De samenzweerders die de wereld hebben overgenomen hebben de controle over de mainstream media en een groot deel van het internet gekocht. Maar ze hebben niet de volledige controle over het internet overgenomen, schrijft Dr. Vernon Coleman.

Ondanks agressief gedrag dat typerend is voor dictaturen overal ter wereld, blijven onafhankelijke platforms zoals Brand New Tube en onafhankelijk gecontroleerde websites zoals deze buiten de controle van de cabal die nu vastbesloten is de wereld te controleren.

Tot hun grote ergernis vinden de samenzweerders het lastig om de onafhankelijke stemmen te onderdrukken van hen die de waarheid delen.

Mijn eigen websites ontvangen elke maand tussen de 1750 en 2000 opzettelijke hackpogingen. Dit zijn serieuze pogingen om de websites plat te leggen. Het lijkt erop dat de hackpogingen afkomstig zijn van de regeringen van de VS en het VK. Twee van mijn boeken over covid-19 zijn herhaaldelijk verboden. (Beide zijn beschikbaar als gratis PDF downloads op deze website en deze twee boeken zijn gedurende vele maanden regelmatig gedownload zo’n drieduizend keer per week – elk). Zoals ik in eerdere video’s heb beschreven, hebben ze zowat alles gedaan wat denkbaar was om mij het zwijgen op te leggen – met regeringen die leugens en laster gebruiken om te proberen mij in diskrediet te brengen. Ik heb onlangs e-mail accounts gehad die op mysterieuze wijze niet meer werkten. En twee nieuwe apparaten gingen plotseling zonder reden dood. Ze waren niet eens geprikt. Mijn video’s zijn vaak ongewoon moeilijk te vinden – dat is een van de redenen waarom de transcripties van al mijn video’s beschikbaar zijn op deze website.

Zoals ik in een eerdere video heb onthuld, is Brand New Tube het doelwit geweest van ernstige aanvallen. Muhammad Butt kreeg te horen dat als hij mij toestond door te gaan met het maken van mijn video’s, Brand New Tube uit de lucht zou worden gehaald. Met moed en eergevoel heeft hij het platform naar het buitenland verplaatst om de Britse autoriteiten te ontlopen. Ik weet dat de altijd uitstekende UK Column zelf ook moeilijkheden heeft gehad.

  Massavorming Hypnose Stoornis

Desalniettemin, ondanks al deze bedreigingen zijn we er allemaal nog.

En degenen onder ons in de vocale verzetsbeweging worden ongetwijfeld beschouwd als een grote bedreiging door degenen die proberen de door en door kwaadaardige en ondemocratische globale Great Reset in te voeren.

Het zou opmerkelijk eenvoudig zijn om het internet af te sluiten en nog gemakkelijker om de delen die wij gebruiken te sluiten – zodat de grote commerciële sites kunnen blijven opereren.

Niet mogelijk?

Waarom niet?

Kijk naar wat er onlangs gebeurde toen veel grote sites plat gingen. Zelfs Amazon, PayPal, CNN, vele grote kranten en de BBC werden het zwijgen opgelegd. Naar verluidt was dit allemaal het gevolg van een “content delivery network” in San Francisco die zijn eigen configuratie bijwerkte. Zij activeerden onbewust een bug in hun eigen software.

Zo kwetsbaar is het internet – en hoe gemakkelijk is het om specifieke delen van de hele onderneming plat te leggen.

De cloud – die massa’s servers levert voor klanten overal ter wereld – moet veranderingen in de vraag helpen opvangen en gebruikers in contact brengen met servers die dichter bij hen staan.

Een groot deel van de cloud in de wereld wordt geleverd door slechts een handvol content delivery networks. Het zou niet moeilijk zijn om er daar één of twee van plat te leggen – of ermee te dreigen. Het zou niet moeilijk zijn om druk op hen uit te oefenen om platforms of websites uit te sluiten die materiaal bevatten dat de vijand als subversief beschouwt. Het zou makkelijk zijn om voorrang te geven aan de grote commerciële sites. Het zou heel gemakkelijk zijn om uit te leggen dat onafhankelijke platforms moeten worden gesloten om de nationale veiligheid te beschermen.

  Britse ouders zijn woedend over LGBT-pornoboek dat kinderen van 8 jaar grafische seksuele handelingen leert

Het is overduidelijk dat het internet ongelooflijk kwetsbaar is voor de acties van mensen die gedreven worden door een verlangen naar geld en macht – de zeer kwaadaardige mensen achter de nieuwe wereldorde, de Great Reset en Agenda 21.

