Wel, de allesvernietigende oorlogssletten hebben het debat over het sturen van tanks naar Oekraïne gewonnen, dus nu is het tijd om te gaan pleiten voor het sturen van F-16’s, schrijft Caitlin Johnstone.

In een artikel met de titel “Oekraïne zet in op gevechtsvliegtuigen na veiligstellen tankleveranties,” meldt Reuters het volgende:

Oekraïne zal nu aandringen op westerse gevechtsvliegtuigen van de vierde generatie, zoals de Amerikaanse F-16, na het veiligstellen van leveringen van zware gevechtstanks, zei een adviseur van de Oekraïense minister van Defensie woensdag.

Oekraïne kreeg een enorme steun voor zijn troepen toen Duitsland woensdag plannen aankondigde om zware tanks aan Kiev te leveren, waarmee een einde kwam aan een wekenlange diplomatieke impasse over de kwestie. De Verenigde Staten staan op het punt een soortgelijke aankondiging te doen.

Net op tijd voor het goede nieuws heeft Lockheed Martin aangekondigd dat de wapengigant toevallig helemaal klaar is om de productie van F-16’s op te voeren, mochten ze nodig zijn voor verzending naar Oekraïne.

“Lockheed Martin heeft gezegd dat het klaar is om aan de vraag naar F-16 gevechtsvliegtuigen te voldoen als de VS en hun bondgenoten ervoor kiezen om ze naar Oekraïne te verschepen,” meldt Dave DeCamp van Antiwar. “Tot nu toe zijn de VS en hun bondgenoten terughoudend geweest om gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen uit vrees dat ze zouden kunnen worden gebruikt om Russisch grondgebied aan te vallen. Maar de westerse mogendheden lijken steeds minder bezorgd over escalatie nu de VS en Duitsland hebben toegezegd hun zware gevechtstanks te sturen.”

Lockheed zegt klaar te zijn met F-16’s als VS en geallieerden kiezen om ze naar Oekraïne te sturen De wapenproducent zegt de productie van het gevechtsvliegtuig op te voeren door Dave DeCamp @DecampDave #F16forUkraine #F16 #LockheedMartin #Ukraine #MilitaryIndustrialComplex #NATO news.antiwar.com/2023/01/25/loc…

De New York Times heeft een nieuw artikel getiteld “Hoe Biden met tegenzin instemde met het sturen van tanks naar Oekraïne,” met als ondertitel “Het besluit ontketende een stroom zware wapens uit Europa en heeft de Verenigde Staten en haar NAVO-bondgenoten dichter bij een direct conflict met Rusland gebracht.” De auteurs David E. Sanger, Eric Schmitt en Helene Cooper schrijven:

De aankondiging van president Biden woensdag dat hij M1 Abrams tanks naar Oekraïne zal sturen kwam na weken van gespannen onderhandelingen achter de schermen met de Duitse kanselier en andere Europese leiders, die erop aandrongen dat de enige manier om een stroom van zware Europese wapens te ontsluiten, was dat de Verenigde Staten zelf tanks zouden sturen.

Zijn besluit, hoe terughoudend ook, maakt nu de weg vrij voor de levering van Leopard 2 tanks van Duitse makelij aan Oekraïne in twee of drie maanden, geleverd door verschillende Europese landen. Hoewel het onduidelijk is of dit een beslissend verschil zal maken in het lente-offensief dat president Volodymyr Zelensky nu plant om het door Rusland ingenomen gebied terug te veroveren, is het de laatste in een reeks van geleidelijke escalaties die de Verenigde Staten en haar NAVO-bondgenoten dichter bij een direct conflict met Rusland heeft gebracht.

Wanneer zelfs de bijziende imperium-simps van The New York Times erkennen dat de westerse mogendheden hun agressie in een zeer gevaarlijke richting laten escaleren, moet u waarschijnlijk rechtop gaan zitten en opletten.

  Wat vindt u van de strategie van Rusland in Oekraïne?

