(Photo cropped at bottom) / De Balie / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

De vorming van een nieuw kabinet in Nederland is op sterven na dood. Pieter Omtzigt is weggelopen, om de meest zwakke reden: hij vond dat de begroting niet goed zou worden afgehandeld door het nieuwe kabinet. Niemand gelooft hem. Zijn partij kelderde in de daaropvolgende peiling van 20 naar 11 zetels. Hij wil nog steeds een PVV-kabinet steunen, maar alleen als minderheidskabinet. Wat er nu gaat gebeuren is voor iedereen een raadsel, schrijft H. Numan.

Ik zei toch dat we een vrij duidelijke verkiezingsuitslag hebben: het wordt of een enigszins conservatief kabinet onder leiding van de PVV, of een extreem links kabinet onder leiding van de PvdA-GL. Andere combinaties zijn niet realistisch.

De suggestie van de heer Omtzigt voor een minderheidskabinet is belachelijk. De meeste mensen geloven hem niet meer, alleen al vanwege dat zwakke excuus. Stel dat Wilders voor die optie zou gaan, dan zou zijn kabinet het niet lang volhouden. Omtzigt zou het bij de eerst mogelijke gelegenheid opblazen, hoe miniem, triviaal of ronduit onnozel de kwestie ook is. Wilders is de langstzittende politicus in het parlement, dus hij weet dat ook.

Ik had mijn twijfels over de heer Omtzigt, en heb jullie daar vaak over verteld. Voor degenen die het niet weten: Pieter Omtzigt was CDA-politicus; in die partij bekleedde hij twee functies. Hij was hun nr. 2 man, en enfant terrible. Alle politici zijn acteurs. Sommigen zijn beter dan anderen, maar ze zijn het allemaal. Wilders valt bijvoorbeeld op door zijn kapsel. Dat is zijn handelsmerk. Zijn bijnaam is Blondie of Mozart.

Omtzigt speelde de rol van een zeer consciëntieuze hardwerkende politicus (dat is hij), die zich uit eigenbelang inzette voor het welzijn van het land en zijn partij (bull crap). Hij leidde verschillende onderzoeken die hem niet veel vrienden in zijn partij opleverden. Het neerschieten van de Malaysian Airlines MH 17-affaire onderzocht hij en presenteerde een rapport dat controversieel was voor de regering. Onderdeel van die regering was zijn CDA-partij. Hij legde de meeste schuld bij Rusland, iets wat de regering liever wilde negeren, maar na zijn onderzoek niet meer kon. Een ander onderzoek was het Kinderopvangschandaal. Dit veroorzaakte de val van de vorige regering, waarin zijn eigen partij CDA coalitiepartner was.

Omdat hij nummer twee was in de partij, kon zijn carrière maar twee kanten op: omhoog of eruit. Of hij zou de volgende CDA-leider worden of hij zou uit de partij stappen. De CDA-leiding wist dat hij enorm populair was, dus saboteerden ze de leiderschapsverkiezingen. Niet één keer, maar twee keer. Alleen maar om hem van de nr. 1 plek te houden. Als ze hem als nieuwe leider hadden gekozen, hadden we nu een CDA-regering gehad. In plaats daarvan kozen ze voor een campagne van roddel, achterklap en insinuaties die hem na een zenuwinzinking uit de partij verdreef. Het ooit almachtige CDA is nu verschrompeld tot een marginale partij.

  Mesaanval in Amsterdam: vier gewonden, één dode - "een man" (29) gearresteerd

Destijds vroeg ik me af waarom ze de vergetelheid verkozen. Zijn recente acties vertelden me waarom. Deze man is een ongeleid projectiel. Oncontroleerbaar, en erger nog: onredelijk. Hij weet alles en je moet precies doen wat hij wil. Zo niet, dan krijgt hij een driftbui en een zenuwinzinking tot hij zijn zin krijgt. Maar er is meer. Omtzigt is een wiebelaar. Zijn favoriete spel is het ja-nee spel. Dat geldt voor de meeste politici, maar hij blinkt erin uit. Hij wil geen ja zeggen, omdat dat sommige kiezers van zich zou vervreemden, maar hij wil ook geen nee zeggen, uit angst andere kiezers te verliezen. Hij is een man die eeuwig op het hek zit.

Hij is ook bang voor verantwoordelijkheid. Een van de redenen waarom hij de verkiezingen niet won, was dat hij openlijk zei dat hij niet de volgende premier wilde worden, zonder ons te vertellen wie zijn kandidaat voor premier zou zijn. Pas op het allerlaatste moment (enkele dagen voor de verkiezingen) besloot hij die positie toch te accepteren, maar het kwaad was al geschied. Het speelde een grote rol waarom zijn partij op de derde plaats eindigde. Veel mensen, waaronder ikzelf, zeggen: als je geen premier wilt worden, waarom richt je dan je eigen partij op?

Er is nog iets anders dat ook belangrijk is. Binnen de CDA-fractie vertegenwoordigde Omtzigt de linkervleugel. Hij was altijd, vanaf het begin, anti-Wilders, en anti-PVV, toen Wilders die partij oprichtte. Hij presenteert zichzelf als een verstandige no-nonsense conservatieve politicus. Dat is hij ook, maar slechts in zeer beperkte mate. Hij heeft nooit principieel voor PVV-voorstellen gestemd. Alleen als het moest. Binnen het CDA leidde hij de linkse of anti-PVV vleugel. Toen hij werd verstoten uit zijn partij nam hij de meeste van die linkse anti-PVV politici mee.

  Nederlanders hebben geen idee van de genocide die islam pleegt op christenen

Op dit moment verkeert zijn eigen partij daardoor in zwaar weer. De leiding wil die extreem-linkse regering, maar de gewone partijleden en, nog belangrijker, de kiezers willen precies het tegenovergestelde, een conservatieve PVV-regering. Tijdens de verkiezingen zei hij geen nee (en ook geen ja, trouwens) en gaf hij zijn kiezers de illusie dat hij overal voor open stond. In het echt niet.

