Tasnim News Agency reporter (uncredited) / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

De situatie aan de noordelijke grens met Israël escaleert. Het zal waarschijnlijk snel uitgroeien tot een volwaardige oorlog. De situatie verhoogt nu al de economische prijs die Israël moet betalen voor zijn wandaden, schrijft Bernhard.

Het internationale ratingbureau Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Israël verlaagd. Dit zal leiden tot hogere rentebetalingen op de Israëlische staatsschuld:

In een rapport dat afgelopen vrijdag werd gedateerd maar pas zaterdag, de joodse sabbat, werd uitgebracht, verlaagde het bureau de rating van Israël officieel van A1 naar A2, en voegde er aanwijzingen aan toe dat er nog meer verlagingen zouden komen. De Anglo-Amerikaanse pers reageerde onmiddellijk tegen Moody’s.

“Israël slaat terug”, kopte de Financial Times. De krant voegde eraan toe: “[Premier Benjamin] Netanyahu zei in een zeldzame verklaring tijdens de Joodse sabbat: ‘De ratingverlaging heeft niets te maken met de economie, het is volledig te wijten aan het feit dat we in oorlog zijn. De rating zal weer omhoog gaan op het moment dat we de oorlog winnen – en we zullen de oorlog winnen.”” In het verslag van Associated Press, “Israël’s minister van Financiën blaast Moody’s downgrade af”. Rupert Murdoch’s platform Fox beweerde: “Israël heeft een sterke, open economie ondanks Moody’s downgrade”. “De kredietwaardigheid van Israël blijft hoog,” volgens de New York Times, “maar het ratingbureau merkte op dat de vooruitzichten voor het land negatief waren… Een rating van A2 is nog steeds een hoge rating.”

Er zijn verschillende negatieve punten die kunnen leiden tot een verdere verlaging van de rating:

Volgens het rapport van Moody’s “blijven er neerwaartse risico’s op het A2 ratingniveau. Met name het risico van een escalatie waarbij Hezbollah betrokken is in het noorden van Israël blijft bestaan, wat een potentieel veel negatievere impact zou hebben op de economie dan momenteel wordt aangenomen in het basisscenario van Moody’s. De overheidsfinanciën zouden ook meer onder druk komen te staan door de economische crisis. De overheidsfinanciën zouden in zo’n scenario ook zwaarder onder druk komen te staan.”

Kort nadat het rapport van Moody’s verscheen, voerde Hezbollah-leider Hassan Nasrallah de druk op Israël op:

Hezbollah secretaris-generaal Sayyed Hasan Nasrallah herhaalde dat Hezbollah zijn grensoffensief tegen de Israëlische bezettingsplaatsen bij de grens met Libanon zal voortzetten totdat de barbaarse zionistische oorlog tegen Gaza is afgelopen.

“Wanneer de agressie tegen Gaza stopt, zal het vuren in Zuid-Libanon worden gestaakt,” zei Sayyed Nasrallah.

De secretaris-generaal van Hezbollah gaf commentaar op de recente dreigementen van de Zionistische minister van defensie Yoav Gallant die zei dat het IOF de agressie op Zuid-Libanon niet zal stoppen, zelfs niet na een staakt-het-vuren van Gaza, en benadrukte dat Hezbollah dan haar offensief zal voortzetten.

  Biden's Witte Huis draait bewering terug dat hij foto's heeft gezien van "door terroristen onthoofde baby's", geeft toe dat hij "geen foto's heeft gezien of dergelijke rapporten zijn bevestigd"

“Wanneer de oorlog in Gaza eindigt, zullen we ons offensief stoppen. Als de vijand zijn vijandelijkheden hervat, zullen wij handelen in het licht van de regels en de formules.”

Nasrallah verwierp westerse eisen, via de Libanese regering, om Hezbollah’s troepen terug te trekken en het vuren te staken:

Het is de plicht en verantwoordelijkheid van Hezbollah om de vijand af te schrikken en de aanval op Libanon te voorkomen, bevestigde Sayyed Nasrallah, eraan toevoegend dat de reacties van het Verzet proportioneel, maar effectief en productief zullen zijn.

