Het begint langzaam en met tegenzin tot Westerse functionarissen en hun slaafse media door te dringen dat het tegenoffensief in Oekraïne aan het mislukken is. Niet alleen het twee maanden oude tegenoffensief, maar het hele conflict. Oekraïne heeft geen schijn van kans om te zegevieren tegen de superieure strijdkrachten van Rusland, schrijft Finian Cunningham.

Toch gaan het geweld en het moorden door. Geen diplomatie, vrede of gezond verstand. Waarom?

Nog maar een paar maanden geleden stonden de Westerse media vol bravoure met de bewering dat de wapens en training van de Verenigde Staten en de NAVO het tij zouden keren voor een “verbluffende overwinning” op Rusland. Vandaag berichten diezelfde media gedwee over een “slopend tegenoffensief” (Washington Post, New York Times, CNN) en “mislukte verwachtingen” (London Times).

Hoe kunnen we dit opvallende raadsel verklaren? De Verenigde Staten en hun Europese NAVO-bondgenoten hebben het regime in Kiev het afgelopen jaar voor maar liefst $100 miljard aan wapens geleverd, variërend van tanks voor op het slagveld tot Patriot-raketten. En de militaire geschenken blijven komen: de regering Biden heeft vorige week nog eens 12 miljard dollar voor Oekraïne aangevraagd. In de komende maanden zijn de VS en hun bondgenoten van plan om F-16 gevechtsvliegtuigen te leveren.

En toch zal al deze verbijsterende gulheid geen verschil maken voor de uitkomst van een uiteindelijke Russische overwinning. Natuurlijk zullen er tienduizenden Oekraïense soldaten meer sneuvelen en een grootscheepse kernoorlog met Rusland is een weerzinwekkend risico. Maar waarom gaat de waanzin door? Waarom onderzoeken Westerse politici en media geen diplomatieke alternatieven voor de eindeloze slachting?

Een fundamentele reden voor dit debacle en ultieme schandaal is de inherente slechtheid van het Amerikaanse militarisme. Het Amerikaanse militarisme en dat van andere westerse kapitalistische staten heeft niets te maken met het conventionele begrip van “militair” of “verdediging” met als doel het verdedigen van naties, of zelfs het winnen van oorlogen. Het primaire doel van het Amerikaanse en Westerse militarisme is het maken van winst voor privébedrijven, het militair-industrieel complex.

  Poetin onthult de waarheid over kwaadaardige, SATANISCHE westerse leiders die de wereld PLUNDEREN en de menselijke vrijheid vernietigen

De wapens zijn meestal veel te duur, overhyped en ontworpen voor eeuwigdurende consumptie. Neem bijvoorbeeld het in de VS gemaakte Patriot luchtverdedigingssysteem, of de Abrams tank, of de F-35 gevechtsvliegtuigen. Onafhankelijke militaire analisten zullen u vertellen dat deze systemen te dure troep zijn die niet echt het werk doen dat ze geacht worden te doen. Russische strijdkrachten hebben de Patriot en Westerse tanks met relatief gemak weggevaagd met superieure hypersonische wapens.

Michael Hudson, de gerespecteerde geopolitieke commentator en schrijver van het boek “Superimperialisme”, slaat de spijker op z’n kop als hij opmerkt dat het militarisme van de VS er niet op gericht is om die natie of haar bondgenoten te verdedigen – het draait allemaal om winstbejag van bedrijven. De wapens die door het militair-industriële complex van de VS worden gemaakt, zijn niet bedoeld voor de conventionele definitie van militaire prestaties, namelijk om de vijand uit te schakelen en gevechten te winnen.

“De wapens zijn bedoeld om enorme winsten te maken voor het Amerikaanse militair-industrieel complex,” zei Hudson in een recent interview met Steven Grumbine.

In het geval van Oekraïne, voegde hij eraan toe, zijn de wapens van de VS en de NAVO “bedoeld om te kopen en om aan de Oekraïners te geven, zodat Rusland ze kan opblazen. Maar ze zijn niet om mee te vechten. Ze zijn niet om een oorlog te winnen. Ze zijn bedoeld om opgebruikt te worden, dus je moet ze nu vervangen, met weer nieuwe aankopen.”

