De toch al enigszins gespannen betrekkingen tussen Boedapest en Brussel zullen hiermee waarschijnlijk niet veel beter worden: de Hongaarse premier Viktor Orban uit opnieuw kritiek op de EU-leiding – het is absurd dat “dwergen een energiereus onder druk willen zetten met sancties”.

De gasreserves van Hongarije zijn vol (de reserves van Oostenrijk staan op 20%), Boedapest heeft extra leveringsgaranties bedongen bij Gazprom en de benzineprijs voor Hongaarse burgers is verlaagd tot 1,18 euro per liter, schrijft Exxpress.at.

Tegen deze achtergrond gaat premier Viktor Orban opnieuw tekeer tegen de sancties, waarvan hij de zin duidelijk betwijfelt. Tijdens een bezoek aan Servië, waar hij een medaille kreeg uitgereikt door president Aleksandar Vučić, zei Orban: “De sterkere leggen sancties op aan de zwakkere. Maar als je naar de energiesector kijkt, zie je dat we nu dwergen zijn die sancties opleggen aan een energiereus.”

Meerderheid is reeds nu al voor beëindiging sancties

Ook in Oostenrijk groeit het verzet tegen de EU-sancties, die weliswaar schadelijk zijn voor Rusland, maar ook het eigen land zwaar belasten met enorme inflatiegolven. De in Brussel besloten en door Commissievoorzitter Ursula von der Leyen fel verdedigde sancties tegen Rusland worden door veel Oostenrijkers al negatief beoordeeld: 52% van de respondenten is reeds nu al voor een onmiddellijke beëindiging van de EU-sancties in de huidige studie van het instituut voor opinieonderzoek INSA (1000 respondenten online, op basis van telefonische enquêtes, periode 5 tot 8 september).


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zes maanden na de ineenstorting van Oekraïne is de wereld voorgoed veranderdVolg Frontnieuws op Telegram

  Nucleaire fall-out? Russische aanvallen veroorzaken explosie op schaal van Richter in Khmelnitsky + updates

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom storten voetballers in? Een wetenschapper ontwijkt de vraag
Volgend artikelHet verhaal van de dokter met het gebroken hart
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Orban heeft m.i. volledig gelijk. De waanzinnigen in Brussel en USA denken met hun achterlijke hoogmoed ideeën de wereld , Rusland, te kunnen regeren.
  Weg met die ongekozen bende daar, die EU heet en NIETS voor het volk over heeft en als schoothondje van de USA fungeert.
  Als Schwabber maar tevreden is en hun een schouderklop kan geven. Dan is hun ego weer gestreeld.

 2. Of je hem nu leuk vind of niet, hij doet dat waarvoor hij betaald wordt, voor het volk werken.
  Ik geloof ook niet dat Hongarije een land is dat een paar Biljoen ergens in de hoek heeft liggen als een appeltje voor de dorst.
  Die snuiters in Brussel hebben geen benul, want met auto en chauffeur van de zaak en diverse onkosten vergoedingen hoeven die zich niet druk te maken.
  De aap komt al wel aardig uit de mouw, grote letters DEMOCRATIE en wat doen we: een land met een eigen mening gaan sanctioneren.
  En een niet EU land dat oppositie verbied, andere talen en culturen verbied is in een keer onze waardes aan het verdedigen, dan vraag ik me af waarom wij standbeelden van honderden jaren geleden weghalen en Banderas monumenten opgebouwd worden, en de grote verbazing bovendien is dan hoe er zoveel Polen zijn die als vrijwilliger die kant opgaan.
  Schijnbaar is de russenhaat groter dan de wrok van ettelijke duizenden Polen vermoord door de Banderas clan.
  Maar eigenlijk verbaasd me helemaal niks meer, als vandaag op TikTok een video is dat de aarde plat is, geloofd morgen 90% van de jeugd het.
  Hopeloos

  • @Rommelaar,
   Ik zeg je eerlijk, ik ben al heel langv woedend op die EU en hun beleid, ook met die corona en nu de Russenpolitiek, heb net mijn energierekening gekregen en die voor binnenkort, door die fucking Nato,EU ga ik 2 1/2 keer zoveel betalen, allemaal naar de kloten voor die Oekraïnse Nazikliek, gvd,mierda,shit!!!
   Allemaal ellende door de keuzes van die kliek, democratie en burgerrechten, laat me niet lachen, zou bijna een Russische vlag willen kopen en op het balkon hangen uit die woede, doe het niet want ik weet wel wat er dan gebeurd, wat een zooitje is het toch, frustratie is wat ik ervaar, groet aan u van mij, zet effe Queensrýche op met het zeer oude nummer Roads to madness live 9 minuten op youtube, genieten en het zorgt voor afleiding !

  • Geloof je ook in nasa de astroNOts? Zal wel. Mijn punt is: Iedereen mag geloven wat hij wil. Wie ben jij dan wel om andere mensen belachelijk te maken? Hou de volgende opmerking van je voortaan maar voor jezelf “…wat doen we: een land met een eigen mening gaan sanctioneren.” want blijkbaar hou jij niet van andermans meningen.

 3. De moffen willen sancties; logisch; hun ouders of grootouders waren nazi en zij zelf ook nog.
  Die ouden werden uit Rusland getrapt; en de moffen willen wraak op die Untermenschen….
  Alleen: nu moeten ze zelf ervoor betalen

  iets met kuilen en graven, en erin vallen.

 4. En ons land check degenen die op sancties stemmen eens op voorouders; de score van NSB-ers zal hoog zijn….

  Iets met appeltjes en boomjes en vallen….

 5. Meningen en feiten, constateren, bewijzen en geloven, steekhoudende argumenten en de meest onzinnige fantasie en noem nog eens wat…het zijn allemaal heel verschillende zaken hoor… Even goed in de gaten houden !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in