Kersti Wistrand neemt op Humanismkunskap het farmaceutische bedrijf Pfizer en zijn lange criminele geschiedenis onder de loep, die vooral in de jaren 2000 bol stond van grote schadebedragen.

In de afgelopen 25 jaar is er sprake geweest van omkoping, fraude, het grootste strafrechtelijke verbod in de geschiedenis van geneesmiddelen, vervalsingen van geneesmiddelenonderzoek, verbroken contracten, steekpenningen en experimenten met mensenlevens met ongeteste en geregistreerde geneesmiddelen.

We beginnen met de grootste schadevergoeding in de geschiedenis van medische bedrijven, die werd veroorzaakt door een grote fraude van de kant van Pfizer.

Fraude

In 2009 stond ’s werelds grootste farmaceutische bedrijf, Pfizer, in het middelpunt van de grootste fraude in de gezondheidszorg en de grootste strafrechtelijke boete ooit in de geschiedenis van geneesmiddelen.

Pharmacia & Upjohn, een dochteronderneming van Pfizer, werd beschuldigd van fraude en misleidende marketing. In totaal kreeg het farmaceutische bedrijf Pfizer een boete van 2,3 miljard dollar voor het geneesmiddel Bextra, dat zij ten onrechte op de markt brachten voor toepassingen die niet waren goedgekeurd door de medische regelgevers. Een deel van dit geld ging naar nabestaanden. [1]

Bextra werd in 1995 gepatenteerd en in 2001 door de FDA (US Food and Drug Administration, het equivalent van ons College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), goedgekeurd als ontstekingsremmend geneesmiddel. Het werd voorgeschreven voor de behandeling van osteoartritis, reumatoïde artritis en pijnlijke menstruatiekrampen.

Een klokkenluider sloeg in 2003 alarm (zie verder) en de American Heart Association presenteerde een rapport waaruit bleek dat patiënten die Bextra gebruikten terwijl ze herstelden van een hartoperatie, 2,19 keer meer kans hadden op een beroerte of hartaanval dan patiënten die een placebo kregen. [1]

Het geneesmiddel werd in 2004 door de FDA van de markt gehaald wegens “mogelijk verhoogd risico op ernstige cardiovasculaire bijwerkingen” en “mogelijk verhoogd risico op ernstige huidreacties” en het feit dat van Bextra “niet was aangetoond dat het unieke voordelen bood ten opzichte van andere beschikbare NSAID’s. [2]

Dokterstijdschrift (in Zweden) heeft in een artikel in 2005 deze informatie overgebracht en gezegd dat Bextra vervangen zou moeten worden door andere medicijnen voor de 3000 Zweedse patiënten die het middel gebruiken. [3]

  "Volledig verlies van vertrouwen": de helft van de Franse thuiszorgmedewerkers zegt dat ze zich zullen verzetten tegen het vaccin

Volgens The Guardian in september 2009 is de achtergrond van de veroordeling als volgt:

Het proces van 2009 was het hoogtepunt van een zes jaar durend onderzoek naar Pfizer. Het werd deels in gang gezet door de klokkenluider John Kopchinski, een verkoper van Pfizer-producten in Florida, die alarm sloeg over wat hij “onethisch gedrag” noemde. Hij beschuldigde Pfizer ervan te beweren dat Bextra gebruikt kon worden voor een verscheidenheid aan andere aandoeningen dan de behandeling van artritis en menstruatiekrampen, waarbij hij beweerde dat dit grote kwetsuren riskeerde in de vorm van hartaanvallen, beroertes en bloedstolsels:

Er werd van mij verwacht dat ik de winst zou verhogen ten koste van alles voor Pfizer, zelfs wanneer de verkoop levensbedreigend was en ik niets kon doen, zei Kopchinski, die later 51,5 miljoen dollar kreeg toegewezen op grond van een Amerikaanse klokkenluiderswet.

Vervalste onderzoeksrapporten

Pfizer heeft herhaaldelijk onderzoeksrapporten gemanipuleerd om het gebruik van zijn medicijn Neurotin voor andere ziekten dan epilepsie te ondersteunen. Hieronder staat het begin van een artikel in vertaling uit de New York Times van 8 oktober 2008, toen er een rechtszaak plaatsvond [4]:

Farmaceutische fabrikant Pfizer manipuleerde de publicatie van wetenschappelijke studies om het gebruik van zijn epilepsiemedicijn Neurontin voor andere ziekten te versterken, terwijl het onderzoek verzweeg dat dergelijke toepassingen niet ondersteunde, volgens deskundigen die de opdracht kregen om duizenden bedrijfsdocumenten te onderzoeken voor de eiser (tegenpartij) in een rechtszaak tegen het bedrijf.

