegroep die zich met verliezen terugtrekt van Russisch grondgebied (18+)

Maar hier is de kwestie waarom ALLE, zonder uitzondering, Amerikaanse AD-systemen op de grond niet echt klaar zijn voor een echte oorlog. Vergelijk:

Dit is NASAMS organische Ghost Eye radar.

Hier is de radar van een eerbiedwaardige S-300V, die in 1983 operationeel werd (40 jaar oud) en, in tegenstelling tot NASAMS, technologie uit de jaren zeventig is. Ja, S-300V is een “zwaarder” complex, maar dat is het hele idee.

Ziet u dit telescopische “dingetje” van de S-300V? Dit dingetje kan tot 30+ meter hoogte reiken en zorgt ervoor dat laagvliegende doelen worden gedetecteerd en gevolgd. Oké, u zegt dat het oneerlijk is. Hier is de nieuwste radar van Patriot PAC3:

Moet ik u nu uitleggen waarom zelfs de geroemde en super-pooper Patriot PAC3’s dit niet konden handelen tegen vrij veel zelfgemaakte trage Houthi-drones?

Het is duidelijk dat het probleem te maken heeft met basisfysica en de radiohorizon en “blinde” zones van luchtverdedigingscomplexen. Maar dat zijn kennelijk geen zaken die de ontwerpers en ingenieurs van de Amerikaanse luchtverdedigingscomplexen om allerlei redenen dwarszitten. We weten immers allemaal dat het gecombineerde Westen de beste wapensystemen produceert zoals… ooit. Dus, het hele idee van de doeldetectieradar met negatieve elevatie (of negatieve hoek ten opzichte van de horizontaal), die letterlijk naar beneden kan kijken, is een anathema voor die grote geesten voor wie het nooit is opgekomen dat sommige militaire machten (we zullen ze niet bij naam noemen) een enorm salvo vermogen zullen hebben met… ja, laagvliegende en zeer snelle raketten.
In dit specifieke geval betekent het idee dat NASAMS “gedistribueerd” is heel weinig als het geen geïntegreerde systemen heeft die kunnen zorgen voor vroege detectie van laagvliegende doelen. Zeker, men kan denken dat sommige E-3 Sentry AWACS ze kunnen ontvangen en doelgegevens kunnen verstrekken, maar in een echte oorlog werkt dat niet zo. U MOET beschikken over een volledig geïntegreerd en volledig gedistribueerd en sensor-gefuseerd (inclusief een multi-band radar) netwerk, dat de VS voor zichzelf niet heeft, laat staan voor Oekraïne. Je MOET dingen hebben zoals Nebo-M of Container en vele andere om op het moderne slagveld volledig te kunnen optreden. En dan is er nog dat andere “dingetje”- NASAMS gebruikt de AIM-120 AMRAAM-raket. Dit wil niet zeggen dat de praktijk van het aanpassen van verschillende soorten raketten voor verschillende systemen uniek is, maar men moet begrijpen dat het geen oplossing is tegen moderne EW (Electronic Warfare) en Rusland is een van de leiders, zo niet de leider, in dat opzicht. Zelfs ondanks het feit dat velen dit proberen te verdraaien. Maar het staat voor mij al jaren vast dat de Russische operationele en strategische geest drastisch verschilt van de Amerikaanse.

  Eindeloze oorlogen zijn de vijand van de vrijheid

Dus wat wordt het? Eenvoudig – NASAMS zal worden “ingezet” in de “hinderlaag”-modus, want zodra hun locatie bekend is – het enige wat nodig is om de radar aan te zetten – worden ze vernietigd en dat is het dan. In het algemeen hebben de wapens van de NAVO en de VS in Oekraïne slecht gepresteerd, en nu de realiteit van het einde van het regime in Kiev in D.C. begint door te dringen, wordt het steeds duidelijker dat de militair-politieke overwinning gepaard gaat met een technologische overwinning. En dat moet enorm pijn doen, zowel moreel als, vooral, financieel. Maar vertel me niet dat ik er niet voor gewaarschuwd heb.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Operatie Z – Rusland heeft geen domme bommen, ze zijn allemaal naar school gegaanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom heeft Rusland dit niet eerder gedaan?
Volgend artikelEmily Oster stelt “een pandemische amnestie” voor, stelt voor dat “we elkaar moeten vergeven voor wat we deden en zeiden toen we niet op de hoogte waren van COVID”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Van mij mogen ze wat atoombommen op Amerika gooien.want dank zei die eikels ,zijn wij hier de lul.ze z’n overal geweest Amerikanen,maar z’n overal buiten gedonderd.nu lachen ze zich rot,maar wel aan de andere kant v oceaan.en lul ruttu,doet percies wat er gezegd word.met z’n klaus lul

  • Nou, dan ook maar wat atoombommen op Europa die er vuistdiep inzit. De inwoners van de landen moeten iets over hebben voor het ´goede doel´.