Het conflict in Oekraïne legt de lang gekoesterde hype en schertsvertoning van Amerikaanse en NAVO-wapens bloot. Het wordt op brute wijze ontmaskerd als een papieren tijger.

  Is de Verenigde Staten de beer aan het porren of is Oekraïne losgeslagen, of is het allebei?

Wat Hudson in feite beschrijft, is het totale bedrog en schandaal van de door de VS geleide proxy-oorlog in Oekraïne tegen Rusland. Het is een klucht in de stijl van Catch-22. Het is een truc om winst te maken door de Amerikaanse en Westerse militaire industrieën. Allemaal betaald door belastingbetalers in het Westen en met het bloed van Oekraïners die aan gruzelementen zijn geschoten of voor het leven verminkt zijn.

Dit is in wezen waar het Amerikaanse en Westerse kapitalisme om draait. Het economische systeem voor particulier winstbejag door de elite wordt aangedreven door militarisme en wereldwijde wapenexport. Het Westerse kapitalisme heeft de civiele industriële productie al lang opgegeven en wordt de laatste decennia gedomineerd door het militair-industriële complex, dat politici, media en wetgevers in zijn macht heeft om zijn bevelen uit te voeren.

De oorlog in Oekraïne werd uitgelokt door het NAVO-expansiedrang en de jarenlange strategische bedreiging van Rusland. De waarschuwingen van Moskou werden stelselmatig in de wind geslagen. Dat was onderdeel van de krachtmeting die de Amerikaanse uitvoerende macht van het Westerse imperialisme eiste om Rusland als geopolitieke rivaal te onderwerpen, op dezelfde manier als China het doelwit is. Maar daarnaast kwam de ultieme truc om wapens naar Oekraïne te sluizen. Niet alleen dat, maar de Europese lakeien zullen nu verplicht zijn om hun uitgeputte arsenalen voor de komende decennia aan te vullen door te kopen bij Raytheon, Lockheed Martin, Boeing, enzovoort. Het is een perfect gemanipuleerd systeem.

Het Russische leger is daarentegen ontworpen om zijn land daadwerkelijk te verdedigen. Russische wapens presteren beter dan de troep van de NAVO in Oekraïne, omdat de eerstgenoemde niet worden gemaakt voor particuliere winst en Wall Street-investeerders, maar om daadwerkelijk oorlogen te winnen.

  Britse verzoeken om uiterste voorzichtigheid voor 'Challenger 2'-tanks maken ze nutteloos voor Oekraïense leger

Daarom verliest Oekraïne dit conflict op rampzalige en verachtelijke wijze. De wapens die naar het regime in Kiev werden gesluisd, waren nooit bedoeld om “een natie te verdedigen tegen Russische agressie”. Dat was slechts de lachwekkende public relations hype om dure wapens te verkopen die door de Westerse belastingbetalers werden gefinancierd. Natuurlijk heeft het nazi-regime in Kiev de melkkoe uitgemolken met corruptie, maar het grotere probleem is de oorlogszwendel in het verrotte hart van het Amerikaanse kapitalisme en zijn militair-industrieel complex.

De Oekraïense marionettenpresident Vladimir Zelensky schreeuwt om meer wapens. Natuurlijk doet het corrupte regime in Kiev dat. Biden en Westerse politici roepen om meer wapens. Natuurlijk doen ze dat. Hun politieke financiering is afhankelijk van lobbyisten van de wapenindustrie. De Westerse media verdraaien de obsceniteit als “slijpend tegenoffensief”. Natuurlijk doen ze dat omdat ze opgesloten zitten in hun eigen leugens over de oorlog in Oekraïne.