Bedriegerij – test van niet-geregistreerd geneesmiddel met fatale afloop in Nigeria

In 1996 vond in Nigeria een epidemie van meningitis, hersenvliesontsteking, plaats, waarbij ongeveer 15.000 Nigerianen omkwamen. Pfizer greep zijn kans en testte een nieuw ongetest geneesmiddel, het antibioticum trovafloxacin (Trovan) op 100 Nigeriaanse kinderen onder het voorwendsel dat het om een filantropisch project ging.

Pfizer heeft nooit toestemming voor het project gevraagd aan de Nigeriaanse regering. Ook werd geheim gehouden dat het geneesmiddel niet geregistreerd was en nooit eerder op kinderen was getest. Ook werd voor de ouders geheim gehouden dat Artsen zonder Grenzen in hetzelfde ziekenhuis gratis en goedgekeurde medicijnen uitdeelde. [5]

  Corona-bedrog aan het licht gebracht: PCR-tests zijn volledig nutteloos en dienen alleen om te manipuleren

100 andere kinderen werden getest met het bekende meningitismedicijn Ceftriaxon, maar in aanzienlijk lagere doses dan gebruikelijk. In beide gevallen ging het om een experiment waarbij het doel levens te redden van secundair belang was.

Het onderzoek ging verloren of beter gezegd: werd geheim gehouden. Pfizer beweerde echter: “Trovan heeft ongetwijfeld levens gered en Pfizer is het niet eens met alle beweringen dat de onderneming haar studie op een onethische manier heeft uitgevoerd”.

Het rapport werd dus nooit vrijgegeven, maar werd vele jaren later gevonden door een klokkenluider. In totaal waren elf kinderen overleden, anderen hadden levenslang hersenletsel opgelopen, waren gedeeltelijk verlamd of doof geworden. Als gevolg hiervan braken in Nigeria op 2 december grote protesten en demonstraties uit. Nigeriaanse ouders hebben een class action-rechtszaak aangespannen bij een federale rechtbank in New York. Pfizer werd beschuldigd van “een medisch experiment op buitenlanders zonder hun toestemming”.

Trovafloxacine werd later van de Europese markt gehaald na meldingen van fatale leverschade. [5]

Gebroken contract

Pfizer sloot een overeenkomst om 50 miljoen dollar an AIDS-medicijnen aan Zuid-Afrika te schenken, maar verbrak later de overeenkomst om zich te concentreren op het uitroeien van een ongebruikelijke vorm van blindheid in ontwikkelingslanden. [6]

Agressieve marketing met grote steekpenningen

Pfizer werd in 2010 de grootste farmaceutische fabrikant ter wereld, voor een groot deel dankzij zijn agressieve marketing. Dat jaar werden ze vervolgd voor zeer grote steekpenningen in de laatste helft van 2009. Pfizer had toen zo’n 20 miljoen dollar uitbetaald aan 4.500 artsen om hen recepten met hun medicijnen te laten voorschrijven. De betalingen betroffen ook reis- en maaltijdvergoedingen. Pfizer betaalde ook 153 miljoen dollar aan 250 academische centra en andere onderzoeksgroepen voor klinische proeven. [7]

Pfizer moest 1 miljard dollar betalen aan Medicare, Medicaid en andere ziektekostenverzekeringssystemen van staten voor het vervangen door onjuiste recepten en voor “het proberen winst te maken door middel van fraude”. Jurist Pirelli zei tijdens het proces:

Elk jaar verliezen we tientallen miljarden dollars aan Medicare en Medicaid fondsen door fraude. Deze miljarden vertegenwoordigen zorgdollars die kunnen worden besteed aan medicijnen, ouderenzorg of spoedbezoeken, maar in plaats daarvan worden ze besteed aan medicijnen of apparaten die gewoon niet effectief zijn voor de patiënten aan wie ze zijn voorgeschreven. [6]

In 2012 werd een wet ingevoerd waarbij de Amerikaanse farmaceutische bedrijven alle betalingen van meer dan 10 dollar aan artsen moeten melden.

