Пресс-служба Губернатора Московской области / governor of Moscow Oblast / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Er is onnodig een controverse ontstaan over het advies dat de Amerikaanse ambassade in Moskou op 7 maart uitbracht met de strekking dat “extremisten op handen zijnde plannen hebben om grote bijeenkomsten in Moskou aan te vallen, waaronder concerten” en waarin Amerikaanse burgers werden gewaarschuwd om “grote bijeenkomsten te vermijden”. Het nam de vorm aan van een diplomatieke ruzie en de Amerikaanse bewering dat ze de ‘informatie’ met de Russen hadden gedeeld, zinspeelde op de onbekwaamheid van de veiligheidsdiensten in Moskou, terwijl de Russen terugsloegen en zeiden dat de Amerikanen niets specifieks of bruikbaars hadden doorgegeven, schrijft M.K. Bhadrakumar.

Washington was duidelijk in het bezit van informatie die op zijn minst geloofwaardig genoeg was wat betreft de bron, maar die niet specifiek genoeg was voor Moskou. Interessant genoeg gaf de Britse ambassade in Moskou ook een soortgelijk advies uit waarin Britse burgers werden gewaarschuwd om geen winkelcentra te bezoeken. De Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten werken samen.

Maar in een vreemde preventieve zet, als het ware, kwam het State Department binnen twee uur na de gruwelijke aanval op het winkelcentrum in het Crocus Stadhuis in Moskou op 22 maart met een verklaring waarin werd verklaard dat Oekraïne niet verantwoordelijk was voor de aanval. De Europese bondgenoten van de VS begonnen dezelfde lijn te volgen. Zoals te verwachten kregen de Amerikanen een voorsprong in de propagandaoorlog en dat stelde hen op hun beurt in staat om – ook in real time – een narratief op te stellen waarin Islamitische Staat als de schuldige van de gruwelijke misdaad werd aangewezen.

Maar de volgende dag onthulde president Vladimir Poetin in zijn toespraak tot de natie dat er sprake was van “een met voorbedachten rade georganiseerde massamoord op vreedzame, weerloze mensen”, waarbij hij refereerde aan de nazi’s “om een demonstratieve executie in scène te zetten, een bloedige daad van intimidatie.”

Belangrijk is dat Poetin onthulde dat de daders “probeerden te ontsnappen en op weg waren naar Oekraïne, waar volgens voorlopige informatie aan Oekraïense zijde een venster voor hen was gemaakt om de staatsgrens over te steken.” Maar hij gaf geen schuldigen aan, omdat het onderzoek nog gaande was.

Dat wil zeggen, uit de onthullingen van Poetin blijkt dat de mentoren/handelaars van de daders hen instructies gaven om na hun missie het Russische grondgebied te verlaten via een bepaalde route voor grensoverschrijding naar Oekraïne, waar ze werden verwacht door mensen aan de Oekraïense kant van de grens. Wat nu overblijft in het rijk van de ‘known unknown’ gaat echt over de commandostructuur. Dat is het eerste.

  Het ware staatsterrorisme is de militarisering van woonwijken door Kiev

Ten tweede is er door Washington een verhaallijn gepropageerd dat dit een ISIS-aanval was. Het is inderdaad effectief gepropageerd door de westerse media en was bedoeld als een afleidingsmanoeuvre om domme mensen in het buitenland in verwarring te brengen.

In werkelijkheid gedroegen de daders zich echter niet als ISIS-moordenaars op zelfmoordmissie die het martelaarschap zouden hebben gezocht, maar gedroegen ze zich in dit geval als voortvluchtigen op de vlucht. Evenmin gaven ze gehoor aan de oproep van de ‘jihad’. Naar verluidt waren het etnische Tadzjieken die toegaven dat ze huurlingen waren, gelokt door het geld dat erin omging.

De deskundige opinie op basis van vrijgegeven video’s is ook dat hun bewegingen in het winkelcentrum geen gevechtsvaardigheden vertoonden die worden toegeschreven aan goed getrainde strijders, en ze hadden ‘slechte vuurmond-discipline’, wat betekent dat ze slechts een minimale geweertraining hadden. Kortom, dit was bij uitstek een daad van kwaadaardigheid zonder motief – dat wil zeggen, behalve het geldgedeelte.

Dat gezegd hebbende, het Amerikaanse leger heeft de laatste tijd ISIS-strijders ‘omgeschoold’. De Russische buitenlandse inlichtingendienst (SVR) beweerde in een verklaring op 13 februari dat de VS jihadstrijders rekruteerde om terroristische aanslagen uit te voeren op het grondgebied van Rusland en de GOS-landen.

In de verklaring stond: “Zestig van zulke terroristen met gevechtservaring in het Midden-Oosten werden dit jaar in januari geselecteerd… ze ondergaan een versnelde trainingscursus op de Amerikaanse basis in Al-Tanf in Syrië, waar ze leren hoe ze geïmproviseerde explosieven moeten maken en gebruiken, en hoe ze subversieve methoden moeten gebruiken. Bijzondere nadruk wordt gelegd op het plannen van aanvallen op zwaarbewaakte faciliteiten, waaronder buitenlandse diplomatieke missies… In de nabije toekomst zijn er plannen om militanten in kleine groepen in te zetten op het grondgebied van Rusland en de GOS-landen.”