Ransomware – waarbij landen en grote bedrijven enorme sommen moeten betalen om de controle over hun netwerken terug te krijgen – is booming. Een van de bazen van GCHQ meent dat criminele hackers een grotere bedreiging voor de Britse veiligheid vormen dan vijandige staten.

En ik vrees dat er geen twijfel over kan bestaan dat we heel dicht bij het punt komen waarop de oplichters achter Agenda 21, gesteund door naïeve en verkeerd geïnformeerde opwarming van de aarde activisten, en groenen die ofwel geen idee hebben wat er echt aan de hand is ofwel de verdwijning van vrijheid en democratie toejuichen, zullen besluiten dat de verzetsbeweging volledig moet worden uitgeschakeld.

Ze zijn al wanhopig geïrriteerd over het feit dat wij de gevaren van het experimentele vaccin aan het licht hebben gebracht. Ik heb gemerkt dat telkens wanneer ik een video maak over de experimentele vaccins, de analytics veranderen en mensen het moeilijk vinden om de video te bekijken.

Denk je dat het onwaarschijnlijk is dat iemand grote delen van het internet zou durven verbieden?

Denk je dat ze dat niet zouden doen?

Ik ben bang dat die sentimenten niet meer werken.

Wie had gedacht dat ze het zouden aandurven om hele naties in lockdownte smijten en de wereldeconomie te vernietigen?

De mensen achter deze fraude hebben opzettelijk miljoenen mensen vermoord en als we ze niet stoppen, zullen ze er miljarden doden.

  De Rockefeller Foundation financierde de eugenetica beweging in Amerika

Er is niets dat ze niet zouden doen.

Dus, geloof me, als en wanneer zij het nodig vinden om het hele internet te sluiten, zullen ze dat zonder aarzelen doen. En dus zullen ze zeker de delen sluiten die ze als hinderlijk beschouwen.

Bij wie gaat u klagen als uw favoriete sites verdwijnen? Hoe gaat u dat doen?

Daar moeten we op voorbereid zijn. Stel je de gevolgen voor. Geen Twitter. Geen Facebook. Sommige e-mailvoorzieningen zullen uitvallen. Geen onafhankelijke platforms. En geen onafhankelijke websites.

Als ze het nodig achten zullen ze het internet volledig sluiten. Ze zullen het ongelooflijk makkelijk vinden om die delen van het internet te sluiten die ze irritant vinden.

En dus moeten we andere vormen van communicatie onderzoeken – ouderwetse post en gewone telefoons. We moeten nieuwe manieren vinden om met elkaar in contact te blijven.

Misschien moet u zich, om te beginnen, abonneren op de gedrukte editie van The Lightpaper. De details over hoe dat moet staan op hun website www.thelightpaper.co.uk en meld u aan om te helpen op welke manier u maar kunt.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Great Reset: Insecten eten en rioolwater drinken is de toekomst, verkondigt het Wereld Economisch ForumVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Jarozlav Belsky: sterke opeenhoping van E. coli-bacteriën op implantaten na vaccinatie
Volgend artikelIsraël en de Delta-variant: Coronabesmettingen van gevaccineerden “exploderen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

41 REACTIES

 1. De cyberpandemie schijnt al begonnen te zijn. Als je de msm moet geloven, dan worden er massaal cyberaanvallen uitgevoerd d.m.v. ransomware. Uiteraard (!) krijgen de Russen weer de schuld. Ook is het een heel slecht idee om cryptocurrency te promoten. Indien het internet wordt platgelegd of er is een stroom-/pinstoring, dan zijn we mooi in de aap gelogeerd. Het gehele digitale tijdperk is een groot gevaar voor de mensheid en dient wat mij betreft z.s.m. te worden afgeschaft. Het speelt de duistere ‘elite’ juist in de kaart.

 2. Fijn dat je doorgaat!!
  Maar ik begrijp Jan V. niet dat je zegt in de aap gelogeerd en daarna dat het digitale tijdperk een gevaar is en zo snel mogelijk afgeschaft moet worden.

  Maar dit zijn allemaal mannen die dit in gang zetten. Ik geloof echt dat vrouwen de wereld gaan redden, omdat wij dichter bij ons gevoel, lichaam en ziel zijn en weten dat het echt niet klopt, maar wij nog niet gehoord worden. Ik ben daar mijn boek(en), het worden er twee over aan het schrijven. Kinderen zijn al vanaf de geboorte uitgeschakeld, daar hoor ik niemand over, omdat wijzelf allemaal al gevaccineerd zijn, zien we niet dat we onze creativiteit, spontaniteit hebben verloren en school, werk, de maatschappij daar niets aan doen om dat weer terug te vinden, krijgen.