Omtzigt’s afkeer, zo niet regelrechte haat, voor de PVV is sterk genoeg dat hij er zijn oude partij voor kapot heeft gemaakt, en hij zal niet aarzelen dat nog eens te doen. Vorige week kondigde hij uit het niets aan dat hij afzag van verdere onderhandelingen. Zelfs zijn partijleider was verbaasd dat te horen. Zijn excuus is zwak en wordt niet geaccepteerd. Waarom? Omdat hij deel uitmaakte van het parlement dat de vorige regeringen controleerde die dat beleid maakten.

Eerst dacht ik dat Omtzigt een functionele autist was. Die mensen zijn extreem bekwaam op hun vakgebied, maar hebben geen empathie voor iets anders. Hij had boekhouder of lid van de Algemene Rekenkamer moeten worden, geen politicus. Nu geloof ik dat de man zichzelf ziet als een soort Churchill, die vecht tegen de kwaadaardige nazi Geert Wilders. Churchill werd eerst niet geloofd en het bos ingestuurd. Zo ben ik ook, denkt Omtzigt. Uiteindelijk zullen mensen me geloven, als ik sterk blijf in mijn overtuiging. Het probleem is dat hij allesbehalve Churchill is. Veel meer een Franz von Papen, die een onmogelijk kabinet mogelijk maakte.

Dus wat gaat er gebeuren?

Absoluut geen idee. Nederlandse kabinetsformaties duren lang, altijd. Ons record is 299 dagen in 2020-2021. We zijn pas drie maanden bezig. Er kan van alles gebeuren. Ik zou niet raar opkijken als NSC-politici Omtzigt uit zijn eigen partij schoppen. Politici zijn tenslotte net tweedehands autoverkopers. Het is zaken doen en geld verdienen. Wat Omtzigt effectief deed, was zijn bedrijf tot de grond toe afbranden. De partij die hij op 19 augustus 2023 oprichtte is amper vijf maanden oud. In minder dan een week verloor hij de helft van zijn electoraat! Dat betekent dat de helft van zijn verkopers van tweedehands auto’s mogelijk failliet is en dat vinden ze vast geen prettig idee.

  Wilders is sterker dan ooit en zijn overwinning zou Europees rechts een duw in de rug kunnen geven, geeft invloedrijk Pools links tijdschrift toe

Een minderheidsregering met Omtzigt als steun van het parlement gaat niet werken. Dat zou hetzelfde zijn als op een elektrische stoel zitten terwijl hij glimlachend de schakelaar vasthoudt.

Een linkse regering lijkt het meest waarschijnlijk om twee redenen. De belangrijkste is dat dit de verkiezingsuitslag is. Vorm er een regering mee, dat is je taak! De meeste partijen weten dat nieuwe verkiezingen niet in hun belang zouden zijn. De links-communistische partij PvdA-GL zou serieus verliezen, maar de VVD en vooral de NSC zouden doormidden worden gesneden. Erger nog, de PVV zou de meeste van die stemmen krijgen. Op dit moment staan ze op meer dan 50 zetels. Het zou zelfs mogelijk kunnen zijn dat kiezers zo boos zijn dat ze en bloc op de PVV stemmen zodat die een eenpartijkabinet kan vormen! Het is niet waarschijnlijk, maar het wordt een mogelijkheid.

Het vormen van dat gevreesde superlinkse kabinet zal ook niet eenvoudig zijn. De VVD kan er uit principe geen deel van uitmaken. Het leiderschap mag dan progressief zijn, hun kiezers zijn dat allesbehalve. De kiezers van NSC zullen het ook niet leuk vinden. Net als bij de VVD is de leiding erg voor een progressief kabinet, maar de kiezers niet. Dat betekent dat zodra dat kabinet valt, hun partijen zullen verdwijnen. Het overkwam het CDA (43, nu 5 zetels), de PvdA (44, nu 11 zetels; opgegaan in GL). De VVD en D66 proefden al van wat komen gaat.

Het spel ligt nog wagenwijd open, maar ik ben niet optimistisch. Het lijkt er sterk op dat de VVD ervoor zal kiezen om een linkse coalitie te steunen, en verrek met de gevolgen. Als er een linkse regering wordt gevormd, hebben ze waarschijnlijk genoeg steun in het parlement en de senaat om eventuele electorale consequenties de komende vier jaar te negeren. Ik vrees dat de VVD die kans zal grijpen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

WEF: Biometrische digitale identiteitskaarten kunnen vaccinatiestatus traceren, zegt Nederlandse koningin Máxima in DavosVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe grote dissonantie – Onhoudbare spanning tussen de wil van het volk en de acties van elites leidt onvermijdelijk tot grote afrekeningen
Volgend artikelHet ” Fantoom Legioen” probleem
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

91 REACTIES

 1. Rommel sterk artikel!
  Ik hoor om me heen dat er nieuwe verkiezingen komen dat lijkt me sterk, links zal er dan alles aan doen om zelf proberen een kabinet te vormen. En inderdaad misschien met de ‘rechtse” vvd?
  Omtzigt is inderdaad geen man die keuzes kan maken, ben benieuwd waar dit op uit gaat lopen, hopelijk zetten ze hem uit de partij hoewel ik dit ook niet zie gebeuren. Vind het nog steeds treurig dat Baudet zo weinig stemmen haalde..

