Het Russische leger dringt er bij de burgers op aan om gebieden in de buurt van Oekraïense legerbases en communicatie-installaties in Kiev te verlaten, en waarschuwt dat het nu aanvallen uitvoert tegen deze gespecificeerde doelen, schrijft Zerohedge.com.

“Om informatie-aanvallen tegen Rusland te onderdrukken, zullen de technologische faciliteiten van de SBU en het 72e hoofd-PSO-centrum in Kiev met hoge-precisiewapens worden getroffen,” aldus de verklaring van het Russische MvD volgens TASS. “Wij roepen de Oekraïense burgers op die door Oekraïense nationalisten worden aangetrokken om provocaties tegen Rusland uit te voeren, evenals de inwoners van Kiev die in de buurt van relaisknooppunten wonen, hun huizen te verlaten.”

Op grond van alom circulerende beelden lijkt het erop dat de binnenvallende Russische troepen begonnen zijn met het uitschakelen van communicatietorens en antennes, en van de Oekraïense militaire infrastructuur – ook te midden van voortdurende berichten dat woonwijken steeds meer bedreigd worden te midden van de belegering van Kiev.

Een enorme tv-toren in Kiev is getroffen, waarbij het Oekraïense Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd:

“De zenders zullen een tijdlang niet werken,” zei het ministerie in zijn verklaring. “De reserve-uitzendingen van sommige kanalen zullen in de nabije toekomst worden ingeschakeld.”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft intussen een beroep gedaan op de Mensenrechtenraad van de VN om Rusland te “ontzetten” uit zijn lidmaatschap van de UNHRC. Volgens het AFP zei Blinken:

“Als Poetin erin slaagt de regering van Oekraïne te verdrijven, zullen de rechten en de humanitaire crises alleen maar erger worden”, zegt Blinken tegen de VN-Mensenrechtenraad

Amerikaanse defensiefunctionarissen hebben dinsdag gezegd dat zij geloven dat de opmars van Rusland naar Kiev vertraagd is door problemen met brandstof en bevoorrading.

Er is verwarring over de eerder gemelde EU-jets naar Oekraïne…

De afgelopen week zijn er ook tegenstrijdige berichten geweest over de mate waarin Wit-Rusland op de grond actief deelneemt aan de invasie van Rusland:

 • MILITAIRE EENHEDEN ZIJN VAN BASES VERHUISD, MAAR HET LAND ZOU IN 2-3 DAGEN KUNNEN MOBILISEREN IN GEVAL VAN GEVAAR – RIA CITEERT BELTA
 • LUKASHENKO ZEGT DAT GEEN ENKELE MILITAIRE EENHEID VAN WIT-RUSLAND VAN DE BASES IS VERTROKKEN, MAAR DAT HET LAND IN 2-3 DAGEN KAN MOBILISEREN IN GEVAL VAN GEVAAR – RIA CITEERT BELTA
  Zij willen geen vrede, en dus moet u zich voorbereiden op een verschrikkelijke wereldoorlog

* * *

“Kiev is speciaal. Als wij Kiev beschermen, zullen wij de staat beschermen. Dit is het hart van ons land, en het moet blijven kloppen,” zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op dinsdag. Hij hield een opzwepende videotoespraak voor het Europese parlement, de dag nadat hij een formele aanvraag voor het EU-lidmaatschap van Oekraïne had ondertekend.

“Ons volk is gemotiveerd en wij vechten voor onze vrijheden en ons leven,” zei Zelenski. “Wij vechten voor ons voortbestaan,” voegde hij eraan toe, terwijl hij er bij de organisatie op aandrong te “bewijzen” dat zij achter Oekraïne staan. Dit terwijl hij zowel bij de NAVO als bij de VS aandringt op het opleggen van een no-fly zone, een oproep die beide tot nu toe hebben afgewezen.

Uit satellietbeelden die dinsdagmorgen op grote schaal werden gemeld, blijkt dat een enorme colonne Russische infanterie van vele kilometers lengte nu onderweg is, klaar om neer te strijken in de Oekraïense hoofdstad. De schattingen van de omvang lopen uiteen, maar men is het erover eens dat zij ten minste vele, mogelijk tientallen kilometers lang is.

