Herinnert u zich de iconische uitspraak van Superman? “Waarheid, gerechtigheid en de Amerikaanse manier”. Het personage Superman ontstond in een tijd van onschuld in de Verenigde Staten toen men oprecht geloofde dat de “American Way” werd begrepen als een toewijding aan de waarheid, gelijke gerechtigheid onder de wet en vechten voor de kleine man. Wat waren we naïef, schrijft Larry Johnson.

We leven nu in een tijdperk waarin leugens als “waarheid” worden gepresenteerd en iedereen die zich tegen die leugens durft uit te spreken ervan wordt beschuldigd een racist, transfoob of pro-Poetin te zijn. Kortom, een complottheoreticus. Ik begon hier diep over na te denken naar aanleiding van de onthullingen van Tucker Carlson deze week over de zogenaamde 6 januari-opstand. Voordat Carlson de werkelijke videobeelden van het Capitool liet zien, kreeg de wereld, en niet alleen het Amerikaanse publiek, een vakkundig vervaardigde stroom propaganda voorgeschoteld waarin Trump-aanhangers werden afgeschilderd als gewelddadige racisten die moedwillig de politie van Capitol Hill vermoordden. Dat is een leugen. Geen enkele politieagent werd op 6 januari gedood door Trump-aanhangers. Niet één. Toch blijven hooggeplaatste ambtenaren van de Amerikaanse regering, zoals de verachtelijke procureur-generaal Merrick Garland, die leugen herhalen en niemand in de mainstream media weerlegt zijn leugenachtigheid.

Maar het is niet alleen 6 januari. De regering van de Verenigde Staten en veel van haar burgers omarmen een tsunami van leugens. Hier zijn er een paar:

 • Het gaat goed met de economie en de inflatie is onder controle.
 • Mannen kunnen baby’s krijgen.
 • Blanke racisten vormen de grootste bedreiging voor de Amerikaanse veiligheid.
 • Rusland is een communistische, autoritaire staat.
 • Het dragen van maskers en het nemen van vaccins voorkomt dat je COVID oploopt.
 • Rusland bemoeide zich met de verkiezingen van 2016 en verzekerde de overwinning van Donald Trump.
 • Het Russische leger is zwak en presteert slecht op het slagveld in Oekraïne.
 • De Oekraïense president Zelensky staat op gelijke voet met Winston Churchill.
 • De Verenigde Staten hebben het grootste en machtigste leger ter wereld.

Als je tegen jezelf liegt over jezelf breng je jezelf in gevaar. Laten we zeggen dat u 1,80 m lang bent en 120 kilo weegt. In plaats van toe te geven dat u een dikke sloeber bent en het gevaar loopt diabeet te worden, blijft u suikerrijk voedsel eten en houdt u vol dat u gezond bent. Het maakt niet uit wat u gelooft over uzelf, de biologie en medische feiten zullen u inhalen en u zult waarschijnlijk geen lang leven hebben.

  Kalmte voor de storm in Oekraïne

Hetzelfde principe over de nadelige gevolgen van zelfbedrog geldt voor natiestaten. Met name Amerika bevindt zich op een precair moment in zijn geschiedenis en gedraagt zich als een cocaïneverslaafde die ook graag af en toe een stoot fentanyl neemt. De Verenigde Staten hebben nog geen overdosis genomen, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat hun voortdurende excessen – economisch, sociaal en militair – een fatale crisis zullen veroorzaken.

Denk aan de fanatieke steun van de regering-Biden aan Oekraïne. Oekraïne is een van de meest corrupte landen ter wereld, maar het Biden-team blijft het, met hulp van de media, afschilderen als een bloeiende democratie. Ik heb van een vriend die enkele briefings van de CIA over Oekraïne heeft gezien, gehoord dat de Amerikaanse inlichtingendienst volhoudt dat Rusland zonder wapens zit en zijn troepen slecht presteren. De CIA heeft het gezegd, dus het moet wel waar zijn. Toch?

Fout! De oorlog in Oekraïne heeft de ongemakkelijke en gevaarlijke waarheid blootgelegd dat Amerika zijn vermogen heeft verloren om tijdig artilleriegranaten, kruisraketten en ander essentieel militair materieel in massa te produceren. Terwijl de CIA en de westerse media blijven volhouden dat Rusland zonder raketten komt te zitten, blijft Rusland gemiddeld 20.000 artilleriegranaten per dag afvuren (vergeleken met slechts 3 tot 5 duizend door Oekraïne).

Ik begrijp de noodzaak om tegen het publiek te liegen over militaire plannen en tactieken en om vertrouwelijke inlichtingenbronnen te beschermen. Maar dat is niet wat er nu gebeurt. Dit is anders dan de leugens die aan het Amerikaanse publiek werden verteld over de oorlog in Vietnam. Toen waren er tenminste inlichtingenofficieren bij de CIA en het leger die de waarheid vertelden over de enorme omvang van de Viet Cong-guerrilla en de doeltreffendheid van het Noord-Vietnamese leger. De politici – Johnson en Nixon in het bijzonder – bleven liegen, maar ze werden geconfronteerd met een sceptische en soms vijandige pers. Er was tenminste een gezond debat in de Verenigde Staten, hoewel de Amerikaanse regering veel moeite deed om iedereen die volhield dat de oorlog in Vietnam verkeerd was zwart te maken.

