Met Kerstmis had ik een kort gesprek met een familielid over de oorlog in Oekraïne. Hij vroeg me wie er zou winnen en was verbaasd toen ik zei: “Oekraïne heeft nul kans om te winnen.” Die persoon leest enkele Duitse mainstream nieuwssites en kijkt naar de publieke tv-netwerken. Met die bronnen van “informatie” werd hem wijsgemaakt dat Oekraïne de oorlog zou winnen, schrijft Andrei.

Men kan dat excuseren met het feit dat hij nooit in een leger heeft gezeten en niet politiek betrokken is geweest. Maar toch zijn er enkele basiscijfers die vanaf het begin laten concluderen dat Rusland, het veel grotere, rijkere en meer geïndustrialiseerde land, duidelijk alle voordelen had. Mijn familielid heeft die gedachte blijkbaar nooit gehad.

De “westerse” propaganda is nog steeds vrij sterk. Maar zoals ik in maart vorig jaar al aangaf, verandert propaganda een oorlog niet en winnen leugens geen oorlog. De geloofwaardigheid ervan neemt af.

Voormalig Lt.Kol. Alex Vershinin, die er in juni op wees dat de industriële oorlogsvoering terug is en dat het “Westen” er niet klaar voor is, heeft een nieuw aanbevelenswaardig stuk gepubliceerd waarin de tactiek aan beide zijden wordt geanalyseerd, vooruit wordt gekeken en wordt geconcludeerd dat Rusland de oorlog vrijwel zeker zal winnen:

Uitputtingsoorlogen worden gewonnen door zorgvuldig omgaan met de eigen middelen en het vernietigen van die van de vijand. Rusland ging de oorlog in met een enorm materieel overwicht en een grotere industriële basis om verliezen op te vangen en te vervangen. Zij hebben hun middelen zorgvuldig bewaard en zich telkens teruggetrokken als de tactische situatie zich tegen hen keerde. Oekraïne begon de oorlog met minder middelen en vertrouwde op de westerse coalitie om zijn oorlogsinspanningen te ondersteunen. Deze afhankelijkheid dwong Oekraïne tot een reeks tactisch succesvolle offensieven, waarbij strategische middelen werden verbruikt die Oekraïne naar mijn mening moeilijk volledig zal kunnen vervangen. De echte vraag is niet of Oekraïne al zijn grondgebied kan terugwinnen, maar of het voldoende verliezen kan toebrengen aan de gemobiliseerde Russische reservisten om de binnenlandse eenheid van Rusland te ondermijnen en het land te dwingen naar de onderhandelingstafel te gaan op Oekraïense voorwaarden, of dat de Russische uitputtingsstrategie zal werken om een nog groter deel van Oekraïne te annexeren.

De Russische binnenlandse eenheid is tijdens de oorlog alleen maar gegroeid. Zoals Gilbert Doctorow opmerkt, maken oorlogen naties. De oorlog verenigt niet alleen bepaalde nationalistische delen van Oekraïne, die er nog steeds van dromen de Krim terug te veroveren. Hij verenigt ook heel Rusland. In tegenstelling tot Oekraïne zal Rusland er sterker door worden.

In oorlogen zijn slachtoffers te verwachten en de Russen, die zich de Tweede Wereldoorlog als hun Grote Patriottische Oorlog blijven herinneren, weten dat maar al te goed. Er gebeuren ook fouten en soms brengen slechte beslissingen van het leiderschap mensen op de verkeerde plaats waar de vijand hen kan en zal doden. Dat is wat er gebeurde in Makeyevka (Donetsk) op nieuwjaarsdag 2 minuten na middernacht. Ongeveer 100 Russische reservisten kwamen om. De Russische leiding wees erop dat zij werden gedood door Amerikaanse HIMARS-raketten. De voormalige Indiase diplomaat M. K. Bhadrakumar oordeelt dat dit een Amerikaanse escalatie was waarop waarschijnlijk zal worden gereageerd:

De realtime-inlichtingen tonen directe Amerikaanse deelname aan de gruwelijke operatie gericht op het nieuwjaarsfeest van de Russische rekruten, net toen het toasten begon. Natuurlijk is het opzwepen van de publieke opinie in Rusland tegen Poetin een kerndoel van de Amerikaanse oorlog.

