kremlin.ru

Geachte buitenlandse gasten, ik heet u van harte welkom op de jubileum 10e Conferentie van Moskou over internationale veiligheid. In het afgelopen decennium is uw representatief forum een belangrijke plaats geworden voor de bespreking van de meest dringende militair-politieke problemen.

Vandaag is een dergelijke open discussie bijzonder pertinent. De situatie in de wereld is dynamisch aan het veranderen en de contouren van een multipolaire wereldorde beginnen zich af te tekenen. Een toenemend aantal landen en volkeren kiest voor een weg van vrije en soevereine ontwikkeling, gebaseerd op een eigen identiteit, tradities en waarden.

Deze objectieve processen worden tegengewerkt door de westerse globalistische elites, die chaos uitlokken, oude en nieuwe conflicten aanwakkeren en een zogenaamd inperkingsbeleid voeren, dat in feite neerkomt op de ondermijning van alle alternatieve, soevereine ontwikkelingsmogelijkheden. Zo doen zij er alles aan om de hegemonie en de macht, die uit hun handen glippen, in handen te houden; zij proberen landen en volkeren in de greep te houden van wat in wezen een neokoloniale orde is. Hun hegemonie betekent stagnatie voor de rest van de wereld en voor de hele beschaving; zij betekent obscurantisme, opheffing van de cultuur, en neoliberaal totalitarisme.

Zij gebruiken alle middelen. De Verenigde Staten en hun vazallen mengen zich op grove wijze in de binnenlandse aangelegenheden van soevereine staten, door provocaties te ensceneren, staatsgrepen te organiseren, of burgeroorlogen uit te lokken. Door dreigementen, chantage en druk proberen zij onafhankelijke staten te dwingen zich aan hun wil te onderwerpen en regels te volgen die hun vreemd zijn. Dit gebeurt met slechts één doel voor ogen, namelijk het behoud van hun overheersing, het eeuwenoude model dat hen in staat stelt alles in de wereld uit sponzen. Maar een dergelijk model kan alleen met geweld behouden worden.

Daarom is het zogenaamde collectieve Westen doelbewust bezig het Europese veiligheidssysteem te ondermijnen en steeds nieuwe militaire bondgenootschappen in elkaar te knutselen. De NAVO kruipt naar het oosten en bouwt haar militaire infrastructuur op. Zij ontplooit onder andere raketafweersystemen en vergroot de aanvalscapaciteiten van haar offensieve strijdkrachten. Dit wordt schijnheilig toegeschreven aan de noodzaak om de veiligheid in Europa te versterken, maar in feite vindt precies het tegenovergestelde plaats. Bovendien zijn de voorstellen voor wederzijdse veiligheidsmaatregelen, die Rusland in december jongstleden heeft gedaan, weer eens in de wind geslagen.

  De deskundigen liegen tegen u

Zij hebben conflicten nodig om hun hegemonie te behouden. Daarom hebben zij het Oekraïense volk bestemd om als kanonnenvoer gebruikt te worden. Zij hebben het anti-Rusland project uitgevoerd en samengezworen bij de verspreiding van de neonazi-ideologie. Zij keken de andere kant op toen inwoners van Donbass met duizenden tegelijk werden vermoord en bleven wapens, waaronder zware wapens, leveren voor gebruik door het regime in Kiev, iets waar zij nu nog steeds mee doorgaan.

Onder deze omstandigheden hebben wij besloten een speciale militaire operatie in Oekraïne uit te voeren, een besluit dat volledig in overeenstemming is met het Handvest van de Verenigde Naties. Er is duidelijk gesteld dat deze operatie tot doel heeft de veiligheid van Rusland en zijn burgers te waarborgen en de bewoners van Donbass te beschermen tegen genocide.

