Het rapport van de Britse inlichtingendiensten over het verloop van het tegenoffensief is volledig ontmoedigend en uiterst onaangenaam voor Kiev en Zelensky.

Volgens de Britse diensten zijn de Russische troepen begonnen met het opzetten van een 4e en 5e verdedigingslinie in de risicogebieden, waardoor elke tegenaanval in dit stadium vrijwel onuitvoerbaar en onmogelijk is, bericht Warnews24/7.

In wezen zeggen de Britten dat het Oekraïense tegenoffensief een jaar moet worden uitgesteld en in het voorjaar van 2024 onder betere omstandigheden en met een betere voorbereiding moet worden uitgevoerd.

MI6: De Russen hebben een 4e en 5e verdedigingslinie gecreëerd

“Het Oekraïense tegenoffensief kan uiteindelijk vastlopen op de verdedigingslinies die door het Russische leger zijn gecreëerd, het Russische opperbevel heeft besloten om de verdediging in de risicogebieden te versterken,” meldt de Britse inlichtingendienst.

Volgens de Britten is Rusland begonnen met het creëren van twee extra verdedigingslinies in de risicogebieden waar Oekraïense troepen op de een of andere manier dreigen op te rukken.

De 4e en 5e zullen dus worden toegevoegd aan de drie verdedigingslinies die al zijn opgericht. Waar deze zich precies bevinden wordt niet vermeld, maar de Britten hebben hierover al informatie doorgestuurd naar de Generale Staf van de strijdkrachten van Oekraïne.

“MI6 heeft nieuwe informatie naar het kantoor van de president en de generale staf gestuurd, waaruit blijkt dat Rusland begonnen is met het opzetten van een 4e en 5e verdedigingslinie op die plaatsen waar de strijdkrachten van Oekraïne hebben kunnen oprukken,” zeggen Oekraïense bronnen.

Volgens Britse analisten verloopt het tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten erg langzaam, en in dit tempo zullen de Oekraïense strijdkrachten de Russische verdediging niet binnendringen.

  Zelensky's nieuwjaarstoespraak onthulde veel meer dan hij van plan was

Bovendien geeft zo’n tempo de Russische troepen de kans om nog twee verdedigingslinies te creëren, deze te vullen met troepen en uitrusting en nieuwe mijnenvelden aan te leggen die onoverkomelijk zijn geworden voor het Oekraïense leger.

Zelfs als de eerste drie verdedigingslinies doorbroken zijn, wat onwaarschijnlijk is, zullen de Oekraïense strijdkrachten op nieuwe stuiten, en om die te overwinnen zal Kiev niet langer over de krachten en middelen beschikken.

Volgens de commandant van de ondersteunende strijdkrachten, Dmitry Gerega, bestaat de gefaseerde Russische verdediging uit verschillende stroken van 10 tot 40 kilometer elk, hun dichtheid is vrij hoog.

Deze stroken omvatten antitank mijnenvelden, antitank loopgraven, betonnen piramides (drakentanden), anti-tank “egels” en draadobstakels. Het is bijna onmogelijk om deze verdedigingslinies te overwinnen.

Bovendien leggen de Russen vaak mijnen op zo’n manier dat ze niet verwijderd kunnen worden. Om mijnenvelden te overwinnen is er dus een groot aantal genie-eenheden nodig, maar die zijn er niet en beschikken niet over de benodigde speciale uitrusting.

Volgens hem zijn er op dit moment 5 geniebataljons gevormd. Tegelijkertijd is een klein aantal, ongeveer 200 militairen, in het buitenland opgeleid. Tegen eind augustus zullen nog eens ongeveer 150 soldaten van de Oekraïense strijdkrachten in het buitenland opgeleid worden en de gelederen van de genie- en mijnopruimingseenheden aanvullen.

