World Economic Forum from Cologny, Switzerland / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De traditionele bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos komt er binnenkort weer aan. Volgens de officiële lezing werden deze bijeenkomsten oorspronkelijk opgericht om een forum te creëren voor het bespreken van economische kwesties. In werkelijkheid werd het World Economic Forum echter al snel een instrument om (Westers) beleid te sturen. Ook daarvoor werd het opgericht. De oprichting ervan zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van de CIA en de Amerikaanse regering, zoals een blik op de geschiedenis laat zien, schrijft Thomas Röper.

De strijd tegen vermeend nepnieuws

Voorafgaand aan de bijeenkomst publiceert het World Economic Forum een “Global Risks Report”, dat inzicht geeft in de onderwerpen die de bijeenkomst zullen domineren. In het huidige “Global Risks Report” heet het eerste hoofdstuk “Global Risks 2024: At a Turning Point” en het heeft slechts vijf subhoofdstukken, gevolgd door een zesde subhoofdstuk met een vooruitblik. De hoofdstukken zijn getiteld “De wereld in 2024”, “De weg na 2026”, “Misinformatie”, “Groeiende conflicten” en “Economische onzekerheid”. Voor het World Economic Forum zijn er dus drie centrale actuele problemen, namelijk nepnieuws, internationale conflicten en de economie.

Het feit dat de strijd tegen “desinformatie” zo’n hoge prioriteit heeft voor het WEF is veelzeggend. Blijkbaar is er een groeiende angst onder de westerse elites dat hun plannen – waarvan ik er onlangs een aantal heb besproken in verband met de boerenprotesten – in gevaar komen omdat steeds meer mensen door de vrije media over die plannen worden geïnformeerd.

Het WEF denkt na over hoe het de vermeende dreiging van “nepnieuws” kan beheersen, hoe het de nieuwsstroom kan controleren. Vooral de Amerikaanse verkiezingen en de crisis in het Midden-Oosten maken het WEF bang en het waarschuwt dat de westerse media de controle over de publieke opinie kunnen verliezen omdat moderne technologieën en social media steeds belangrijker worden. Niet voor niets worden social media in het Westen steeds strenger gecontroleerd en gecensureerd.

  Netto-nul, het digitale wassenbeeldenmuseum en de toekomst van voedsel

Het ministerie van Waarheid wil de waarheid definiëren

Het hoofdstuk hierover in het WEF rapport is opmerkelijk:

“Het definiëren van de waarheid”.

Desinformatie kan niet alleen gebruikt worden om de samenleving te ontwrichten, maar ook om gecontroleerd te worden door binnenlandse politieke actoren om politieke doelen na te streven. Hoewel misinformatie en desinformatie een lange geschiedenis hebben, zou de erosie van politieke controle en de opkomst van instrumenten om informatie te verspreiden en te controleren de effectiviteit van binnenlandse desinformatie in de komende twee jaar kunnen vergroten. De wereldwijde internetvrijheid is al aan het afnemen en de toegang tot bredere informatie is in veel landen verslechterd. De afname van de persvrijheid in de afgelopen jaren en het daarmee samenhangende gebrek aan sterke onderzoeksmedia zijn ook belangrijke kwetsbaarheden die nog zullen toenemen.
De verspreiding van missinformatie en desinformatie kan worden gebruikt om digitaal autoritarisme en het gebruik van technologie om burgers te controleren te versterken. Regeringen zullen in toenemende mate zelf kunnen bepalen wat waar is, waardoor politieke partijen het publieke debat kunnen monopoliseren en afwijkende stemmen, waaronder journalisten en tegenstanders, kunnen onderdrukken. Er zijn al mensen gevangen gezet in Wit-Rusland en Nicaragua en gedood in Myanmar en Iran omdat ze zich uitspraken op het internet.”

Ware het niet voor de laatste zin over Wit-Rusland, Nicaragua, Myanmar en Iran, dan zou je kunnen denken dat dit een samenvatting van en kritiek op de staat van vrijheid van meningsuiting in het Westen is.

De situatie in het Westen

Het is immers het Westen dat de vrijheid van internet steeds verder inperkt en de “toegang tot uitgebreidere informatie” op agressieve wijze beperkt, bijvoorbeeld door Russische media te verbieden of onafhankelijke media het leven steeds moeilijker te maken.

