TheDigitalArtist / Pixabay

Van de vele tekenen van systemisch verval in het late Romeinse Rijk is er één van bijzonder belang voor onze jaartelling: het Fantoom Legioen, militaire eenheden die op papier op volle sterkte waren – en dienovereenkomstig werden betaald – maar die er in werkelijkheid niet meer waren: de betaalmeester inde het zilveren loon en registreerde de lijst van officieren en soldaten van de eenheid, maar het was allemaal schijn, schrijft Charles Hugh Smith.

Wanneer de rijkdom van het Rijk grenzeloos lijkt, lijken diefstal, verduistering en fraude allemaal onschuldig voor degenen die de rijkdom afromen. Kijk, het Rijk is voor altijd, wat voor kwaad kan het om mijn eigenbelang af te romen?

Deze verrotting begint natuurlijk aan de top en sijpelt dan door tot in alle hoeken en gaten van het systeem. Wanneer degenen aan de top fabelachtig rijk worden met bescheiden salarissen terwijl ze beweren het publiek te dienen, is het signaal duidelijk: ga je gang en maximaliseer je eigen privégewin ten koste van het publiek en de staat. Burgerdeugd – de ruggengraat van het Rijk – vervalt in eigenbelang, incompetentie en genotzucht.

Het “Fantoom Legioen” probleem heeft nog een ander aspect: het legioen is op volle sterkte, maar het werkelijke aantal soldaten is veel lager dan het gerapporteerde aantal en de competentie van de officieren is zo laag dat het legioen niet in staat is om zijn taken uit te voeren. Met andere woorden, de getallen weerspiegelen niet het werkelijke nut van het legioen als gevechtseenheid: de soldaten zijn mogelijk slecht getraind, slecht uitgerust en slecht gevoed en de officieren zijn onervaren, corrupt of wachten gewoon tot hun ambtstermijn afloopt.

  Waarom streven globalisten en regeringen zo wanhopig naar 100% vaccinatiepercentages?

In het heden is dit hoe het Fantoom Legioen probleem zich manifesteert: de instantie / instelling wordt gerapporteerd op volle sterkte en volledig in staat om al haar taken uit te voeren, maar onder de oppervlakte ontbreekt het aan ervaren personeel en competent leiderschap, en een groot deel van het personeel bestaat uit onproductieve, dood-hout administratieve functies.

Als we de gezondheidszorg als voorbeeld nemen, zien we dat ervaren eerstelijns zorgverleners met pensioen gaan en niet worden vervangen door evenveel personeel met evenveel ervaring. We zien dat zorgverleners opgebrand raken door een te hoge werkdruk, of stoppen met het vak om een gezin te stichten en hun leven weer op te pakken.

Ondertussen neemt het aantal managers toe, die de financiële middelen van het systeem opslurpen met eindeloze uitbreidingen van compliance gegevensinvoer, rapporten, etc., wat allemaal extra lasten met zich meebrengt voor degenen die daadwerkelijk zorg verlenen.

Er is altijd genoeg geld om de salarissen van de managers te verhogen, maar niet genoeg om essentiële systemen te onderhouden of meer zorgverleners aan te nemen.

Het Fantoom Legioen probleem speelt op vele manieren in moderne bureaucratieën. Het aantal beëdigde agenten op een politieafdeling lijkt misschien voldoende, maar als er veel aan de bureaus zijn toegewezen, is de politie eigenlijk niet op volle sterkte.

Als managers worden bevorderd vanwege hun PR- en financiële vaardigheden in plaats van hun competentie in het daadwerkelijk leiden van de organisatie, is het Fantoom Legioen probleem al terminaal. Het verrotten begint aan de top en degenen die daadwerkelijk het gewicht dragen om de missie van de organisatie te vervullen, raken opgebrand, krijgen een afkeer en geven het op.

  Een lezing door Ernst Wolff - De destructieve logica achter de "Great Reset"

Het probleem met het Fantoom Legioen probleem is dat er alle reden is om het verval van de systemische competentie en bekwaamheid te verbergen achter glanzende jaarverslagen en opgepoetste cijfers. Alleen degenen binnen de organisatie kennen de waarheid en zij staan onder druk om hun mond te houden, anders komen ze op de langzame trein naar Siberië terecht.

