Van AfD Dresden: Mensen moeten mondkapjes dragen, middenstanders moeten zich aan talloze regels houden, evenementen zijn ofwel niet toegestaan of worden alleen onder bepaalde voorwaarden toegestaan of ontbonden, vreedzame burgers worden gearresteerd die bepaalde regels negeren en zelfs privébijeenkomsten zijn alleen toegestaan met een maximum van twee verschillende huishoudens.

Maar in tijden van de hygiëne-dictatuur zijn er blijkbaar uitzonderingen. Op zaterdag mocht CDU-premier Kretschmer in de Großen Garten nog laten zien wat hij vindt van de dwangvoorschriften, zonder gevolgen te verwachten.

Moskeeën lijken ook een speciale status te hebben. Zo komen elke vrijdag meer dan 200 moslims samen voor het vrijdagsgebed aan de Marschnerstrasse in Dresden. De foto toont alleen het gedeelte dat buiten het gebouw bidt, in overeenstemming met de voorschriften. Niet alleen verbleef een groot aantal van deze gelovigen in de smalle kamers van het gebouw voordat het gebed begon, maar velen bleven waarschijnlijk ook binnen tijdens het gebed. Minstens meer dan 50 mensen verlieten het gebouw toen het klaar was. Wie de grootte van de ruimtes kent, weet dat de hygiënevoorschriften (bijv. 1,5 m afstand) daar nooit in acht kunnen worden genomen.

We zijn er zeker van dat de autoriteiten zich hiervan bewust zijn. Zo was de politie een week eerder ter plaatse, onder vergelijkbare omstandigheden, zoals ons werd verteld.

Stel je voor dat een restaurant of een kapper of zelfs de AfD zich op een evenement niet aan de regels zouden houden. In het laatste geval zouden waarschijnlijk enkele honderden politiemensen de dwangmaatregelen van de staat afdwingen. Maar zoals we allemaal weten, zijn er kleine verschillen.

Het Coronavirus is dodelijk voor de globalisering

We zullen uiteraard de nodige vragen stellen.

Duitsland: Contactverbod geldt blijkbaar niet voor “vluchtelingen”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here