  • Yep zou mij niks verbazen dat er gerommeld is met de verkiezingen, van haga eruit fvd gehalveerd
   En de pvv in de opinies sterk als winnaar maar niet sterk genoeg voor een meerderheid.
   Geef de stinkende corrupte media eerst de schuld zij beïnvloeden de publieke opinie.
   Pas na de verkiezingen werd het publiek wakker geschud, vvd die gedoogd om daarmee nsc de loef af te steken terwijl de vvd kiezer gelijk zwaar teleurgesteld is Nu na 5 maanden nsc valt het doek voor Pieter en zijn er nog meer teleurgestelde kiezers.
   De green deal van gl pvda wordt in de EU onderuit gehaald als een misinverstering nog meer kiezers teleurgesteld.
   Everything sucks.
   Vvd weg ermee ,d66 op de brandstapel, cu is de communistische unie. Cda telt niet meer mee.
   Dassen is een waardeloze eu copycat ,pvdd zijn geradicaliseerd
   Waardeloze politieke rot bende in den haag maar vooral in de EU grof schandalig afbraak beleid dat tot een dictatuur leidt.

  • Beste Puinhoop; “Vind het nog steeds treurig dat Baudet zo weinig stemmen haalde..”

   Vergis je niet, want ook hier wordt verkiezingsfraude gepleegd om de onafhankelijke ’trump-types’ buiten het NWO-spel te houden.

  • Neen doe dat niet want dan zetten ze hem jarenlang op wachtgeld Dus laat ze maar voortsukkelen Een nieuw kabinet vormen hoeft al niet meer want alles is al geregeld door Brussel Rutte wordt als padvinder navo baas en is daar een stro pop die dik en dik betaald wordt door nederlandse bijdrages aan de EU Bovendien worden ij Spanje stropoppen verbrand als de winter om is Een kabinet vormen met je eerdere vijanden zal nooit gebeuren maar dat hebben de tegenstanders van Wilders allang geregeld!!!!!!!!!!!!!!

 2. De Nijpels gang is de ondergang van alles wat Holland verwezenlijkt heeft: hoogverrader: nooit meer VVD

  Deze Koning is dood
  Leven FvD
  Wordt lid steun deze Patriotten en red Nederland uit de EU chaos

  • Dat verwacht ik ook. Dat was m.I. Ook altijd de bedoeling van O.a. De bende in Brussel. Het desastreuze werk van de voorgaande WEF kabinetten moet afgemaakt worden en daarvoor is Timpie uit Brussel gekomen. Lang leve de groene kmer! NOT!
   Kijk maar wat er in Duitsland gebeurt. Wat daar gebeurt, de deindustralisatie en dus Duitsland naar de donder helpen, dat is ons voorland. Alles loopt volgens plan van het schorum. En in de tussentijd kan het demissionaire kabinet gewoon doorgaan met het afbreekwerk van NL.

  • Swab speelt het spel inderdaad goed. Baardmans wordt premier en demissionair wordt Nederland nog even leeg getrokken, de oorlog in Oekraïne in stand gehouden, wij de oorlog met Rusland ingerommeld en onze economie kapot gemaakt met tax en hoge energieprijzen. Goed gespeeld. Het zou een Ai scenario kunnen zijn wat ze uitrollen en niemand kan het stoppen. Nu ik die analyse van over Omtzigt lees was het eigenlijk domweg te verwachten en hoorde het bij het spel om o.a. hiermee (demissionair) door te gaan.

   ‘Minister’ van Defensie vertelde vandaag aan Reuters dat Nederland deel gaat nemen aan een coalitie die “geavanceerde drones” aan Oekraïne gaat leveren. “””Mogelijk””” komt dit Nederland op extra kosten te staan, bovenop de Nederlandse schenking van een extra 2 MILJARD euro in 2024, bovenop de Nederlandse 7,5 MILJARD euro sinds het begin van de oorlog

   • We leven in een economisch systeem obv meer dan 100% schuld. Ons geld is lang geleden ontkoppelt van goud, dus het vertegenwoordigt niks tastbaars meer. In 2008 hadden we de laatste kans om, met veel pijn, de schuldenberg op te lossen. Dat heeft de politiek expres niet gedaan zodat we allemaal nog grotere geldslaven zouden worden. Anno 2024 is ons geld hetzelfde als flippo’s… flippo’s werden heel even ongelooflijk veel geld waard… en toen werden ze zo waardeloos dat niemand ze nog wilde hebben. Ons geld is minder waard dan het papier en de inkt waarmee het is gemaakt. Dat briefje van 50 euro is in de werkelijke economie dus mircocenten waard. Het enige dat ze nu hoeven te doen is ons in de val lokken zodat wij niet doorhebben wie ons in de val hebben gelokt en hoe die val werkt. Zij roepen straks dat het overal door komt… daarom creëren ze zoveel crisissen, zodat ze 1000 en 1 redenen hebben die ons op dwaalsporen houden. Maar inmiddels is er een massa die dondersgoed weet wie ons in de val lokken en we weten heel goed dat ze ons met een multicrisis helemaal gek willen maken.

 3. Ik hoop het niet voor Nederland, maar pvda/gl d66 vvd bbb ect gaat het worden Met fransje als Prime Minister. Het nachtmerrie scenario Dit scenario hadden ze al lang klaar liggen: FVD verliest BVNL weg in de kamer. PVV wint, maar zal niet regeren Iedereen.deed een plas en alles bleef zoals het was. maar dan nog erger.

 4. Left Twix, Right Twix… pleur op met deze poppenkast om ons machteloos en passief mee te houden. Politiek is de laag die zorgt dat de hele satanische piramide onschendbaar blijft en dat de mensheid nooit macht of invloed krijgt. Word wakker… we zitten gevangen… al heel lang. Dualiteit verandert alles binnen en buiten ons in een conflict. In het midden van links en rechts ligt de macht en met verdeel en heers worden we uit het midden weg gehouden.

 5. WEF gegeerd, dus u mag zelf invullen hoe het eruit gaat zien in de snel te vormen verenigde staten van communistisch Europa… we gaan er volkomen aan!