De SVR merkte ook op dat “speciale aandacht werd besteed aan de betrokkenheid van inheemse bewoners van de Russische Noordelijke Kaukasus en Centraal-Azië”.

  Oekraïne: VS biowapenlaboratoria ontwikkelden ziekteverspreidende drones

Veelzeggend is dat Alexander Bortnikov, directeur van de Federale Veiligheidsdienst (FSB) op 26 maart in een interview met de zender Rossiya TV zei dat uit de ondervraging van de arrestanten tot nu toe blijkt dat er een politieke achtergrond achter het incident zit. Hij zei dat radicale islamisten alleen niet in staat waren om een dergelijke actie voor te bereiden, ze kregen hulp van buitenaf.

Bortnikov verklaarde: “De primaire gegevens die we van de arrestanten hebben ontvangen, bevestigen dit. Daarom zullen we doorgaan met het verfijnen van de informatie die ons moet laten zien of de deelname van de Oekraïense kant echt is of niet. Maar in ieder geval is er tot nu toe alle reden om te zeggen dat dit precies het geval is. Aangezien de bandieten zelf van plan waren om naar het buitenland te gaan, naar het grondgebied van Oekraïne, volgens onze voorlopige operationele informatie, stonden ze daar te wachten.”

Bortnikov voegde eraan toe dat de terroristische aanslag niet alleen de steun had van de speciale diensten van Oekraïne, maar dat ook landen als Groot-Brittannië en de Verenigde Staten achter het bloedbad zitten. Volgens hem is de hoofdverantwoordelijke voor het incident nog niet geïdentificeerd en blijft de dreiging van een terreurdaad in Rusland bestaan.

De opmerkingen van Bortnikov wijzen op een klassieke hachelijke situatie: Rusland beschikt over bewijs van Oekraïense betrokkenheid, maar het ‘bewijs’ blijft vooralsnog ontoereikend. Dit is een hachelijke situatie waar landen vaak mee te maken hebben bij het bestrijden van grensoverschrijdend terrorisme, vooral als het gaat om door de staat gesponsord terrorisme. Natuurlijk zal geen enkele hoeveelheid bewijs uiteindelijk als bewijs worden geaccepteerd door de tegenstander – terwijl er in het geval van Oekraïne vaak sprake is van gretigheid om de eer op te eisen voor het bloeden van Rusland door operaties op zijn grondgebied te ensceneren, zoals moordaanslagen.

Wat de VS of het VK betreft, zijn de Russen van mening dat Oekraïne zonder inlichtingen, satellietbeelden en zelfs logistieke steun van de westerse mogendheden niet in staat is om operaties diep in Rusland uit te voeren of het soort complexe aanvallen uit te voeren op Russische oorlogsschepen van de Zwarte Zeevloot. Maar de westerse mogendheden ontkennen steevast wanneer ze geconfronteerd worden met dergelijke beschuldigingen van Rusland.

  Het Britse geschenk dat blijft geven - Met uranium bestraalde wind en regen ook voor Polen, Duitsland, Nederland en Londen

Het lijdt geen twijfel dat de aanval op de Crocus City Hall diepgaande geopolitieke gevolgen zal hebben en het verloop van de oorlog in Oekraïne zal beïnvloeden. Het incident heeft de sympathie van de wereld voor Rusland enorm doen toenemen. Het is nu een enorme uitdaging voor Poetin om doortastend op te treden, zoals het Russische publiek zal verwachten, om de duistere krachten die zich naast hem hebben verschanst volledig uit te roeien.

Het is denkbaar dat Moskou daarvoor de fundamenten van het huis dat Washington na de coup van 2024 in Kiev heeft gebouwd, zal moeten laten schudden. De New York Times onthulde onlangs dat de CIA een hele reeks inlichtingenposten heeft langs de Oekraïens-Russische grensgebieden.

Vergis je niet, de VS zijn vastbesloten om de uitgebreide infrastructuur die ze in Oekraïne hebben opgezet, te behouden om geheime operaties uit te voeren en Rusland te destabiliseren, koste wat het kost. Het belangrijkste doel van de westerse strategie is om Rusland te verzwakken en te voorkomen dat het een concurerende rol speelt op het wereldtoneel.