  Ik heb er 40 jaar over gedaan om dat te gaan beseffen en mezelf weer terug te vinden en kwam bij mijn eigen moeder uit. Ik ben haar liefde gaan geven die ik dacht gemist te hebben en kreeg zoveel liefde terug dat mijn leven is gaan veranderen van angst naar liefde. Ik ben gaan beseffen dat ik toen ik in 1959 geboren werd één van de eersten was die gevaccineerd zijn en ik daardoor een enorme angst voor naalden heb en ik daarom toen ik 1 jaar was weer terug was op het geboortegewicht en ik daardoor geen meisje, geen vrouw durfde te zijn, ik daardoor heel veel last heb gehad van menstruatie.

  Mijn moeder had dat allemaal niet en was hier dus niet op voorbereid, herkende het niet, kon mij niet helpen. maar wij allemaal herkennen het niet, niemand kon me helpen, dus moest ik mezelf gaan helpen. Daar ben ik 32 jaar geleden aan begonnen en dat gaat nog steeds door, nu samen met mijn huisgenote Marthe, die als kind na de DKTP prikken bijna is overleden en in het ziekenhuis is gekomen. Dat gaat allemaal door, maar wij hebben het al meegemaakt, blijkt steeds.

  Mijn moeder is van de generatie die niet zijn gevaccineerd. Maar zij had geen antwoord op artsen en is zelf overleden aan medicijnen, 100 pillen per week, opgebouwd in 30 jaar. Zij was van de natuur, hield van bloemen en belde de gemeente als bloemen in haar straat weg werden gespoten met gif. Het begon met de afschuwelijke cholesterolverlagers, die haar helemaal hebben vernietigd (ze breken eiwitten af, met als gevolg geheugenverlies en nog veel meer ellende). Toen ze daarmee stopte, kwam haar geheugen weer terug, maar inmiddels waren er al zoveel andere medicijnen dat ze een enorme lijdensweg heeft doorgemaakt en doorstaan. Maar ze is ondanks alles zichzelf gebleven. Maar mijn vader wilde dat ze alle pillen doorslikken. Samen met Marthe mijn huisgenote hebben we alles gedaan om mijn moeder te helpen, maar werden tegengewerkt door mijn eigen vader, die er ook alles aan heeft gedaan om het contact met mijn moeder onmogelijk te maken.

  Maar liefde is sterker, het is hem niet helemaal gelukt en in de tijd dat we haar konden zien, hebben we en heel diep contact kunnen opbouwen, in de hel van het verzorgingshuis. Op onze website schrijven en delen we daar veel over en zijn ook filmpjes te zien http://www.contatcmuziek.nl. We zijn niet te breken, iedereen weet wat liefde is en dat dit allemaal niets met genezen en al helemaal niets met liefde te maken heeft. Het sleutelwoord is: samen, ervaringen delen. Fijn dat jullie doorgaan, wij doen dat ook. groeten (ook van Marthe) Leonoor

  • ” Ik geloof echt dat vrouwen de wereld gaan redden. ”

   Jullie hebben toch niet toevallig ook Kaag gestemd.
   Een groter loeder loopt er niet rond.
   Halsema, nog zo’n mooi voorbeeld over hoe geweldig die vrouwen wel niet zijn.
   Maar ik denk wel dat ik jullie in een D66 of GroenLinks gedachten lijn kan plaatsen en hoe de wereld gered moet gaan worden door deze schitterende power vrouwen.

   • Christine Lagarde, Angela Merkel, Nina Brink, Hillary Clinton, Jacinda Ardern, zomaar een paar voorbeelden van vrouwen die er een zooitje van gemaakt hebben, in aanvulling op de probleemgevallen die jij al noemde. De lijst is eindeloos. Vrouwen zijn nog erger dan mannen. Als je “er 40 jaar voor nodig hebt om jezelf terug te vinden”, dan zegt dat toch genoeg.

  • Je bedoelt vast al die vrouwen op topposities die geen haar beter zijn dan de mannelijke variant. Voorbeelden te over. Sinds het feminisme is Nederland verwijfd en is het een grote slappe hap geworden. Vrouwen, dat zijn toch die wezens die denken dat je alles met de mantel der liefde kunt oplossen? Slaap lekker verder dames. Laat mannenzaken nou maar aan mannen over, dan kunnen de vrouwen gewoon terug naar het aanrecht. Dat waren nog eens tijden!