  • Weer dankzij je medeburger die zo nodig Omzigt moest stemmen en Lientje vergeet die ook niet. Zogenaamd trui achterstevoren aan. Jaja. En zometeen gaat je medemens smeken, laat het Timmermans het maar doen. En daar komt tie aan hoor, ons Franse

 6. symbolisch voor het rotte westen.
  Burger telt niet meer mee na de verkiezingen.
  (tijdens de verkiezingen ook niet, maar de kudde heeft dan nog hoop op veranderingen)
  “kots”

 7. Ik zeg minderheids kabinet . Dan binnen 2 maanden laten klappen .nieuwe verkiezingen wilders 55 zetels fvd 30 ofzo .en doorrrrr ….nexit .parasieten eruit . Halsema oprotten terug naar gekozen burgemeesters .de steden die hun eigen zin doen boven de wet .onder curatele dus macht afpakken . 2e kamerlid maakt er een bende van eruit uitkering en geen wachtgeld . Baantjescarrousel verbieden . Hebbie er een zooitje van gemaakt kruisje achter je naam eerste 10 jaar geen overheidsbaantje etc etc … ohhhhh was ik maar machthebber

 8. Wahahahaha lach mij de sloopkogel uit de broek wanneer ik denk aan de reguurders voor de verkiezingen die mij soms met klem aanraadde om toch vooral te gaan stemmen, no way dat ik op een totaal onbetrouwbaar stelletje WEF-systeem politici zou gaan stemmen, nu heb ik spijt dat ik vanaf 1986 op populistische politiek heb gestemd enfin gedane zaken nemen geen keer.

  • @Adriaan Ik werd aan alle kanten aangevallen omdat ik zei dat ik niet ging stemmen omdat het 1 grote poppenkast is die al lang van te voren gepland is. ALLE parijen zweren met 2 Baphomet vingers trouw aan onze WEF koning, dus alle partijen doen mee aan deze poppenkast. Maar hé, wel blijven stemmen, we doen het voor elkaar! Rutte stond ons letterlijk uit te lachen:

   https://rb.gy/4vh1en

   • Als Rutte over een paar maanden naar de NAVO gaat wijzen ze gewoon een andere demissionaire minister aan (Timmers?) en die kan dan lekker verder gaan met ons land naar de filistijnen helpen. Wat een vertoning!

   • Anton februari 15, 2024 Bij 10:07

    Héél herkenbaar Anton, juist ook 1 van de redenen die je opnoemt, vooral het Koningshuis dat het volk zó besodemieterd alles met een glimlach enfin Nederlandse volk bestaat niet meer dat is het enige waar zij gelijk in heeft gekregen, voortschrijdend inzicht leert ‘ons’ dat er 6 miljoen niet Nederlanders tussen ‘ons’ wonen.

 9. Als Omzigt een minderheidskabinet voorstelt en dat vervolgens bij de eerste hobbel opblaast dan zullen zijn kiezers hem dat niet in dank afnemen.

  Dat wetende, zou nog een beetje ruimte kunnen geven aan zo’n kabinet.

  Nu, nieuwe verkiezingen zou de echt democratische oplossing zijn.

  • We gaan zien of Wilders dat voor elkaar krijgt Petra. Nieuwe verkiezingen, en dan burgers in de stemburo’s om te controleren of ze eerlijk gaan. En iedereen vragen op een ander te stemmen dan de lijsttrekker.

   Buiten exitpolls (door burgers) en vragen op welke kandidaat er is gestemd om later te kunnen controleren. Eventueel nog een landelijke website in de lucht waar burgers kunnen aangeven op wie ze hebben gestemd, op welk stemburo. Wie weet ga ik dan ook stemmen. Maar alleen dan.

   • Veel te ingewikkeld Gijp. We moeten dit systeem niet met infusen en noodoplossingen in leven houden, we moeten de hele politiek ontmantelen. En daarna geen politiek meer!!!

    Mensen kunnen hun energie beter stoppen in de creatie van iets nieuws. Waarom zouden we proberen om dit 98% misdadig corrupte, satanische maffia systeem te repareren. We moeten echt de gifbeker leegdrinken ipv kleine slokjes in de hoop dat we dan niks hoeven los te laten. Het oude is bewezen voor 98% corrupt en kwaadaardig. Left Twix, Right Twix… we zijn zo dom dat we het spelletje maar blijven meespelen. Links en rechts bestaan niet!!! Er zijn problemen en die moeten worden opgelost… meer is het niet. Politieke genereert problemen om ons mee te verdelen over links en rechts. Maar iedereen blijft maar hopen en geloven op het systeem dat ons naar de hel heeft gebracht. Links en rechts moet eindigen, maar zelfs de wakkerste mensen blijven maar hopen dat het systeem dat ons kapotmaakt en uitroeit en machteloos en arm houdt, dat dit satanische systeem ons gaat redden.

    Deze shitshow gaat door zolang als wij de globale, landelijke en lokale politiek blijven zien als werkbare systemen. Ze werken ons voor 99,99% tegen… als wij dat verrotte systeem loslaten, valt 99,99% weerstand weg. Maar mensen denken nog steeds dat wij iets kunnen zeggen of doen waardoor het systeem dat door satanisten is bedacht en opgezet om ons verdeel te houden, dat dit systeem onze redding is.

    Tot wij massaal ons vertrouwen in de politiek en media loslaten, verandert er niks en gaan we dieper en dieper de hel in. Die gifbeker moet kennelijk tot op de bodem leeg worden gedronken voordat mensen eindelijk doorkrijgen wat ik hier zeg. Mensen kunnen en willen niet geloven dat het huidige systeem helemaal moet verdwijen en daarna moet worden verbrand tot er niks meer van over is. We zitten te wachten op het moment dat de gifbeker leeg is en we ineens beseffen dat we gevangenen zijn die zoet en druk werden gehouden met ‘links rechts’ politiek.

    • Ze geo-engineeren ons kapot Gijp… de politiek zorgt dat wij niet bij die informatie kunnen en in plaats daarvan verkopen ze de geo-engineering als klimaatcrisis. Ze verzuipen ons in NL, en de schaapjes blijven maar stemmen.

     Het hele systeem moet plat, helemaal weg, in een miljard stukken versnipperen en in de wind gooien. En dan als heilige regel onthouden om NOOIT meer een links/rechts, voor/tegen, systeem op te zetten.