  Twee Oekraïense generaals, tot 50 officieren en 20 buitenlandse huurlingen vernietigd in aanval op Kramatorsk - Russisch MvD

We betreden een grijze zone. Verwacht ook “chirurgische aanvallen” van de Russische troepen. Op een gegeven moment zal immers snel genoeg blijken wat boontje komt om zijn loontje betekent.

Sommige vergeldingsmaatregelen zijn al genomen. Gisteren meldde het Russische ministerie van Defensie dat meer dan 130 buitenlandse huurlingen zijn gedood bij aanvallen op hun bases in de buurt van Maslyakovka en Kramatorsk. Die Poolse soldaten zijn nu verdwenen. Het Russische leger zet ook zijn vrij succesvolle tegenaanvalcampagne voort:

Raket- en luchtaanvallen op een hardwareconcentratie bij het treinstation Druzhkovka (Volksrepubliek Donetsk) hebben geleid tot de uitschakeling van:

 • twee lanceerplatforms voor HIMARS multiple-launch rocket systems (MLRS) van Amerikaanse makelij;
 • vier gepantserde gevechtsvoertuigen voor in Tsjechië geproduceerde RM-70 Vampire MLRS;
 • meer dan 800 raketten voor MLRS;
 • zes motorvoertuigen, en tot 120 Oekraïense personeelsleden.

In het kader van de tegen-artillerie oorlog zijn twee lanceerinstallaties voor in de VS vervaardigde HIMARS MLRS, die werden gebruikt voor beschietingen van nederzettingen van de Volksrepubliek Donetsk, opgespoord en vernietigd in de buurt van Kramatorsk.
Drie in de VS vervaardigde M-777 artilleriesystemen zijn vernietigd op hun vuurposities bij Artyomovsk (Volksrepubliek Donetsk) en Chervonaya Dibrova (Volksrepubliek Lugansk).

Twee Oekraïense gevechtsvoertuigen voor Grad MLRS zijn vernietigd bij Volchansk (regio Charkov) en Serebryanka (Volksrepubliek Donetsk).

Twee D-30 houwitsers zijn vernietigd bij Kamenskoye en Gulyaypole (regio Zaporozhye).

Dat zijn vier HIMARS, drie M-777, wat Tsjechische ‘hulp’, 800 HIMARS-raketten en wat Oekraïense kanonnen die in één dag verloren zijn gegaan. Dat was waarschijnlijk meer dan het ‘Westen’ de komende maanden kan leveren.

Zelfs de New York Times merkt op dat Rusland Oekraïne en zijn westerse support uitput door er gewoon goedkope spullen tegenaan te gooien:

De Shahed-136 drones van Iraanse makelij waarop Moskou sinds oktober in toenemende mate vertrouwt, zijn relatief ongecompliceerde apparaten en vrij goedkoop, terwijl de reeks wapens waarmee ze uit de lucht worden geschoten volgens deskundigen veel duurder kan zijn. De productie van zelfvernietigende drones kan slechts 20.000 dollar kosten, terwijl de kosten voor het afvuren van een grond-luchtraket kunnen variëren van 140.000 dollar voor een S-300 uit het Sovjettijdperk tot 500.000 dollar voor een raket van een Amerikaanse NASAMS.

Dit bevestigt alleen maar het punt dat Alex Vershinin maakte. Rusland heeft voor zijn middelen gezorgd, terwijl Oekraïne, en de NAVO, hun spullen meestal hebben verspild in zinloze frontale campagnes tegen goed beschermde Russische troepen.

Yves Smith van Naked Capitalism wijst erop dat Vershinin de economische kant van de oorlog buiten beschouwing heeft gelaten:

Oekraïne is afhankelijk van het Westen om zijn regering te financieren, waardoor de uitdrukking “cliëntstaat” een nieuwe betekenis krijgt. De krimp van het Oekraïense bbp wordt voor 2022 geschat op 35-40%. In november raamde Oekraïne zijn begrotingstekort voor 2023 op 38 miljard dollar. Let wel, dat is voor essentiële diensten en is waarschijnlijk een onderschatting van de kosten en de gevolgen van de Russische aanvallen op het elektriciteitsnet. Nogmaals, vóór de aanvallen op het elektriciteitsnet schatte het IMF de begrotingsbehoeften van Oekraïne op 3 tot 4 miljard dollar per maand. Het financieringsgat van 38 miljard dollar zal gemakkelijk oplopen tot meer dan 50 miljard dollar.

