U herinnert zich misschien de beruchte “humanitaire” groepering de Witte Helmen. Er was een door George Clooney geproduceerde Netflix-documentaire over de organisatie, die in 2017 de Oscar voor Beste Korte Documentaire won.

De groep was een door USAID (spionage) gefinancierde operatie om “bewijzen” van oorlogsmisdaden en wreedheden in Syrië te produceren voor een westers publiek, onder het mom van een groep die “humanitaire hulp” verleent. USAID heeft dergelijke groepen niet gefinancierd in Irak, Afghanistan of Libië, want overal waar de VS binnenvalt zijn er geen oorlogsmisdaden en dus geen behoefte aan humanitaire hulp, schrijft The Good Citizen.

Zoals met alle oorlogspropaganda in gebieden waar onafhankelijke journalisten niet toegelaten zijn, is er geen manier om met zekerheid vast te stellen wat door de Witte Helmen in scène is gezet en wat echt was, hoewel er aanwijzingen zijn dat zij een groot aantal van hun optredens in scène hebben gezet.

Uit een artikel van Consortium News dat kritisch staat tegenover de groep.

In de reguliere westerse media worden de “Witte Helmen” geprezen als heldhaftige eerstehulpverleners die gewonde burgers redden in door rebellen gecontroleerde delen van Syrië. De Britse Guardian en The Independent hebben er bij het Nobelcomité op aangedrongen om de Nobelprijs voor de Vrede dit jaar toe te kennen aan de “Witte Helmen”.

Er wordt beweerd dat de groep 65.000 mensen op de grond heeft gered. Elk lid kon ook over water lopen en perfect geslepen diamanten uitplassen.

De groep was voornamelijk een PR- en marketingoperatie.

Het merk “White Helmets” is bedacht en geregisseerd door een in New York gevestigd marketingbedrijf genaamd “The Syria Campaign”, dat zelf werd “geïncubeerd” door een groter politiek georiënteerd marketingbedrijf genaamd Purpose.

Toen Rusland eenmaal de oorlog was binnengegaan om de door de VS gefinancierde regimewisselingsoperaties in Syrië te stoppen, die leidden tot miljoenen vluchtelingen en honderdduizenden doden, werden de Witte Helmen onmisbaar om de oorlogspropaganda te laten stromen voor westerse media die nu “oorlogsmisdaden” in de schoenen konden schuiven van het boosaardige monster Poetin.

  Berlusconi verwijt Zelensky oorlog in Oekraïne: "Hij hoefde alleen maar te stoppen met aanvallen op de Donbas"

Hun sluwe werk verscheen het vaakst op de BBC, CNN en Channel 4-nieuws in het VK. Ze gebruikten sociale media en aandachtsnetwerken om hun vaak geënsceneerde optredens te versterken.

Zo leiden het positieve imago van de Witte Helmen en het slimme gebruik van social media door de groep de aandacht af van het sektarische, gewelddadige en impopulaire karakter van Al-Qaeda’s Nusra Front (onlangs omgedoopt tot Syria Conquest Front) en andere gewapende oppositiegroepen, terwijl tegelijkertijd de beschuldigingen werden geuit dat de Syrische en Russische aanvallen vooral gericht zijn tegen burgers.

De hele Syrische “burgeroorlog” was door het Westen georkestreerd om regimeveranderingsoperaties tegen president Bashar Al-Assad te bevorderen. Het uiteindelijke geopolitieke doel was om de Russische dominantie op energiegebied te ondermijnen door een aardgaspijpleiding van Qatar naar Europa aan te leggen, waarvoor een pro-westerse regering in Syrië nodig was.

De VS gaven miljarden uit aan de bewapening van jihadistische groeperingen zoals ISIS, waardoor chaos en verwoesting in het land ontstonden. Als Libië de oorlog van Hillary Clinton was, dan is dit voor een groot deel de oorlog van Obama. Het hele Westerse mediacomplex heeft acht jaar lang gelogen over wat er in het land gebeurde.

Vreemd genoeg werden, nadat Donald Trump tot president was gekozen, de operaties in Syrië vrijwel onmiddellijk stopgezet. Binnen enkele weken vond in de gebombardeerde hel van Aleppo de eerste openbare voetbalwedstrijd sinds 2011 in het plaatselijke stadion plaats.

Rusland en Poetin brachten een zekere mate van stabiliteit in delen van het land, en de laatste jaren van conflict bleven beperkt tot Noord- en Oost-Syrië, waar Koerdische strijders de overblijfselen van ISIS aan het opruimen waren. De VS hebben nog steeds een aanzienlijke militaire aanwezigheid in het land. Trump heeft hen opgedragen de Syrische olie te “beschermen” door ze te stelen. Biden heeft ze daar gehouden.

  De Oekraïners in Zaporizhzhia, Donetsk en Krasny Lyman zijn tegen een Russische muur gebotst: Van vier kanten aanvallen (Video's)

Tijdens het hele conflict hebben zij dezelfde tactieken gebruikt die zij nu tegen Rusland en Poetin gebruiken. Zij hebben chemische aanvallen in scène gezet met crisisacteurs en die gefilmd voor de Westerse media om de beschuldigingen van oorlogsmisdaden en wreedheden kracht bij te zetten en zo meer financiering voor jihadisten en groepen als de Witte Helmen te rechtvaardigen.