De Russen hebben de “Surovikin Linie” versterkt

“De Russische troepen hebben zich niet beperkt tot de aanleg van de “Surovykinlinie”, de bouw van versterkingen is niet gestopt en gaat door,” melden Oekraïense deskundigen en Westerse analisten, die enkele details geven van wat er gebeurt.

  Enkele maar interessante opmerkingen over de oorlog in Oekraine

Volgens hen is er een uitbreiding van de verdedigingslinies van de Russische strijdkrachten in de richtingen Zaporizhzhya en Avdeevsky (Bakhmut).

De eerste video toont de veranderingen in de periode van 5 juni tot 1 augustus, d.w.z. tijdens het lopende tegenoffensief van de Strijdkrachten van Oekraïne.

Systematische satellietbeelden tonen een deel van het gebied bij het dorp Andreevka in het district Melitopol in de regio Zaporizhzhya, waar gewerkt wordt aan het verbeteren van oude en het creëren van extra vestingwerken.

De tweede video toont een deel van het gebied bij het dorp Kodema in het Bakhmut-district, waar de Russen een compleet versterkt gebied aan het creëren zijn.

In de periode van 2 tot 27 juli hebben Russische militairen daar een uitgebreid netwerk van versterkingen aangelegd.

Opgemerkt moet worden dat het Oekraïense leger de eerste verdedigingslinie van de strijdkrachten van de Russische Federatie bij het Tokmak-gebied in de regio Zaporizja nog niet heeft benaderd.

Pentagon Analyst: Oekraïners zullen in een val trappen!

“In het geval van een doorbraak in de eerste verdedigingslinie van het Russische leger, zullen de Oekraïense strijdkrachten in de val lopen, omdat ze een tegenaanval zullen krijgen van Russische reserves,” zei voormalig analist bij de Council on Foreign Relations in het Pentagon, Barry Pozen, volgens Foreign Policy.

Barry Pozen merkt op dat “het Oekraïense offensief en het Westerse vertrouwen in het succes ervan misschien gebaseerd waren op de veronderstelling dat het Russische leger niet over de nodige reserves beschikt.

Maar nu blijkt dat deze veronderstelling onjuist is, heeft het waarschijnlijk weinig zin voor Oekraïne om de huidige inspanning vol te houden, want zelfs als het diep in Russisch gebied doordringt, zal het waarschijnlijk te maken krijgen met zware Russische tegenaanvallen onder de slechtst mogelijke omstandigheden.

De Oekraïense strijdkrachten zullen verzwakt en verspreid zijn als gevolg van eerdere gevechten. Tegelijkertijd zullen ze te maken krijgen met een ernstig munitietekort.

Bovendien zal de snelle opmars tot diep in het door de Russische Federatie gecontroleerde gebied de Oekraïense troepen treffen. Ze zullen worden aangevallen met artillerie, raketten en UAV’s.

Tegelijkertijd zal de achterhoede van het Oekraïense leger onvermijdelijk aangevallen worden door de Russische luchtmacht, die de laatste tijd veel preciezer opereert dan aan het begin van de oorlog.

En de Oekraïense strijdkrachten hebben geen ervaring om in dergelijke situaties op te treden.

In zo’n situatie heeft het geen zin om het Oekraïense offensief voort te zetten,” concludeert Barry Pozen.

  We zijn dichter bij WOIII dan ooit! De door de VS gesteunde Oekraïne gaat de kerncentrale van Zaporozhye aanvallen!

Bekijk de twee video’s van de nieuwe Russische versterkingen en de foto.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video’s: Amerikaans PATRIOT raketsysteem vuurt 30+ raketten af boven Kiev, maar wordt uitgeschakeld door Russische treffer – Update – VS bevestigt treffer op Patriot-systeemVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Amerikaanse kapitalisme en waarom de overvloed aan “wonderwapens” naar Oekraïne geen verschil zal maken
Volgend artikelWesterse pers fetisjiseert Oekraïense geamputeerden terwijl epidemie van ledematenverlies groeit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Eén of twee kilometer is inderdaad langzaam in twee maanden.. Wat wel snel gaat is het aantal doden bij de Oekraïne maar dat zou het westen een reet roesten

 2. Deze oorlog is opgezet door de CIA en Mi6, en Rusland heeft hun kruiwagentje in de poep gereden. Oftewel: ze hebben verloren voor ze hem goed en wel begonnen waren.