   • Naar het aanrecht hoeft nou ook weer niet.
    Maar ze moeten nooit bij voorkeur een functie krijgen omdat ze toevallig met een kut zijn geboren.
    Voldoe je aan alle eisen die ergens voor gevraagd worden, dan heb je een goede kans.

    • Vrouwen hebben van nature de zorgtaak en daar hoort het aanrecht nou eenmaal bij. Ik ken menig verhaal van mannelijke verplegers die op afdelingen werken waar vooral vrouwen de overhand hebben. Het gekonkel en achterklap is niet van de lucht; veel erger dan op mannen afdelingen. Vrouwen zijn emotionele wezens en bij uitstek ongeschikt om belangrijke beslissingen te nemen, zeker als er een besturende taak aan vast hangt.

  • Leonoor en Marthe; Vrouwen die de wereld gaan redden ? Als het dan maar geen types zijn als Kaag, Ollongren, Halsema, Merkel, Sturgeon, Hillary Clinton, Kerry Chant, ja de lijst kan eindeloos lang worden. Vrouwen kunnen net zo’n grote monsters zijn als mannen. Geef mij maar vrouwen als (wijlen) Margaret Thatcher en Rita Verdonk. Maar de meest belangrijke vrouw voor mij was mijn eigen moeder. Zij kwam altijd voor mij op en beschermde mij tegen kwade invloeden. Zij stierf aan een zware Parkinson daags voor Kerstmis in het ziekenhuis (1965), en werd slechts 51 jaar. Tot de dag van vandaag mis ik haar. Haar liefde en intense goedheid zullen mij altijd bijblijven. Waarschijnlijk erfde ze deze eigenschappen van haar vader Toon. Ook hij was veel te goed voor deze wereld. Zijn vrouw (mijn oma) was keihard en zeer dominant.

 3. Wat een harde reacties, dat is wat er nu gaande is met de vaccinaties dat komt door dit harde gedrag en we allemaal al gevaccineerd zijn als baby. Mannen moeten eruit stappen, vrouwen moeten niet meedoen en mannen steunen die met vaccinaties, mensen gevoelloos maken door willen gaan. Wij doen daar niet aan mee en blijven geloven in positiviteit en samenwerking.

  • Je begint zelf met het ophemelen van de vrouwen en het afzeiken van de mannen, dus nu niet gaan lopen klagen dat je tegengas krijgt. Bovendien wil ik je er nog even aan herinneren dat vele injectienaalden in kinderarmen zijn verdwenen die door vrouwen gehanteerd werden/worden. Als dat jouw idee van “positiviteit en samenwerking” is, dan heb je nog veel te leren.

 4. ik klaag niet, ik zeg hoe het is, ho ik denk en ervaar wat er moet gebeuren, dat we stoppen met pijn doen, verzwakken. Ik heb er 40 jaar over gedaan om dit allemaal te begrijpen, ik kan niet alleen de wereld veranderen, eerst mezelf. Ik stond al klaar om een operatie om een man te worden, omdat ik me schaamde als meisje, vrouw en dacht dat mannen alles beter wisten, zo ver kan het gaan. Dat is ook wat je mee krijgt als meisje ben je minder, zwakker, gevoeliger, gevoel is lastig.

  Gelukkig ben ik verder gaan zoeken. Ja, vrouwen doen ook mee, met wat er door mannen wordt bedacht, gedaan. Maar het is niet goed, geen naald in een ander steken, door niemand, daarom zijn al die tatoeages zo populair, denk ik, ook bij vouwen, om de pijn niet te voelen, dat we al naalden in ons hebben vanaf de hielprik. Ik weet nu dat ik daar nooit aan mee wil doen. Maar dat heeft wel 40 eenzame jaren geduurd, voordat ik begreep dat niet ik te gevoelig ben, maar overal in de wereld het niet goed gaat.

  • ” wat je mee krijgt als meisje ben je minder, zwakker, gevoeliger, gevoel is lastig. ”

   Zo hebben ze jou opgevoed.
   Er zijn ook ouders die hun dochter juist trainen als een onuitstaanbaar egoïstische kenau om zo de baas te spelen over iedere lulhannes die ze tegen komen.
   En juist misbruik aangeleerd hebben, alleen omdat ze als meisje zijn geboren.
   En zo hun voordelen er uit te halen.
   Kijk mij eens een leuk smoeltje hebben, van wie krijg ik een drankje.
   Ik ken er zat die zo een loeder zijn tegen gekomen en nou geen moer meer te vertellen hebben behalve, is goed, als jij dat graag wilt en mag ik alvast mijn zakgeld.
   Had je dan graag zo opgevoed willen worden?
   En dan altijd je zin krijgen omdat je met een ander onderdeel bent geworden waar je wraak mee kan nemen.
   Wel eens van pik straf gehoord. Vele maken hier gebruik van iets te bereiken.
   Ik zou het geen dag uithouden bij zo iets.