De situatie in Oekraïne toont aan dat de Verenigde Staten dit conflict trachten uit te lokken. Elders handelt het op dezelfde manier, door het conflictpotentieel in Azië, Afrika en Latijns-Amerika aan te wakkeren. Zoals algemeen bekend is, hebben de VS onlangs weer een doelbewuste poging gedaan om de vlammen aan te wakkeren en onrust te stoken in het gebied Azië-Stille Oceaan. De escapade van de VS in de richting van Taiwan is niet zomaar een uitstapje van een onverantwoordelijke politicus, maar maakt deel uit van de doelgerichte en weloverwogen strategie van de VS om de situatie te destabiliseren en chaos te zaaien in de regio en de wereld. Het is een schaamteloze demonstratie van gebrek aan respect voor andere landen en hun eigen internationale verbintenissen. Wij beschouwen dit als een grondig geplande provocatie.

  "De Oekraïners in de strijd houden"

Het is duidelijk dat de westerse globalistische elites met deze acties onder meer proberen de aandacht van hun eigen burgers af te leiden van dringende sociaal-economische problemen, zoals de kelderende levensstandaard, werkloosheid, armoede en deïndustrialisatie. Zij willen de schuld van hun eigen falen afschuiven op andere landen, namelijk Rusland en China, die hun standpunt verdedigen en een soeverein ontwikkelingsbeleid uitstippelen zonder zich te onderwerpen aan het dictaat van de supranationale elites.

Wij zien ook dat het collectieve Westen ernaar streeft zijn op blokken gebaseerd systeem uit te breiden tot de regio Azië-Stille Oceaan, zoals het met de NAVO in Europa heeft gedaan. Daartoe richten zij agressieve militair-politieke unies op, zoals AUKUS en andere.

Het is duidelijk dat het alleen mogelijk is de spanningen in de wereld te verminderen, de militair-politieke dreigingen en risico’s te overwinnen, het vertrouwen tussen de landen te verbeteren en hun duurzame ontwikkeling te verzekeren door een radicale versterking van het hedendaagse systeem van een multipolaire wereld.

Ik herhaal dat het tijdperk van de unipolaire wereld tot het verleden begint te behoren. Hoe sterk de begunstigden van het huidige globalistische model zich ook vastklampen aan de vertrouwde stand van zaken, het is ten dode opgeschreven. De historische geopolitieke veranderingen gaan in een totaal andere richting.

En natuurlijk is uw conferentie een ander belangrijk bewijs van de objectieve processen die een multipolaire wereld vormen, waarbij vertegenwoordigers van vele landen bijeen worden gebracht die veiligheidskwesties op voet van gelijkheid willen bespreken, en een dialoog willen voeren waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van alle partijen, zonder uitzondering.

Ik wil benadrukken dat de multipolaire wereld, die gebaseerd is op het internationale recht en rechtvaardiger betrekkingen, nieuwe mogelijkheden biedt om gemeenschappelijke bedreigingen, zoals regionale conflicten en de proliferatie van massavernietigingswapens, terrorisme en cybercriminaliteit, tegen te gaan. Al deze uitdagingen zijn mondiaal, en daarom zou het onmogelijk zijn ze te overwinnen zonder de inspanningen en het potentieel van alle staten te bundelen.

  NAVO-sancties en de komende wereldramp met dieselbrandstof - Welkom bij de eugenetica-agenda van Davos Great Reset

Zoals voorheen zal Rusland actief en assertief deelnemen aan dergelijke gecoördineerde gezamenlijke inspanningen; samen met zijn bondgenoten, partners en mededenkers zal het de bestaande mechanismen van internationale veiligheid verbeteren en nieuwe creëren, en de nationale strijdkrachten en andere veiligheidsstructuren consequent versterken door ze te voorzien van geavanceerde wapens en militaire uitrusting. Rusland zal zijn nationale belangen veiligstellen, evenals de bescherming van zijn bondgenoten, en andere stappen ondernemen om een democratischer wereld op te bouwen waarin de rechten van alle volkeren en de culturele en beschavingsdiversiteit gewaarborgd zijn.

Wij moeten het respect voor het internationaal recht, voor zijn fundamentele normen en beginselen, herstellen. En natuurlijk is het belangrijk om zulke universele en algemeen erkende instanties als de Verenigde Naties en andere internationale dialoogplatforms te bevorderen. De Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering van de VN moeten, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, dienen als doeltreffende instrumenten om internationale spanningen te verminderen en conflicten te voorkomen, en om betrouwbare veiligheid en het welzijn van landen en volkeren te bevorderen.