  12 Nachtmerrieachtige economische trends die wij in de tweede helft van 2022 mogen verwachten

En onderzoeksmedia zijn nu tevergeefs te vinden in de westerse mainstream, zoals het verhaal rond de verkiezingen van 2020 in de VS heeft laten zien met vele voorbeelden die door de westerse mainstream werden verzwegen nadat ze door onafhankelijke media aan het licht waren gebracht. Voorbeelden hiervan zijn de “Laptop from Hell” en de Twitter-dossiers.

Het is het Westen dat “digitaal autoritarisme en het gebruik van technologie om burgers te controleren” versterkt. En het zijn Westerse regeringen die zelf “steeds beter in staat zijn om te bepalen wat waar is, waardoor politieke partijen het publieke debat zouden kunnen monopoliseren en afwijkende stemmen, waaronder journalisten en tegenstanders, zouden kunnen onderdrukken.” Of hoe was het met Covid, toen elke afwijkende mening harde gevolgen had, of hoe is het momenteel met de Oekraïne-kwestie? Het zijn Westerse regeringen die pretenderen te bepalen wat waar is en wat niet.

Het is het Westen waar “mensen al gevangen zijn gezet voor wat ze zeggen op het internet”, of hoe valt het te verklaren dat pro-Russische en Oekraïne-kritische uitspraken in het Westen nu ook worden vervolgd met de instrumenten van het strafrecht? En hoe zit het met Julian Assange? Waarom zit hij al jaren in Britse marteldetentie?

En er vallen ook doden in het Westen: de Amerikaanse journalist Gonzalo Lira is net “gestorven” in Oekraïense hechtenis, volledig onopgemerkt door Westerse politici en media, door het onthouden van medische behandeling.

Het World Economic Forum is nu een van de machtigste organisaties in het Westen en ongetwijfeld ook een van de gevaarlijkste. Het feit dat ze zo bang zijn voor de waarheid dat de strijd tegen vermeend “nepnieuws” een van de belangrijkste onderwerpen is geworden, is goed nieuws. Misschien is toch niet alles verloren…

  De mensheid zoals die nu bestaat, staat op het punt van uitsterven: Een onvermijdelijke bedreiging

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Indien onderstaande link niet werkt, met rechter muisknop aanklikken en openen in nieuwe tab of venster.

A.I. bewijst zichzelf als “demonische gevallen engel intelligentie” die gebruikt wordt om de massa’s te indoctrineren in een alternatieve “woke” realiteitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen vreemdeling in mijn eigen land
Volgend artikelDe VS schilderen zichzelf in een hoek in de Rode Zee
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. er is geen deinformatie je moet alleen wat de regering beweerd naast je neer leggen dat is gelogen dan houw je de waarheid over het tegen over gestelde de regering LIEGT

 2. Vertaal de propaganda door deze 180 graden te draaien om zo dicht mogelijk bij de waarheid uit te komen.
  Echter, gehoor geven aan uw vertrouwde intuïtie is eigenlijk al voldoende.

 3. Willem Engel en Theo Schetters | De stand van zaken m.b.t. de Coronahoax en vaccinatieschade!

  Uitjeqritisch.nl voor aanmelden. 12,50 eu pp entree / optioneel buffet 12,50 eu

  Vrijdag 26 januari. Leuker dan de WEF bijeenkomst hoor.

  See you there 🙂

  • Sneue (mogelijk onbetrouwbare) gasten die een slaatje uit de ellende proberem te slaan. Wsl om de roverheid gezichtenscans en namen te verstrekken.

   Zonde van tijd en geld. Beter wat zinnigs doen.

   Had je hoger ingeschat, Immortal.

 4. Die schwab is de sekteleider van zijn satanische vereniging young global leaders in Davos , zou een geweldige opsteker zijn als ze daar gezamenlijk de richting opgaan net als Jim Jones (sekteleider) van de
  Peoples Temple en zich net als die toenmalige tempelleden allemaal zichzelf uit angst collectief met gif om zeep helpen.

  • Op 18.11.1978 vond de collectieve ‘zelfmoord’ plaats van sekteleider Jim Jones (13.05.1931) en 909 (!) volgelingen in Jonestown (Brits Guyana) > 1 + 8 = 9 dus 9/11; Doorgestoken kaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in