© WEF / Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

De ervaren Amerikaanse staatsman Henry Kissinger heeft er bij het Westen op aangedrongen niet langer te proberen de Russische strijdkrachten in Oekraïne een verpletterende nederlaag toe te brengen, en waarschuwde dat dit op lange termijn rampzalige gevolgen zou hebben voor de stabiliteit van Europa, bericht Yahoo.com.

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de VS en architect van de toenadering in de Koude Oorlog tussen de VS en China zei op een bijeenkomst in Davos dat het fataal zou zijn als het Westen zich zou laten meeslepen door de stemming van het moment en de juiste plaats van Rusland in het Europese machtsevenwicht zou vergeten.

Dr. Kissinger zei dat de oorlog zich niet veel langer mocht voortslepen en drong er bij het Westen op aan om Oekraïne te dwingen onderhandelingen te aanvaarden op voorwaarden die zeer ver achterblijven bij zijn huidige oorlogsdoelen.

“De onderhandelingen moeten in de komende twee maanden beginnen, voordat er breuklijnen en spanningen ontstaan die niet gemakkelijk overwonnen kunnen worden. Idealiter zou de scheidslijn een terugkeer naar de status quo ante moeten zijn. Als de oorlog daarna zou doorgaan, zou het niet om de vrijheid van Oekraïne gaan, maar om een nieuwe oorlog tegen Rusland zelf,” zei hij.

Op het Economisch Wereldforum zei hij dat Rusland 400 jaar lang een essentieel deel van Europa was geweest en op kritieke momenten het Europese machtsevenwicht had veiliggesteld. De Europese leiders mogen de relatie op langere termijn niet uit het oog verliezen, zei hij, en evenmin het risico lopen Rusland in een permanent bondgenootschap met China te duwen.

“Ik hoop dat de Oekraïners de heldhaftigheid die zij hebben betoond met wijsheid zullen evenaren,” zei hij, en hij voegde er met zijn beroemde gevoel voor realpolitik aan toe dat de juiste rol voor het land erin bestaat een neutrale bufferstaat te zijn en niet de grens van Europa.

De opmerkingen kwamen te midden van groeiende tekenen dat de Westerse coalitie tegen Vladimir Poetin ernstig aan het rafelen is nu de voedsel- en energiecrisis zich verdiept, en dat de sancties misschien hun grenzen bereikt hebben.

  Oekraïense commandant klaagt over Franse tanks - Laat bemanningen sneuvelen omdat de bepantsering te dun is voor aanvallen tegen Russische eenheden

“Wij zien het slechtste van Europa,” zei de Duitse vice-kanselier Robert Habeck in een woedende uitbarsting in Davos, waarbij hij Hongarije en andere recalcitrante staten ervan beschuldigde pogingen van de rest van de EU te verlammen om een volwaardig olie-embargo uit te werken.

Habeck, die tevens minister van Economische Zaken is, zei dat Duitsland min of meer bereid was de schok te doorstaan van een totale stopzetting van de Russische olie-import, maar anderen wilden doorgaan alsof er niets veranderd is. “Ik verwacht dat iedereen probeert een oplossing te vinden en niet achterover gaat leunen en zijn partnerschap met Poetin verder uitbouwt,” zei hij.

Yuri Vitrenkio, hoofd van het Oekraïense energieconsortium Naftogaz, zei dat de weigeraars onder valse voorwendselen vrijstellingen van het embargo eisten. “Wat zij werkelijk willen is een vrijbrief voor goedkope Russische olie,” zei hij.

Elf Republikeinse senatoren en 57 congresleden in de VS stemden tegen het kolossale hulppakket van 40 miljard dollar voor Oekraïne, een vroeg teken van de versplinterende samenhang in Washington.

“Poetin rekent erop dat het Westen zijn aandacht verliest, en dat is onze echte uitdaging. De mensen zijn net zo bezorgd of zelfs nog bezorgder over de stijgende benzine- en voedselprijzen,” zei senator Christopher Coons.

“Ik ben er niet zeker van dat de eenheid stand zal houden. Het kan zijn dat we de volgende stemming niet halen,” zei Eric Cantor, voormalig House whip en een sleutelfiguur in het sanctiebeleid tegen Iran.

Niemand weet zeker of de VS Rusland proberen te straffen voor zijn agressie, of dat het doel een subtieler gebruik is van het beleid dat het Kremlin een “uitweg uit de sancties” biedt als het van koers verandert. Fundamentele meningsverschillen over de oorlogsdoelen van het Westen in Oekraïne zijn tot nu toe gemaskeerd door een golf van solidariteit en emotie, maar deze breuklijnen worden steeds duidelijker.

  Wat heeft het Westen Rusland beloofd over de uitbreiding van de NAVO?