CNN beschrijft het als “Een enorm 40 mijl lang Russisch militair konvooi – bestaande uit gepantserde voertuigen, tanks, getrokken artillerie en andere logistieke voertuigen – heeft de buitenwijken van de Oekraïense hoofdstad Kiev bereikt, volgens satellietbeelden van Maxar Technologies.”

Ambtenaren van Kiev hebben gezegd dat de stad versterkingen heeft opgetrokken, terwijl een groot deel van de burgerbevolking de veiligheid van schuilkelders of ondergrondse bunkers heeft opgezocht in afwachting van wat naar verwachting een grootschalige definitieve Russische aanval zal worden, ook nadat twee andere grote steden in de afgelopen dagen onder zwaar raketvuur en beschietingen zijn gekomen.

De burgemeester van Kiev, Vitali Klitschko, waarschuwde dinsdag zowel de bevolking van de stad als de wereld dat “de vijand zich aan de rand van de hoofdstad bevindt,” en benadrukte dat de nationale strijdkrachten zich “voorbereiden om Kiev te verdedigen.”

  Pentagon onderzoekt meer berichten op social media die geheime Amerikaanse documenten zouden bevatten

“Onze strijdkrachten, de Territoriale Verdedigingstroepen, vechten heldhaftig voor ons land,” zei Klitschko. “Er zijn vestingwerken en controleposten gebouwd aan de ingangen van de stad. Ik vraag iedereen om kalm te blijven. Ga niet onnodig naar buiten en blijf in schuilkelders in geval van alarm,” voegde hij eraan toe.

Moskou heeft intussen opnieuw bevestigd dat zijn militaire operatie niet zal ophouden zolang het de doelstellingen van de “demilitarisering” van Oekraïne niet heeft bereikt. Bij gesprekken net binnen Wit-Rusland op maandag tussen een Oekraïense delegatie en een Russische delegatie is men het er echter over eens geworden om te blijven praten. Die besprekingen duurden naar verluidt vijf uur.

Van Russische zijde is inmiddels bevestigd dat deze tweede ronde van mogelijke besprekingen over een staakt-het-vuren op woensdag 2 maart zal plaatsvinden. Oekraïense en Russische media bevestigen de volgende ronde:

Een ander Oekraïens nieuwsorgaan Glavkom, dat bronnen in de Oekraïense delegatie citeert, maakte de voorwaarden bekend die door de partijen tijdens de eerste ontmoeting naar voren waren gebracht. Het zei dat Rusland naar verluidt van Oekraïne geëist zou hebben dat het zich ertoe verbindt zijn status van buitenblok op parlementair niveau op papier te zetten en een referendum over deze kwestie te organiseren. Afgezien daarvan eiste de Russische zijde dat Oekraïne de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk zou erkennen in de administratieve grenzen van de overeenkomstige regio’s en zijn eis zou laten vallen dat de Krim aan Oekraïne zou worden teruggegeven. Oekraïne eiste, volgens Glavkom, een staakt-het-vuren en terugtrekking van de Russische troepen van zijn grondgebied.

Tegelijkertijd lijkt op internationaal niveau de communicatie tussen Rusland en het Westen in de richting van onbestaand te gaan. Nu het Europese luchtruim rond Rusland gesloten is, heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov ervoor gekozen om een vergadering van de VN-Mensenrechtenraad op afstand toe te spreken, in plaats van te reizen.

  Poetin dreigt de wereldheerschappij van de VS te "elimineren" - beschuldigt de VS en hun bondgenoten ervan een nieuw type "hybride oorlog" te ontketenen

Steeds meer opiniemakers in de media en Amerikaanse functionarissen zijn begonnen op te roepen tot een door het Westen ingestelde No Fly Zone:

Zelfs de videotoespraak was aanleiding tot een massale “walkout”, zoals Fox beschreef:

Zodra de voorzitter van de V.N. het woord aan Lavrov geeft, staan tientallen diplomaten op en verlaten zonder een woord te zeggen de vergaderzaal.

Lavrov zei dat hij “gedwongen” was zijn toespraak per video te houden, nadat de Europese Unie zijn “bewegingsvrijheid” had beperkt.

