Foto Credit: Weapons.substack.com

Tijdens een zeldzame campagnestop in North Carolina, noemde president Joe Biden de Russische president Vladimir Poetin “een slachter”. Daarvoor had Biden Poetin een “schurk” en een “gestoorde hufter” genoemd.

Dit soort taal dringt ook door in de politieke arena van andere NAVO-landen. De Duitse regering zal niet langer naar Vladimir Poetin verwijzen als de president van Rusland. In plaats daarvan wordt hij gewoon “Poetin” genoemd, en niet eens Vladimir Poetin, schrijft Stephen Bryen.

Noch de VS noch de NAVO hebben Rusland de oorlog verklaard en Rusland heeft het Westen niet de oorlog verklaard.

De Russen weten dat de spionnen van de NAVO overuren hebben gemaakt om “Poetin” ten val te brengen, inclusief minstens één poging tot staatsgreep en talloze pogingen om Poetin te vermoorden, waaronder een aanslag op zijn Kremlin-kantoor met Kamikaze-drones.

Het lijkt erop dat de VS en zijn bondgenoten hebben geconcludeerd dat “Poetin” het gevaar is en niet Rusland op zich. De NAVO had in sommige gevallen, wat zij dacht, vervangende kandidaten (Navalny, Prigozhin). Maar niet altijd. Soms was het gewoon de bedoeling om “het regime” te destabiliseren en te hopen op een goede afloop.

Een kamikaze Oekraïense drone raakt Poetins kantoor in het Kremlin

Natuurlijk geeft dit een belachelijke en eigenaardige kijk op hoe politieke macht werkt en hoe grote landen opereren. Op de een of andere manier is de “gedachte” dat het vernietigen van “Poetin” zal leiden tot radicale veranderingen en een verminderde Russische “dreiging”.

Rusland is een belangrijke nucleaire macht met allerlei krachtige wapens tot zijn beschikking. Het “Poetin”-spel spelen verergert ook de spanning tussen de NAVO en Rusland en genereert gesprekken over de “nucleaire optie”. Zelfs “Poetin” heeft de NAVO eraan herinnerd dat Rusland een nucleaire macht is, in reactie op wat Rusland ziet als provocaties van de VS en de NAVO.

“Vanuit militair-technisch oogpunt zijn we er natuurlijk klaar voor,” zei Poetin, 71, tegen Rossiya-1 televisie en persbureau RIA toen hem werd gevraagd of Rusland echt klaar was voor een nucleaire oorlog.

Ondertussen gaan er in Europa steeds meer geruchten dat als Oekraïne verliest van Rusland, Rusland in Europa zal aanvallen en zelfs NAVO-landen zal treffen.

Dit is om verschillende redenen een interessant argument. Eén daarvan is dat er absoluut geen concreet bewijs is dat Rusland van plan is om NAVO-landen aan te vallen, of zelfs andere niet-NAVO-leden zoals Moldavië. Het gebrek aan bewijs lijkt niet uit te maken voor degenen die het idee promoten van een komende Russische aanval op de NAVO.

Het argument dat Rusland “zal aanvallen” gaat voorbij aan het feit dat Rusland niet hoeft te wachten tot het Oekraïne heeft verslagen om een aanval te lanceren, als het dat al wil doen. De aanzienlijke wapentransfers, de training van Oekraïense troepen in Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk, de aanzienlijke inlichtingenactiviteiten die vanaf NAVO-grondgebied worden uitgevoerd, waaronder met name AWACS-vliegtuigen en hoogvliegende multi-sensor drones die worden gebruikt om Russische steden en Ruslands mega-brug over de Straat van Kertsj aan te vallen, dit alles en nog veel meer zijn voldoende provocatie voor Rusland om in actie te komen. Rusland heeft heel weinig gedaan, omdat de drones en AWACS in het internationale luchtruim opereren. Poetin heeft de lijn vastgehouden over hoe ver Rusland bereid is te gaan, wat de typering van hem als roekeloos ondermijnt.”

Het tweede argument heeft betrekking op de provocatie van het overdragen van langeafstandswapens om Rusland aan te vallen. Het overdragen van zulke wapens kan worden gezien als een oorlogsdaad van de NAVO, maar de Russen, die hebben geklaagd, hebben niet meer gedaan dan dat.