En salarissen van leraren, pensioenen, reparatie van wegen en ziekenhuizen betalen, zijn niet het soort zaken waar het militair-industrieel complex rijk van wordt. Dit is een enorm bedrag voor het Westen. Euronews liet bij de bespreking van het toen geschatte gat van 38 miljard dollar sterk doorschemeren dat Oekraïne tekort zou komen: …

  De "wind of change" blies in de verkeerde richting

Yves Smith wijst er ook op dat, zoals we in maart al voorspelden, de pro-Oekraïense propaganda de oorlog niet echt oplost:

Last and not at all least, het succes van de Oekraïne-propaganda lijkt af te nemen, ondanks dat de media en politici hun best doen om de indruk te wekken dat het anders is. Lambert en ik waren beiden zeer verbaasd te lezen dat uit een recente peiling onder waarschijnlijke Amerikaanse kiezers (als in vermoedelijk politiek geëngageerd) bleek dat minder dan 1/3 dacht dat Oekraïne de oorlog aan het winnen was.

Om erachter te komen wie deze oorlog gaat winnen, kunnen we ten slotte wijzen op het interview dat de Oekraïense oorlogsleider generaal Valery Zaluzhny half december gaf aan The Economist:

Generaal Zaluzhny, die een nieuw legerkorps opricht, somt een verlanglijstje op. “Ik weet dat ik deze vijand kan verslaan,” zegt hij. “Maar ik heb middelen nodig. Ik heb 300 tanks nodig, 600-700 IFV’s [infanteriegevechtsvoertuigen], 500 houwitsers.” Het incrementele arsenaal waar hij naar op zoek is, is groter dan de totale gepantserde strijdkrachten van de meeste Europese legers.

Wat Zaluzhny eigenlijk zegt, is dat de oorlog verloren is als hij die middelen niet krijgt. Hij weet heel goed dat hij ze niet zal krijgen.

Dus hoe gaat Rusland verder richting het eindspel?

Dima van het Military Summary Channel besprak gisteren hoe twee grote bewegingen, één naar boven vanuit het Mariupol-gebied en één naar beneden ten westen van Kharkiv, alle spoorlijnen kunnen doorsnijden die West-Oekraïne verbinden met de oostelijke frontlinie, waar nu zo’n 80+% van het Oekraïense leger is ingezet.

Ik ben het ermee eens dat de beweging vanuit het zuiden zal plaatsvinden, maar ik ben minder zeker van de noordelijke tak.

Klik voor groot

Het Oekraïense leger is, net als het Russische, afhankelijk van spoorwegen voor transport over middellange en lange afstand. Geen van beide heeft voldoende vrachtwagens om de grote hoeveelheid voorraden te vervoeren die nodig zijn om de oorlog te ondersteunen.

Klik voor groot

Om zijn troepen te kunnen bevoorraden moet elke Russische zet de spoorlijnen volgen en links en rechts daarvan een veiligheidscorridor creëren. Sommige spoorwegen zullen door de gevechten beschadigd raken, maar Rusland heeft speciale spoorwegregimenten die getraind en uitgerust zijn om reparaties uit te voeren onder oorlogsomstandigheden. De beweging vanuit het zuiden gaat naar Pavlovgrad (Pavlovhrad), terwijl de beweging vanuit het noorden Kharkiv in het westen passeert en zich richt op Lozova. Als beide worden ingenomen, is het Oekraïense leger aan het oostfront volledig afgesneden van de rest van Oekraïne en zal het zich zonder bevoorrading moeten overgeven of sterven.

