Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

The Times verwacht dat je betaalt om het volgende artikel te lezen. Toch zegt het niets nieuws of nieuws en herhaalt het alleen maar wat Scott Ritter en Douglas Macgregor al maanden zeggen, al is het nu gericht op het opwekken van sympathie en steun voor Oekraïne, schrijft Thetruthseeker.

In wezen staat Oekraïne aan de rand van een regelrechte nederlaag.

Na miljarden aan wapens en hulp te hebben verspild, hebben de westerse sponsers van Oekraïne zich gerealiseerd dat ze de militaire/industriële productie van Rusland gewoonweg niet kunnen bijhouden.

Veel van het wapentuig dat het Westen naar Oekraïne heeft gestuurd en dat werd aangekondigd als potentiële games-changer wapens toen het werd gestuurd – zoals de Britse Challenger II tanks, Duitse Leopards en Amerikaanse Abrams tanks – liggen er nu vernield en vergeten bij.

De schrijver van het volgende rapport wil zijn lezers doen geloven dat de Speciale Militaire Operatie van Rusland een onuitgelokte aanval was op het vrijheidslievende Oekraïne. Dat was het niet, dat is gewoon de standaard westerse propagandalijn.

In werkelijkheid kwam de speciale militaire operatie van Rusland als reactie op de gestage oprukkende NAVO aan de westelijke grens van Rusland en het harde optreden van Kiev tegen etnische Russen in Oost-Oekraïne. In de maanden voorafgaand aan de start van de Speciale Militaire Operatie van Rusland slachtten de Oekraïense neonazi’s systematisch etnische Russen af in het oosten van het land.

Dit is de aanleiding voor de militaire campagne van Rusland, niet Poetins ambities voor een nieuw Russisch Rijk.

Het feit dat de Westerse mainstream media eindelijk erkennen wat sommige commentatoren al maanden zeggen, suggereert dat de Westerse financiers van Zelensky hebben besloten hem in de steek te laten. Nu het militaire/industriële complex van Rusland eindelijk in de versnelling is gekomen, heeft het Westen zich gerealiseerd dat het het simpelweg niet kan bijbenen.

Ondanks het feit dat de westerse media de Oekraïense verliezen bagatelliseren, is het aantal slachtoffers onder de proxie van het Westen alarmerend gestegen en is Kiev niet in staat om de verloren mankracht te vervangen.

Met andere woorden, president Zelensky heeft het nakijken en om het nog erger te maken, verzuimt de Times niet alleen te vertellen over de penibele situatie waarin hij zich bevindt, maar verwacht hij ook dat u betaalt voor de volgende desinformatie. Ed.

  Westerse propagandisten hebben moeite de tactische situatie in Bakhmut te lezen

Het wordt tijd dat we praten over de val van Kiev

Iain Martin – The Times 27 maart 2024

Het is juli en het Russische leger staat voor de poorten van Kiev. President Zelensky doet een noodoproep om zijn uitdagende woorden, voor het eerst uitgesproken in februari 2022, te herhalen dat hij geen vlucht uit Oekraïne nodig heeft. Nee, hij heeft munitie nodig om te blijven en tegen de Russen te vechten.

Als het Westen maar had geluisterd en meer had gedaan toen de dappere Oekraïners om hulp smeekten, had dat misschien het verschil gemaakt. Terwijl de geallieerden kibbelden en de Verenigde Staten uiteindelijk nog eens 60 miljard dollar aan hulp gaven, braken de troepen van Poetin door de linies in het zuiden en oosten toen de lente overging in de zomer. Terugtrekkende Oekraïense troepen konden de opmars alleen maar vertragen. Toen de Russen de hoofdstad naderden, ontvluchtte een nieuwe golf vluchtelingen Oekraïne op zoek naar veiligheid voor de onophoudelijke bombardementen.

Dit is het nachtmerriescenario dat westerse beleidsmakers nu voor ogen hebben. De gebeurtenissen dwingen militaire en civiele leiders in Londen, Washington, Parijs en Brussel om de catastrofale ineenstorting in kaart te brengen van Oekraïense troepen die niet over de wapens en munitie beschikken die ze nodig hebben.

In tegenstelling tot de heersende opvatting dat dit een eeuwigdurend “bevroren conflict” is, waarbij geen van beide partijen een beslissend voordeel kan behalen, wordt de frontlinie hevig betwist en is er een reëel risico dat de Oekraïense troepen worden teruggedrongen. De NAVO-leiders moeten hopen dat hun bijeenkomst in Washington in juli voor een top ter ere van het 75-jarig bestaan van het bondgenootschap niet in beslag wordt genomen door een dergelijke crisis.

