Maandag vond een massale Russische aanval plaats (naar verluidt de grootste sinds 24 februari) met gebruikmaking van zeer nauwkeurige lucht- en scheepsbewapening op Oekraïense faciliteiten die communicatie- en energiesystemen in het hele land controleren, waardoor naar verluidt de commandocontrole en logistieke operaties van de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) en hun logistieke netwerken werden verstoord. Je moet je afvragen: “Waarom duurde het zo lang?” schrijft Larry Johnson.

De oorlog in Oekraïne is duidelijk een nieuwe fase ingegaan, waarbij Oekraïne er niet in slaagt zijn offensief door te zetten en Rusland zijn verdedigingslinies verstevigt en tegenaanvallen uitvoert die Oekraïne uit belangrijke strategische gebieden in Donetsk verdrijven. Het lijkt erop dat de combinatie van de moord op Darya Dugina, de sabotage van de Nordstream-pijpleidingen, de bomaanslag op de Krimbrug en de mislukte drone-aanval op Ruslands Zwarte Zeevloot in Sevastapol de Russen ervan heeft overtuigd hun militaire aanvallen op te voeren om kritieke elektriciteits- en energie-infrastructuur te vernietigen die zij eerder intact hadden gelaten.

Maar zelfs terwijl Rusland succes boekt met het systematisch uitschakelen van het licht en de verwarming in heel Oekraïne, richt het zich op het vernietigen van transformatoren en belangrijke transmissie-installaties in plaats van kern-, thermische en waterkrachtcentrales op te blazen. Als die locaties nog intact zijn, zal Rusland een eenvoudigere wederopbouwtaak hebben zodra Oekraïne is verslagen. Het is gemakkelijker om nieuwe transformatoren en elektriciteitsleidingen te installeren dan om een nieuwe kernreactor te bouwen. Toch?

De Russische aanvallen hebben naar verluidt 50% van het vermogen van Oekraïne om stroom en warmte te leveren geëlimineerd, wat betekent dat het leven in Kiev, Lviv en Kharkiv onhoudbaar wordt. We hebben het niet over het ongemak dat u uw mobiele telefoon niet kunt opladen, uw favoriete programma op Netflix niet kunt bekijken of de batterij van uw computer niet kunt opladen. Het verlies van stroom sluit de watervoorziening af en tast het rioleringssysteem aan. Zoals ik in een eerder stuk al opmerkte, zult u, als u vier of meer verdiepingen boven de grond woont, emmers water naar het toilet moeten dragen of moeten stoppen met doortrekken. Het betekent ook geen warmte en de temperaturen in Oekraïne dalen momenteel ’s nachts tot bijna 0 Celsius. Dat is te verdragen als u een open haard heeft (die de meeste appartementen in de stedelijke gebieden niet hebben). Zonder stralingswarmte moet u zich in lagen kleden om onderkoeling te voorkomen.

  Oekraïne draait een eeuw terug: Het hele land in duisternis - Rusland bombardeerde de grootste elektriciteitscentrales - Infrastructuur weggevaagd! (Video's)

Basistaken zoals boodschappen doen vereisen dat u zich kleedt als een grotverkenner. Bekijk deze foto van boodschappen doen in Oekraïne.

Boodschappen doen in Oekraïne met zaklampen

Het lijkt erop dat er een breuk ontstaat tussen Washington en Londen over de toekomst van de oorlog in Oekraïne. NBC news meldde vandaag dat president Dementie Joe tijdens een telefoongesprek in juni tegen de Oekraïense Zelensky heeft geschreeuwd:

Maar een telefoongesprek tussen de twee leiders in juni verliep anders dan eerdere gesprekken, volgens vier mensen die bekend zijn met het gesprek. Biden was amper klaar met Zelenskyy te vertellen dat hij net groen licht had gegeven voor nog eens 1 miljard dollar aan Amerikaanse militaire hulp voor Oekraïne, toen Zelenskyy alle extra hulp begon op te sommen die hij nodig had en niet kreeg. Biden verloor zijn kalmte, zeiden de mensen die bekend waren met het gesprek. Het Amerikaanse volk was vrij genereus, en zijn regering en het Amerikaanse leger werkten hard om Oekraïne te helpen, zei hij, terwijl hij zijn stem verhief, en Zelenskyy mocht wel wat meer dankbaarheid tonen. – https://www.nbcnews.com/politics/national-security/biden-lost-temper-zelenskyy-phone-call-ukraine-aid-rcna54592