Het corrupte regime in Kiev verzamelt burgers om ze naar een slachthuis te sturen, terwijl Amerikaanse bedrijven en Wall Street zich tegoed doen aan de winsten. En Westerse arbeiders en het publiek worden leeggebloed door bezuinigingen. Deze oorlog in Oekraïne is de gruwelijke belichaming van het Westerse kapitalisme.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De waarheid over de economische macht van Rusland: is het land echt zo klein en zwak als het Westen beweert?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat was de oorzaak van de Hawaiiaanse bosbranden waarbij tientallen doden vielen en de historische stad Lahaina in Maui verwoestten?
Volgend artikelSchokkend bericht van de Britten voor Kiev: “De Russen hebben een 4e en 5e verdedigingslinie gecreëerd” – Pentagon-analist: “Oekraïners zullen in de val lopen – Stop het tegenoffensief”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Geweldig artikel, grote klasse en de waarheid, volgens mij is dit systeem begonnen onder John F Kennedy en die de macht boven hem die aan het ontstaan was wilde elimineren, Kennedy zelf werd geelimineerd en zijn broer ook omdat zij die ontstane macht wilde dwarsbomen, nu zitten wij als mensheid nog steeds met dit Amerikaanse wapensysteem, die ten koste van alles willen blijven doorgaan met hun praktijken.

  • Ga aub niet de fam kennedy ophemelen! Denk terug aan Marlin Monroe, vies stinkend zaakje!
   Die fam is niks niet beter dan de fam Biden.

   • Lucifer,
    What is a name zou ik terug willen counteren aan U, maar even serieus, ik hemel Kennedy helemaal niet op, er worden dingen bij gehaald die ik niet zeg, ik schrijf alleen dat zij wel degelijk inzagen en probeerden om de geheime ontstaande regering boven de President te ontmaskeren en te dwarsbomen, dat zijn gewoon feiten en daarom zijn zij ook vermoord, ik weet ook wel dat zij uit een elitefamilie komen, maar dat zij expres zijn vermoord en allebei, kunt U daar ook geen respect voor hebben dan?

   • Adriaan,
    Zie mijn reactie op Lucifer, zit even evergrey te beluisteren, via youtube, misschien vind jij het ook wel heel goed, call out the dark drumcam, man man man, geweldig, ook zij hebben bijzondere teksten, maar ik dwaal af want het gaat over die fucking USA, komt er een evenwicht door de BRICS, daar hoop ik op, gegroet!

 2. Nog een tegenvaller voor de Verenigde Staten, door hun idiote boycot beleid lijkt alles in hun gezicht te exploderen.

  VIDEO: Iran heeft genoeg uranium om 15 nucleaire bommen te produceren

  De Iraanse politiek analist Emad Abshenas besprak het nucleaire programma van zijn land op een show van 12 augustus 2023 op Asharq News (Saoedi-Arabië). Hij zei dat voordat de nucleaire deal werd ondertekend, Iran genoeg uranium had om 20 atoombommen te produceren en dat het nu genoeg uranium heeft om 10-15 bommen te produceren als het maar wilde. Abshenas zei dat Iran geen kernwapens wil produceren, maar dat het de technologie en wetenschap heeft om dat te doen als het dat zou willen. Hij suggereert dat Iran zijn nucleaire programma zou kunnen gebruiken als onderhandelingsfiche, zodat de andere partij zijn sancties opheft. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/08/video-iran-has-enough-uranium-to-produce-15-nuclear-bombs/

  Bekijk de clip van Emad Abshenas.
  https://www.memri.org/tv/iran-political-analyst-emad-abshenas-iran-has-uranium-for-fifteen-bombs

 3. Sad, that the great America has been reduced to a laughing stock. After this humiliation how can any nation believe them or do business with them. One cannot help feeling sorry for them. It makes one wonder if they realise what other peoples think about them.

 4. Het artikel is zonder het noemen van de speech van JFK voor de pers onvolledig. Het noemen van de “secret societies” werd JFK noodlottig, high societie family of niet. Ontmaskering leidt tot moord. Daarom heeft JFK gelijk: de geheime genootschappen dienen te worden uitgeroeid. Daarom moet als eerste de vrijmetselarij verboden worden en de leden worden opgesloten, liefst levenslang omdat zij collectief 5 miljard mensen hebben geïnjecteerd met dodelijk grafeenoxide. Dit is massamoord met voorbedachte rade. Daarop staat wereldwijd de doodstraf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in