Beide zijn grote, 200 kilometer lange bewegingen waarvoor aanzienlijke hoeveelheden troepen nodig zijn. Maar na de mobilisatie en met vrijwilligers heeft Rusland 350.000 extra troepen die het kan inzetten. 75 tot 100.000 zijn voldoende voor elke zet, terwijl de rest de Oekraïense troepen in het oosten bezig kan houden en vast kan houden in hun positie.

Dan komt de vraag wanneer.

Door het huidige warmere weer dan normaal is de grond in Oekraïne nog niet bevroren en de modder zal in maart en april terugkeren. Dat geeft slechts twee maanden de tijd om vooruitgang te boeken. Als ik de Russische bevelhebber was, zou ik waarschijnlijk wachten en de zes droge maanden in de zomer gebruiken. Maar er zijn andere criteria, zoals politiek en economie, die een rol zullen spelen en die een eerdere actie noodzakelijk kunnen maken.

  Van "Steadfast Noon" naar één minuut voor middernacht - Gaat de NAVO over op nucleair?

Als het plan werkt, is de oorlog grotendeels voorbij. De Russische troepen zullen vrij zijn om zich overal in Oekraïne te verplaatsen, met weinig weerstand. De herovering van Kherson en Odessa zal dan een vrij eenvoudige en korte aangelegenheid zijn.

De grote vraag is hoe de VS zullen reageren. Als Oekraïne valt, hebben de VS en de NAVO hun oorlog tegen Rusland verloren. Dat zal ernstige politieke schade veroorzaken.

Thomas H. Lipscomb schrijft dat de oorlog verloren zal zijn omdat deze slecht gepland was en nooit van richting had kunnen veranderen:

De Amerikaanse militaire planning was ooit van wereldklasse. Maar wie zou een proxy-oorlog plannen tegen Rusland, een van de erkende meesters van de artillerie met veel betere luchtverdedigingstechnologie dan welke westerse dan ook, en vervolgens onze marionet Oekraïne uitrusten met inferieure wapens en slechts genoeg munitie voor zes maanden? En de Amerikaanse planners konden er toch niet omheen dat er geen productiebasis meer was voor herbevoorrading, en dat de NAVO-magazijnen praktisch leeg waren?

Dit zal verstrekkende gevolgen hebben:

Het huidige leiderschap van de Verenigde Staten is een stel totale idioten, verblind door ideologie, arrogantie en illusies over het nastreven van een “op regels gebaseerde” wereldhegemonie, een kans die al lang voorbij is, zoals onze prestaties in deze proxy-oorlog laten zien. De Verenigde Staten hebben misschien de Koude Oorlog gewonnen, maar de vrede verloren. Haar strategisch denken en haar leger zijn verouderd en de configuratie van zowel troepen als materieel is gebaseerd op veronderstellingen van het afgelopen millennium. De strijd voor een Grote Wereldwijde Reset onder een unipolaire Amerikaanse hegemonie is ook verloren. Het World Economic Forum is nu ongeveer even relevant als het Heilige Roomse Rijk. Het enige wat ze kunnen blijven doen is de steeds autoritairder wordende staten van het Westen terroriseren met stompzinnige beleidsvoorstellen.

De poging om Rusland te vernietigen heeft het land aangezet tot een uitbarsting van briljante diplomatie en leiderschap door Poetin en zijn team, die in stilte hebben vastgesteld dat de rest van de wereld de voorkeur geeft aan soevereiniteit en een multipolaire wereld. De “Pox Americana” van na de Koude Oorlog, zoals Larry Johnson het noemde, is voorbij. Historici van de toekomst zullen deze periode van de geschiedenis met fascinatie bestuderen. Weinig keren in de geschiedenis hebben zich zo snel zulke immense veranderingen voorgedaan.

Het effect van het verliezen van de oorlog zal merkbaar zijn in de mondiale en binnenlandse politiek. Het ‘westerse’ aanzien in de wereld zal worden aangetast en het leiderschap van de oorlogspartij zal een welverdiend pak slaag krijgen.

Maar zullen de VS dat laten gebeuren? Kunnen zij zich veroorloven deze oorlog te verliezen? Of zal het escaleren? Zelfs als dat de situatie waarschijnlijk alleen maar zal verergeren?