  Bevestigd: traceerbare microchip kan worden geïnjecteerd met het Coronavaccin

Illegale marketing

De hierboven genoemde Neurontin is een geneesmiddel dat is goedgekeurd voor epileptische aanvallen. Pfizer, de fabrikant, heeft het product herhaaldelijk illegaal op de markt gebracht en beweerde dat het ook voor andere kwalen kan worden gebruikt, hoewel dit niet is goedgekeurd door de FDA. Pfizer heeft ook herhaaldelijk beweerd dat Neurontin helpt bij bipolaire stoornis, ADHD, migraine, hoofdpijn en andere soorten aandoeningen. Er zijn veel onjuiste recepten uitgeschreven en er zijn hoge boetes uitgedeeld in 2004 (430 miljoen dollar), 2011 (142 miljoen dollar), 2013 (142 miljoen dollar) en 2014 (325 miljoen dollar). [8]

Steekpenningen aan buitenlandse overheden

Op 7 augustus 2012 moest Pfizer grote boetes betalen voor overtredingen van de FCPA, Foreign Currupt Practices Act, voor het uitdelen van grote steekpenningen aan artsen en andere medewerkers van buitenlandse overheden om zakelijke overeenkomsten over hun medicijnen binnen te halen. Er waren grote bedragen uitgedeeld in Bulgarije, China, Kroatië, Tsjechië, Italië, Kazachstan, Rusland en Servië. [9]

Hier kunt u de video “Pfizer’s long history of criminal activity” bekijken:

Let vooral op de verklaring van de persagent van Pfizer aan het eind van de video:
We eren onze geschiedenis en we willen de wereld alleen een vaccin geven waarvan bewezen is dat het veilig en risicoloos is.

In de video hieronder zien we hoe hoofdverpleegster Tiffany Dover flauwvalt terwijl ze de media toespreekt om het goede voorbeeld te geven en reclame te maken voor Pfizer’s Covid-19 vaccin, dat ze 17 minuten eerder kreeg ingespoten.

Referenties:

1) https://www.theguardian.com/business/2009/sep/02/pfizer-drugs-us-criminal-fine
2) https://en.wikipedia.org/wiki/Valdecoxib
3) https://lakartidningen.se/notiser/2005/04/forsaljningsstopp-for-bextra-efter-biverkningar/
4) https://www.fdanews.com/articles/111105-experts-conclude-pfizer-manipulated-studies
5) Secret report surfaces showing that Pfizer was at fault in Nigerian drug tests (nih.gov)
6) https://www.wsj.com/articles/SB10685851089988900&prev=search&pto=aue
7) https://www.nytimes.com/2010/04/01/business/01payments.html en https://www.healthleadersmedia.com/strategy/pfizer-gives-details-payments-doctors
8) https://www.fiercepharma.com/sales-and-marketing/pfizer-adds-another-325m-to-neurontin-settlement-tally-total-945m
9) Video https://www.brighteon.com/f09fe0c8-39b2-45f7-a0ae-0ec44c0b0eb9

Flauwgevallen na inenting: grote ongerustheid over de Amerikaanse verpleegster – Waar is Tiffany?

Vorig artikelVerbannen van YouTube: Dr. Simone Gold deelt de waarheid over de Covid-19 vaccins
Volgend artikelSteeds meer vonnissen: Corona lockdown is ongrondwettelijk en ondoeltreffend 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Ze horen allemaal tot dezelfde criminele clans en hebben allen het meest slechte voor met de mensen en alles wat leeft op Aarde. Het volgende is een zijtak van de ‘firma’ en goed om even te bekijken en je te realiseren hoe de dingen werken. Kleine 14 minuten:

    Speakers in the video: Cal Newport; Mark Zuckerberg; Tristan Harris; Steven Kotler; Chamath Palihapitiya;
    Steve Bartlet

    You Will Wish You Watched This Before You Started Using Social Media | The Twisted Truth

    https://www.youtube.com/watch?v=PmEDAzqswh8

  2. Al die farmaceutische organisaties deugen voor geen kilometer, dat wist ik allang, vooral Pfizer, uitvinders van o.a Viagra…. Jaja…… lekker gezond hoor. Een vaccin van die criminelenbende laten inspuiten is gewoon je reinste zelfmoord!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in