Sayyed Nasrallah benadrukte dat de honderdduizenden kolonisten die al uit het noorden zijn verdreven, in geval van escalatie niet naar hun huizen zullen kunnen terugkeren.

Israël moet schuilplaatsen, kelders, hotels en scholen voorbereiden om 2 miljoen kolonisten te huisvesten die uit het noorden van Palestina zullen worden verdreven als het oorlogsgebied wordt uitgebreid, waarschuwde Nasrallah.

Als de Israëlische vijand zijn oorlogsgebied tegen Libanon uitbreidt, zal Hezbollah dat ook doen, benadrukte Sayyed Nasrallah.

“Het is gemakkelijker om de Litani rivier naar de grenzen te verplaatsen dan Hezbollah strijders terug te duwen van de grenzen naar de Litani rivier,” zei Sayyed Nasrallah.

Later zal meer bekend worden gemaakt:

Sayyed Nasrallah benadrukte dat ‘Israël’ meer dan 130 dagen heeft gefaald om enig doel te bereiken in de Gaza-oorlog, behalve de monsterlijke aanvallen op de burgers.

Met betrekking tot de zionistische oorlog tegen Gaza benadrukte Sayyed Nasrallah dat hij meer details zal geven tijdens een toespraak die hij gepland heeft te houden op vrijdag (16 februari), de verjaardag van de Hezbollah Martelaren.

Zelden genoemd in het westerse nieuws is de omvang van Hezbollah’s activiteiten tegen het leger van de Zionistische entiteit:

Al-Manar correspondent:

Het verzet in Zuid-Libanon, heeft tot nu toe aangevallen:

 • Het hoofdkwartier van de noordelijke regio in Safad.
 • Hoofdkwartier van de 91ste Galilee Divisie in “Branit”.
 • Hoofdkwartier van de 769e Oostelijke Brigade in Kiryat Shmona.
 • Meron Air commando- en controlebasis
 • IOF-basis Beit Hillel
 • Trainingskamp in Kela, in de bezette Golan Hoogvlakte
 • Ma’ale Golan IOF basis op de berg Hermon
 • De meeste artillerieposities langs het achterfront en militaire concentraties
 • Alle militaire IOF-terreinen aan de grens

Al deze aanvallen van het verzet bevestigen dat alle militaire en vuurdruk en Israëlische dreigementen het verzet er niet van zullen weerhouden om zijn operaties voort te zetten. Het verzet gaat met het volste vertrouwen door, eerst vertrouwend op God en dan op zijn militaire capaciteiten, de geest van zijn strijders en de veerkracht van zijn volk.

  De wapenstilstand in Gaza is een teken dat Hamas niet verslagen kan worden

Het hoofdkwartier van Safad werd pas vanochtend getroffen. Dit gebeurde nadat meer Israëlische aanvallen burgerstructuren hadden getroffen in het zuiden van Libanon.

Hala Jaber @HalaJaber – 23:01 UTC – 13 feb 2024

URGENT: #Hezbollah heeft een spervuur van raketten afgevuurd op een legerbasis #Israëls noordelijke stad Safed.
Eén dode en acht gewonden, één in ernstige toestand.
De IOF zei dat sommige raketten de hoofdkwartierbasis van het Noordelijk Commando in #Safed troffen, zo’n 13 kilometer van de Libanese grens.

De aanval op Safad was een (milde) escalatie na eerdere aanvallen.

In tegenstelling tot de dagelijkse Palestijnse slachtoffers van Israëls brutaliteit, zorgden de Israëlische slachtoffers van de aanval voor voorpaginanieuws in Israël:

Een Israëlische vrouw werd gedood en acht anderen raakten gewond toen een spervuur van raketten afgevuurd vanuit Libanon insloeg op Safed en een legerbasis in de noordelijke stad, zeiden het leger en medische functionarissen.