Het meest interessante geval is de Taurus kruisraket, die de Duitse bondskanselier Olaf Scholz (tot nu toe) heeft geweigerd naar Oekraïne te sturen. Zijn minister van Buitenlandse Zaken en zijn minister van Defensie willen deze raketten naar Oekraïne sturen om doelen binnen Russisch grondgebied aan te vallen; de EU heeft voor het sturen van deze raketten gestemd, ook al is het technisch gezien buiten haar macht.

De Taurus is een in de lucht gelanceerde terrein-aftastende langeafstandskruisraket en beschikt over een granaattandemkop die geoptimaliseerd is voor het breken van bunkers. Het is het enige langeafstandssysteem in het Duitse arsenaal. Het wordt als stealth beschouwd omdat het gebruik maakt van extern gegenereerde contourkaarten die het mogelijk maken om zeer laag te vliegen als het zijn doel nadert. Het is een bunkerbuster gebaseerd op zijn tandemkop, dus het kan bijvoorbeeld door een rijweg heen breken en dan exploderen en vernietigen wat eronder ligt, zoals brugpijlers.

Blijkbaar waarschuwden de Russen Scholz dat het leveren van de Taurus een oorlogsdaad tegen Rusland zou zijn en zeiden ze dat Rusland Duitsland verantwoordelijk zou houden. Die waarschuwing verontrustte Scholz.

Het is niet duidelijk of Scholz voet bij stuk zal houden en de levering van de Taurus aan Oekraïne zal weigeren. Zijn coalitie is op zijn zachtst gezegd instabiel. Het feit dat zijn twee belangrijkste ministers van nationale veiligheid zich openlijk tegen zijn beslissing verzetten, is voldoende bewijs.

Niets van dit alles heeft Macron ervan weerhouden op de oorlogstrom te slaan en te dreigen Franse troepen naar Oekraïne te sturen. Of dit nu stapsgewijs en subversief gebeurt, of openlijk en abrupt, maakt niet veel uit. Niet alleen zullen de Russen proberen de Franse aanwezigheid in Oekraïne te vernietigen, maar ze zouden ook een casus belli hebben omdat Frankrijk lid is van de NAVO. Washington is tegen elke Franse troepeninzet, maar het is niet duidelijk of Frankrijk Washington zal “gehoorzamen”. Een onstuimige Franse leider, wiens binnenlandse politieke steun aan het afbrokkelen is, zou een risico kunnen nemen en een derde wereldoorlog kunnen veroorzaken.

Het interieur van het amfitheater van het Russische stadhuis Crocus, dag na de terroristische aanslag op 22 maart 2024

Afgezien van de grove taal die nu uit de VS en Europa komt, en de Macron-achtige dreigementen, en afgezien van het dreigende gevaar van een kernoorlog, is er het totale gebrek aan een coherent beleidsalternatief. Dit is het duidelijkst, althans in de ogen van de Russen, in de recente dodelijke aanval op het Crocus Hall theater door terroristen die op de een of andere manier verbonden zijn met een Afghaanse tak van ISIS. De Russen zien dit als weer een destabilisatieoperatie gericht tegen “Poetin”. Ze geloven, heel openlijk, dat de Crocus Hall aanval werd georganiseerd door de VS en het VK, en in expliciete bewoordingen, de CIA. Rusland denkt ook dat het de Oekraïense diensten waren die aan de operatie “werkten”, de wapenopslagplaats plaatsten en een veilige haven boden voor de ontsnapte terroristen.

De open vraag is hoe Rusland zal reageren op de Crocus-aanval en de oorlogszucht in de VS en de NAVO? Wat duidelijk is, is dat de VS en de NAVO hun toevlucht hebben genomen tot schelden en, althans zoals de Russen beweren, zwarte operaties met als doel het Kremlin te destabiliseren. Dit alles kan niet tot een goed resultaat leiden.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Westerse “deskundigen” dachten dat ze de Russische economie zouden vernietigen – Ze faaldenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCOVID-propaganda: Zwaarlijvige Groene Partij-kandidaat eist nieuwe lockdowns, afgedwongen door het leger
Volgend artikelVS krijgt verhaal niet kloppend over terreurwaarschuwing aan Moskou, terwijl instorting Baltimore brug treffende metafoor lijkt voor Amerika
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • Sinds jaar & dag is het CIA-hoofdkantoor niet gevestigd in Langley (Virginia) maar in Genève, net als CERN en de hoofdkantoren van WEF & WHO.