 2. Hee… een artikel waarin een mening onderbouwd wordt… lang geleden dat ik dat gezien heb. Overigens denk ik wel.dat die systemen netjes agile en conform projectbudget en andere regeltjes gemaakt zijn

 3. De ontwikkeling van de Amerikaanse wapens is min of meer tot stilstand gekomen. Omdat het altijd tegen zeer zwakke tegenstanders heeft voldaan, was vernieuwingen niet echt nodig. Dus werd er op het zelfde niveau van ontwikkelingen voort geborduurd. Nu ze tegen Rusland opnemen, die een veel verdere wapen ontwikkelingen hebben uitgewerkt met zeer geavanceerde wapens waar Amerika niet aan kan tippen. Maar de opgebouwde Amerikaanse arrogantie en het te grote ego van hun grootheidswaanzin om de wereld te heersen heeft hen blind gemaakt voor de werkelijkheid. Terwijl de Russen bescheiden zijn gebleven. Hierdoor hebben en blijven het westen de Russen onderschatten en zijn het westen niet in staat te beseffen dat zij met hun wapens hoe dan ook het onderspit zullen delven, als er echt een krachtmeting tussen elkaar ontstaat.

  • De USA houdt al jaren in Israel wapentesten. Die dan gepromoot worden als zijnde uitgetest. Op de Palestijnen dus. De Laatsten schijnen nu een soort kamikaze drones in bezit te hebben en te gebruiken.

 4. Putin moet veel meer met Iskanders strooien en per ongeluk ook een paar op europa, nou ja hij begint nu wat op gang te komen maar het ging ook veel te voorzichtig.

 5. Beste Mensen

  VS zet in scene een Oorlog
  Oorlogen creëren duwen de waarde van de Dollar omhoog
  VS verkoopt Oude verroeste waardeloos Rommel en afgedankte wapens aan de Dombo’s
  Die bij niet tijdig verkopen in huis kunnen exploderen door ouderdom en slechte staat van onderhoud
  De in de val van Amerika lopers kopen het
  Zelf de Europeanen tuimelen heel makkelijk in de val van de VS
  De zogenaamde intellectuelen
  En alle Burgers van Europa word een extra oor aan genaaid
  Alle Europeanen lopen nu met een oor op het voorhoofd op de plaats van de denkbeeldige Derde Oog
  Dan horen ze het valse bericht beter en laten het bericht diep in de Hersenen door dringen als zijnde echt
  Braindrain Hersenspoeling
  Ze moeten gedwongen verbeelden en denken dat alles wat de Amerikanen doen ook daadwerkelijk moet gebeuren en ook goed is voor de Domme massa
  En ze vinden het spannend vol van sensatie
  Tot overmaat van Ramp legaal en gerechtvaardigd

  Dank U

 6. Ik denk dat wij dit gaan betalen aan de VS in het licht van zogenaamde bescherming van Europa. Alle Yanks moeten lekker optiefen en terug naar de nieuwe wereld oorlog gaan voeren tegen elkaar. Kunnen ze bij ons straks goederen en aid aanvragen verdienen wij ook nog wat.

  • Aan de WHO. NL heeft een aantal mnd te tijd gehad voordat de nieuwe regels van de WHO van kracht worden. Dan kunnen die ten alle tijde militair ingrijpen in alle staten die daarvoor getekend hebben. Bij mijn weten Alle staten. Met Bill Gates als superstaat die het hele beleid bepaald. De directeur van de WHO mag niet eens aanwezig zijn bij de vergaderingen in het gebouw waar hij werkt. De NL burgers zijn hier nooit van op de hoogte gesteld door hun regering. Maar ook Baudet heeft het niet genoemd.

   • Dankzij Baudets FVD heeft ‘corona’ de A-status van een pandemie in Nederland gekregen.
    FVD is dus ook controlled opposition, maar heel veel sheeple/ goyim hebben dit nog altijd niet door.

 7. Allez voor de vlamingen en de koperdraaduitvinders….. wees wakker en allert.
  De komende maanden gaat het erom spannen…Hoe dan, niet gewelddadig maar met de hernieuwde kansen op inzicht en een frisse kijk op….
  Helaas…tja…zal dat niet meevallen gezien het schaapjesvolk in zowel olland als in vlaanderen.
  Van de pruisen hoef je niets te verwachten…kom er elke dag en godmillaar wat een slaafvolk is me dat.
  Braaf rondjes lopen op een voorgestemd traject van een groen slinkshoertje….nou nee….bedankt. ga wel een pilske vatten.
  Mensen hebben maanden meegedaan aan een staatsproject en braaf in elkaar geslagen worden, vernederd,beboet met vele euro,s en angstig gemaakt.
  Gezwellig meegelopen met zang/trommeltjes/muziek en dreadlockfiguren… de bevrijders van nederigland dus???
  Kortom, stop met dat geneuzel, hooivorken, keukengerei/bezwemstelen met een niet zo ronde punt …etc..etc.
  We gaan het niet redden zonder eenheid/inzicht/en vastbereidheid om on land weer terug te her-overen op het satanisch wef bewind van vandaag…

  • @politiek profeet >> (Mensen hebben maanden meegedaan aan een staatsproject en braaf in elkaar geslagen worden, vernederd,beboet met vele euro,s en angstig gemaakt.)

