ДИП МИД РФ (фотограф Эдуард Песов) / Attribution: mid.ru / Wikimedia (CC0 1.0 DEED)

De VS en de EU zijn ronduit obsessief in het volhouden van de onschuld van Oekraïne in het Crocus City Hall bloedbad, tot op het punt dat dergelijk gedrag een beetje verdacht is, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov in een vrijdag gepubliceerd interview, bericht RT.

De terreurgroep “Islamitische Staat Khorasan” (ISIS-K) nam de verantwoordelijkheid op zich voor de terreuraanslag van afgelopen vrijdag waarbij 143 Russen werden gedood en meer dan 200 met verwondingen in het ziekenhuis belandden. Washington en Brussel verklaarden onmiddellijk dat ISIS-K de enige schuldige was en dat geen enkel bewijs naar Kiev wees.

“Het Westen probeert actief iedereen ervan te overtuigen dat dit het werk is van ISIS en dat er geen reden meer is om iemand te verdenken, vooral Oekraïne niet,” zei Lavrov tegen Izvestiya in een video-interview dat vrijdag werd gepubliceerd. “Ze blijven volhouden dat Kiev geen schuld treft, tot het punt waarop het obsessief wordt.”

Lavrov wees erop dat vier vermoedelijke schutters probeerden te vluchten naar Oekraïne toen ze werden opgepakt door Russische veiligheidstroepen.

“We hebben herhaaldelijk gezegd dat we geen definitieve conclusies trekken totdat het onderzoek is afgerond. Het onderzoek is nog steeds bezig met de feiten, nieuwe omstandigheden worden onthuld, maar we hebben gewoon niet het recht om voor de hand liggende mogelijkheden uit te sluiten,” zei de minister van Buitenlandse Zaken.

Ondertussen, zei Lavrov, is het Westen “verdacht actief” in een poging om iedereen ervan te overtuigen dat Oekraïne niets te maken had met de aanslag.

“Niet alleen in het openbaar, maar ze zeggen ook in contacten via onze diplomatieke missies: ‘Er is geen reden om Oekraïne te verdenken,’ maar ze leggen nooit uit waarom,” zei hij. “Vanuit het oogpunt van gezonde logica, het beantwoorden van de vraag ‘wie heeft er baat bij’, kunnen we Oekraïne niet uitsluiten.”

  Zelensky's wereldwijde bedeltournee is een obsceen fiasco

Zowel Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, als Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, hebben eerder commentaar gegeven op de Westerse vasthoudendheid dat Kiev geen schuld heeft, zonder enig bewijs om die bewering te staven. Russische inlichtingendiensten en wetshandhavers zeiden bewijs te hebben ontdekt dat de verdachten een aanzienlijke hoeveelheid cryptocurrency uit Oekraïne hadden ontvangen als betaling voor de aanval.

Washington beweerde dat zijn waarschuwing van 7 maart over een op handen zijnde aanval neerkwam op samenwerking bij terrorismebestrijding. Volgens de New York Times heeft de VS echter niet alle informatie over de aanslag gedeeld om “bronnen en methoden” af te schermen van Russisch onderzoek.

Lavrov merkte op dat de openbare waarschuwing gericht was aan Amerikanen, in het Engels, en niet aan de Russische regering. Hij bekritiseerde ook de EU voor haar valse bewering dat ze de samenwerking met Moskou op het gebied van terrorismebestrijding in 2022 had opgeschort vanwege het conflict in Oekraïne.

“We hebben jarenlang geprobeerd de EU over te halen om een mechanisme op te zetten voor het uitwisselen van informatie en het coördineren van de strijd tegen terrorisme,” vertelde Lavrov aan Izvestiya.

“We slaagden er pas in 2018 in om iets op te zetten, maar de laatste bijeenkomst vond plaats in 2019. Daarna verloren ze alle interesse,” voegde hij eraan toe. “Dus hun weigering om met ons samen te werken aan specifieke kwesties van terrorismebestrijding dateert van lang voor de speciale militaire operatie in Oekraïne, waaraan ze nu al hun mislukkingen wijten en hun ware bedoelingen proberen te verbergen.”