 1. “Biden noemt Poetin een slachter en Rusland denkt dat de VS achter de aanval op de Crocus Hall zit”

  Nogmaals Biden wordt gespeeld door een acteur de echte Joe Biden is niet meer, zijn familie heeft dat reeds toegegeven en Frontnieuws heeft er een artikel aan besteed, denk je dat Poetin dit niet weet Wahahaha de onderkoelde oud FSB agent weet hoe hij met marionetten moet omgaan, blijkbaar heeft bijna heel Amerika het niet door of ze vinden arrogant genoeg om er over te zwijgen.

 2. Even iets van het Nederlandse WEF slagveld

  Wahahahahaha haalde demissionaire Minpres even bakzijl

  https://x.com/JoostNiemoller/status/1772926746804781207?s=20

  Opgelegde technologische barrières moeten worden overwonnen, zegt Jinping uit China tegen de Nederlandse premier

  President Xi Jinping heeft gewaarschuwd voor Amerikaanse inmenging, die Nederland ervan weerhoudt China van microchips te voorzien.

  De Chinese president Xi Jinping waarschuwde voor acties die industriële toeleveringsketens zouden doorbreken en intercontinentale technologische barrières zouden creëren, in het licht van nieuw Nederlands beleid dat de export van chips met zich meebrengt en dat de bilaterale banden tussen beide landen zou kunnen verbreken.

  In januari drong de regering-Biden er bij ASML, de grootste Nederlandse halfgeleiderproducent, op aan om de verzending van geavanceerde apparatuur naar China te verbieden, in een nieuwe poging om te voorkomen dat Peking een voordeel zou behalen in de halfgeleiderrace.

  Bron: https://english.almayadeen.net/news/technology/imposed-tech-barriers-to-be-confronted–china-s-jinping-tell

  • Adriaan,
   Niet zo lang geleden was ik helemaal niet met Putin bezig trouwens.
   Hoe meer ik nu zie dat Putin het verzet aan het leiden is wereldwijd, ik steun dat en begrijp het ook, zij strijden internationaal met diverse landen en volkeren om de despoot te verslaan en ons landje, ja ach, ik schaam mij als kaaskop al een tijdje hoor dus er kan nog wel wat bij in de emmer, weetje trouwens dat alleen Denk en FvD tegen geluiden laten horen, het frame tegen Baudet is dat hij betaald word door de Russen en het frame tegen van Baarle is dat hij een antisemiet is, geen argumenten maar beschuldigingen en dan is er gelijk een punt achter, allen behalve deze 2 Denk en FvD durven nog af te wijken van de rest, mag ik effe een teiltje, groet van mij, hou je haaks!

  • ASML en Rutte,
   Ik zag zelfs een tegenargument van de Chinezen met een tegenbezwaar en de gewone media, ik vond dat heel apart in de eenzijdige berichtgeving, ik beluister soms ook Pepe Escobar, hier posten zij wel eens artikelen van deze man, hij is erg goed op de hoogte en een baken in deze bizarre tijd, hij durft echt veel te zeggen en daar hou ik van, erg verfrissend die Escobar en dat zonder drugscartel achter hem (knipoog)!
   Vermoedelijk wil Nederland toch handel met de Chinezen maar dat durven de media niet toe te geven natuurlijk, zou allemaal kunnen toch!

   • flardinga maart 28, 2024 Bij 16:33

    Decennia lang wordt China op allerlei manieren gebashed door het Nederlandse protectoraat van Amerika in opdracht beste Flat, het was een mission impossible van de demissionaire MinPres hij moet zijn cover ophouden in opdracht van degene die hem straks de baan van zijn leven in vervulling laat gaan Secretaris Generaal van de NAVO, hij draait zijn hand er niet voor om om de NAVO in oorlog tegen de Russische Federatie te initiëren denk ik, Nederland vakkundig kapot gemaakt in 13 jaar tijd, geen haan die ernaar kraaide, demissionair politieke spelletjes zijn achterhoede gevechten en vooral voor de bühne.