In een recent artikel voor Responsible Statecraft getiteld “Mission Creep? Hoe de rol van de VS in Oekraïne langzaam is geëscaleerd,” schetst Branko Marcetic de manieren waarop het Amerikaanse imperium “hun eigen zelf opgelegde regels over de overdracht van wapens achtereenvolgens te verbreken,” keer op keer toegevend aan oorlogshaviken en verzoeken van Oekraïense functionarissen om wapens te leveren waarvan het eerder had afgezien uit angst dat ze te escalerend zouden zijn en zouden leiden tot hete oorlogsvoering tussen nucleaire grootmachten. Marcetic wijst op de manier waarop voorheen ondenkbare agressies, zoals NAVO-spionagediensten die sabotageoperaties uitvoeren op de Russische infrastructuur, nu worden geaccepteerd, waarbij om meer escalaties wordt geroepen zodra de vorige is uitgevoerd.

“…De wapenoverdrachten van de NAVO zijn nu veel verder geëscaleerd dan wat regeringen maanden geleden nog vreesden om het bondgenootschap in een directe oorlog met Rusland te trekken…”
responsiblestatecraft.org
Mission Creep? Hoe de rol van de VS in Oekraïne langzaam is geëscaleerd – Responsible Statecraft
Het Biden-team heeft stilletjes de rode lijnen van betrokkenheid overschreden – een proces dat sommigen ‘mission creep’ noemen.

Tegen het einde van zijn artikel brengt Marcetic een zeer belangrijk punt naar voren dat meer aandacht verdient: dat het westerse bondgenootschap een beleid heeft opgezet om voortdurend te escaleren telkens als Rusland niet krachtig reageert op een eerdere westerse escalatie, wat noodzakelijkerwijs betekent dat Rusland actief wordt gestimuleerd om krachtig te reageren op die escalaties.

  Oekraïne Situatierapport: Interview met Syrski - Mobilisatie - De-energisatie

“Door hun steun aan het Oekraïense leger te laten escaleren, hebben de VS en de NAVO een stimulans gecreëerd voor Moskou om een drastische, agressieve stap te zetten om de ernst van zijn eigen rode lijnen aan te tonen,” schrijft Marcetic. “Dit zou in het beste geval gevaarlijk zijn, maar vooral wanneer Russische functionarissen duidelijk maken dat zij de oorlog steeds meer zien als een oorlog tegen de NAVO als geheel, en niet alleen tegen Oekraïne, terwijl zij dreigen met een nucleaire reactie op de escalatie van wapenleveranties door de alliantie.”

“Moskou blijft zeggen dat escalerende wapenleveranties onaanvaardbaar zijn en een grotere oorlog kunnen betekenen; Amerikaanse functionarissen zeggen dat, aangezien Moskou niet heeft gereageerd op die dreigementen, zij vrijelijk kunnen escaleren. Rusland wordt effectief verteld dat het moet escaleren om te laten zien dat het serieus is over regels,” voegde Marcetic toe op Twitter.

Een goed recent voorbeeld van deze dynamiek is het recente bericht in de New York Times dat de regering Biden overweegt een Oekraïens offensief op de Krim te steunen, wat volgens veel deskundigen een van de meest waarschijnlijke manieren is waarop dit conflict tot een kernoorlog kan leiden. Het artikel meldt dat de regering Biden heeft vastgesteld dat het onwaarschijnlijk is dat Rusland een escalerende agressie zal beantwoorden, maar de basis voor die beoordeling is kennelijk niets anders dan het feit dat Rusland dat nog niet heeft gedaan.

“De Krim is al vele malen getroffen zonder een massale escalatie van het Kremlin,” citeert de Times een denktank van de RAND Corporation als verklaring voor de overtuiging van de regering-Biden dat zij weg kan komen met het steunen van een offensief op de Krim. Maar zoals Dave DeCamp destijds uitlegde, is dat niet eens waar; Rusland heeft zijn agressie aanzienlijk opgevoerd in reactie op de aanvallen op de Krim en is begonnen kritieke Oekraïense infrastructuur aan te vallen op manieren die het eerder niet had gedaan.