President Volodymyr Zelensky gaf zijn gebruikelijke tour de force in een videotoespraak tot het Forum, en zei: “Dit is het jaar waarin wij leren of brute kracht de wereld regeert”. Als dat gebeurt, voegde hij er in zijn typische stijl aan toe, zullen er geen Wereld Economische Forums meer in Davos zijn.

Maar hij zei ook dat Rusland volledig moet worden uitgesloten van de beschaafde wereld en dat alle handel moet worden stopgezet totdat de Russische strijdkrachten uit Oekraïne zijn verdreven. “De sancties moeten maximaal zijn, zodat Rusland en elke andere potentiële agressor die een brute oorlog tegen zijn buurland wil voeren, de onmiddellijke gevolgen van zijn daden kent,” zei hij.

Het is de vraag of het Westen een verenigd front kan handhaven bij het nastreven van zulke verregaande oorlogsdoelen met absolutistische doelstellingen. De heer Cantor zei dat dit secundaire sancties tegen andere landen zou vereisen, waardoor het Westen in direct conflict zou komen met China, India en bijna 60 landen die weigerden een VN-resolutie te steunen waarin de Russische invasie veroordeeld werd.

De Indiase minister van Energie, Shri Hardeep Puri, heeft suggesties dat zijn land zou moeten stoppen met het kopen van Russische olie met kracht van de hand gewezen. “De Europeanen kopen in een middag meer Russische energie dan wij in een kwartaal,” zei hij in Davos.

De heer Cantor zei dat de VS het gevaar liep zijn hand te overspelen. “Wij moeten multilaterale steun hebben. Wij worden er nu al van beschuldigd dat wij de reservevaluta van de wereld bewapenen. Zelfs bondgenoten en vrienden beginnen zich af te vragen, als jullie het op deze manier gebruiken, wij op een dag ook aan deze sancties onderworpen zouden kunnen worden,” zei hij.

Er is onenigheid in het Amerikaanse Congres over het uiteindelijke doel van de oorlog. Senator Joe Manchin zei dat de VS moeten doorgaan tot er een duidelijke “overwinning” is die al het Oekraïense grondgebied herstelt en leidt tot de omverwerping van Vladimir Poetin, terwijl andere leden van de delegatie van het Congres in Davos een onderhandeld resultaat willen.

  Voormalige Amerikaanse marinier: Overgegeven Britse huurlingen hebben inwoners van Donbass vermoord

Saudi-Arabië en de Opec-landen hebben duidelijk gemaakt dat zij hun reservecapaciteit niet zullen aanspreken om het tekort in de Russische olievoorziening, dat eind april op ongeveer een miljoen vaten per dag werd geschat, op te vangen. Dit maakt het uiterst moeilijk om het gat te dichten als Europa stopt met het kopen van Russische vaten.

Francisco Blanch van Bank of America zei dat de oliemarkt nu extreem krap is. “De energiebuffer nadert een verdwijnpunt. De voorraden ruwe aardolie zijn in Europa, Noord-Amerika en OESO-Azië tot gevaarlijk lage niveaus gedaald. Ook de voorraden van middendistillaten en zelfs van benzine zijn tot precaire niveaus gedaald, nu de markt op het hoogtepunt van het Amerikaanse rijseizoen afstevent,” zei hij.

Behoudens een wereldwijde recessie en een scherpe daling van de vraag, zouden de prijzen van ruwe olie binnenkort kunnen stijgen. “Wij leven niet in een droomwereld: wij moeten de verloren gegane olie vervangen door andere olie,” zei Fatih Birol, hoofd van het Internationaal Energieagentschap.

Birol zei dat het OESO-blok van rijke landen 1,5 miljoen vaten olie per dag afstaat om de markt te stabiliseren en tot nu toe 9% van zijn voorraden heeft opgebruikt. En dat was nog vóór het Europese embargo tegen Rusland begonnen was. “Deze winter zal moeilijk worden in Europa,” zei hij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Derde van wereldbevolking wordt gedood in volgende oorlogscyclusVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLuchtvaartmaatschappijen willen verplichte opleidingsuren voor nieuwe piloten verminderen wegens nijpend tekort aan piloten… die ze gedood hebben met covid vaccins
Volgend artikelHet lijkt erop dat de CNN en de rest van de mainstream media moe worden van de oorlog in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Zodra de grote komende Afrikaanse hongersnood Afrikanen Europa overspoelen, dan zullen we eens zien of de eu nog steeds zo vol van zichzelf is.
  Zonder russisch graan, kunstmest/aardgas wereldwijd spanningen op de voedselmarkt. Hoe lang houdt de wereld dit vol? In ieder geval korter dan Rusland.
  De voedsel, energie, vluchtelingen crises moet voor de eu nog komen, het beetje inflatie van vandaag zijn peanuts met wat er de komende 2 a 3 jaar aankomt.
  Blijkbaar wil de eu ten koste van alles zelfmoord plegen.