Momenteel waarschuwt de Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov dat Rusland voorbereidingen aan de gang heeft om een “grootschalige informatie- en psychologische operatie” tegen Oekraïne te lanceren, zei de minister van Defensie dinsdag. “Het doel is om het verzet van de Oekraïners en het Oekraïense leger te breken met leugens,” zei Reznikov in de verklaring.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU, NAVO, Al-Qaeda sluiten zich aan bij de oorlog aan de kant van de Oekraïense nazi’sVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelBurgers moeten Kiev onmiddellijk verlaten
Volgend artikelDe voorzitster van de Europese Commissie kondigt aan dat de EU zich aansluit bij de oorlog tegen Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Tja….en toch blijf ik 100% achter Putin staan. Word kotsziek van die clown zelensky die vecht voor zogenaamde democratie in oekraine en vervolgens de russische etnische mensen in oekraine verbied om russisch te spreken , de kinderen mogen niet naar school er zijn er sinds 8 jaar geleden al meer dan 100.00 etnische russen vermoord door oekraine. En zij krijgen dan geen democratische rechten, ze mogen niet eens stemmen in oekraine. Man man, tief toch op clown met je hatelijke hang naar rusland.

  • He Geert waar zijn die 50.000 mensen uit je vorig commentaar op een ander artikel gebleven?
   Je had het daar over 150.000

   Je speelt de vijand in de kaart als je in dit soort gevoelige zaken niet nauwkeurig met aantallen om gaat. Overigens, bronvermeldingen zijn in dit soort ernstige onderwerpen ook een must.

  • Goed om te zien dat er nog mensen zijn die verder kijken dan de fake News media. Ik heb vele vrienden in Rusland, Ukraine (oost en west) die mij dagelijks op de hoogte houden van de gebeurtenissen.
   1 ding is zeker, de Amerikanen moeten zich inhouden, want zij hebben nog nooit een oorlog gewonnen.
   En Rutte moet verboden worden om inleg velletjes te schrijven. Hij is mede verantwoordelijk. Het wordt tijd dat iedereen de betekenis opzoekt van het woord “Democratie”.

 2. Tja….en toch blijf ik 100% achter Putin staan. Word kotsziek van die clown zelensky die vecht voor zogenaamde democratie in oekraine en vervolgens de russische etnische mensen in oekraine verbied om russisch te spreken , de kinderen mogen niet naar school er zijn er sinds 8 jaar geleden al meer dan 100.00 etnische russen vermoord door oekraine. En zij krijgen dan geen democratische rechten, ze mogen niet eens stemmen in oekraine. Man man, tief toch op clown met je hatelijke hang naar rusland. Mijne inziens is zelensky een grote haatdragende racist net als zijn voorganger .

 3. rusland heeft, anders dan amerika, geen enkele burgelijke installatie gebombardeerd. electriciteit en gas wrken nog en ook het internet

  • Ja…amerika, die mogen alles. Ik wou dat putin en xi ping in het geheim de US aanviel en al hun militaire opties uitschakelde, inclusief white house en pentagon en alwat rijd vliegt en loopt dat een bedreiging is geweest voor onschuldige lnden die kapot zijn door de schuld van de US en dat mag van mij ook nog eens in canada new zeeland en australie en europa, zodat al die zieke psychopaten in hun hemdje staan en niet te vergeten de emiraten, want die betalen veel geld en wapens om moslims op te stoken tegen putin te vechten want ook de emiraten heeft er baat bij rusland kapot te maken.
   En natuurlijk ook alle militaire opties ook in israel uitschakelen. Ik wou het zomaar …..

 4. Alles is leugen nu, van beide kanten. Je kunt net zoe goed de Donald Duck gaan lezen, van de media zal je niet wijzer worden. De alternatieve media staat nu ook met lege handen, er is geen betrouwbare info meer op dit momen.

 5. Amerika is volledig plat gespoten. Hebben alleen nog de “media” om iets uit te richten.
  Europa, ach dat zielige zoodje, zelfde laken.
  Het opgetrokken rookgordijn verdoezeld wat er nu stiekem wordt geregeld.

 6. Hé, samen strijden met Al-Quaeda? Wat een poppenkast. Poetin maak korte metten met al deze handlangers, usulaatje van der leyen en natuurlijk die dikke, vette, vieze lul van een klaus schwab en de rest van dat gespuis. Inclusief trutte en zijn maatje turdo. Bij voorbaat dank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in