      • @Gijp…

       Lees het volgende artikel over het fantoom legioen. De maden kruipen overal en vreten zich vol met corruptie en diefstal. De koekjespot werd eerder door een select clubje leeggeroofd, maar inmiddels is IEDEREEN die pot aan het leeggraaien.

       De laatste dagen van het westerse rijk en iedereen wil het vlees nog even snel van de botten pikken.

       • Ik had het artikel gelezen, een heel goed artikel zelfs. Ja het zijn de nadagen. Ze verbergen corruptie niet eens meer. En je doet er geen donder aan als de degene die corrupt zijn ook degene zijn die alles in de doofpot kunnen stoppen. Kan je schreeuwen wat je wil, het helpt je geen donder.

        • @Gijp…

         Precies. We moeten door dit verrottingsproces heen tot er uit het rottingsproces compost ontstaat en er ineens weer wat begnt te groeien. Wat we nu meemaken is niet te stoppen, we zijn toeschouwers tot het voorbij is en we (de westerse mensheid) weer met de voetjes op de bankroet grond staan. Voorlopig hallucineren mensen zich de toekomst in dat al deze waanzin en de oneindige geldbronnen voor eeuwig zullen duren. We leven in een nachtmerrie, maar de meeste mensen consumeren dmv geld een droom zodat ze kunnen blijven doen alsof er geen nachtmerries bestaan.

   • Voorstel:::::: zet in allee stemlokalen voor ieder partij een stembus neer zodat de tellers zich niet vergissen met tellen om ieder blad te opepenen en dus alle stembiljetten die er in iedere bus zitten sneller en betrouwbaar snel geteld zijn maar ach het maakt niets uit want een kabinet vormen gebeurt toch niet

 10. Er gebeurt helemaal niks denk ik. Het bedrog is nog dieper dan je denkt. Was NL niet al verkocht aan de City of London door de Koning van Oranje? En wie zitten daar? Daar zitten de Vrijmetselaars en de Chabad Lubavitch, die ook andere naties bij de ballen hebben. Inclusief Rusland.

  • Greet februari 15, 2024 Bij 10:20

   Precies Greet een herhaling van zetten exact hetzelfde als de vorige ‘formatie’ die bijna 1 jaar duurde toen dubbelpaspoort houdster Ollongren die er uitziet alsof zij bij de haar enkels twee keer heer en weer door een haag werd getrokken duidelijk liet zien Omzigt functie elders om de positie van underdog te bekleden het lijpe emotioneel kiezersvolk is nu eenmaal verzot op underdogs en wat je ziet dat krijgt men.

   • Dat dacht ik ook gelijk Adriaan. Omtzigt functie elders schrijf je niet op. Och guttie een foutje. Ja joh! Maar wij zullen wel complotdenkers zijn, denk je ook niet?

    • Gijp februari 15, 2024 Bij 10:41

     Juist Gijp ‘wappies’ lekker denigrerend, daarom willen deze politieke klonen het internet aan banden leggen omdat zij zien dat er té veel mensen wakker worden.

 11. Zoals ik reeds eerder schreef, ik had voor het eerst mijn stemrecht niet gebruikt, dat voelt nog steeds goed, ik weet en vooral hier ook vele conservatieve reaguurders zitten, ik ben het dan ook helemaal niet eens met dit geschreven artikel, ik vind dat ons kiesstelsel zou moeten vernieuwen, dat er een gekozen President ofzo of burgermeester zou moeten kunnen komen, een systeem waarin de burgers inbreng hebben a la Zwitserland, nu is er steeds een grote groep burgers die zich niet vertegenwoordigd voelen, heb nog veel meer punten.
  Ik heb helemaal niks met de schreeuwer Wilders, ik ga het dan ook niet vergeten wat hij vroeger allemaal lulde, daar is hij vrij in natuurlijk maar ik ook, ik heb wel nog steeds sympathie voor een Omtzigt, ook kritiek zeker maar hij stond en bleef staan toen bijna iedereen weg keek bij de toeslagenaffaires samen met Renske Leijten en Azarkan i.t.t. Wilders of een Baudet, ik hoorde hen toen niet, we kunnen ook hier boos zijn hoe onze burgerrechten werden afgenomen onder de corona, toen hoorde ik wel FvD maar omdat dit onderwerp niet, ik vind beide onderwerpen belangrijk, ik vergeet NOOIT dat hij dus Omtzigt dit heeft op de kaart gezet, bijna allemaal probeerden hem in het gekkenhuis te krijgen, dan zijn toch wel dingen waarvan ik zeg, madre de dios bovendien zijn niemand van ons bij die gesprekken geweest bij die te vormen formatie, en het is grappig om dan Wilders te horen praten over fatsoen en niet netjes over Omtzigt, het is een lange bijdrage maar ik zal ondanks alles wat mensen nu schrijven over Omtzigt (sommige dingen terecht dat geloof ik ook wel) een zwak voor hem houden, ik hou van moedige mensen, sommigen zijn dat juist helemaal niet, ik zie die wel in andere Europese landen, maar je moet goed zoeken!

  • flardinga februari 15, 2024 Bij 10:24

   Nou wat is Omzigt geweldig geweldig geweest. Ja hij mocht even het systeem aanvallen. Nu houdt hij het systeem in stand. En hoe? De afbraak is in een stroomversnelling gekomen. Zelfde met Lientje. Allemaal voor de buhne geweest. Bedacht op de tekentafel en de media stuurt keurig alles bij. Voor iedereen wat wils, de honden huilen maar de karavaan trekt door.

  • Omtzigt is een judas en stemde altijd, altijd met het kartel mee…. nu ook weer met het voorstel van houwelingen en brandstof auto’s!!!!