Ik heb nog geen idee hoe en wie in Washington over die vragen zal beslissen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins dreigement tegen de oligarchen: “Tuig en verraders”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse studie stelt vast dat COVID-19 vaccins de pandemie in stand hielden en het immuunsysteem deden falen
Volgend artikelHet Westen waarin wij opgroeiden is verdwenen – Wat overblijft is een zieke, perverse linkse versie van de Twilight Zone waar mensen zich nu identificeren als katten en honden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Ik ga al geen discussie meer aan met kennissen, tegen deze deze gehersenspoelde kun je niet normaal praten. De schok van verlies is voor hun rekening. Ik verwijt het Duitse volk van 1933 tot 1945 niets meer wel het huidig stomme volk wat nog niets geleerd heeft van de geschiedenis klappende voor nazi’s.

   • een op drie in de nazitop destijds in naziduitsland was van joodse afkomst….
    oekiestan was destijds ontzettend pro nazi en hebben dit nooit afgezworen….
    misschien toch maar ff minder main stream bs slikken????

    • LOL (((nikolaas((( oy vey jidf…..
     1 er waren een aantal mensen in de nazitop met gedeeltelijke joodse afkomst (geen voljoden( dus NEE een op de drie was niet van joodse afkomst
     2 joden hebben in 1933 via de new york times een globale boycott afgekondigd tegen duitsland ‘judea declares war on germany’ look it up shlomo
     3 bandera was een oportunist die idd even pro duits was om van de sovjets af te komen, al vrij snel toen de duitsers de oekraine ingenomen hadden begon hij tegen de duitsers te vechten en op te hitsen en heeft toen tijdens de rest van ww2 in duitse gevangenschap gezeten… https://en.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera (zelfs (((wikipedia((( jouw j vrienden geven dit toe…(

     ik vind het ook jammer dat de rabbi tijdens het metzizah bpeh ritueel aan jouw schlong heeft gezogen waardoor je aan herpes lijdt maar jouw j disinfo werkt hier niet (((nikolaas(((

     jij slikt (((msm((( bs mishpugga.

     • Waarom reageer je zo onvriendelijk. Je bent hier onder medestanders die graag willen leren, maar je schiet en spuugt om je heen. Help ons verenigen en deel wat je weet ipv mensen zo neerbuigend naar de grond te praten. Laten we eenheid vormen ipv met elkaar vechten. We hebben 1 en dezelfde vijand.

      • leuke tactiek (((naam((( geleerd bij de nctv?
       nikolaas en anderen pushen hier disinfo/leugens, ga jij je daar maar lekker mee verenigen..

       ps noem even die vijand….

       tip het zijn niet de nazis (ook al wil de j msm je dat laten geloven(

       succes met het noemen!

       wedje leggen of je dat gaat noemen of niet? fifty fifty dat je wat gaat noemen 99 procent dat je de verkeerde noemt

       succes

      • boertje nctvmedewerker 3

       geen van deze 3 nctv medewerkers heeft de vijand genoemd

       gaan ze ook niet doen

       de artikelen zijn zeer goed rommel, laat je niet in de maling nemen door een van deze drie trollfarm medewerkers

  • Rob het is bij mij net zo.
   Trouwens ook over het hele covid debacle,is dit hetzelfde.
   Hoe komt dat toch?
   DE MEDIA❓‼️In hapklare brokken toebedeeld……..‼️Hoe ziek, hoe stom. ❗️
   Ik heb een zeer nabij persoon die medisch specialist is. Moet je nagaan…….. ik moest hem over de Pfizer papers vertellen, toen droop hij af………. En schrok zich rot……. met 1223 doden in de testfase…… daarna spreken we er vrijwel niet meer over…..
   Persoonlijk denk ik dat vanwege geen tijd en geen interesse om jezelf eens te verdiepen in wat er echt gaande is in de wereld er ook geen kennis is. “ Bij gebrek aan kennis gaat een volk ten onder….”❗️

   Dit is Ook zo met de oorlog Ukraine….. geen belangstelling…… lekker WOKE doorgaan met je leven……
   Lekker op vakantie gaan is de slogan, dat doe ik ook graag en vaak, maar als ik eerst een prikje moet halen haak ik af.
   Dan maar effe geen vakantie. Mijn gezondheid ZONDER PRIKJE GAAT VOOR.
   Misschien Kan ik a.s.zomer weer gezond op Reis, als deze oorlog het tenminste toelaat.
   Een oude slogan luidt : AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL DE WAARHEID ACHTERHAALD HEM WEL.
   Hou vol leef je leven. En blijf oprecht tegenover jezelf en anderen. Eenmaal zullen ze het ook weten.
   Hopelijk is het dan niet te laat…..

