Aegis destroyer / U.S. Navy photo / Wikimedia (Public Domain)

Joe Biden moet, te midden van zijn mentale verwarring, denken dat hij John Mccain is gereïncarneerd. Ik wed dat hij neuriet: “Bom, bom, bom; bom bom Iran.” Je weet hoe dat gaat, Iraniërs, Jemenieten, ze lijken allemaal op elkaar. Hoewel de bommen wat schade aanrichten in Jemen, heeft Jemen het al eerder gezien en is het onaangedaan. Sterker nog, de bombardementen lijken Jemen te sterken in zijn vastberadenheid om door te gaan met de blokkade van de Rode Zee, Larry Johnson.

De Verenigde Staten hebben niet genoeg bommen om Jemen tot overgave te dwingen. Waarom niet? De raketmacht van Jemen is mobiel. Ze kunnen dozijnen raketten tegelijk in verschillende richtingen bewegen, waardoor de Verenigde Staten, ondanks robuuste ISR, gedwongen worden om de naalden te vinden in de hooiberg die Jemen is. De VS kan er een paar uitschakelen en vernietigen, maar niet allemaal.

Maar dat is niet het grote probleem. De Amerikaanse marine heeft niet het vermogen om haar aanwezigheid voor de kust van Jemen vol te houden. Mijn vriend Stephen Bryen heeft zijn gebruikelijke uitstekende artikel geschreven waarin hij het probleem in detail beschrijft:

Het eerste antwoord heeft te maken met het aantal raketten aan boord van een schip. Amerikaanse schepen vertrouwen op SM-2 raketten, onderdeel van het AEGIS systeem. Een expert schat het aantal beschikbare raketten als volgt:

“De [AEGIS] destroyers hebben een aanvulling van 96 VLS-cellen, terwijl de [Ticonderoga klasse] kruisers er 122 hebben. … Ze moeten echter een mix van wapens in die cellen plaatsen zodat ze niet allemaal voor luchtverdediging kunnen worden gebruikt. Dit omvat:

ESSM (quad verpakt in een enkele cel)

SM-2 (en zijn nieuwere tegenhanger de SM-6)

Tomahawk kruisraketten

ASROC anti-onderzeeboot raket

SM-3 anti-ballistische raket

De exacte verhouding van deze wapens is grotendeels afhankelijk van de missie en de mogelijke dreigingen. Maar minstens 200 ESSM en nog eens ongeveer 100 SM-2 of SM-6 lijkt een redelijke schatting. Misschien iets meer.”

Kortom, elk van de AEGIS heeft ongeveer 100 raketten.

Het Britse Sea Viper luchtverdedigingssysteem is het belangrijkste verdedigingssysteem waarop HMS Diamond vertrouwde om op Houthi-drones en raketten te schieten. “Type 45 destroyers, ook bekend als Daring-klasse destroyers, zijn specifiek ontworpen rond het Sea Viper (PAAMS) luchtverdedigingssysteem. Elke Type 45 destroyer is uitgerust met een 48-cell A50 Sylver Vertical Launching System. Dit systeem is ontworpen voor een mix van maximaal 48 Aster 15 en Aster 30 raketten.”

Noch de Amerikaanse noch de Britse schepen kunnen op zee worden herbevoorraad, dus ze hebben een beperkt vermogen om “in de strijd te blijven” als het lang doorgaat.

  Het ware gezicht van Israël

Daar heb je het. Jemen kan honderd drones en raketten afvuren op Amerikaanse schepen en de destroyerescortes zullen hun voorraad luchtverdedigingsraketten uitputten. In de jaren ’70 had de Amerikaanse marine scheepstenders die langszij een torpedobootjager konden varen en hem opnieuw bevoorraden. Tegenwoordig niet meer. De Vertical Launch Systems moeten in een haven worden herladen. Dat betekent dat de torpedojagers naar Dubai moeten varen, wat betekent dat het Amerikaanse vliegdekschip dat ze vergezelt moet volgen omdat het op hen vertrouwt voor bescherming tegen ballistische en kruisraketten.

Hier komt het op neer: als je een vuurgevecht aangaat, kun je maar beter genoeg munitie bij de hand hebben om het af te maken. Alleen hebben we het hier niet over een miljoen patronen voor 9 mm pistolen. De raketten die het Aegis-systeem gebruikt zijn verdomd duur. Dit is wat Stephen ervan vindt:

Je moet eraan toevoegen dat het gebruik van raketafweer erg duur is. Elke SM-2 raket kost $2,1 miljoen per stuk. Sea viper, wat een Aster 15 of Aster 30 kan zijn, kost £1m tot £2m per keer ($1.25 miljoen tot $2.5 miljoen). Dit houdt ook geen rekening met de uitdaging om deze raketten te vervangen als ze eenmaal op zijn. Dat is niet alleen duurder, maar kan ook jaren productietijd kosten.