In dit artikel over hoe de VS “warm loopt” voor het idee om Oekraïne te helpen de Krim aan te vallen, zegt een RAND-dame dat Rusland niet massaal escaleerde in reactie op andere aanvallen op de Krim. Maar de grote aanvallen op de Oekraïense infrastructuur begonnen pas na het bombardement op de brug van Kerch!

Dus Rusland heeft in feite zijn agressie geëscaleerd in reactie op de aanvallen op de Krim, maar niet tegen NAVO-machten. Zolang Rusland alleen escaleert op manieren die de Oekraïners schaden, beschouwt de gecentraliseerde machtsstructuur van de VS deze niet als echte escalaties. De boodschap aan Moskou is dat ze steeds harder zullen worden aangepakt totdat ze de NAVO zelf aanvallen.

  Lepelbuiger Uri Geller geeft waarschuwing aan president Poetin - Dreigt Rusland met kernbommen te bestoken met zijn helderziende krachten

En natuurlijk zal dat de zaken ook niet de-escaleren; het zal worden aangegrepen en gesponnen als bewijs dat Poetin een roekeloze gek is die de vrije wereld volledig onuitgelokt aanvalt en tegen elke prijs moet worden gestopt, zelfs als dat betekent dat men een nucleair armageddon riskeert. Rusland zou zich natuurlijk bewust zijn van deze duidelijke realiteit, dus de enige manier waarop het in het aas zou happen, is als de pijn van het niet reageren zo groot wordt dat die wordt gezien als groter dan de pijn van het reageren. Maar te oordelen naar zijn acties lijkt het imperium vastbesloten hen naar dat punt te duwen.

Het is echt griezelig hoezeer de-escalatie en toenadering uit het publieke debat over Rusland zijn verdwenen. Mensen lijken echt niet te weten dat het een optie is. Ze denken echt dat de enige optie bestaat uit een gevaarlijk spel van escalatie van nucleaire onverzettelijkheid, en dat al het andere een onderdanige verzoening is. Ze denken dat omdat dat de boodschap is die ze krijgen van de imperiale propagandamachine, en ze krijgen die boodschap omdat dat het eigenlijke standpunt van het imperium is.

Ik waarschuw al zolang ik publiekelijk politiek commentaar lever voor het toenemende risico van een nucleair armageddon, en mensen hebben me al die tijd een hysterische idioot en een marionet van Poetin genoemd, zelfs toen we steeds dichter bij het punt kwamen waarover ik al die jaren uit volle borst heb geschreeuwd. Nu kan het niet veel dichterbij komen zonder dat het direct op ons afkomt. Ik hoop ten zeerste dat we dit omkeren voordat het te laat is.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is er voor nodig om het Westen het ware (nazi-)gezicht van Banderastan te laten zien?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTer ere van de kleine, selecte groep die alles heeft doorstaan – Gideons Leger
Volgend artikelVerenigd Koninkrijk stopt Covid-vaccinatiecampagne voor jonger dan 50 jaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. De Duitsers zijn er weer lekker ingetrapt, gaan jullie maar vast wij komen eraan. De Leo’s nu en de A1 nou eh als we ze hebben.
  Maar goed ze hebben ook geen flauw idee wie nu die Gasleidingen heeft opgeblazen, zal wel met het stroom tekort te maken hebben, hersenstroom bedoel ik.
  Terwijl wij natuurlijk lekker naar Duisterland kijken en wijzen, vergeten we wel dat Nederland helemaal los is gegaan met geplande donaties, dus als het feest wordt “the party will be here” Soesterberg, Woensdrecht etc.

 2. Het provoceren van Rusland wil nog niet echt lukken.Die Zircons voor de deur van New York zegt hen zeker niets.Die machthebbers willen niet dat er vrede word gesticht.
  Let op!The Great Reset noemen ze al the new order.
  Met een beetje geluk worden ze zelf ge-reset.

