Het Westerse medianarratief heeft geen concurrent. De misthoorns van de media kunnen blaten wat zij willen zonder dat er nauwelijks een tegenstem wordt getolereerd, laat staan gehoord.

De vermeende massamoord op burgers in Boetsja en op andere plaatsen in Oekraïne heeft de westerse publieke opinie woedend gemaakt tegen Rusland, schrijft Finian Cunningham.

Rusland wordt geconfronteerd met toenemende beschuldigingen van genocide en zijn president Vladimir Poetin en andere hoge Russische functionarissen worden veroordeeld als oorlogsmisdadigers die vervolgd moeten worden voor internationale tribunalen, vergelijkbaar met de processen van Neurenberg tegen de nazi-leiders.

De westerse media blaten als misthoorns, terwijl de Russische media en andere onafhankelijke nieuwsorganen verboden zijn of verstikt worden door het giftige anti-Rusland politieke klimaat. In deze zeer onevenwichtige situatie wordt de propaganda vele malen versterkt. Men heeft het gevoel dat de massale sluiting van de media vóór de laatste vermeende slachtpartijen in Oekraïne allemaal deel uitmaakt van de orkestratie.

Wanneer het regime in Kiev en de westerse media waarschuwen voor nog meer bloedbaden die in Oekraïne zullen volgen, is dat een sinistere voorspelling.

Er gaan nu ongekende stemmen op om Rusland zijn zetel als permanent lid van de VN-Veiligheidsraad te ontnemen, een zetel die het samen met vetorechten sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog (vóór 1991 als de Sovjet-Unie) heeft bezet. Het vetorecht van Rusland is, samen met dat van China, een voortdurende plaag geweest voor de Verenigde Staten en hun westerse bondgenoten, die zich beklaagden over de obstructiepolitiek van Moskou in hun buitenlandse oorlogen en andere intriges.

Sancties worden met een ongekende vijandigheid gehanteerd. De Verenigde Staten en de Europese Unie voeren de economische en diplomatieke sancties tegen Moskou op in een ongebreidelde poging om de economie van het land te vernietigen. De blokkade van de Russische economie zou door het Westen normaliter als een oorlogsdaad worden beschouwd.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft opdracht gegeven meer anti-tank Javelin raketten en andere wapens naar Oekraïne te sturen.

  Probeert Sleepy Joe Biden Hitler en de geschiedenis te overtreffen?

De vredesbesprekingen die tussen Oekraïne en Rusland aan de gang zijn, komen onder zware druk te staan om te mislukken, te midden van de verscherpte verguizing van Rusland wegens “oorlogsmisdaden”. De oorlog in Oekraïne zal dus waarschijnlijk nog langer duren. Het bloedbad van Boetsja en andere vermeende wreedheden zijn aan het licht gekomen juist toen de Oekraïense en Russische onderhandelaars vorige week vooruitgang leken te boeken bij het bereiken van overeenstemming over een vredesregeling die zou inhouden dat Oekraïne zich neutraal verklaart en afziet van toekomstig lidmaatschap van de NAVO.

Bovendien wordt elke poging van Rusland om de beschuldigingen te betwisten, afgedaan met een stortvloed van spot en minachting. Normale diplomatieke betrekkingen zijn geblokkeerd. Een verzoek van zijn VN-gezant Vasily Nebenzia om een spoedvergadering van de Veiligheidsraad bijeen te roepen om het doden van burgers in Oekraïne te bespreken, werd door Groot-Brittannië, dat momenteel het voorzitterschap van de raad bekleedt, zonder meer van de hand gewezen.

Russische diplomaten worden massaal uit Westerse landen uitgewezen. Deze week hebben verschillende Europese staten nog eens tientallen Russische gezanten verbannen.

Russische mediakanalen zijn in de hele Europese Unie en Groot-Brittannië op alle sociale media en op het internet verboden. Men moet gebruik maken van geheimzinnige proxyservers om toegang te krijgen tot dergelijke media. Journalisten, analisten en academici die de beweringen van de westerse media in twijfel trekken, worden geminacht als zijnde “apologeten” voor een “misdadig regime”.

De informatieoorlog heeft zich in de loop van vele jaren ontwikkeld. Vroeger kon de stortvloed van veroordelingen tegen Rusland in de Westerse media tenminste gecompenseerd worden met kritische, alternatieve media. Toen de Westerse media Rusland probeerden te beschuldigen van het neerschieten van het Maleisische vliegtuig boven Oekraïne in juli 2014, waren er genoeg kritische bronnen om die aantijgingen overtuigend te weerleggen en de aandacht te richten op het door het Westen gesteunde regime in Kiev als schuldige.