Jemen laat zien hoe een zogenaamd derderangs leger de zeemacht van een “supermacht” effectief failliet kan laten gaan. De neocons die er bij Biden op aandringen om Iran aan te vallen, zijn niet goed bij hun hoofd. Iran heeft meer raketten, drones en raketten dan Jemen. Als het kleine Jemen de VS dit al aandoet, stel je dan eens voor wat voor ravage Iran kan aanrichten.

  Is de vijand onder ons?

Washington is als een ontaarde gokker die een verliezend spelletje blackjack speelt. In plaats van zijn verliezen te accepteren, lijkt Joe Biden vastbesloten om nog meer te verdubbelen en de reputatie van de Amerikaanse marine als de machtigste macht ter wereld te vernietigen. Ik vermoed dat de Russen en Chinezen genieten van een aantal emmers beboterde popcorn terwijl ze naar dit spektakel van nationale zelfmoord kijken.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Indien onderstaande link niet werkt, met rechter muisknop aanklikken en openen in nieuwe tab of venster.

Scott Ritter: Waarom ik niet langer achter Israël sta en dat ook nooit meer zal doenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet World Economic Forum en de angst voor de waarheid
Volgend artikelMeeste Amerikanen geloven dat Covid-vaccins plotselinge sterfte veroorzaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Complete waanzin wat daar gebeurt. Het zijn m.I. de laatste stuiptrekkingen van een ooit sterke wereldmacht, die in het verleden vele landen overrompelde, leegplunderde en in chaos achterliet. Je mag drie keer raden wie ik daar mee bedoel. Het begint met een U. En natuurlijk ook de westerse schoothondjes van de U. , die uitvoeren wat de baas roept. Zelf nadenken over een eigen toekomst?? Dat kunnen de dames en heren niet.
  En hoe zou dat toch komen?
  Één ding weet ik zeker; het gewone volk in die landen willen deze krankzinnige waanzin niet. Maar dat volk wordt uitgemolken, moet de kosten voor die militaire rotzooi ophoesten en door de corrupte media een bepaalde richting geduwd. Hersenspoelen heet dat.
  Streef verdomme naar vrede, drijf handel met elkaar en bouw samen iets nuttigs op ipv deze idiote waanzin, waarbij weer honderduizenden slachtoffers vallen.

 2. Wat als morgen andere landen (China, Rusland, Pakistan, Iran) enkele krachtige rakketten aan Yemen leveren (of torpedo’s met kernkop) gestuurd door hun satellieten, en waarbij Yemen op de startknop mag drukken om enkele vliegdekschepen te laten zinken, op dezelfde wijze zoals de vs en het vk Rusland met kruisraketten bombarderen, geleid door hun gps satellieten, waarbij oekraïners of navo huurlingen op de startknop mogen drukken. Aangezien de vs en het vk de oorlog verklaard hebben aan Yemen is uiteraard art. 5 van de nato zeker niet van toepassing.

 3. >Je mag drie keer raden wie ik daar mee bedoel.

  A:
  Utrecht?

  Neen, heb het even nagekeken en volgens mijn atlas is dat geen land.

  2:
  China?

  Neen, heb het even nagekelen en volgens mijn woordenboek begint dat niet met een u.

  D:

  De USA!

 4. het is natuurlijk goed om overal kleine brandhaarden te stichten zodat de USA niet meer weet in welke richting ze eerst moeten kijken. Niet voor niets zijn ze ribbedebie uit Afghanistan vertrokken. Over de Oekraïne moet je niet teveel meer zeuren in Amerika. In Lybië is ook nog een vuurke op te poken. Wat dacht je van met de Turken? En in Zuid-Amerika is zeker nog potentieel.

 5. Wij kunnen denken wat wij willen maar wij zijn niet meer dan kanonnen voer voor dat elite tuig een mens is geen knip meer voor de neus waard , maar het idiootste wat ik ervan vind is dat de gewone mensen zich onder mekaar zijn aan het vermoorden en dat elite tuig zich zijn aan het plezieren met drank voedsel en hoeren , wat zijn wij toch dom als volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in