De regels van TS Eliot uit het toneelstuk Murder in the Cathedral schieten me te binnen: “Welke vrede kan er gevonden worden / Om te groeien tussen de hamer en het aambeeld?” De oorlog zal naar verwachting dramatisch escaleren en het is een kwestie van tijd voordat westerse gevechtstroepen worden ingezet in Oekraïne om het resterende potentieel van dat land als frontlijnstaat voor de NAVO in de proxyoorlog tegen Rusland te redden. Rusland van zijn kant heeft misschien geen andere keuze dan te streven naar een totale militaire overwinning. De meerlagige Russische reactie zal zich ontvouwen afhankelijk van de uitkomst van het lopende onderzoek.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

BIOLOGISCHE RASSENOORLOGEN: Defensierapport waarschuwt dat toekomstige plagen gericht zullen zijn op specifieke genomen en rassenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGigantische man die veranderde in een menselijk skelet en stierf binnen 6 maanden na zijn kankerdiagnose wijst op een enorme toename van ’turbokanker’ sinds de invoering van het ‘vaccin’
Volgend artikelWie bestuurt de EU? Grote wereldwijde bedrijven die niet eens Europees zijn!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Logisch dat Rusland een totale Overwinning nodig heeft.. anders wordt het een straatje zonder eind(e)…,♥️🇷🇺🌹

 2. Ik ken een Rus hier in Portugal. Hij komt uit Poltava, Ukraine. Over een week of drie vertrekt hij naar Moskou omdat zijn vader misschien vrij komt tijdens een gevangenenruil. Zijn vader is een professor geschiedenis op de universiteit in Poltava en heeft zich vorig jaar op een verkeerde manier uitgesproken en zit daarom vast.
  Maar goed. Wij zaten laatst te praten en plots zei hij: “Ik haat mijn land! Ik haat mijn regering, ik haat de door propaganda verblinde mensen daar. In Kiev of welke andere stad ook, kun je op iemand aflopen en hem door zijn hoofd schieten en dan rustig wachten op politie. En wanneer zij komen dan zeg je dat jij zojuist een Russische spion hebt dood geschoten. Dan kom je er mee weg!” Hij vertelde mij over het uitbannen van alles wat Russisch is. Zo hoorde hij een vriend het woord ‘kurwa’ zeggen. Dat is pools voor hoer. Maar in het Russisch hebben zij daar ook een woord voor, maar omdat iedereen dat via media constant krijgt te horen worden Russische woorden vervangen door Poolse, Hongaarse en Roemeense woorden. Zij willen hun geschiedenis vergeten. Hun taal, gebruiken, tradities. Alles! En mijn Russische vriend voelt zich door zijn geboorteland verraden. En da’s heel triest.

  • Wat oekraine probeert te doen met de Russische cultuur heet in het Duits ‘ausradieren’. Dat gedrag is typerend voor nazi’s. Dat maakt in ieder geval duidelijk wie het op dit moment voor het zeggen hebben in de Oekraïne.

   • En eigenlijk is dit in het weten ook aan de hand. Ook hier wordt op nazistische wijze onze cultuur ausradiert, zij het op slinksere wijze. Al worden ook hier langzamerhand de zijden handschoenen uitgetrokken en laten de machthebbers steeds openlijker en brutaler hun kwade gezicht zien.
    Ik lees de hele tijd, ook op sites als deze, dat wij naar een totalitair regime bewegen. Maar dan denk ik: He! We zitten er al heel lang midden in! Sinds 911!
    Friendly Fascism! 🙂

 3. Verschrikkelijk wat daar gebeurd is in Moskou. En natuurlijk weer dat smerige usa en de meelopers die direct al weten wie er Niet achter deze walgelijke aanslag zitten.
  Rusland ga gewoon door en neem heel dat corrupte zooitje, dat Oekriland heet, in.
  En voor de vuile westerse oorlogophitsers: neem een geweer en vlieg direct naar dat door jullie zo geliefde corrupte Oekriland en laat je dienen als kanonnenvoer. Dat weet je eindelijk waarover je hier, in het zgn democratische westen, zo,n grote mond hebt en met miljarden rondstrooit. Het eigen volk interesseert de politici geen barst. Dat de rijen bij de voedselbanken steeds langer worden, dat heeft jullie aandacht niet. Dat vele ouderen in de kou zitten door de krankzinnige sancties vanuit Brussel. Dat interesseert jullie ook niets. Het eten duur geworden is. Evenmin.
  Als jullie egootje maar gestreeld kan worden door de vele globalistische organisaties, waarvoor jullie op jullie knieën kruipen.
  Streef verdomme naar vrede, drijf op een faire manier zaken met elkaar! Dat bouwt iets op ipv deze nachtmerrie met honderduizenden slachtoffers. Bloed aan de handjes, heel veel bloed, dat er nooit meer afgewassen kan worden.

 4. Politici mainstream media en de zogenaamde medische specialisten en wetenschappers hebben voor mij volledig afgedaan. Ik walg van al die mensen en hun hersenloze volgers.

 5. Oh! En deze is voor de webmaster!
  Als ik wil reageren dan krijg ik een naam en emailadres te zien van ene JW.
  (deze is niet van JW) 😉

 6. Oh! En deze is voor de webmaster!
  Als ik wil reageren dan krijg ik een naam en emailadres te zien van ene Jan Willem.

  Deze is van mij! 😁️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in