  Rusland bereidt nucleaire aanval voor vanuit Kaliningrad tegen Europese/NAVO-doelwitten

Toen de Westerse media vuil schreeuwden over de vermeende Novitsjok-vergiftigingsaanslagen op de Skripals in Engeland in 2018 en opnieuw op CIA-provocateur Alexei Navalny in 2020, was er een gezonde publieke scepsis die voortkwam uit kritische alternatieve mediakanalen.

Nu echter is de informatieoorlog geoptimaliseerd door de bijna volledige uitschakeling van de alternatieve media. Het Westerse medianarratief heeft geen concurrent. De misthoorns van de media kunnen blaten wat zij willen zonder dat er ook maar nauwelijks een tegenstem wordt getolereerd, laat staan gehoord.

Het is des te belangrijker om een sceptische geest te behouden in deze tijden van ongebreidelde partijdigheid, waarin de westerse nieuwsmedia en regeringsdiensten openlijk het nazi-Azov-regiment citeren als geloofwaardige informatiebronnen.

Toen de Russische troepen zich op 30 maart uit Boetsja en andere plaatsen in de buurt van de hoofdstad Kiev terugtrokken, deden zij dat als een concessie om de vredesonderhandelingen te vergemakkelijken. De burgemeester van Boetsja Anatolij Fedoroek vierde in een video op 31 maart het vertrek van de Russische militairen, maar hij vermeldde niets over gruweldaden. Nu vertelt hij de Westerse media over vermeende moordpartijen op grote schaal.

De beelden van op straat uitgestrooide lijken doken pas op en na 2 april op, twee dagen nadat de Russische troepen zich hadden teruggetrokken. Naar verluidt is het Azov-regiment snel nadat de Russische troepen zich hadden teruggetrokken, Boetsja en plaatsen binnengetrokken. De Azov strijders zwoeren openlijk dat zij “zuiveringsoperaties” zouden uitvoeren, wat opgevat kan worden als een grimmige verwijzing naar het aanpakken van mensen die geacht werden met het Russische leger gecollaboreerd te hebben tijdens hun korte bezetting.

Verscheidene hier aangehaalde analisten hebben de wijd verspreide videobeelden ontkracht die door de troepen van het Kiev regime naar buiten gebracht werden en waarop lijken te zien zouden zijn van mensen die door Russische troepen geëxecuteerd waren. De video’s vertonen vreemde anomalieën, zoals bewegende lijken, in scène gezette scènes, en het gebruik van aantrekkelijke vrouwelijke modellen die anti-Russische strijders zouden zijn. Lijken die zogenaamd weken oud zijn, blijken in werkelijkheid te behoren tot mensen die in de afgelopen dagen gedood zijn, misschien nadat de Russische troepen zich teruggetrokken hadden. Bovendien zijn van sommige lijken witte armbanden te zien, wat erop wijst dat zij pro-Russische aanhangers waren. Dat doet vermoeden dat de werkelijke daders van de massamoorden het Azov-regiment en andere door de NAVO gesteunde regimenten waren.

  Oekraïense soldaten bevestigen dat zij het bevel kregen om burgers te doden in Rubezhnoe (Nederlands transcript)

Rusland ontkent categorisch de vermeende schendingen, en beweert dat de video’s deel uitmaken van een valse-vlag-provocatie om Rusland in de ogen van de wereld te criminaliseren. Zou Rusland zo dom en roekeloos zijn om dergelijke misdaden te begaan?

Dezelfde gefabriceerde mediamethoden zijn gebruikt bij het vermeende bombardement door Rusland op het kraamkliniek in Mariupol op 9 maart en op een openbaar theater in dezelfde stad. Video’s die door de ene partij zijn vrijgegeven worden door de Westerse media kritiekloos uitgezonden, samen met kant-en-klare veroordelingen door Westerse leiders. Dit doet denken aan het mediamodel dat gebruikt wordt door de door de NAVO gesponsorde Jihadisten en de Witte Helmen in Syrië.

Het grote verschil is nu echter dat de westerse propaganda vrijwel de overhand heeft, omdat alle andere kritische, onafhankelijke bronnen tot zwijgen zijn gebracht of op de zwarte lijst zijn gezet.

De criminalisering van de onafhankelijke journalistiek, zoals de vervolging van Julian Assange voorafging, werpt nu kwade vruchten af.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als al het andere faalt, zullen ze ons oorlog brengenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelEU’s Holodomor – Stopt invoer van Russische kunstmest 
Volgend artikelEr moeten voorbeelden worden gemaakt van ouders die hun kinderen laten vergiftigen met mRNA-injecties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Het is de VN die de covid hoax heeft georganiseerd samen met tientallen Ngo’s. Fuck them en laat Rusland tezamen met China, India en andere Eurasian landen een nieuwe organisatie stichten. Het Westen is zo corrupt dat het niet eens maar waardig is om te overleven in de huidige vorm! Alle Westerse instituten moeten op het kapblok, alle nazi’s van het WEF zoals de YGL en YGS moeten afgemaakt worden. De speeltijd is over! Géén enkele van die nazi’s zal gemist worden!