 5. Ik heb een hele goede band met mijn moeder op kunnen bouwen, maar zij werd uitgelachen om haar ideeën over gezonde voeding, eerlijk hout en opkomen voor de planten die weggespoten werden in de straat. Ze voerde actie tot aan de minster van volksgezondheid om de fosfaten uit de wasmiddelen te alten halen en dat is gelukt. Dezelfde minister die ‘roken is dodelijk’ op elk sigarettenpakje heeft laten zetten, misschien wel geïnspireerd door mijn moeder. Maar ik was 40 voordat ik mijn moeder positief kon zien en ik haar liefde kon geven. Dat heeft mijn leven helemaal veranderd.

  Ik heb nergens spijt van en ook niet nooit een gevoel van verwijt over wat ik heb meegekregen van mijn ouders en andere mensen, dat is helemaal niet belangrijk. Wel belangrijk om zelf te voelen wat je wel en niet fijn vind en wil in en met je leven. Daar ben ik 32 jaar geleden aan begonnen toen ik vastliep in het bestaande systeem, school, vriendschappen, relatie, werk als viooldocente, met veel te weinig tijd voor een leerling 20 minuten op een muziekschol, terwijl ik thuis anderhalf uur les gaf. Ik raakte overspannen en ben gaan zoeken naar andere manier van leven, dat is gelukkig helemaal gaan gebeuren. Maar ik klaag niet dat is niet waar ik me mee bezig houdt. Voor mij gaat het er om wat je doet met wat je meemaakt. Dat kan je zelf bepalen en dan maak je ook weer andere dingen mee, zo zie en ervaar ik dat. Ik ben heel blij met alles wat ik heb meegemaakt.

  • Ik heb geleerd van mijn moeder om je nooit zomaar ergens bij neer te leggen omdat andere dat graag willen, maar ten alle tijden op te komen voor jezelf.
   En dat je daar soms voor moet vechten om dat te bereiken.

  • Ik ben niet zo geschoold als je zelf bent, maar heb wel eens gitaar les gegeven thuis.
   Als ik daar maar 20 min. voor heb, dan begin ik er niet eens aan.
   Dan neem ik het niet eens serieus wat je komt doen.
   In 20 min. kan je hooguit een nieuwe oefening mee geven voor de volgende keer, maar je leert er niks van.

 6. Ja dat is belangrijk dat je voor jezelf mag opkomen, mijn moeder zei ook trek je maar niets van aan van wat anderen zeggen. Ik gaf de kinderen op de muziekschool altijd een half uur les, sommigen 40 minuten en die heel graag wilden 1 uur. Als en kind verhinderd was, belde ik een ander kind om een extra les te kunnen geven. Ik gaf in plaats van 20 uur, 40 uur les.
  Ik zei dat ook dat je natuurlijk een kind niet in 20 minute les kan geven en ik niet ging wachten tot het systeem veranderd, dat ik dan al dood zou zijn en dat is ook gebleken. Maar iedereen deed of het normaal was ik werd net geoogd. Mijn leerlingen speelde goed op voorspeelavonden, maar ik had altijd het gevoel dat ik tekort schoot en dat was ook zo. Als een leerling weg was wilde ik doorgaan en moest ik weer een week wachten, dat was lang. Ik had 40 leerlingen. Toen een meisje zelfmoord pleegde en ik lastig gevallen werd dor een moeder die jaloers was dat haar zoontje zo graag op les kwam en mij relatie uit was gegaan, stortte ik in. Dat was de beste dag van mijn leven (de beste dag was natuurlijk mijn geboorte). Ik kreeg ruimte om andere wegen te zoeken, ik deel veel op onze website http://www.contactmuziek.nl en Facebook

  • Alleen al om een viool goed op stemming te krijgen kost al tijd.
   Dat gaat niet zo makkelijk als gitaar mechanieken.
   Dan blijft er weinig over van je 20 min.
   Ik weet hoe het werkt omdat ik wel eens kleine reparaties verricht heb op een viool.
   Zo als een kammetje vernieuwen en op maat maken of nieuwe snaren er op zetten.