 12. p.s. Als niemand het nog in de gaten heeft, en nog steeds wil geloven in een “redder” dan is er geen hoop meer. De tentakels van de Masons en de Chabad en hun strategie van lawfare zitten overal. Deze neocons verzieken de hele wereld en krijgen de vijwillige zowel als afgedwongen steun van vele naties, inclusief NL. Je moet hard gaan graven en spitten naar feitjes, en die kritisch naast elkaar leggen. NL is reeds een verloren zaak. Poetin heeft na Jeltsin iets moois opgebouwd in Rusland, maar vraag je eens af WAAROM hij de boel overnam na Jeltsin? Daar was een goede reden voor, die je nog niet weet. Ga ook eens kijken naar de betrekkingen van naties met Jerusalem, inclusief Hongarije. En steeds meer zul je er achter komen dat er niks veranderd is, en dat de dingen steeds meer door die achterbakse zwijnebende overgenomen wordt. Alles is vreselijk sinister, en wordt gemotiveerd door de verslaving aan Armageddon. Groeten.

  • Immortal,
   Ik benoem Omtzigt helemaal niet zo (als een redder), ik denk gewoon zeker anders over sommige onderwerpen, sommigen noemen mij nog steeds een schaap misschien, het zal allemaal wel, in een hokje heb ik nooit gepast.
   Ook al zou ik nu bijvoorbeeld echt helemaal meegaan in dat wij als mensen overgenomen gaan worden door een geheime organisatie, dan nog deed Omtzigt iets voor zijn medeburgers en daar heb ik respect voor, wat doen wij dan verder hier op deze site dan iets schrijven, wat fijn is om te doen natuurlijk, maar wat hadden die slachtoffers van die toeslagenaffaires daaraan dan? Hopelijk begrijpen jullie wat ik bedoel, je kunt het allemaal flauwekul vinden maar hele levens zijn kapot gemaakt door onze overheid, onder de coronatijd en ook onder die toeslagenaffaires die nog steeds niet zijn opgelost, kinderen pleegden zelfmoord, ik kan dat niet vergeten, probeer je daar iets aan te doen dan heb je mijn sympathie, in Heiligen of redders heb ik nooit geloofd want ik kom van origine uit de NH kerk, maar Fons Jansen zei vroeger al, naar de kerk gaan is geen kunst maar wel erover heen klimmen, mooier kan ik het niet maken, zo bezie ik een beetje de wereld, soms kun je ergens iets aan doen en soms niet, maar die het proberen die moet je steunen vind ik!

   • Beste Flardinga, ik krab even op mijn hoofd, want ik verwees niet naar Omzigt als een “redder” – maar in het algemeen. Ook ik zag dat Omzigt wel iets goeds aan het proberen was, maar niet gelukt. Vandaar hetgeen ik schreef over de tentakels. Uiteindelijk komt iedereen in die tentakels terecht. Ik ben blij als er nog wat goede mensen opstaan die het beste voor hebben met hun medemens en deze wereld, in daad en woord…

 13. Ergens hoop ik dat ze ons land en volk helemaal kapot maken….misschien eerst dan zullen de mensen opstaan. Alles wat er in Den Haag en Brussel rondschuimt moet aan de galg

 14. Hier in België hebben we de hele tijd achterover geleund geduldig zitten wachten; als die jongens klaar zijn dan eindelijk Frans Timmermans aan het werk…

  • In Vlaanderen is een verkrachter van drie jongens & influencer (collega van Eloise van Amsberg) veroordeeld tot een voorwaardelijke straf en mede-influencer Acid (Nathan Vandergunst) maakt zich daarover terecht heel erg boos.
   Hem wacht in het ergste geval twee jaar en een boete van 335.000, omdat hij de namen van leden van studentenvereniging Reuzegom uit Leuven heeft bekendgemaakt, die in de nabijheid verkeerden van de ontgroening met dodelijke afloop van eerstejaars student Sanda Dia in 2018. De betrokkenen zijn allen veroordeeld tot – kleine – geldboetes en werkstraffen, zodat hun carrières niet in gevaar komen.
   Ook bij onze zuiderburen werkt het old boys netwerk nog altijd perfect en wordt in de meeste gevallen geen recht gesproken.

 15. Durachuk februari 15, 2024 Bij 10:57

  Maar dan ook goed kapot maken. Zo kapot dat zelfs de derde wereld hier wegvlucht. En dan…. Dan bouwen we weer op en zijn we binnen 5 jaar economisch het sterkste land ter wereld. Mag Vlaanderen ook meedoen (als ze lief zijn) , die hebben ook nog steeds een paar mooie havens.

  • Gijp februari 15, 2024 Bij 11:10

   “Dan bouwen we weer op en zijn we binnen 5 jaar economisch het sterkste land ter wereld”

   Ja zeker met Oost-Europese bouwvakkers, lassers en andere Nederlandse vaklieden die niet meer bestaan, een leger van bankhangers en bank employees fiksen het wel even.

   “Hoe meer je hebt gestudeerd, hoe meer je wordt beloond. De hoog geschoolden in deze maatschappij, hebben geen idee meer hoe de wereld in elkaar zit. Hun hesenbibliotheek bevat enkel kennis uit boeken. Ze zijn het contact met het echte menselijke leven volledig kwijt geraakt, omdat ze hun kennis uit boeken hebben gehaald. Deze bevat enken nog informatie, die ons gevangen kan houden. En ze hebben het zelf niet in de gaten. Ambachtslieden zijn volledig verdreven en hebben gedwongen plaats moeten maken voor een weggooimaatschappij, waaruit alle kleur en schoonheid is verdwenen. De ‘Tel-lie-vision’, hersenspoelt dagelijks de massa met nep nieuws. Dit heeft tot gevolg, dat mensen meer en meer in robotten veranderen, en niet langer in staat zijn zelfstandig en kritisch na te denken.”