 2. Laat ons het gezegde ‘follow the money’ aanpassen tot ‘follow those who profit from this’ en dat is duidelijk niet Rusland.

 3. werkelijk geniaal hoe Esau (lees: WEF psychopaten) deze door hen bevolen ukraine oorlog gebruikt om te verhullen dat ze hun eigen (Westerse-) systeem al hebben vernietigd – torenhoge schuld , zelfs alle pensioenfondsen heeft hij leeggeroofd , en door dat constant bijdrukken is de inflaie torenhoog – maar dat er nu “””een zondebok is””” nl. ‘de Ukraine oorlog’ en met name met boeman ‘Rusland’ , zodat de massa schapen nooit gaat vragen of dit MISSCHIEN ÉEN GROTE DEFLECTIE is om Ze Rezet rond te krijgen ….

   • Het zijn twee stromingen daarbinnen. De ene willen een unipolaire wereld orde, de anderen willen een multipolaire wereld orde. Een verschil van inzicht en ideeen dus.
    Ach, en uiteindelijk zal de wereld orde er hoe dan ook komen. Maakt niet uit welke naam zij draagt, want uiteindelijk zijn het de bankiers die aan de touwtjes trekken. En wie weet wat daar weer boven zit. Allen dienen zij dezelfde heer. Verschil van mening is de weg naar het uiteindelijke doel.

 4. Ik kan gelukkig rt.com en zo nog gewoon bereiken. Ik heb een vpn (proton) op mijn fysieke computer en virtualbox geinstalleerd en daarop een Linux distributie geinstalleerd en daar nog eens een proton vpn geinstalleerd. Op beide distro’s, mijn fysieke en op de virtuele, maak ik gebruik van ssh tunneling. Dus mijn internetverkeer maakt gebruik van encryptie en loopt via een dns server die niet meekijkt. Verder maak ik gebruik van Brave search in plaats van Duckduckgo. Wel in een Firefox browser omdat Firefox nu eenmaal betere anonimisering en privacy geeft. Op deze manier weet ik dus zonder problemen Russische nieuwskanalen te bereiken. Maar schande dat dit via deze weg moet.

 5. Het Oekraïne narratief in de reguliere media is vrijwel een copie van het Covid-19 narratief. De overeenkomsten zijn verbluffend. Dit is blijkbaar de nieuwe vorm van “nieuws”. Er is 1 verhaal en elke afwijking daarvan wordt zwaar gecensureerd. De wereld is naar de filistijnen, waarheid bestaat niet meer, alleen nog het narratief. Het gros van de mensen heeft het niet eens door.

 6. Waarom probeert niemand de boel daar te sussen?

  maar de westerse leiders doen tegen over gestelde : de boel laten escaleren, door meer wapens te sturen naar Ukraine tegen over de Russen…

  de russen en de westerse landen gebruiken Ukraine als een schaakmat…
  En de arme volk worden daar het hardst getroffen…

  • Omdat dit systeem maar ongeveer 84 jaar meegaat. Dan is de cirkel rond en dan Boem! Moet alles weer plat. Dat is al, als ik het goed heb, sinds de 17de eeuw zo. Ons systeem is gebouwd op het talmoedische geldsysteem en die gaat maar 84 jaar mee. Dus nu weer een ingeprogammeerde grote Boem! Weer opbouwen op de puinhopen van het verleden. Hoogtepunten en depressies,oorlogje hier, oorlog daar, beetje rotzooi trappen overal, en dan weer Boem! En zo zwemmen wij door het bloed van de geschiedenis. Telkens weer.

   • Dee, zoals je het samenvat, dat is echt zo… het is een constante cyclus van bloedvergieten. Echter, nu is het op globaal niveau, met ongekende technologie die zelfs ziekte kan veroorzaken. Daarbovenop zit de uiterst stiekeme geoengineering van Gates die door alle grond-afleiding niet opgemerkt wordt en gestaag doorhamert aan de lucht en luchtruim. De volgende cyclus, na deze grondige vernieling, gaat lang op zich laten wachten, want het gaat moeilijk worden om deze keer de boel weer netjes en vlot op te bouwen. Het einde van de wereld, dat niet, maar een chaos en wanorde van jewelste, met een totaal verziekt menssoort dat niet meer te repareren is. En als Gates zijn zin krijgt, dan ook nog eens een verrot luchtruim.

 7. Menen jullie nou werkelijk dat de media daar iets van zou zeggen ze zijn nog al gek ze krijgen nu geld om te zwijgen en ieder van jullie die naar media op kranten koop is gewoon aan deze misdaad schuldig maar dat doen jullie graag voor meneer Rutte een dode meer of minder laten wij eerlijk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in