 3. Het geeft geen blijk van gebrek aan fijn besnaarde diplomatieke finesse of stevige militaire inzichten om in te voorspellen dat de lange rij speldenprikken van de Navo om het conflict op te voeren moet leiden tot op een dag een kernbom op Kiev. Of gaan ze die ook op voorhand leveren?
  In afwachting wordt de tijd gevuld met uitkijken naar een teken van zwakte ergens. Ik denk dat langs Russische kant gewacht wordt op de mogelijkheid van een herverkiezing van stokebrand Biden. In het andere geval zal de diplomatie nog een kans krijgen.

 4. Het aantal tanks dat gestuurd wordt is vele malen groter dan het nieuws noemt. Je denkt toch niet dat media en overheden op eens echte cijfers noemen.. Ga uit van iets van 150 leopards en 100 Abraham’s in 3 maanden.
  De maandenlange opleiding van Oekraïners is onzin, met iets van 1000 – 1500 ‘ vrijwilligers’ uit Estland, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië zijn deze tanks direct inzetbaar. Zelfde verhaal voor luchtafweer en vliegtuigen. De vrijwilligers trekken gewoon een Oekraïns pakkie an.
  We zijn in een hete oorlog met Rusland.
  Tav onze levensduur en gezondheid zijn we afhankelijk van Ruslands medelijden en genade.
  Waarom wil onze overheid ons dood hebben, dat vraag ik mij af.

  • Zo simpel is het niet. Het is niet dat opgeleide militairen die vertrouwd zijn met het spul direct allemaal gekke vrijwilligers zijn. De meesten die ik ken hebben een rustig baantje bij defensie met twee ideeën: huisje, tuintje en het wordt toch geen oorlog. Ze gaan nog serieus opkijken als die echt met die schietdingen in het vuur zouden gejaagd worden.

   • Waarom denk je dat ik ‘vrijwilligers’ tussen aanhalingstekens plaats.
    Tevens is in landen als de baltische Staten het anti Rusland sentiment extreem te noemen, sterker dan de Oekraïne. Reken maar dat momenteel Balten vechten in de Oekraïne.
    Een ander punt is dat door de lagere levensstandaard in voormalige warschaupact landen het aantal ‘huurlingen’ groot is. Het huidige Franse vreemdelingen legion bevat vele vrijwilligers uit deze landen. Waarom zou dit anders zijn bij het Oekraïnse ‘vreemdelingen legioen’

    • Het anti-Russische sentiment onder de Balten is veel minder erg dan iedereen denkt. Het oogsten hier wordt gedaan door bosjes lui uit die landen en niet een die ik ontmoet heb is anti-rusland.

     Het zijn altijd de schreeuwlelijken die ons het idee proberen te geven van hun waarheden. Net als “ons” fascistische nep-kabinet (regime).

    • werk met heel wat mensen van oost europese afkomst (tschechen, polen, litouwers…) en moet eerlijk gezegd nog de eerste horen zeggen dat ie AAN BOORD IS van oekiestan…..
     integendeel zelfs….willen NIET dat ze opgeroepen worden om te vechten tegen rusland….begrijpen het russische standpunt maar al te goed en zijn ermee akkoord….wat hun regeringen doen daarentegen……dat vinden ze afschuwelijk…
     je gaat nog aardig verschieten over hoe het werkelijk gesteld is met dat ‘antirussische’ sentiment ginder…..

  • Onze overheid wil ons dood hebben omdat er technologie is om betere slaven te maken. In de ogen van de satanisten, is de mensheid overbodig. Ze kunnen mensen klonen en de nieuwe kloonmensen die ze willen maken, denken helemaal niet zelf na omdat ze dat deel in hun brein missen. De satanisten willen het bewustzijn (God) vernietigen zodat zij de enigen zijn met een bewustzijn, zodat zij God zijn. Ze zijn knettergestoord. Overigens weet 99,99% van onze overheid ws niet eens wat ze doen… iedereen raapt gewoon centjes zonder te beseffen wat ze de mensheid en hun medemens aandoen. De huur/hypotheek moet betaald worden en daarvoor volgen mensen alle bevelen op… want ze zijn allemaal slaven van het geld.