Als reactie op de aanval zei de IOF dat het “wijdverspreide” luchtaanvallen uitvoerde in Libanon.

Er was geen directe verklaring voor de raketbeschieting, hoewel men aannam dat deze werd uitgevoerd door de terreurgroep Hezbollah, die de afgelopen maanden dagelijks raket-, raket- en drone-aanvallen heeft uitgevoerd op het noorden van Israël, naar eigen zeggen ter ondersteuning van de terreurgroep Hamas in Gaza, waartegen Israël oorlog voert.

De Israel Defense Forces en de gemeente Safed zeiden dat raketten een legerbasis raakten in het gebied, ongeveer 13 kilometer van de Libanese grens.

Het aantal slachtoffers aan de noordelijke grens van Israël is nog steeds erg ongelijk:

Tot nu toe hebben de schermutselingen aan de grens geresulteerd in zes burgerdoden aan Israëlische zijde, evenals de dood van ten minste negen IOF-soldaten en reservisten. Er zijn ook verschillende aanvallen vanuit Syrië geweest, zonder gewonden.

Hezbollah heeft 194 leden genoemd die door Israël zijn gedood tijdens de aanhoudende schermutselingen, meestal in Libanon, maar sommigen ook in Syrië. In Libanon zijn nog eens 29 strijders van andere terreurgroepen, een Libanese soldaat en ongeveer twee dozijn burgers, waaronder drie journalisten, gedood.

Als Israël niet meer kolonisten evacueert, tegen hoge economische kosten, zal de dodenratio waarschijnlijk veranderen.

De Libanese Hezbollah-expert Amal Saad, die momenteel lesgeeft in Cardiff, Groot-Brittannië, legt uit hoe Hezbollah denkt:

Amal Saad @amalsaad_lb – 10:58 UTC – 14 feb 2024

Er zitten verschillende boodschappen achter de kwalitatief verschillende aanval van Hezbollah op Safed vanochtend, die Israël behandelt als de zwaarste aanval sinds het begin van de oorlog, waarbij Ben Gvir het een “oorlogsverklaring” noemt.

  Vecht Israël tegen Hamas 2.0?

Op de voorgrond staat de boodschap van Hezbollah dat het niet zal toegeven aan de Israëlische en westerse eisen om de vijandelijkheden over de grens te staken, zoals Nasrallah gisteren in zijn toespraak zei. Het is ook een reactie op verschillende Israëlische moordaanslagen in Zuid-Libanon, die tot Sidon reiken.

Maar de timing van deze escalatie lijkt ook verband te houden met Netanyahu’s verwerping van het voorstel voor een staakt-het-vuren in Parijs en de dreigementen van zijn regering om Rafah binnen te vallen, wat op zijn beurt een volledige aanval op Libanon waarschijnlijker zou maken. Hezbollah geeft Israël een voorproefje van het soort aanvallen en het aantal slachtoffers dat het leger zal moeten incasseren als Netanyahu een staakt-het-vuren blijft afwijzen.

Het was voorspelbaar dat de Israëlische bezettingstroepen op de aanval op Safad reageerden door verder te escaleren:

Het Israëlische leger zei woensdag dat zijn gevechtsvliegtuigen “begonnen zijn met een reeks aanvallen in Libanon”, waardoor de angst voor een oorlog tussen de twee landen na maanden van grensoverschrijdend vuur weer toenam.

Het leger gaf geen verdere details over de luchtaanvallen, terwijl Libanese media melding maakten van luchtaanvallen op zuidelijke dorpen waaronder Adchit, Sawwaneh en Shihabiyeh.

De aanvallen kwamen enkele uren nadat vuur uit Libanon meerdere mensen verwondde in het noorden van Israël, volgens medici.

De angst voor een nieuw grootschalig conflict tussen Israël en Hezbollah neemt toe, met tienduizenden ontheemden aan beide kanten van de grens en oplopende spanningen in de regio.