Tot besluit wil ik de organisatoren van de conferentie bedanken voor hun belangrijke voorbereidende werk en ik wens alle deelnemers substantiële discussies toe.

Ik ben er zeker van dat het forum een belangrijke bijdrage zal blijven leveren aan de versterking van vrede en stabiliteit op onze planeet en de ontwikkeling van een constructieve dialoog en partnerschap zal vergemakkelijken.

Ik dank u voor uw aandacht.

Toespraak van Poetin tot de deelnemers en genodigden van de 10e Conferentie van Moskou over internationale veiligheid

Via The Saker.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoera, Poetin heeft de klimaatverandering afgeschaft!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZal de Oekraïne hierna verdeeld worden en, zo ja, hoe?
Volgend artikelRadicale droogte veroorzaakt door militaire weerwapens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Helemaal mee eens Hr. Poetin, maar…….. Ik denk dat uw speech aan het westers adres aan dovemansoren gericht is.
  Met andere woorden; ga eens werk maken van Oekraïne, bewijs je eens.

 2. Dat zou men graag willen….
  Als oud(!) militair analist zie e.e.a. toch wat genuanceerder..
  De wodka staat hier in huize Drenthe al klaar…maar…de onbekende wapens van de russen(!) zijn nog zo (geheim) dat de navo en haar kankercellen eromheen geen enkel besef hebben wat hun boven het koppie hangt.
  Poseidon ligt al geactiveerd boven schotland eieren te leggen….voor de amerikaanse west en oostkust idem dito….poseidon is no joke, en dan komen de zilverlichtflitsen met supersonische inpackt ook nog over de europese hoofsteden aanvliegen.
  Kortom… de navo is een beftekkel die klausssschwab verwent maar mocht de rus(!) echt boos worden.
  NASHE ZDOROVJE

  • Personelijk mag ik de Russen wel.
   Neem nou de AK47.
   Resultaat van het serieus nemen van een sergeant, hem de fasciliteiten geven, en alle hulp, zijn ideetjes waarderen–dat groot gedeelte stampwerk moet zijn van het wapen.
   En–voila–het meest verkochte wapen aller tijden.

   Zou dat in NL gebeuren: zou die sergeant waarschijnelijk uit het leger zijn ontslagen.

   USA: zie keuze libertyschepen, zie keuze landingsvaartuigen, zie productiesysteem .50, zie keuze en opzet lange afstandbommewerpers.
   Allemaal burgers, geen militairen.

   De militeiren deden ook wat: b.v. geen scherpschutters op D day….en foute strategische beslissingen.
   ————————————————-
   De NATO is een corrupte politieke instelling, die vaak de proxy wars van de idiote amerikanen moet uitvechten–en dat ook nog doet–of pretendeert.

   In Roemenie was een jaar of 10 terug een grote Nato oefening; grondstuk voor gehuurd; verkoopwaarde: 2–3.000 euro. Huur 380 millioen dollar per jaar.

   Leuk stiekum verhoorcentrum van USA in Roemenie….

  • Zoek je een goede schroevendraaier of hamer in Rusland: is er niet.
   Maar een raket met ultiem vermogen; of een ruimtestation, of een raket als Satan 2, of een systeem als Poseidon; daarmee lachen ze het westen hard uit.

   En als ze de corruptie onder controle krijgen, zijn ze niet te verslaan.
   In Tjetjenie hadden de rebellen tanks en artillerie; gekocht van Russische generaals….

 3. Ik hoop niet dat het tot een nuclear treffen zal komen, want dan blijft er waarschijnlijk niets meer over om te redden.
  Ik hoop dat de wereld/mensheid in een positieve richting geduwd gaat worden en dat voor eens en voor altijd afgerekend gaat worden met dat tuig die ons met al hun prachtige leugens al eeuwen lang bloed en ellende gebracht hebben.
  En al heb ik een diep, heel diep wantrouwen in allen die zich bewegen in dit geopolitieke spel, inclusief Putin, hij spreekt ware woorden en ik hoop dat hij eerlijk en waarachtig is.
  Zoniet, dan is alle hoop voor ons verloren lijkt mij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in