   • Mijn instrument is het niet een viool.
    Zelfs met een goed schouder hulp stuk blijft het behelpen vanwege de houding die je aan moet nemen.
    Ik weet dat een viool vrij moet hangen zonder veel ondersteuning.

  • Ik heb een aantal fragmenten beluisterd.
   Kinderen iets leren is wel het moeilijkste wat ik geprobeerd heb. Kost veel geduld.
   Ik ben ook 2 seizoenen bezig geweest met een kindermusical voor de muzikale begeleiding in mijn eentje.
   Klinkt als erg saaie muziek op een luit. Lijkt ook op zeer oude oude Spaanse muziek.
   Jammer dat er niks tussen staat waarop je viool speelt.
   Dat had ik graag gehoord, maar dat doe je dus niet niet meer las ik.

   • Ik zie/ lees ook dat je een vrij ouderwetse traditionele lerares bent.
    Juist dat beginnen met iets als vader jacob is waarom iemand er mee op houd.
    Dat wil je dus niet als je begint, je wilt iets leuks leren.
    Ik vroeg altijd of ze zelf een leuk liedje hadden wat ze graag wilden leren spelen.
    Dan zocht ik dat even uit hoe het in mekaar zat, kon elk liedje zijn.

 7. Ik had een reactie geschreven, maar zie die niet, misschien is die niet verstuurd. Ik heb geschreven dat je een video kon zien op onze website kan zien en horen van mij viooleindexamen in Amsterdam 1983 https://www.youtube.com/watch?v=fO4DYrpj3YQ

  Ik heb veel doorbroken met het lesgeven, kinderen waren hele blij dat ze d ruimte kregen om nieuwe ingen te ontdekken. We maakten onze eigen liedjes, die ze zelf tekenden met gekleurde noten. Ik heb ene methofe ontwikkld met gekleurde noten, uniel omat elek lied weer eigen kleuern heeft waardoro z altijd d zwarte noeten ook konden blijven lezen. Maar toen ik na en paar maanden vertelde dat ‘normaal’ noten altijd zwart waren, waren de kinderen geschokt. Ik zei at wij dat ook niet leuk vonden en ik daarom een methode heb ontwikkeld met gekleurde noten. Allee methodes met gekleurde noeten hebebn altijd dezelfde klur voor dzelfde noot, dat heb ik ook doorbroken. Min zus die inmiddels is oveeden heet het prachtig geteknd, mensne zgane niet dat het getekend was.

  Ik gaf thuis altijd 2 uur les aan een groepje van drie kinderen, ze speelden op darmsnaren, die nog veel gevoeliger zijn dan kunststof of staln snaren van de elektrische gitaar. Ik leerde ze luit spelen, viola da gamb, spelen op onze zelf gemaakte bamboefluiten van één toon. Ook zelf bdacht, om het idee van de panfluit te delen. Iedereen krijgt een fluit met één toon en met elkaar speelden we dan een melodie. Het is heel eenvoudig, maar vraagt naar elkaar luisteren en afstemmen. Dat is allemaal nieuw. Iedereen raadde me af om darmsnaren te spelen met kinderen, maar de klank is veel mooier en zachter, niet te vergelijken met de moderne kunststof snaren. Alsof je op een plastic viool of gitaar speelt in plaats van een houten. Maar dit is allemaal bijna niet uit te leggen met woorden, het is een kwestie van ervaren. Het lijkt oud(erwets) maar is het juist niet. Net als mensen weer ’terug’ willen naar de natuur, in een yurt gaan wonen, met permacultuur bezig gaan, dat is ook oud, maar toch nieuw.

  Ik heb mezelf ook [piano leren spelen, en speelde in lotushouding met mijn ogen dicht, ook daar zijn filmpjes van op de pagina muziek bij piano. https://www.youtube.com/watch?v=7Z2tgbKGaCk&feature=youtu.be

  • Ik heb ook nog nooit darm snaren op een Spaanse gitaar geprobeerd omdat ze nogal prijzig zijn.
   Ook nooit 1 alleen maar aangeslagen om het verschil te kunnen horen.
   En met kleurtjes ben ik ook bezig geweest.
   Door je nagels een verschillende kleur te geven zodat je kan zien welke vinger je moet gebruiken bij een akkoord.
   Ik zal de filmpjes morgen bekijken.

   • Volgens mij verkopen ze helemaal geen darm snaren meer voor een gitaar.
    Ik dacht dat ze wel bestaan hebben.
    Ik was nieuwsgierig naar de prijs.