 2. Er ligt ook nog een plan dat het Coudenhoven Kalergiplan genoemd wordt. Dat past precies bij het hierbovengenoemde artikel. Dag Europa, dag oorspronkelijke westerse bevolking.
  Alles loopt nog steeds op plan, zowel politiek als financieel. Arm volk dat zulke “ leiders “ heeft, die niets voor hun eigen volk overhebben, maar alleen aan hun eigen ego denken en werken.

 3. Het wordt hoog tijd dat dit lopend lijk & adrenochroomgrootgebruiker (1923) deze planeet gaat verlaten. Deze ultieme dienaar van de Rockefellers/ cabal/ the Cult/ Deep State/ Novus Ordo Seclorum was ook nauw betrokken bij de staatsgreep in Chili op 11.09.1973 (inderdaad 9/11!), waarbij de democratisch gekozen president Allende (1908 – 1973) om het leven kwam.

  • Soldaat in Hitler’s joodse leger werd hij naar de USA gestuurd om daar Joden te bespioneren. Misschien uit de kast gehaald om NATO een uitweg te bieden van hun grootspraak, nu ze begrijpen wat de kosten daarvan zullen zijn, en een onwaarschijnlijke uitkomst.

 4. Ongelooflijk !
  De ‘mensen’ die de problemen stelselmatig veroorzaken op deze planeet komen ook met de ‘oplossingen’.
  En inderdaad. Dit soort levensgevaarlijk idioten staan waarschijnlijk stijf van de adenochroom.
  Ze worden nooit ziek en tot hun fysieke dood aantoe doen ze er alles aan om de mensheid kapot te maken.

  • Ze worden wèl ziek maar ondergaan voortdurend peperdure operaties. Dit tuig heeft geen wachtlijst nodig. Ze rammelen even met de geldbuidel en voilá alweer een nieuw hart of een nieuwe lever etc. En dit soms tot acht keer toe.
   En ja, natuurlijk staan ze stijf van de adrenochrome. Alleen zou je dat qua uiterlijk niet van hen zeggen. Zelden zulke lelijke gedrochten gezien..

 5. Het Westen moet ernstig overwegen om de RF te integreren in een verruimde economische structuur die kan concurreren met de opkomende Aziatische blok. Zo niet zullen we deze unieke kans nog eeuwen berouwen. Maar daarvoor moeten we ons los maken van de Angelsaksische dominantie.

 6. Ik heb laatst de vetzak Kissinger nog in een undercover opname van 1 uur gezien. En niet op een gewoon diner. Niets minder dan bij het moloch beeld in de Bohemium Grove. Een goed bedoeld offer ritueel aan de moloch.

 7. Maar vrijwillige euthanisatie, wereldwijd verketterd toen in NL dit werd voorgesteld en deels ingevoerd, zou nu volgens dat wandelende lijk Lagarde best wettelijk mogen worden geregeld voor ouderen die geen bijdrage aan de maatschappij leveren (zoals zij dat definiëren…).

 8. Henry Kissinger, geboren 27 mei 1923……denk dat die ook alien is ofzo, als je met 98 jaar nog een toespraak kunt houden en gaat onderhandelen….

  Blijft dat zijn uitspraken meer steek houden dan tot nu toe aan “visie en kennis ”
  is uitgekotst door EU leiders….

  eng manneke….

 9. zoek maar eens op ‘de herbouw van Khazaria’ onder “the new jerusalem plan” : het zuiden van de Oekraine. Kissinger zei in 2012 al “(het land-) Israel zal niet meer bestaan over 10 jaar” .
  Handig : alles ligt daar al plat en nieuwbouw zit al in de planning .

 10. Euthanaseer dit ouwe lijk. De jeugd heeft de toekomst en sinds de wereld overbevolkt is (hoe verzin je het !), is er voor deze “nutteloze mee-eter” geen plaats meer. Opgeruimd staat netjes.

 11. Dat idiote wijf in Duistsland Annalena Baerbock heet ze geloof ik met we moeten Rusland vernietigen.
  Die is duidelijke uit een gefrustreerd Barbarossa Nazi zaadje gewekt.

 12. Dit rotte karkas riep in ’73 al dat Afrika ontruimd moest worden om de mineralen etc te kunnen graaien. Ook goede bedpartner v Oom Vladi. Dus wat probeert hij te zeggen – hou de EUries nog effe rustig… Follow the money is altijd het rake orakel.

 13. Mag zijn dat de man aan alle kanten niet deugt; maar wat betreft Oekraine heeft hij gelijk.

  Rusland gaat winnen; maar dan staat er geen gebouw meer overeind…..

 14. Kissenger, in 1947
  Toespraak dat 70% minder mensen gewenst is.
  Een van de grootste nazi dellebellen die rondloopt te toeteren.
  Streven van de Nazi is nu 90% depopulatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in