Dit is hoe systemen vervallen en instorten: alles wordt gerapporteerd op volle kracht, maar de cijfers weerspiegelen niet de werkelijkheid. Alles wordt gepresenteerd als rotsvast totdat het uit elkaar valt. Iedereen buiten het systeem is vol ongeloof, terwijl insiders zich afvragen hoe het zo lang heeft kunnen standhouden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wanneer sluiten ze het internet af?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKabinetsformatie in Nederland op sterven na dood
Volgend artikelEscalatie in Noord-Palestina
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Ik werd uitgenodigd op de koffie. Toen ik langs kwam was de hele gevel eruit. Onder was er al nieuw glas, met strepen erin leek het. Boven lag het kozijn eruit, ze waren bezig, het moest vernieuwd worden. Er zat een nieuwe voordeur in.

  – De deur zit er in.

  Ik kreeg antwoord.

  – Ja, mooi hè?
  Maar er is een groot probleem.
  De gemeente verplichtte mij monumentenglas, beneden zit het er in, als je er doorheen kijkt is het net of je een fles whisky op hebt. Pik ik niet. Komen ze maandag kijken. Heb ik weer.

  – Ik dacht nog even dat er misschien iets met mij fout was, dat ik het niet goed zie.

  • idd, zo omschreef die militair deskundige die hier ook af en toe is met video, amerikaan naam ff kwijt, maar omschreef het huidige amerikaanse leger, tijdens ww2 hadden ze bv 1 miljoen soldaten en 2 generaals en tegenwoordig hebben ze zeg 300.000 militairen en 20 generaals… en winnen ze niks.

   zo ook onze maatschappij, vroeger wisten degenen die je belde van een bank of bedrijf oid precies met wie ze van doen hadden en het werd persoonlijk afgehandeld, tegenwoordig praat je via een AI systeem of via India team of eke keer iemand anders enz enz

   zo ook met hoe goed een land het doet uitgedrukt in BNP oid? aantal punten oid, economie naam vergeten, anyhow, Rutte zegt we doen het heel goed… ja maar dat BNP is niet reëel al die honderdduizenden gelukszoekers krijgen alles voor nop incl geld om te besteden, dus die honderdduizenden kopen dingen = groei of neutraal, echter dat kopen ze van ons geld belastinggeld en dus worden wij uitgemolken arm, maar de punten BNP oid blijft oke… en zo komen ze er mee weg…

   Ook met nwe banen, gaat hartstikke goed, duizenden nwe banen erbij, ow? mooi, ja voor de SStaat het SSysteem, dus van belastinggeld baantjes ambtenaren/COA mensen enz enz enz, gekocht van hey alweer ons geld… totdat we allemaal ingelijfd (slaaf) zijn… en zo verkopen ze wol zonder het schaap of hoe zeg je dat, allemaal leuke grafieken die in theorie wellicht oke-ish lijken maar we leeg gemolken zijn en worden (de burger)

   en alles volgens plan, met opzet!

 2. Die afbeeldingen van managers en bureaucratie zijn erg verhelderend. In feite zie je op die plaatjes het tempo waarin de WEF maffia en de miljardairs het westen hebben overgenomen. Hun leger is de enorme bult incompetente losers die ze in de vorm van laffe corrupte managers en bureaucraten overal hebben geïnstalleerd. Ze hebben een DDR in het groot gemaakt.

 3. Wanneer de producerende klasse de les gelezen wordt door díegenen, die nog nooit iets geproduceerd en gepresteerd hebben, dat kun je er rustig van uit gaan dat de economische maatschappij vakkundig naar de klote is.
  Het grootste instituut met de meest onrendabele werknemers op de payroll… de overheid.

  Voorbeelden te kust en te keur, zóveel dat het bijne niemand meer op valt en gewoon tot norm gemaakt is.

 4. Het einde = verval vh Romeinse Rijk was vooral te wijten aan overwoekerende corrupte, zich verrijkende burocrate in alle sectoren vd maatschappij, wat vervolgens gepaard ging met amoreel gedrag op alle fronten.
  Wij hier ih Westen staan aan de vooravond vhetzelfde einde, waarbij vreemde volkeren ons zullen aanvallen en veel verwoesting zullen aanrichten.
  Na de ellende fase komt weer een opbloei: geen reset alla Schwab & Co, want die zullen vernietigd worden, waar ze zich ook bevinden, maar we zullen alles weer moeten opbouwen. Sterkte aan iedereen.
  Een gewaarschuwd me s is er 2 waard en zelfs 3 als hij gelooft in Gods bescherming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in