   • @ Naam:* januari 27, 2023 at 09:45,
    ” De huur/hypotheek moet betaald worden en daarvoor volgen mensen alle bevelen op… want ze zijn allemaal slaven van het geld. ”
    Het is nog veel erger, want zodra diegene zich identificeert met zijn ID of Paspoort, geeft die persoon te kennen dat hij/zij een natuurlijk persoon te zijn. Die natuurlijke persoon is aangemaakt bij onze geboorte aangifte bij een gemeente. De levende geborene is toen op papier dood verklaard en omgedoopt naar de fictieve entiteit die enkel op papier bestaat. De natuurlijke persoon met registratie nummer. Met dit Burger Slaven Nummer zijn we door het leven verder gegaan. Niet wetende dat we toen slaven van het bedrijf Staat der Nederlanden werden. De Natuurlijke persoon wordt door het bedrijf verhandeld op de beurzen, als staatsobligaties. Jij bent een handelswaar geworden. Na je 18de verjaardag kan je geboorte trusts ( want er zijn er 3 die jouw naam dragen) leveren ongeveer 1 tot 1,5 miljoen euro rendement op.

    Van dit geld werd vroeger de ziekenhuizen/zorg van betaald, de infra structuur, de nutsbedrijven, de woningbouw en het onderwijs. Nu deze alle geprivatiseerd zijn, vloeit het rendement naar de overheid waar de linkse hobby’s van worden betaald en de EU/WEF/NAVO/VN/WHO ect. Alle belastingen die ze verhalen op de natuurlijke persoon is eigenlijk dat de overheid zich zelf wil belasten. Maar zolang de levende autonome mensen in de illusie zijn dat zij dat zijn, zijn zij de slaven die borg staan voor de staatsuitgave en de staatsschuld.

    Zodra de levende autonome mens overlijd, die zich altijd in de illusie was dat hij/zij die natuurlijke persoon was, vervalt zijn gehele vermogen van zijn geboorte trusts aan de overheid. Dit totale vermogen kan soms oplopen over de 100 miljoen. Dit is leeftijdsafhankelijk. Hoe ouder de persoon in kwestie hoe groter zijn verborgen vermogen is. Nu het westen failliet is, wordt alles wat waarde heeft toe geëigend door de overheden, zodat zij de macht kunnen behouden.

  • Ik dacht gelijk al dat de aantallen tanks en ander oorlogs spul, dat gestuurd wordt, in werkelijkheid veel hoger zijn.
   Omdat:
   1) Westerse pers liegt altijd
   2) Het domme Westerse publiek beïnvloeden
   3) De ‘vijand’ verkeerd informeren
   4) …..vul maar in

 5. Die tanks stellen niets voor. De Russen hebben er al 2.000 aan flarden geschoten. Alleen al om de nieuwe tanks aan het front te krijgen wordt al een heel groot probleem. Als er eenmaal zijn worden ze te plekken vernietigd.
  Die F16 zullen het verschil ook niet gaan maken tegen de zeer grote overmacht van de Russische Luchtmacht. Die dingen worden binnen no time uit de lucht geschoten. Al deze wapenleveranties betekenen niets voor de Oekraïne die deze oorlog al verloren heeft maar zijn alleen maar bedoeld als excuus voor de Nationale regeringen van de diverse landen die deze wapens leveren om hun handen af te kunnen trekken van het lot van de Oekraïne zodat ze kunnen zeggen: We hebben alles gedaan wat in onze macht lag om de Oekraïne te redden uit de handen van Rusland.

  • De Russische bevolking / soldaten zijn niet oneindig. Ieder verloren leven is één te veel. Je kan een oorlog winnen, maar toch te veel verliezen. Het gaat om de uitputtingsslag. Niet zozeer om het resultaat op het slagveld.