   Klopt allemaal, heb zelf een boete gehad, zonder beflap in de winkel. Stokslagen gehad in A-Dam, dat is vernederend, vooral omdat je je zelf niet kan verdedigen. Maar bang, dat nooit !! Zondag 6 november massaal naar A-Dam, denk het niet. Maar jaren 80 waren er 400.000. Mensen word wakker, of geef je vrijheid op. En word voor altijd slaaf van deze corrupte smerig en verkrachtende Roverheid. Met de politie en justitie als hun privé leger. Schandalig en door het volk betaald. GVD!!

   • Sommige mensen zijn bang en anderen niet. Onderzoek heeft uitgewezen dat dat heel weinig over hen zegt. Bang zijn is geen schande. Die zgn Liefdesbommen hielden mij weg van demos’. Genoeg zinloze demos gedaan in mijn leven. New Age is een Illuminati download, net als feminisme een CIA download was. We zitten allemaal in de Matrix/Mindprogrammas of we het willen of niet. En alhoewel ik weet dat de familie, huwelijken etc. bewust door de illuminati kapot zijn gemaakt. oa door subliminale boodschappen, ben ik ook verbijsterd over de domheid van mijn medemensen en hun onwetendheid en blindelings meelopen met onze schijnregering. In den Haag waren we officieel met 600.000 mensen om tegen de kruisraketten te demonstreren. En je weet wat het begrip officieel betekent. Lubbers beloofde ze weg te halen. En er gebeurde niets. Werden recent vervangen door de nieuwste modellen Gericht op Rusland. De Cohesie is al lang kapot en nu bijna nihil. Maar het Kali Yuga tijdperk is bijna voorbij. Of ze willen of niet er komen betere tijden aan. Met de vraag hoe velen van ons die gaan meemaken. Zichzelfverspreidende vaccins vorig jaar goedgekeurd door Dtsl geloof ik, gezien mij reactie op gevaccineerde mensen, dat ook de batches die de afgelopen jaren toegediend zijn dat waren.

    • Met die zelf verspreidende vaccins ben je nergens meer veilig.
     Hopenlijk waren ze tot nog toe niet zelf verspreidend. Het is een kwestie van tijd.
     Evil, alom.
     Liegende en bedriegende overheden die zich voordoen als democratisch, laat me niet lachen. Neppers.
     De overheid is per definitie de vijand van de mensen, met dit in gedachten kun je jezelf wellicht nog een beetje beschermen.
     Alles wat ze zeggen en willen 180 graden omdraaien geeft al een aardig beeld van hoe het werkelijk is.

     • Beste Mensen

      Het woord
      Crazy Demons
      Demo-Cratie
      Zegt al heel veel

      Dan worden de onschuldige Domme Massa gedwongen een keuze te maken tussen dat handjevol Gestoorden

      Welk vervolgens de lakens over die Domme Massa gaat uitdelen

      Dus Mensen Mensen
      Nogmaals denkt Na Als het U Belieft

      Dank U

 8. Ah joh. Gewoon uitproberen.
  Dan kan Het in de recycel . renuwi. Nadat het verpletterd is.
  Hup alle wapens ter wereld onleberrn bij de schroothandel in Oekraken.

 9. AlsPoetin nog een weekje doorgaat, en de infrastructuur plat gooit, is het klaar.
  Wel inclusief spoorweg en vliegvelden.

  Daarna doet de winter de rest.
  Ik denk niet dat de mensen graag in de kou zitten met een kaarsje aan.

  Dan graan.
  Wat ik begrepen heb, dat hij de 4% voor de arme landen wil doorlaten; rest niet.

  In zijn schoenen zou ik de rest gewoon in beslag nemen en verkopen ten bate van de oorlogskosten. Er is genoeg en het is makkelijk verkoopbaar.
  =============================================
  Voedsel als wapen: wordt al 5000 jaar gedaan. wel eens gehoord van “belegeren van een stad”?

  Zou EU of Nato of USA (is allemaal hetzelfde–zich er meer mee gaan bemoeien–laat die dan eerst de risico’s afwegen….

  Ondertussen: de internetkabel naar GB opblazen, en ergens op de wereld mag eenUSA schip zinken….

 10. Eigelijk hebben de Oekies mazzel dat het geen 1944 is.
  De methode van toen om de bevolking te demotiveren voior oorlog, was simpelweg hele steden bombarderen.
  Berlijn, Hamburg, Dresden.

  En net als toen liegen de nazi’s over slachtoffers; Dresden waren er 22.000; werd gezegd 220.000…
  ——————————————————–
  In Japan had het bombardement op Tokio meer doden dan een atoombom.
  De Jappen gaven zich dan ook niet over vanwege de atoombommen, maar vanwege de komst van de Russen….

  bovendien; de keier kon de burgerslachtoffers geen moer schelen.
  Dat de Amerikanen die idioot in leven lieten is niet goed te praten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in