   – Harriet Algra

 16. Durachuk februari 15, 2024 Bij 10:57
  Gaat ook gebeuren Durachuk. Zolang mensen nog steeds niet (willen) zien wie er aan de touwtjes trekken overal, en WAAROM die lui hun zin door willen drijven (vw een zware neurotische aandoening om Armageddon voor elkaar te krijgen), dan komen we nergens. Want het zijn DIE gasten die gestopt moeten worden, maar niemand doet het, mede omdat weinigen het kunnen en ze ondersteunen elkaar niet in die strijd. Iedereen laat zich uiteindelijk in de reet naaien door die lui omdat ze van niemand anders steun krijgen om door te pakken. Je ziet het keer op keer, overal, ook met Omzigt nu. De Masons en de Chabad, het schorem onder de mensheid met tactieken die niets ontziend zijn, naaien de hele wereld. En iedereen op de forums maar janken en bleren dat niemand wat doet, en tweestrijd, en bijten en trappen, etc, dus de chaos wordt steeds groter, en de macht van die parasieten wordt steeds groter. Het is fijn om positief te blijven over bijv Rusland, en over een Orban, over het ego en de liefde, over een rood armbandje, etc, om jezelf toch nog een goed gevoel te geven, maar als je bij de vraag belandt WIE ZITTEN ER ACHTER en je gaat goed spitten, dan zinkt de moed je in de schoenen want dan knalt de ijskoude realiteit je hard tegen je zachtmoedige hoofdje aan.

 17. p.s. Nederland is in feite ook een feodale machtshebber. Het geweld op het wereldtoneel is niks minder dan een strijd tussen meerdere feodale machtshebbers die wereldcontrole willen – hun persoonlijke einddoel, hun levenswerk. Dit is nooit anders geweest. En in die feodale wedstrijden, nu in de globale arena, verliest Jan met de Pet zijn waarde en levensrecht. En hij krijgt bovendien nog een spuitje om zijn bek te houden tegenwoordig.

 18. Neem (niet) het voorbeeld van België, zeven kleine partijtjes (de 7 dwergen) klitten samen voor 51% te halen om de grootste partij uit de regering te houden.

  • Vlaams Belang heeft ingestemd met de lockdowns, avondklok & het pushen van de ‘vaccins’ in de beginperiode van de covid-19-leugen. VB-politiek leider Tom Van Grieken heeft zich ook laten ‘vaccin’eren en een booster genomen, althans als zijn verhaal klopt.
   Vlaams Belang is een hondstrouwe judasgeit aka controlled opposition.

 19. Hun tijden komen der aan van die corrupte WEF illegalen van eigenbelang en zelfverrijking met hun zwendel kabinetten en Regeringen van de onethische ongekozen criminelen van de Europese Unie waar geen mens op of voor gestemd hebben en geen grondrechten kunnen betreden tegen de weldoende mensheid die er niets mee te maken willen hebben en dat weten ze zelf het best Die Neo Nazi,s gezwel !!!!!

 20. Politiek is voor mij 1 grote poppenkast. Ik stem daarom al jaren niet meer. Verkiezingen zijn er om de burgers de illusie te geven dat hun stem er toe doet, hahah.
  Het machtsgeile varken Frans Timmermans kreeg van ” hogerhand ” natuurlijk de opdracht zijn riant betaalde baan in Brussel te beeindigen voor de rol als NL minister-president, om ons land verder te slopen door hier o.a verregaande CO2 maatregelen op te leggen.
  Timmerfrans zal de opdrachten van het WEF en WHO uiteraard strikt uitvoeren zodat de NL-inwoners uiteindelijk volkomen klem worden gezet.
  Want ja de machtswellusteling Timmer-mans is gezien zijn meedogenloze ijdele karakter, binnen ons politiek theater de meest geschikte persoon om als klimaatpaus ons land volledig de vernieling in te dicteren.

 21. nwe verkiezingen, stem massaal op de FvD (Beste partij in de politiek zolang een politiek systeem er nog is)

  is dat uit den boze? stem dan PVV of van Haga, maar verder niet.

 22. Da’s nou typisch Hollands smalle bekrompenheid. In plaats van ‘radicaliseren’ gaan ze twee jaar ‘informeren’.
  Terwijl het zo makkelijk is en helemaal geen schande, zelfs grote landen doen het.
  Zoals Rusland niet zonder Poetin kan, kan NL niet zonder Pinokkio, de Polderplakker.
  Ruttes sollicitaie bij de NAVO wordt een afzwaaier, daar zorgen de knoflookleden wel voor, want wéér een schijnheilige Calvinist…? Brrrr….
  Mevrouw Yessel, eh, köz (?), toch al geen sterk lijmstokje voor de wanhopige VVD, stelt maar wat graag haar mandaat ter beschikking. Et voilà: Rutte-5. Door niemand gewild, vaarrichting onbekend, evenals de duur van de formatie via de achterkamertjes, maar dan héb je ook wat!

   • maar dat is het leuke, we gaan het snel zien. Goed dat er meegekeken wordt vanuit de zuidelijke Nederlanden. Ik volg je. Die blijft demissionair zitten en wint de volgende verkiezingen glansrijk. Nederland er weer ingetuind. Hoeft niet zo te zijn, maar .. denk het voorlopig wel

 23. Competitie is zo ver gefragmenteerd in de duisternis van negatie en negativiteit, iedereen moet een mening hebben, voor kennis, dat het na de verkiezingen (dat is ook een soort competitie) gewoon doorgaat. Ik ben geen Wilders ‘type’ maar ik begrijp het wel. Hij won de verkiezingen simpel omdat het vorige kabinet viel over immigratie en de kiezers stabiliteit willen. Als de verkiezingen voorbij zijn, is iedereen verplicht samen te werken met de winnaar, en niet door te gaan alsnog op een of andere manier winnaar te worden. Wie niet samenwerkt, is een landverrader, en het lot beslist zo over hem of het land. Figuren als Omtzigt komen misschien stoer over of zijn dat. De dichotomie in de politiek ligt psychologisch gezien in het conflict tussen stoerheid en afhankelijkheid. Zij die stoer zijn, worden door een crisis steeds geconfronteerd met het feit dat ze toch ook afhankelijk zijn, want ze missen de intelligentie om dat te beredeneren. Sterker, hun stoerheid is ALTIJD de oorzaak van een crisis om stoer te ‘kunnen’ zijn. Het is het spreekwoordelijke verraad, waaraan de prestige van een politicus steeds meer wordt afgemeten. De vooroordelen liggen op het vlak dat iemand met een groot hoofd meer herseninhoud heeft. En hersenen worden gezien als de spieren, terwijl die twee bijna nooit samengaan.