Nog maar een jaar geleden was het allemaal heel anders. Toen hoopte men op een Oekraïens lente-offensief waarmee grondgebied zou worden heroverd. Dat lukte niet en, zoals het Amerikaanse tijdschrift Foreign Affairs het deze week verwoordde, “Oekraïne bloedt. Zonder nieuwe Amerikaanse militaire hulp zijn de Oekraïense grondtroepen misschien niet in staat om stand te houden tegen een meedogenloos Russisch leger.”

De regeringen die Oekraïne het sterkst steunen, maken zich duidelijk zorgen en overwegen zelfs de ergste scenario’s. De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, heeft verschillende keren gewaarschuwd dat Oekraïne zonder geld komt te zitten, terwijl ze er bij het Congres op aandringt om de hulpwet aan te nemen die vastzit in de strijd om de wetgeving. De VS lopen het risico verantwoordelijk te zijn voor de nederlaag van Oekraïne, zei ze.

  Scott Ritter: "De Russen zullen kernwapens laten vallen" - Woede in Rusland over de dodelijke aanval op de Krimbrug

Een Russische opmars zou natuurlijk rampzalig zijn voor de Oekraïners. Het zou het Westen ook voor allerlei moeilijke uitdagingen plaatsen. Zouden de geallieerden troepen sturen om Kiev te verdedigen? President Macron heeft het gevaar duidelijk aangevoeld en probeert het Westen in de richting van een gespierdere aanpak te sturen door de mogelijkheid van grondtroepen ter sprake te brengen. Andere landen, zoals Duitsland, zijn hier fel op tegen. Wanneer zal de boodschap eindelijk begrepen worden dat vrede voor de Europese bevolking alleen gegarandeerd wordt door kracht? Wanneer Oekraïne valt en Poetin verder gaat met het bedreigen van de Baltische staten, Polen, Finland, Zweden of Noorwegen?

Niemand die voorstander is van Oekraïense zelfbeschikking tegen Russische barbarij wil dat dit nachtmerriescenario werkelijkheid wordt. Toch staat er zoveel op het spel. We moeten ons bewust zijn van de verschrikkelijke prijs van een nederlaag.

Ik ben voor maximale militaire steun op de basis dat Oekraïne moet winnen. De gevolgen van een gedeeltelijke of volledige nederlaag zouden rampzalig zijn op manieren die de westerse bevolking nog maar nauwelijks begint te begrijpen. Maar we hebben de luie gewoonte in het comfortabele Westen – ver weg van Europa’s frontlinie in Oost- en Zuid-Oekraïne – om te wishful thinking en niet voorbereid te zijn op slechte verrassingen.

De Russische invasie in Oekraïne was inderdaad een verrassing voor de meeste landen. De regeringen van de VS en Groot-Brittannië voerden in de aanloop een publieke campagne om hun bondgenoten te waarschuwen. Weinig landen luisterden, behalve Finland, Polen en de Baltische staten, waar ze weten wat het betekent om naast een expansionistisch Rusland te wonen. Elders was het in de mode om dit af te doen als een fout van de Amerikanen en Britten. Herinner je je Irak nog?

Vooruitlopend op Oekraïne was de regering Biden beschadigd omdat ze de onmiddellijke ineenstorting van de Afghaanse regering in augustus 2021 niet had voorzien toen de Amerikaanse troepen vertrokken. De eerste fases van de oorlog leverden nog een buitengewone verrassing op. Zelensky’s weigering om Kiev te verlaten toonde de kracht van het individu in de geschiedenis om een voorbeeld van verzet te stellen dat gevolgd wordt door zijn medeburgers.

  Internationaal Strafhof wil Poetin arresteren voor opvang van vluchtelingenkinderen

Dat zijn drie enorme verrassingen in minder dan drie jaar en het kan opnieuw gebeuren. Toch lijkt de vermoeide westerse publieke opinie zich te hebben neergelegd bij het standpunt dat we de Oekraïners weliswaar helpen om hun vaderland te verdedigen, maar dat ze vastzitten in een onmogelijke patstelling vóór wat hoogstwaarschijnlijk een soort “vredesakkoord” zal zijn dat de huidige gevechtslijnen vastlegt. En dan kunnen we aan iets anders denken.

Uit een opiniepeiling die de European Council on Foreign Relations in januari in 12 landen heeft gehouden, blijkt dat slechts 10 procent van de kiezers denkt dat Oekraïne kan winnen. Ongeveer 37 procent dacht dat een compromis het meest waarschijnlijk was en 19,5 procent dacht dat Rusland uiteindelijk zou winnen.

Er zijn natuurlijk nog andere scenario’s mogelijk dan een militaire nederlaag. Er zou een staatsgreep kunnen plaatsvinden in Rusland of een nieuw gekozen president Trump zou kunnen proberen een staakt-het-vuren en de facto overgave van Oekraïne af te dwingen. Misschien houdt Oekraïne stand en gaat Europa zich herpakken door gebruik te maken van de invloed van een BBP dat tien keer zo groot is als dat van Rusland en een bevolking die drieënhalf keer zo groot is.