  • @Rob,
   Het is inderdaad wat U ook schrijft, er zijn zoveel dingen die doen denken aan toen Nazi Duitsland in Rusland vreselijk te keer ging en hele dorpen hebben uitgemoord, weet ook dat bijvoorbeeld Charlie Chaplin opriep om als Geallieerden met de Russen mee te vechten om die Nazi’s te verslaan, hij werd keihard aangepakt daarvoor, nu ook alleen al oproepen voor vrede maakt je als burger al een Putinaanhanger, zelf heb ik op het werk een Servische collega en met hem kan ik prima praten maar dat is slechts 1 persoon, hij benadrukt ook dat hij de Amerikaanse aanval op Belgrado nooit zal vergeten vanwege Kosovo die onafhankelijk werd door die Amerikanen terwijl dit gebied gewoon onder het Servische land onderdeel was, het is soms fijn om daarom hier je ei kwijt te kunnen want ook kan er in het priveleven met weinigen over praten, sommige onderwerpen hierop de site zijn zover van mijn bed qua denken en soms geef ik effe een ander geluid, dat is ook nodig.
   Hoe lang gaat die ellende nog door in die proxy oorlog?
   Ik hoop dat er eens vrede komt, daar heeft de meerderheid van de mensen profijt van, enkelen verdienen nu heel veel geld, over de lijken van anderen.

 2. Ik heb moeite met de stelling dat als Generaal Zaluzhny de wapens krijgt waar hij om vraagt hij dan de oorlog zou kunnen winnen.
  Zolang de Russen heer en meester in de lucht zijn zullen deze wapens niet genoeg zijn omdat de luchtmacht ontbreekt.

  • Zaluzhny belooft dat als hij die wapens krijgt, kan winnen. Hij zal die dan toch eerst moeten krijgen. Dat is onwaarschijnlijk, want die zullen inmiddels uit de strategische reserves van de nato landen moeten komen. En als hij ze dan toch heeft gekregen moet hij nog waarmaken dat hij ermee wint. Met de zelfmoord strategie van de oekraine zijn die wapens zo weer op, zonder strategisch resultaat, maar ze hebben toch de burgers in de Donbass er nog even mee kunnen terroriseren.
   Oekraiense/westerse bluf.

 3. Een land dat tegen zichzelf vecht, dat wil zeggen een land met een intern etnisch conflict kan zich nooit sterk opstellen tegen een externe vijand.
  Indien een deel van de eigen bevolking als de vijand wordt beschouwd dan ben je niet 1 land meer.
  De Oekraïne als land bestaat daarom niet.

  • Nederland, oftewel Nederlalaland dus ook niet, want de NCTV heeft vele burgers als de vijand bestempeld. We zullen van al het crapuul af moeten en een nieuwe Bataafsche Republiek moeten creëren.

  • Daarom vertrouw ik die Musk ook niet.
   Net zo goed dat ik heel argwanend ben of Poetin echt oprecht is.
   Waarom heeft Poetin de verdragen met WHO, UN, IMF, WORLD BANK, BIS niet opgezegd.
   Waarom ontwikkelde Rusland het mRNA Sportnieuws?

   Blijf altijd argwanend ook al hoop ik dat Rusland wint.
   Ik denk dat zowel covid , deze oorlog, het klimaat allemaal gebruikt worden om ons uiteindelijk arm te maken en ons op die manier de digitale gevangenis in te drijven.

   Zowel MIR van Rusland als CBDC zijn beide digitale munten.

 4. Gewoon kernwapens gebruiken president Poetin, en de totale NATO vernietigen en niet te vergeten de USA zelf totaal uitschakelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in