Biden die tegen mensen schreeuwt is niet ongebruikelijk, althans voor een oude man met dementie. Opvallend is dat dit “nieuws” vandaag is uitgelekt, een week voor de tussentijdse verkiezingen. Terwijl in het NBC-rapport wordt volgehouden dat alles goed gaat tussen Joe en Volodomyr en dat ze de zaken hebben bijgelegd, zei John Kirby, coördinator strategische communicatie bij de Nationale Veiligheidsraad, het volgende:

“De doelstellingen van de president waren vanaf het begin duidelijk. We willen geen conflict met Rusland. Kirby noemde onder de taken ook het versterken van de oostelijke flank van de NAVO en het helpen van Oekraïne om de onderhandelingen over de oplossing van het conflict in de meest gunstige positie te benaderen.” – https://t.me/infodefENGLAND/593

De Verenigde Staten nemen dus afstand van hun oorlogszuchtige retoriek en zeggen nu dat ze geen “conflict met Rusland” willen. Iemand is vergeten dit aan de Britten te vertellen. Ik heb vandaag op Sky News naar een aantal Britse politici geluisterd, waaronder Boris Johnson. Zij propageerden dat Rusland in de tang zit en dat Oekraïne op weg is naar een onvermijdelijke overwinning. Kijk maar naar Lord Dannatt – Poetin is wanhopig en ernstig ziek:

  Europa raakt in paniek nu Trump uit het politieke graf herrijst

En hier is burgemeester Klitschko van Kiev die ten onrechte meldt dat Oekraïne de meeste raketten van Rusland heeft tegengehouden. Toch geeft hij toe dat 80% van Kiev zonder water zit.

Ik bewaar het beste voor het laatst. BOJO. Dit interview, als je er de moed voor hebt, toont aan dat Boris Johnson een ellendige, oneerlijke, misleide man is. Hij is er nog steeds van overtuigd dat Oekraïne Rusland zal verslaan op het slagveld (video inmiddels geblokkeerd).

Johnson houdt vol dat het aan de Oekraïners is om over hun eigen lot te beslissen. Hij verzuimt te vermelden dat hij Zelensky in mei onder druk zette om niet met Rusland te onderhandelen. In de BOJO-wereld zal Rusland geannexeerd gebied moeten afstaan. Hoe dat zal gebeuren wordt niet uitgelegd. BOJO heeft waanideeën. Hij lijkt oprecht te geloven dat Poetin geen opties meer heeft, terwijl hij zich niet bewust is van de economische horror die Engeland teistert. Prominente, beroemde pubs sluiten hun deuren. De inflatie stijgt en het gewone volk vindt het moeilijker om voedsel te kopen en de levensstijl van een jaar geleden voort te zetten.

De militaire positie van Oekraïne zal de komende weken verder afbrokkelen, terwijl de economische omstandigheden in Engeland en de rest van Europa zullen verslechteren. Dat laatste zal het onmogelijk maken om politieke steun te behouden om onbeperkte financiële en militaire hulp naar Oekraïne te blijven sturen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ze vegen de Oekraïens-Poolse grens schoon: De grootste Russische luchtaanval tot nu toe – Raketlanceringen vanaf schepen en negen Tu-160 & Tu-95!Volg Frontnieuws op Telegram

  Zelfs als Oekraïne niet van de kaart wordt geveegd, zou haar soevereiniteit wel eens voorgoed weg kunnen zijn

Lees meer over:

Vorig artikelVaccinmoordenaars moeten worden gestraft – Australische senator (Nederlands transcript)
Volgend artikelHet zal geen verschil maken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Massa’s mensen nog die de zwendel, leugens en desinformatie van de msm voor zoete koek slikken. Wij begrijpen waarom de EU zo benauwd is voor ‘vrije nieuwsgaring’. De ongekozen corrupte EU imbeciel Thierry Breton (ronflonflon met Thierry Breton…) heeft de waarschuwing ook al aan Elon Musk verstuurd: in the EU, the bird will fly by our rules… De guillotine voor deze marxistische corrupte eurocraten.

  • https://m.youtube.com/watch?v=Jwm0zWBvVfM&feature=emb_title Why Did Elon Musk Buy Twitter? I’ll Play Devil’s Advocate…

   https://gab.com/BeachMilk/posts/109267846192125645

   Check dit maar eens

   There you have it from Elon’s OWN MOUTH:

   1. Buy Twitter

   2 Copy ‘WeChat’!

   ‘WeChat’ is China’s most popular social media platform. It combines social media, digital identity, vaccination and medical status, criminal history, tracking and surveillance, digital currency, shopping, carbon footprint, and is their major input into the Chinese ‘Social Credit Score’!