   Het uiteindelijke doel van de opvolgers van nazi Duitsland : het opruimen van de Slavische rassen. Als deze elkaar uitmoorden dan is dit fijn voor de ‘Hitleriaanse menschen die dan zonder slag of stoot de Oost-Europeese lebensraum kunnen inpikken.

   • Vandaar de door de RF gevolgde taktieken en strategiën. Tot nu toe zijn er 10 tot 20 maal zoveel slachtoffers aan de NAVO kant dan aan de Russische.

    En als dit een werkelijke wereldoorlog wordt zal Rusland de beschikking hebben over nog veel meer hulp dan het westen. Perzen, Syriërs, Serviërs, Hezbollah, etc, en bosjes vrijwilligers van over de gehele wereld die het Amerikaanse systeem meer dan zat zijn.

    • Inderdaad, nu de nato landen anti God zijn, anti religie zijn hebben ze het verbruid in de islamitische, Afrikaanse en Latijns Amerikaanse wereld.
     Het aantal gelovige wereldbewoners is groter dan de westerse atheïsten. De nato-anti-religieuzen max 1 miljard, de rest van de wereld 7 miljard. Tevens zijn de migranten in de anti-religie EU VS, een groot deel vd de bevolking. Voor de migranten is religie nog steeds belangrijk.
     Deze factoren zullenl een rol spelen.
     Het atheïstisch karakter van de nato maakt ze een stuk zwakker.

     Je zou zeggen dat de de anti religieuze nato en het anti religieuze China elkaar zouden omhelzen, maar nee, ook daar komt oorlog.

     Een interessante factor wordt Turkije. Zij zullen zich in de toekomst verenigen met de Turks Aziatische volkeren / landen en een zeer sterke concurrent worden van de eu, de VS en de nato. Een unie van de Turkse volkeren en Iran is zelfs mogelijk.

     Het zijn heel enge tijden.

 6. Wanneer het zover komt vermoed ik niet dat de USA in staat zal om 1 kernwapen te lanceren , noch van de grond , lucht of onderzeeers .Dit zal allemaal vernietigd worden bij lancering . Strategisch bekeken liggen alle rus. schepen en chinezen in een perfecte ligging om het hele gebied van de usa te vernietigen. Evenzo voor europa .In 10 minuten zal deze oorlog gedaan zijn als ze zo doorgaan.Daarna kan het gehele westen of de lemen 1 millard met stokken en stenen verder oorlog voeren.

  • USA is wereldleider spionage satellieten (dankzij commerciëlen zoals Google, Musk) je denkt toch niet serieus dat Elon Musk satellieten mag lanceren zonder zeer nauw samenwerking met de VS defensie/wapenlobby.
   Het is onduidelijk hoeveel van de satellieten, wapen-satellieten zijn.
   Onderschat de VS niet.

   • Dat high-tech spul is zeer gevoelig voor electronische oorlogvoering. Het Musk internet in Banderstan is al meermaals plat gelegd door de RF strijdkrachten.

    • rusland moet niet hebben van al de woke bs….
     amerika daarentegen….
     het militaire leger in de us was meer bekommerd om de juiste ‘voornaamwoorden’ dan om het upgraden van hun materiëel en het aanwerven van ECHTE mannen…..

   • Aanvulling. De Britten hebben het sterk gespeeld in WO2 omdat ze een zeer goede inlichtingendienst hadden. Het Amerikaanse spionage satelliet netwerk en het monopolie op besturingssoftware, Apple, Microsoft geeft een gigantische data voorsprong. Hoe sterk Rusland is moet nog blijken. Nato heeft sterke troeven. (nato nadeel, de jongeren zijn watjes en de bevolking niet gemotiveerd)

 7. Als de Russen een ECHTE grote aanval lanceren, binnen korte tijd, en dan doorstoten, is die oorlog binnen 2 maand voorbij, en kunnen de leo’s en zo afgeleverd worden aan Poetin….

  Maar ik denk dat poetin de levering van F16 niet accepteerd en wat vliegend spul naar USA stuurt.
  De fabriek van de F16 zou -net als Pentagon– of het witte huis–een leuk doel zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in