Voormalig inlichtingenofficier van het Korps Mariniers Scott Ritter beantwoordt zijn critici die hem ervan beschuldigen een “Russische stroman” en een “anti-Amerikaanse verrader” te zijn vanwege zijn scherpe kritiek op de Amerikaanse betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne met Rusland.

Ritter zegt: “Ze kunnen naar de hel lopen!” Hij voegt eraan toe: “Het is mijn taak om de waarheid te vertellen op basis van op feiten gebaseerde analyses.”

“Ik dien niet de Amerikaanse regering, ik dien het volk en de grondwet,” zegt Ritter.

Ritter legt uit wat zijn militaire en geopolitieke standpunten bepaalt – “op feiten gebaseerde analyse.” Hij zegt dat dit vertellen van de waarheid hem altijd in moeilijkheden heeft gebracht met het Pentagon, de CIA en de Amerikaanse regering. Hij vertelt hoe hij in zijn vorige carrière grote aanvaringen had met militaire en politieke superieuren toen hij werkte als Amerikaans wapeninspecteur in de Sovjet-Unie en later als inlichtingenofficier tijdens de Eerste Golfoorlog in Irak begin jaren negentig.

Tijdens de Tweede Golfoorlog die in 2003 begon, hielp Ritter de valse Anglo-Amerikaanse propagandaclaims over Iraakse massavernietigingswapens te ontmaskeren, die werden gebruikt om die oorlog (illegaal) te beginnen. Later bleek dat die beweringen een totaal verzinsel waren. Ritter werd in het gelijk gesteld.

“Mijn taak is niet om mijn bazen een plezier te doen… Mijn taak is om de waarheid te vertellen… Ik werk niet voor de Amerikaanse regering.”

Scott Ritter heeft internationaal respect gekregen voor zijn onafhankelijke analyse van de oorlog in Oekraïne en de bedrieglijke betrokkenheid van de VS en de NAVO.

De Britten zenden een SOS uit: De situatie is dramatisch, veel Oekraïense troepen zijn uitgeput - "Rusland heeft zijn strategie veranderd en rukt op"

Hij zegt dat mensen die hem ervan beschuldigen een verrader te zijn de zaken op hun kop zetten. “De Amerikaanse regering liegt de hele tijd. Zij ziet de grondwet als een belemmering om er omheen te draaien.”

“Ik heb een eed afgelegd om (mijn land) te verdedigen tegen buitenlandse en binnenlandse vijanden… de echte verraders zijn liegende politici,” zegt Ritter in een scherpe veroordeling van Washington en haar gewetenloze ondermijning van het Amerikaanse en internationale recht om haar oorlogen en imperialistische belangen na te streven.

Via Strategic Culture.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De lijdensweg van het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

15 REACTIES

 1. Beste Scot,
  Ik weet niet of je het nodig genoeg, maar hartstikke bedankt voor alles.
  De waarheid.
  De echte eerlijke informatie.
  De standvastigheid.
  De moed.
  De onvoorwaardelijkheid.
  Nogmaals bedankt 🙏

 2. Beste Scot,
  Ik weet niet of je het nodig hebt, maar hartstikke bedankt voor alles.
  De waarheid.
  De echte eerlijke informatie.
  De standvastigheid.
  De moed.
  De onvoorwaardelijkheid.
  Nogmaals bedankt 🙏

 3. Scott Ritter : altijd heldere en kritische analyses.
  Altijd heel leerzaam.
  Heel dappere man; net als gen. Douglas McGregor.

  Wie ook bekend en interessant is : Gonzalo Lira [ @GonzaloLira1968 ]
  commentaren en interviews.

 4. Scott Ritter : altijd heldere en leerzame analyses.
  Dappere man.

  Zie ook :
  gen. Douglas McGregor
  Gonzalo Lira
  Eva K. Barlett
  e.v.a.

 5. Laat de slangen maar zeveren Scott ? ALS DE WAARHEID AAN HET LICHT KOMT ZULLEN EVENEENS IN DE VLEESMOLEN TERECHT KOMEN .hET WESTEN BEGINT EIDELIJK WAKKER TE WORDEN UIT DEZE NACHTMERRIE , SPIJTIG GENOEG TRAAG MAAR GESTAAG)

 6. Helemaal in dezelfde lijn gebeurt vandaag dit in Vlaanderen: de Vlaamse hoogleraar Matthias Desmet geeft psychologie aan de universiteit van Gent. Hij heeft een boek schreven over hoe de meningen van het volk kunnen gevormd en gemanipuleerd worden en de gedragingen van het individu in de menigte die allemaal met een mondkapje oplopen. Nu is de inquisitie opgestaan. De leiding van de unief treedt op naar aanleiding klachten van twee anonieme (natuurlijk) getuigen over de inhoud van de colleges. De regimepers belastert de man van ketterij en maakt de brandstapel aan wegens niet wetenschappelijk onderbouwd, misleidend en ander fout activisme. In Nederland worden kritische stemmen nog wel getolereerd, ze worden wel beschimpd maan niet onmogelijk gemaakt.

  • Dat laatste betwijfel ik helaas. Denk alleen al aan de Leidse subfaculteit (of hoe ze dat tegenwoordig na de zoveelste onderwijs’vernieuwing’ ook zijn gaan noemen) der rechtsfilosofie.

 7. Geweldig om te lezen dat Ritter zo oprecht is. Het geeft veel houvast te weten dat hij iemand is die niet de ‘baas plezier doet’. Die pathologisch leugenachtige Anglo-Zio sekte die vanuit Amerika aka Israhel de baas speelt kan niet heersen zonder constant te liegen en te eisen dat iedereen meeliegt. Verslaafd aan macht, gedreven tot liegen en laster.

 8. Volgens Deep State – handlanger wikipedia is hij veroordeeld wegens kindermisbruik en op internet zijn afbeeldingen aan te treffen waarop hij het 666-teken (Openbaringen 13) maakt.
  Wat is waarheid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here