   • Dan zullen het vast lieve beestjes zijn. Ik zou ook liever op de platworm promoveren als zo’n kleuterklas de hele dag in het gareel te houden.

 24. Ze begrijpen democratie en het nut van verkiezingen niet in De Heg (Den Haag). Toen Wilders aan de horizon verscheen, hoorde ik veel dubbelzinnig sarcasme om me heen. Ik kreeg ook te horen dat ik wel voor hem zou zijn, hoewel daar geen enkele aanleiding toe was. Ze hadden niks anders om mijn aandacht te trekken en als held uit de bus te komen. Maar goed ik hoef me niet te verdedigen, dus ik doe dat ook niet. Daarom, omdat ik geen ruzie maak en eigenlijk iedereen gelijk moet geven, was zijn opgang veilig gesteld.

 25. Pieter Omtzigt, zijn vrouw en ook zijn broer zouden allen connecties hebben met het World economic forum. En ik denk dat er vanuit die hoek enorme druk is uitgeoefend om nooit met de PVV in zee te gaan.

  • NSC is letterlijk een afkorting die het WEF ook gebruikt. Het WEF wil een New Social Contract met de wereld… de NWO dus. NSC is dus letterlijk de partij van de NWO… BBB precies hetzelfde. Hahaha… woon ik op een planeet met zwakbegaafden ofzo… iedereen blijft maar discussiëren en praten alsof al die partijen echt zijn. Hahaha… het is 1 partij… DE ELITE!!! De politiek is een toneelstuk. Ze slaan ons in het gezicht met bewijzen, zonder doekjes er om te winden.

   KOMOP!!!

   BBB??? Build Back Better… echt waar???
   NSC??? Zerr is an need for a New Sociaal Contract!!!

   Pfff… komop zeg… we worden totaal in de zeik genomen en mensen blijven maar praten over formaties en samenwerkingen en uitsluitingen. Hahaha… ze focken ons in ons gezicht en wij blijven het spel maar meespelen en praten over deze clownshow alsof daar de oplossing ligt.

 26. Opmerkelijk, beste lezers, dat noch Numan, noch één van de lezers, de centrale rol van de vrijmetselarij duiden. Al sinds begin jaren, 1980, met .:. .:. Lubbers en Van den Broek heeft NL enkel vrijmetselaar regeringen gekend. Balkenende was ook van de loge sekte, zoals Kok en Melkert en vele, vele anderen. Meer dan 40 jaar heeft de sekte ons land geregeerd. Andere landen hebben hetzelfde probleem. Omtzicht is een incident op een lange weg. Hij is niet het probleem, een detail van het lot, maar de “deep state”, dwz. de vrijmetselarij is aan het werk, en kan enkel uit de heersers positie geschopt worden door massale stemmen op de PVV en het FvD. 10% kan gemanipuleerd worden, maar niet meer. Ook zij, de vijanden, de groene khmer en de vrijmetselarij, willen de verkiezingen geloofwaardig houden. Frauderen, ja, maar met mate. De 37 PVV zetels zijn helaas niet genoeg. Daarom zal er eerst een Wilders regering moeten komen, in wat voor vorm dan ook. Al is het maar één dag, maar dan kan de Wilders regering met nieuwe verkiezingen het subversieve .:. vrijmetselaar systeem in voldoende mate overweldigen en neutraliseren, om een nieuwe NL soevereiniteit te bewerkstelligen, los van het mondialisme.

  • Wilders is één van de kopstukken van het vrijmetselaars systeem. Die vrijmetselaars zijn niet 40jr de baas, ze hebben al 1000jr volledige controle over ons land en sinds 1600 hebben ze een geldsysteem ingevoerd obv schuld en rentes om ons tot geldslaven/consumenten te maken. In 1666 heeft het vaticaan dat geldsysteem aan de rest van de wereld opgedrongen om de hele planeet in ca 400jr tot consumenten/slaven/junks te maken. Ze resetten ons om de generatie en de Great Reset waar wij nu in zitten is van het niveau dat ze het laatst hebben gedaan toen ze de bijbel (het grote boek van sinterklaas) introduceerden om mensen in hun macht te krijgen.

   • De Bijbel is onze enige hoop. Het is het enige boek dat het geldsysteem tot in de wortel veroordeelt. Wat de KK doet gaat volledig in tegen alles wat de bijbel zegt omdat de KK is geïnfiltreerd door de duivel, net zoals alle instituties – monetair-wetenschappelijk-medisch-technisch-politiek. De totale wereld waarin wij leven is volledig gecorrumpeerd. De bijbel noemt het niet voor niets ‘het groot Babylon’. Alleen God kan dat vernietigen en Hij zal dat ook doen – zeer binnenkort – door de terugkeer van zijn Zoon, Jezus Christus. De Bijbel geeft de kerk bepaald geen macht. De Bijbel was niet voor niets eeuwenlang een verboden boek. ‘Noemt niemand op aarde uw vader, want Eén is uw Vader, Uw hemelse, en u bent allen broeders’. Zulke boude uitspraken kan de Paus uiteraard niet gebruiken. Helaas lezen mensen de Bijbel niet en weet 90% van de christenen niet wat erin staat, zodat ze gemakkelijk te misleiden zijn, net zo gemakkelijk als niet-christenen, die ook geen notie hebben van wat er in de Bijbel staat. Ik zou zeggen: ga hem eens lezen. Hij is nu nog te koop. Straks niet meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in