 8. vihuela is een renaissance gitaar die net als de luit 6-korig is, 11 snaren heeft De hoogste snaar is enkel, omdat daar je de melodie speelt. Dat is het moeilijkste en het mooiste om te doen, een melodie zo ruimtelijk spelen alsof je zingt. Dat vond ik het fijnste om mee bezig te zijn met luit spelen, kost heel veel tijd en concentratie. Ik heb mezelf luit leren spelen en mijn drie huisgenoten ook. Ik was de enige in Nederland die met darmsnaren op de diskantluit, de kleinste luit speelde. En natuurlijk heel bijzonder om in huis met 4 mensen kwartet te kunnen spelen.

  De hoogste snaar van de diskantluit is(0,36 mm!! en kon elk moment breken. Omdat ik erg gevoelig ben, kon ik zo voorzichtig spelen dat het soms een week of langer goed ging, maar dan ging de glans er wel af, door slijtage. En het vervangen was altijd lastig, want soms brak de snaar al bij het opzetten.
  hier speel ik (links) de altluit (de gangbare luit) met ons vieren in het Pandhof, de tuin bij de Dom in Utrecht
  https://www.youtube.com/watch?v=Lsm36eBa1MI

  hier speel ik op de diskant luit.
  https://www.youtube.com/watch?v=CzP_aLCx0aQ

  Ik heb ook op een kinderdagverblijf voor baby’s en peuters gespeeld en hen een toon aan laten tokkelen, dat geluid zal ik nooit meer vergeten. Baby’s hebben zo zachte vingertjes dat het geluid echt heel mooi is, e diskantluit paste wonderbaarlijk mooi bij de gevoeligheid van een baby. Hoe hard wij ook studeren dat zal ons nooit lukken. 🙂

  • Ik heb gezocht of er darm snaren voor een gitaar bestaan. Even kijken wat dat kost.
   Die schijnen vanaf 1930 niet meer gemaakt te worden. Ik dacht dat ze nog bestonden.
   Ik zet overal, op elk snaar instrument, D’addario snaren op.
   Maar wat kost dat nou, een setje van 4 darm snaren voor je viool.
   Een D’addario setje van 4 snaren kost zo’n 20 euro voor een viool.

   En geluid maak je met je vingers, daar herkennen ze je ook aan.

  • Ik heb dat viool filmpje helemaal afgekeken. Klinkt goed.
   Maar die luit filmpjes vind ik minder, daar moet je echt van houden.
   Het lijkt erg op hele oude klassieke Spaanse gitaar muziek. Vind ik.

 9. Ja, ik ben een andere weg gaan zoeken en voor mij is het verschil met darmsnaren enorm, net als ik houten kozijnen veel mooier vind dan kunststof. In de oude muziek speelt iedere violist op darmsnaren. Die zijn wel veel duurder, maar de laagste snaren zijn het duurst en gaan heel lang mee, een mooiere zachtere klank is de investering altijd waard, klank hoor en voel je. De luitbouwer heeft zelfs geprobeerd om mij van de darmsnaren af te laten zien. Maar toen ik het eenmaal gevoeld en gehoord had, wilde ik niets anders meer. 🙂

  Een vader die had gezien dat zijn baby zo mooie klanken kon maken, dacht dat hij dat thuis ook kon doen, maar de stalen snaren deden pijn. daar had hij niet bij stil gestaan. Bijna niemand kent darmsnaren, dat is begrijpelijk. Net als ik eigenlijk ook niet meer tegen grijze stoeptegels en bakstenen huizen kan, zo gaat alles veranderen als je daar gevoelig voor bent. Ik kan en wil geen dier doden, maar speelde nog wel op darmsnaren, dat is ook een extra reden geweest om te stoppen met instrumenten spelen. Zingen vind ik het fijnst, met mijn adem bezig zijn en je eigen klank maken en je hebt je stem altijd bij je. Ik heb genoeg gesjouwd, instrumenten gekocht en verkocht, snaren gekocht, om nu extra te kunnen genieten van het alleen en samen zingen.

 10. Je speelt dus niet meer ergens op of mee, lees ik. Behalve zingen en piano dan misschien.

  ” Ik kan en wil geen dier doden, maar speelde nog wel op darmsnaren, dat is ook een extra reden geweest om te stoppen met instrumenten spelen. ”

  Als je snaren zo belangrijk vind en niet de voor jou de juiste snaren kan gebruiken, dan stop er maar mee.
  Het is maar wat je dan belangrijker vind. De snaren of toch blijven spelen met dan maar andere snaren.