  Eigenlijk is dit een grote schoonmaakactie voordat de situatie echt gevaarlijk werd. De aanval is de beste verdediging.

  Ik speel al jaren strategiespellen, ja ook schaken, en de beste manier om een tegenstander van zijn plan af te houden is hem van zijn stuk te brengen. Doe wat hij niet verwacht. Val hem aan met voordat hij klaar is met positioneren.

  Spioneer en verken zodat je ziet wat hij doet. Kruip in zijn hoofd om te voorspellen wat hij van plan is. Verzamel een overmacht en sla hard toe. En vooral: zorg dat je logistiek door loopt. Aanvoer van backup. Een constante stroom van versterking zodat je door kunt drukken.

  De slechtste wanhoopsstrategie is langzaam nieuwe troepen binnendruppelen op een versterkt gebied. En dat is precies wat de NATO nu doet.

  Rusland gaat het zuiden versterken en statisch houden terwijl ze via het noorden de logistiek verder gaan verhinderen. Lastig om bij Odessa te komen zo, maar dat komt waarschijnlijk als laatste met een snelle uitbraak als het gevaar van insluiting minimaal is omdat Oekraïne geen troepen meer heeft.

 3. De slechtste wanhoopsstrategie is langzaam nieuwe troepen binnendruppelen op een versterkt gebied. En dat is precies wat de NATO nu doet.

  Hier heb je hem.

  En wie profiteert en wie moet het met bloed bekopen. Ik denk dat Rusland en de NATO beiden profiteren. Ze willen naar een wereldregering, ik wil weer terug naar mijn eigen buurt, dorp, gemeente. Donder op met die gestoorde hoogvliegers.

 4. Rusland moet NU, Kiev ‘carpet’ bombarderen, een NATO specialiteit trouwens , tis wel geweest , slechter kan deze CIA/Deep State farce niet worden , het volgende is nucleair , wie heeft de kloten aan zn lijf ?!

  • Nee, dat zou het zaad planten voor de volgende oorlog.

   Kiev is de bakermat van Rusland. Het is een onderdeel van hun geschiedenis. De Russen houden van Kiev.

   Zulke lompe tactiek zou daarom op 2 manieren hun eigen glazen ingooien zijn.

 5. Wat de MI6 vertelt, moet je nooit geloven.
  Wat is het nut van zoveel verdedigingslinies?
  Niets, niks, nada.
  Kost alleen maar enorm veel resources en totaal niet nodig.
  Dit is hooguit de aanzet naar aftocht.

 6. In wezen zeggen de Britten dat het Oekraïense tegenoffensief een jaar moet worden uitgesteld en in het voorjaar van 2024 onder betere omstandigheden en met een betere voorbereiding moet worden uitgevoerd.
  en denken dat putin daarop zit te wachten?
  die gaat gewoon door nu.

 7. Waarom gaat Poetin door, sinds Meidan zijn de Russen zich natuurlijk aan het bewapenen want ze zagen hem aankomen. 8 jaar later vallen ze in, geen totale oorlog, gewoon grote broer beschermd de zussen in de Donbass.

  Als Poetin had gewild was hij wel door gegaan. 8 jaar voorbereiding is echt heel veel. Of Poetin is een totale lul, dat kan ook,

  Uiteindelijk komt alles bij elkaar en streven ze naar een wereldregering en vrijheidsstrijders willen weer terug naar hun jeugd en zien het aan. Waar is het toch misgegaan? En hoe lossen we het ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in