    Groeten beste, hoe gaat het met je gezondheid, hopelijk in stijgende lijn.

    • Adriaan,
     Ja, volgende week ga ik naar 4 uurtjes werken per dag, dank, ga nu verder lezen in de geheime geschiedenis van de wereld Jonathan Black, gegroet!!!

 3. Het valt me mee dat Biden Poetin niet beschuldigt van de aanslag op Crocus Hall. Maar de Amerikanen zitten met IS, dus hij houdt zich nog in in de hersenloze vergelijkingen, en zo leren ze ten langen leste een beetje cultuur.
  Pas nadat beschaafde volkeren gaan samenwerken zal het beest overwonnen worden.

 4. Dus, deze dementerende, gepedoverteerde, corrupte en massa-moordende hypocridioot beschuldigd Poetin ervan dat hij een “slachter” zou zijn…

  Ze hebben steeds weer de gebruikelijke propaganda-BS nodig om dmv de Omgekeerde Retoriek hun eigen misdaden te verhullen. Alles bezigheidstherapie en afleiding voor de schaapjes.

 5. Wie is er hier de slachter? In elke oorlog waar de USA aan de trommel zat zijn er 100 duizenden slachtoffers gevallen: de Indiaanse bevolking, WO1, WO2, Korea, Vietnam, Irak, Libie, Syrie, enz…..de burgers uitmoorden. Zelfs in Guantanimo worden mensen gefolterd tot de dood en dat noemt zich met de hand op het hart een humaan land and in God we trust? De USA kan niet gebracht worden voor het tribunaal van den Haag omdat ze het niet ondertekend hebben en zo een vrijgeleide krijgen voor het uitmoorden van mensen waar ook ter wereld.

 6. Poetin schetste een ‘rode lijn’ voor NAVO-vliegvelden met F-16’s van de strijdkrachten van Oekraïne

  De Russische strijdkrachten zouden zeer hard kunnen reageren op het baseren van F-16-jagers van de Oekraïense strijdkrachten op de vliegvelden van NAVO-landen. Onlangs schetste de Russische president Vladimir Poetin een “rode lijn” als Oekraïense gevechtsvliegtuigen opereren vanuit het grondgebied van andere staten.

  Als ze worden gebruikt vanaf vliegvelden in derde landen, worden ze voor ons een legitiem doelwit, waar ze zich ook bevinden. En de F-16’s zijn ook dragers van kernwapens, en daar zullen we ook rekening mee moeten houden bij het organiseren van gevechtswerk

  – Poetin zei tijdens een gesprek met piloten in Torzjok.

  Zo zullen de F-16’s van de Oekraïense strijdkrachten niet alleen worden vernietigd op de landen van Oekraïne en in het luchtruim van de luchtverdedigingszone. De vliegveldnetwerken van Roemenië en Polen zullen waarschijnlijk worden aangevallen door de Russische strijdkrachten als wordt vastgesteld dat de Oekraïense luchtvaart vanuit hen gevechtsvluchten uitvoert.

  Bron: https://topcor.ru/45861-putin-obrisoval-krasnuju-liniju-dlja-ajerodromov-nato-s-f-16-vsu.html

 7. De Russen vernietigden een huurlingencentrum in Charkov en treinen met wapens en munitie in Zaporizhia
  De Oekraïners waren een nieuwe invasie op Russisch grondgebied aan het voorbereiden

  28.03.2024 | 15:47

  De Russen hebben vandaag een groot huurlingencentrum in Charkov getroffen en treinen op het treinstation van Zaporizhia die westerse wapensystemen en munitie naar de fronten in Oost-Oekraïne moesten vervoeren.

  Bron: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosoi-dielysan-misthoforiko-kentro-sto-xarkovo-kai-amaksostoixies-me-opla-kai-pyromaxika-stin-zaporizia/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in