 11. Nee, ik ben heel blij met alles wat ik gedaan heb. Ik heb 40 jaar viool gespeeld, nog 6 jaar na het eindexamen conservatorium doorgestudeerd, naast het lesgeven dat ik heb gedaan vanaf dat ik 18 jaar ben. Ik heb heel veel moeilijke stukken op topniveau gespeeld. Ik heb 10 jaar nodig gehad om weer langzaam met aandacht voor elke toon te kunnen spelen. Als ik zo zou spelen als ik het mooi vind op een luit, zou ik nog 20 jaar kunnen studeren, dat wil ik niet. De piano is inmiddels ook naar een culturele instelling.

  We mediteren, ik ben bezig met het schrijven van twee boeken, over mezelf en over mijn moeder, vaccinaties, medicijnen, de website zijn we aan het vernieuwen. We mediteren en zingen elke dag, denken na of we op een andere manier willen wonen, meer natuur, dagelijks don we de dingen in huis, in de tuin, bezig met minder eten, we eten alleen nog ’s avonds, we hebben elke dag tijd tekort…. 🙂 We zijn heel blij en dankbar dat we samen zijn.

 12. Ik zie wel dat wat er nu gaande is, niet door vrouwen is ingebracht, helaas gaan veel vrouwen mee en laten ze het contact met zichzelf, de natuur, kinderen los en zijn niet zichzelf meer. Meisjes en vrouwe zijn wel dichterbij hun gevoel, hun lichaam, de natuur, maar door vaccinaties en de maatschappij raken we onszelf kwijt en dat is al vanaf baby.

  Erg dat je moeder zo jong is overleden. Hoe kwam ze aan die parkinson, slikte ze medicijnen? Mijn moeder is voor mij ook heel belangrijk geweest en nog steeds voel ik haar aanwezig, heel dichtbij. Ze heeft me heel veel meegegeven, de liefde voor de natuur, openstaan voor mensen die (echt) met haar of zijn hart contact maakt. Ze heeft een afschuwelijke lijdensweg doorgemaakt, medicijnen en nog eens medicijnen, uiteindelijk 100 per week. Ze wilde ze niet, maar mijn vader dwong haar min of meer elke dag alls in te slikken, tot ze op een gesloten afdeling, onterecht dement verklaard, eenzaam is overleden, 18 mei 2019, 87 jaar. We Marthe, mijn huisgenote en ik) mochten haar niet in huis nemen en het laatste jaar van haar leven mochten we van mijn vader nog maar drie dagen in de week drie uur zien. We hebben veel gedeeld op Facebook, op onze website delen we ook veel van ons moeilijk, maar ook bijzondere leven http://www.contatcmuziek.nl

 13. Leonoor en Marthe; Parkinson is een ziekte voor ouderen, maar je kunt het ook spontaan op jongere leeftijd krijgen. Het ziekenhuis had een nieuwe behandeling zei de huisarts met nieuwe medicijnen. Mijn moeder lag nog maar kort in het ziekenhuis toen ze hartproblemen kreeg en vrij snel daaraan stierf. Nog nooit in haar leven was er iets mis met haar hart. Medici en farmaceuten menen meer te kunnen dan God zelf, dat zie je vandaag ook met die Corona gifspuit.

 14. Ja vreselijk wat je moeder is aangedaan. Mijn moeder kreeg na de cholesterolverlagers hartproblemen en en heel zware operatie, ze kwam onherkenbaar uit de narcose, ze kreeg last van haar knieën (cholesterolberlagers breken eiwitten af, dus spierafbraak en hersenafbraak). Ze werd de,nt verklaard, maar was dat helemaal net, maa wel totaal verzwakt door de 100 pillen die ze uiteindelijk slikte. Ik ben 6 jaar dag en nacht bezig geweest om m te informeren, een weerwoord te hebben n haar te helpen. Maar mijn vader wil niets doen en mijn moeder smeekte me om haar weg te hal;en uit de hel van het verzorgingshuis, een verschrikkelijk drama. Het zijn allemaal medische experimenten. Ik ben een boek aan het schrijven, over mezelf, en mijn moeder, met vaccinaties van ons als baby is alles al begonnen. Zolang wij vaccinaties accepteren laten doen en medicijnen slikken en laten slikken kan de farmaceutische industrie gewoon doorgaan. Op onze website contactmuziek.nl delen we ons verhaal en veel van ons leven.

 15. Wat je arme moeder allemaal heeft meegemaakt is ook niet mis. Zoiets blijft je leven lang bij. Ik zal eens je website contactmuziek.nl bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in