Oekraïense Witte Helmen

De productie van oorlogspropaganda in Oekraïne lijkt erg op die in Syrië. Het recente “Russische bombardement” op de kraamkliniek in Mariupol heeft veel van dezelfde geënsceneerde uiterlijke kenmerken als de Syrische oorlogspropaganda. Een bomkrater in het midden van het plein. Crisisacteurs kijken in de camera’s en spelen hun rol. Er was een video waarop emmers nepbloed in het ziekenhuis te zien waren, en later toonden Russische militairen die die positie innamen dat de Oekraïense strijdkrachten het ziekenhuis als wapendepot gebruikt hadden.

Het was gewoon een van de vele nepverhalen om westerse steun voor een no-flyzone te produceren om de NAVO-betrokkenheid te rechtvaardigen (ja, om WW3) te beginnen of om westerse geesten voor te bereiden op een valse vlag “chemische aanval” die aan Rusland zal worden toegeschreven, ook gebruikt als voorwendsel om de rechtvaardiging voor NAVO-betrokkenheid te versnellen.

Het is zo klaar als een klontje dat de Westerse media, de Westerse inlichtingendiensten en de Oekraïense regering samenwerken om bij het publiek instemming voor een nieuwe oorlog te wekken door voortdurende manipulatie van emoties.

Het enige wat deprimerender is dan het zien van deze goedkope propaganda, zijn de reacties van de massa’s debielen die het geloven.

  De Nieuwe Wereldorde die wordt voorbereid onder het voorwendsel van oorlog in Oekraïne


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland bombardeert een kraamkliniek? Marianna en de nieuwe couveuse-leugenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOekraïne bombardeert burgers en kinderen in centraal Donetsk
Volgend artikelDr. Coleman: Dingen die u misschien gemist hebt terwijl de Mainstream Media alleen Propaganda & Leugens over Rusland-Oekraïne publiceerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Als het Ruslands/Poetins bedoeling was om zo snel mogelijk met zo weinig mogelijk verlies van eigen manschappen Oekraïne te veroveren had hij wel de VS-methode gebruikt: Shock and awe. Vanaf grote hoogte en afstand duizend bommen en granaten, maximale schade en burgerslachtoffers. En dan uit alle macht voorkomen dat de verschrikkingen in het nieuws komen.

  • Slik je pilletjes op tijd.

   De Witte Helmen gaven ook foto’s uit van het jochie dat op 4 plaatsen tegelijk was gered.

   Weet je nog die foto van dat verzopen jochie dat op strand aanspoelde? Heb je je het volgende wel eens afgevraagd:
   –aan en patholoog gevraagd of dat de fysieke houding was van iemand die verdronken was? nee dus.
   –hij was dood; waarschijnelijk verzopen door zijn vader.
   –DNA test gedaan van “vader”en lijk?

   Er is een serie video’s emaakt over witte helmen door een australische.
   Hun kantoren waren in dezelfde gebouwenals die van Isis.
   Zij deden hand en span diensten voor Isis; inclusief executies, vinden van koters voor donor organen–die werden levend geslacht.

   Het gezin van de nep chemische aanval, die “plaats vond”2 dagen nadat de stad was overgegeven- was in Holland; natuurlijk NIET in het nieuws.

   Rutte–de landverrader–heeft Witte Helmen gesubsidieerd.
   Personelijk ben ik voorstander om Rutte en Kaag te vervolgen wegens het subsidieren van terrorisme; Hamas,Palestijnen, Isis, Witte Helmen.

  • omdat nationalisten en oekrainese soldaten zich daar verschuilen en hun burgers gebruiken als levend schild en als ze dan beschoten worden kunnen ze zeggen kijk de russen beschiten burgers

 2. Syrie was gedoemd in zijn geheel te verdwijnen en ingelijfd te worden in The Greater Israel plan, die Netanyahu studenten aan de Ariel Universiteit beloofde in zijn tijd als president te zullen realiseren. Men blijft maar gissen, maar mist het feit dat deze oorlogen, revoluties etc. georkestreerd worden door een specifieke groep. Joden stammen af van lokale bevolkingen, zoals Europeese, Indiase, Afrikaanse etc. etc. Hun bekering geeft hen een staat om automatisch daardoor van dezelfde stamvader af te stammen. Wat wetenschappelijk, genetisch natuurlijk onmogelijk is. Een man geeft in zijn hele toekomstige nageslacht dezelfde Y chromosoom door. Bij vrouwen verandert het wel. Curieus waardoor afstamming via de vrouwelijke lijn gaat in die religieuze gemeenschap. Zou er een specifieke groep zijn die wel van 1 zelfde verwekker afstammen. Esau misschien. Ik zou ook pissed zijn als mij mijn erfrecht ontstolen werd door mijn eigen broer, die zijn eigen vader op zijn sterfbed op advies van zijn moeder besodemieterde. Zou ook daar wat babylonische magie aan te pas zijn gekomen?

  • Personelijk ben ik niet bang voor de joden, wel voor de vrijstaast Baarle.
   Naar het schijnt willen zij Europa overnemen en van NL een psychiatrisch instituut maken.

   Erdogan wil ook Syrie en Bulgarije inlijven om zo zijn eigen hobby kalifaatje op te richten.
   Dus eenieder die andere landen wil inlijven: ga maar in de rij staan……
   ——————————-
   De arrogante USA, die Syrie wilde inpikken–an sich al stomme move– keek lekker op zijn neus toen Rusland er in sprong.
   De Russen mogen de amerikanen en Turken in Syrie aanvallen; Russen zijn er op uitnodiging, Turken en Amerikanen niet.
   Hoop dat ze dat doen.
   De USA startte en bewapende de Taliban; als de Russen nu eens de Koerden lokaal bewapenen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in