   • Elon Musk = Uitvoerder gedachtegoed Yuval Harari. In elk aspect…Hoop dat die asperger gewecked wordt met ze kinderarbeid auto’s, spionage satelieten en chip implantaten, beademingsmachine en vaccine machine fraude en mini houses van 10K…Fuck ‘M…Duivel is schaapskleren..

    • Ik waarschuw iedereen al zolang voor musk maar word niet geloofd.Net als russel brand die gast is ook een verader.Heeft een lecture gedaan met yuval harari.Ik bedoel hoe achterlijk zijn de mensen? UBER ACHTERLIJK DUS.

   • Oh, Musk zal ongetwijfeld een eigen agenda hebben en meerdere verborgen agenda’s. Maar voorlopig is hij de vijand van mijn vijanden (Agrawal & Gadde, woke America en EU) en dat maakt hem op dit moment mijn vriend.

    • Is allemaal om de schijn te wekken dat hij mensen stukje vrijheid terug geeft met ze nonchalante voorkomen met jointje op de lip lekker casual…Bedrieger en misleider eerste klas en zeer gevaarlijk door zijn ziekte. Intelligent zonder emphatie. En veel debielen trappen erin..Elon is zwaar NWO, zijn Xspace door Cabal kliek gefinancierd via belasting van VS burgers en zijn ouders beide illuminatie..Beste is al zin produkten direct kapot maken en boycotten van deze vieze demon.

 2. Ondertussen hier de banken die al beginnen te hikken…loopt niet soepel met overmaken duurt niet lang meer denk ik en er is geen betalingsverkeer meer mogelijk 3 dagen storing op rij…Zet je maar vast schrab / Schwab

  • Ik woonachtig in Portugal, maakte geld over naar mijn zus in Nederland. Het geld verdween gelijk van mijn rekening en 3 weken later had zus het op de rekening, waar is het geld al die tijd gebleven?

 3. Dit lees ik al zo vaak!
  Als dit allemaal waar is zou Oekraïne al lang verslagen moeten wezen.
  Voorlopig moddert het maar voort aan het front.

  • inderdaad.. Duitsland liep in een paar weken half Europa plat, en hier moddert het inderdaad voort..
   Klaus Schwab heeft zelf gezegd dat Putin een van zijn ‘Young Global students’ was..
   I ben geneigd voor Rusland te kiezen, maar ik houd er rekening mee dat het allemaal afleiding kan zijn
   zodat ze hun agenda wat meer ongezien kunnen doordrukken..

 4. Er wordt elke dag veel vernield. Die arme sloebers in Ukraine zijn helaas het lijdend voorwerp.
  Dat regime in Kiev, met clown Zelinsky, moet opzij geschoven worden. Het dagelijks leven is totaal ontwricht.
  De westerse media zwijgt in alle talen.
  Rusland doet al meer dan 8 maanden aanvallen op Oost/Midden Ukraine.
  Het aantal slachtoffers , doden en gewonden moet gigantisch zijn, maar wederom zwijgt de Westerse media zwijgt weer in alle talen.
  Af en toe een speldenprik van Ukraine, voor het overige niets omdat men geen mensen meer heeft en ook weinig materiaal.
  Rusland probeert zo weinig mogelijk burgers te doden.
  De gewone burger in zukraine probeert te vluchten naar het buitenland, opdat ze verlost zijn van de idiote regering in Kiev en niet voor de Russische staat. De inwoners van de Krim zijn al sinds 2014 heel blij met samenvoeging met Rusland. Veel beter pensioen.
  Moskou zal deze SMO niet stoppen voordat ze de nazis vernietigd hebben

 5. Poetin was en is nog steeds te zacht.
  Wat ik begreep dat hij wel wil dat het graan voor de arme landen (4%) er wel door mag; rest; twijfelachtig.
  het zou geblokkeerd moeten worden.

  De infra structuur vernietigen: prima, maardan grootschaliger en totaal.
  Bovendien als hij dat vlug doet, heeft ie nog niks te doen met de komende anti-raket systemen.

 6. De BBC heeft het weer eens 180 graden mis.
  Zij zeiden vanmorgen dat de Russen per dag 40 personeels carriers verliezen, want die zijn van aluminium.

  Ze doelden waarschijnelijk op die uit NL; maar die worden door de oekies gebruikt…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in