  Rusland geeft VS/NAVO laatste waarschuwing

Dat hebben we nu niet. De enige persoon in de mainstream media die deze leugens aan de kaak stelt, is Tucker Carlson. En hij wordt aangevallen door Democratische en Republikeinse leiders. Hoe durft hij bullshit bullshit te noemen?

De propaganda overtuigt helaas een groot aantal Amerikanen ervan dat Rusland en China en Iran en Noord-Korea onze vijanden zijn en moeten worden gestopt, en, wat nog verontrustender is, dat wij niet de militaire middelen hebben om dat te doen. Ik sprak laatst met een gepensioneerde onderofficier van het leger. Deze man had een hoge positie in de Defense Intelligence Agency nadat hij uit het leger was gestapt. Hij zei me: “Het Russische leger is rampzalig en ze verliezen”. Toen ik probeerde uit te leggen waarom dat niet waar was door enkele feiten aan te dragen die algemeen bekend zijn, brak hij het gesprek af en weigerde er verder over te praten. Ik wou dat ik kon zeggen dat dit een op zichzelf staand incident was, maar dat is niet zo.

Ik veronderstel dat het is alsof je een vriend hebt die verslaafd is aan verdovende middelen of alcohol en op een tragisch einde afstevent. Logica en rede werken niet. Die persoon of dat land moet een dieptepunt bereiken en zich realiseren dat er een verandering nodig is.

Het nieuws van deze week dat China toenadering zoekt tot Iran en Saoedi-Arabië is een keerpunt in de afnemende invloed van Amerika in het Midden-Oosten en de opkomst van een nieuwe internationale orde die buiten de controle van Amerika valt. De Verenigde Staten kwamen vrijwel ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog en raakten eraan gewend de internationale agenda te bepalen en andere landen te dwingen zich naar onze wil te schikken. Die dagen zijn voorbij en de meeste Amerikanen begrijpen niet hoe belangrijk deze veranderingen zijn.

  Oekraïne voert brutale grensoverschrijdende terreuraanval uit in Rusland

Het is niet nieuw dat nationale leiders zichzelf en hun onderdanen voorliegen. De oude communistische dictator van Roemenië, Nicolae Ceaușescu, heeft het op de harde manier geleerd. Net als Adolf Hitler, Saddam Hoessein en Ngo Diem. Amerika is nog steeds in de greep van de Superman-mythe. We geloven nog steeds dat we in één keer over hoge gebouwen kunnen springen. NASA kan echter niet langer een ruimteschip in elkaar zetten dat Amerikaanse astronauten betrouwbaar en veilig naar het internationale ruimtestation brengt. Daar hebben we de Russen of Elon Musk voor nodig.

Toen ik een 14-jarige tiener was (dat is meer dan 50 jaar geleden) las ik The Rise and Fall of the Third Reich van William Shirer. Het maakte een blijvende indruk; vooral het deel van het boek dat de Endlösung beschrijft. Ik herinner me dat ik me afvroeg waarom het Duitse volk de bedreiging die het nazi-systeem voor hen en de wereld vormde niet inzag. Waarom deden ze niets om het te stoppen? Nu denk ik dat ik het begrijp. Het Duitse volk werd overspoeld met leugens en in plaats van terug te duwen en de waarheid te eisen, gaf het toe aan die leugens. Ik vrees dat diezelfde dynamiek nu in de Verenigde Staten en Europa speelt. Op een gegeven moment zullen de leugens instorten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: Ik ben geen verrader… Liegende politici en de Amerikaanse regering zijn de echte verradersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNu lijken alle inlichtingendiensten in Kiev, Brussel en het Pentagon te denken: Wat is Gerasimov nu van plan?
Volgend artikelDemonstratierecht, ammehoela
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Endlösung deze zal ook ontkracht worden, het zit anders dan ons ons verteld of wijs gemaakt of gelogen is, alles wordt ontkracht met de tijd en deze zal de mensen kompleet veranderen, hoe veranderen nou er is is meer tussen fermament en aarde.

 2. Het weefsel vd Egyptische Farao is ook gescheurd!
  Einde en verval van deze macht.
  Het Oude rome viel ook.
  Het voorhang vd tempel in Jeruzalem scheurde ook.
  Steeds weer werden de duisteren op achterstand geplaatst.
  De mens mocht een bewustzijn en zelfbewustzijn ontwikkelen.
  En nu moet deze mens vedvolgd worden.
  Ook nu scheurgt het weefsel.
  Er komt een betere wereld aan.
  De opruiming is echter grondig.
  Zodat we 1000 jaren vrede hebben .
  Daarna worden ze weer losgelaten.
  Hyperintellgentie zal er niet zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in