  Rode lijn, valse vlag deel 2 in Oekraïne - Zullen Amerikaanse generaals de waanzin stoppen?

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov over het gebruik van kernwapensVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Een beetje in shock”: GEVACCINEERDE Twitch top streamer Ninja onthult kanker diagnose
Volgend artikelHet wordt tijd dat we praten over de val van Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Ik blijf het zo’n rustige , niet lullen maar poetsen man, die Lavrov.
  Laat zijn eigen niet gek maken en blijft heel zakenkundig overkomen, waarom hebben wij niet van dit soort helden.
  Als je dan ziet wat er bij ons in de opvangbak in Den Haag zit, wat een armoe.

  • Ja man . Tenenkrommende lichtgewichten. Veelal Knulletjes nog maar . Meisjes . Die ongebreideld onzin mogen toeteren . En miljarrrrrden euro’s over de balk mogen gooien . Kolere !!!!

 2. De westerse beerput.

  Ministerpresident ziet aankomen dat de verkiezingen gaan verkeerd lopen. Hij biedt zijn ontslag aan.

  Handelt nu ver na zijn houdbaarheidsdatum lopende zaken af, als demissionair minister president smijt hij geld en wapens naar oekraine, paradeert rond in China als vertegenwoordiger van de regering (die hij alleen nog maar is omdat er nog geen regering gevormd kan worden).

  Op deze manier kan het jaren gaan.

  Te lachwekkend voor woorden.

  • Rutte heeft letterlijk gezegd dat ze nog jaren demissionair kunnen blijven regeren. Zo kunnen ze ons laten wennen dat wij geen keuzes of invloed hebben. Let maar op… ze hoeven maar een X aantal jaar te regeren als Goden en het wordt normaal dat wij gewoon helemaal NIKS te zeggen hebben. Zolang mensen het nog net goed genoeg hebben, blijven ze passief. Ondertussen wordt alles wat NIET normaal is heel normaal gemaakt.

   • @Theme
    Eenmaal wakker en het kwaad aanschouwt dan is geen weg meer terug en zal het moraal van de mens de leidende hand hebben.
    De satanisten zal het niet nooit lukken om met dictatuur en zelfs tirannie het abnormale als normaal te laten evalueren bij de grote massa het moraal en geweten, het licht zal zegevieren en de monsters verpletteren wat nu reeds goed aan de gang is.
    Voor een donkere ruimte te verlichten is een klein lichtje nodig .

 3. Alsof het verschil maakt of de Oekrainazio’s of IS het gedaan zouden hebben, de massa-moordende huurlingen worden allemaal (Mudjaheddin, Al-Qaida, ISIS/K, Boka-Haram, Hamas) door de westerse Merchants of Death gerund.

  Al in 2005 is er een grote studie gepubliceerd (maar nooit in de msm getoond!) dat onderzoek in de VS naar de ’terreur’ heeft gedaan en daarbij heeft geconcludeerd dat 95% van alle aanslagen met hulp van, gefaciliteerd door, en nooit zonder de bescherming door geheime diensten uitgevoerd hadden kunnen worden… Alles False-Flag psy-ops van het Empire of Evil!

  Het is het Werk van het Kwaad dat de schaapjes kan laten geloven dat het niet bestaat.

 4. “Herhaal niet de tactieken die je één overwinning hebben opgeleverd, maar laat je methoden regelen door de oneindige verscheidenheid aan omstandigheden.” – Sun Tzu

  Rusland en China begrijpen de kunst van het oorlog voeren.
  De VS niet.

 5. Isis heeft nooit echt bestaan,het is een vage niet aan een land gelinkte organisatie.
  De Moslims zelf hebben dit al meerdere keren aangegeven maar nu is dus duidelijk dat wanneer de VS een vieze aanslag willen plegen ze ISIS uit de hoge hoed toveren.
  1 van de kenmerken van een echte Moslim terreurorganisatie is dat ze voor een bepaald land vechten en ze bereid zijn om zelfmoordaanslag te plegen,iets wat dit tuig niet heeft gedaan,inplaats daarvan zijn het gewoon ordinaire huurlingen die ook de oude Summerische beelden hebben vernietigd in opdracht van Amerika in Irak en Afghanistan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in