Zoals het er nu voorstaat, dreigen we een van de belangrijkste lessen van de oorlog in Oekraïne uit het oog te verliezen. Terugvallen in de zelfgenoegzaamheid van na de Koude Oorlog over Europese veiligheid is geen optie. We moeten heel anders gaan denken over hoe gevaarlijk de bedreigingen zijn, ons dienovereenkomstig bewapenen, ons op het ergste voorbereiden en in het beste geval hopen dat we aangenaam verrast worden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Westerse militaire analisten, inclusief CIA, verdwaasd en verbijsterdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen protesteert te veel tegen de mogelijke rol van Kiev bij de terreuraanslag in Moskou – Lavrov
Volgend artikelDag van de Afrekening: Tientallen raketten en drones raken elektriciteitscentrales in Oekraïne (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. ‘We moeten heel anders gaan denken over hoe gevaarlijk de bedreigingen zijn, ons dienovereenkomstig bewapenen, ons op het ergste voorbereiden en in het beste geval hopen dat we aangenaam verrast worden.’

  FOUT!!!

  Maak je vrede en liefde door uit te gaan van angst, gevaren, dreigingen en wapens? Oorlogzucht los je op door oorlogszucht te bestrijden. WE moeten de mensen die pro oorlog zijn de mond gaan snoeren en als ze blijven stoken en oorlog willen maken dan moeten zij maar lekker naar het front gaan. De gedachtengang van de auteur is DE reden waarom het oude normaal draaide om strijd en vernietiging… omdat liefde niet begint in wantrouwen en angst. Elk mens op aarde wil in basis vrede, slechts een klein kliekje in de top wil oorlog omdat ze meer macht en geld willen.

  WIJ zijn de meerderheid, niet een klein beetje, WIJ zijn echt met miljarden meer dan de mensen die oorlog willen. En de meeste mensen die oorlog DENKEN te willen, die willen ineens ook geen oorlog als ze zelf het slagveld op moeten of slachtoffer kunnen worden.

  De schrijver snapt dat we moeten veranderen, maar hij/zij snapt niet dat de verandering die nodig is, draait om het loslaten van angst ipv het bewapenen en strijden tegen angst. Het draait allemaal om bewustwording en bewustZIJN.

  Niemand wil oorlog!!! De mensen die wel oorlog willen, die moeten maar ergens met elkaar gaan vechten.

  Het is net als met voetbal… er zitten 50 duizend mensen in een stadion en slecht 200 willen met elkaar rellen. Dan moeten we niet de 48.800 vreedzame mensen een oorlog in slepen. Die 48.800 mensen moeten opstaan tegen de 200 hooligans en ze op het veld met elkaar laten vechten tot er nog maar 1 over is… en die krijgt dan een stadionverbod. En dan kunnen WIJ weer genieten van een potje voetbal ipv in een oorlogsgebied recreëren omdat 200 hooligans de sfeer bepalen.

  De angst, haat, woede, oorlogszucht moet stoppen. WIJ moeten dat heel eenvoudig de kop in gaan drukken en IEDEREEN die oorlog wil, moet lekker naar Oekraïne gaan en ons in vrede laten.

 2. Ik hoop dat de Russen wel heel Oekraïne veroveren en dat elk aangrenzend NAVO land zich gaan indimmen tegen de Russen om de regio stabiel te houden. Goed voor Rusland goed voor Europa. En Europa moet per direct zijn banden met de terroristische staat US breken om economisch onafhankelijk te worden van deze bloedzuigers. De bestaande Europese regeringsleiders en kabinetten moeten per direct aftreden en het koningshuis mag zich alleen binnen gestelde kaders zijn woord doen. Dan kunnen de volken proberen in vrede te leven. Zonder dat de US oorlogen creëert voor eigen gewin.

 3. Theme
  maart 29, 2024 Bij 11:54
  🙏
  Daarom is het bewustzijn zo belangrijk.
  Ben je bewust van wat er gebeurt, ga niet normaal vinden wat niet normaal is.

 4. De steun voor Oekraïne is afhankelijk van een gezonde florerende economie van de steunvertrekkers. Daar knijpt een schoentje. De Amerikanen haken af omdat het primaire doel; de instorting van het Russisch bewind niet kan gehaald worden. Moet Europa Oekraïne boven water houden met een economie gebaseerd op schaliegas? Er is erg aan de elastiek getrokken opdat de economische cijfers in Duitsland niet negatief zouden zijn. Frankrijk wordt uit Afrika gegooid. In Engeland is de situatie slecht. Als ze dit niet kunnen keren blijft alleen nog over hun toevlucht zoeken in een knetterende oorlog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in