“Ik weet niet wanneer de oorlog in het noorden plaatsvindt, maar ik kan je wel zeggen dat de kans dat het in de komende maanden gebeurt veel groter is dan in het verleden,” zei de Israëlische legerchef Herzi Halevi vorige maand.

Na de laatste Israëlische aanvallen zeiden de Libanezen dat er vier burgers door waren gedood of gewond.

De toename van de vijandigheid komt op een punt dat het niet langer de vraag is “of” er weer een oorlog tussen Israël en Hezbollah komt, maar alleen de vraag “wanneer”.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Iran heeft zojuist bewezen dat het Israël kan raken met “Kheibar Shekan” ballistische rakettenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet ” Fantoom Legioen” probleem
Volgend artikelDuitsland: “Spotten met de staat” moet strafbaar worden gesteld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Scott Ritter: Waarom ik niet langer achter Israël sta en dat ook nooit meer zal doen >>>

  https://www.frontnieuws.com/waarom-ik-niet-langer-achter-israel-sta-en-dat-ook-nooit-meer-zal-doen/

  Juist, zelf had ik al véél eerder om een andere reden een héél sterke antipathie tegen brutale Israëliërs hun ‘aangeboren’ Chutzpah is onuitstaanbaar voor mij, dat ging zelfs zó ver toen ik mijn licentie haalde als Radio zendamateur en een Israëlisch station mij aanriep dan draaide ik mijn VFO weg van de frequentie waarop deze entiteit mij aanriep.

  • Ja…en ook al die z.g. Joodse adviseurs die al decennia lang presidenten lopen te manipuleren.
   Hoe is het mogelijk dat één zo’n klein pestvolkje zoveel macht en invloed heeft kunnen vergaren.

  • hear hear, ook zal de KM weg moeten die overal macht neemt en schijnbaar macht over anderen hebben, Klaus zou zeggen, we penetrated their cabinets.

 2. De westerse hoerenmedia volledig in de ban van wat het narratief hun opdraagt.
  In plaats van nuchtere, eerlijke info te verspreiden is het elke dag prut en dan met hoofdletters. In niet alleen over die genocide daar op het Palestijnse volk, maar ook over de rotprik, de gevolgen ervan, de klimaatwaanzin, de co2 idioterie, de stikstof, de boeren die uitgekocht moeten worden, Oekriland, de oorlogophitserij tegen Rusland.
  De lijst met onzin is eindeloos. En het gehersenspoelde klootjesvolk trapt er iedere keer weer in.
  Dank aan FN!

 3. Funny how these J3ws call everyone “terrorists” when they did 9-11 – are the source behind ISIS/Daesh and murdered 25000+ people in Gaza among other things.

  At the same time they have been murdering Palestinians since they OCCUPIED Palestinian lands, they are illegal occupiers, period.
  Their hypocritical “right to self defence” is null and void, and doesn’t apply here.

  It’s like a burglar sitting in YOUR house and he tells you he will shoot you if you want to kick him out.

  It’s time to crush these mass murdering demons, wipe them form the face of the earth.. but there is only talk from Jordan, Saudi Arabia, Turkiye and Egypt.
  Syria has it’s own problems, can’t expect them to do much after 10+ years of western backed terrorism.
  And the UAE, Qatar Oil sheiks are only interested driving their supercars and pretending they care.
  The USA is so keen on letting millions of illegals in to the US, maybe a few million Jews can move to the US also, middle east problem solved.

  The only Arabs with a spine are Yemen, who would have thought that, a troubled ‘poor’ country that has the balls to act.

  Netanyahu is a murderer and a ***criminal, I’m not saying ‘war’ because the bombs on Gaza have nothing to do with “war” .
  It’s a genocide and they are hiding behind “fighting Hamas”.

  Israel (regime) is a cancer on this planet.

  (Posted in English – don’t blame me for translation) 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in