Volgens het Telegramkanaal Soldier of Fortune heeft een thermobarische munitieaanval geleid tot aanzienlijke verliezen onder het militaire personeel van de Strijdkrachten van Oekraïne.

De video die de auteur van het kanaal na de inslag plaatste, toont de resten van Oekraïense soldaten in door Rusland ingenomen posities. Op de video is te zien dat de menselijke resten ernstig verbrand zijn.

De locatie waar de video is gefilmd is niet gespecificeerd.

U kunt hem naar eigen inzicht bekijken. (WAARSCHUWING: Schokkende beelden!)

Het lijkt erop dat de aanval is uitgevoerd met behulp van een zwaar vlammenwerpersysteem (bekend onder de Russische initialen als TOS) dat munitie gebruikt die enorme explosies veroorzaakt.

Door het gecombineerde effect van hoge temperaturen, granaatscherven, schokgolven en hoge druk van thermobarische munitie werd het doelwit vernietigd.

Het vernietigingsmechanisme tegen levende wezens in een thermobarische bom komt als een combinatie van de drukgolf en de daaropvolgende rarefactie of vacuüm die de longen scheurt. Slachtoffers raken ernstig verbrand als zij de brandende brandstof inademen.

De TOS-1A, die is gebaseerd op het T-72 gevechtstankchassis, kan worden bewapend met maximaal 24 ongeleide 220 mm thermobarische raketten met een bereik van zes tot tien kilometer. De raketten van het systeem zijn bewapend met een krachtige brandstofluchtexplosiekop. Het systeem is ontwikkeld om infanterie, gepantserde voertuigen en versterkte constructies, zoals loopgraven, tunnels en grotten, te verslaan.

Het Russische leger heeft sinds het begin van zijn speciale operatie in Oekraïne actief gebruik gemaakt van TOS-1A-systemen tegen Kievse troepen. Een verbeterde versie van het systeem, genaamd TOS-2, werd ook getest tijdens de operatie. De TOS-2 is gebaseerd op een Ural terreinvoertuig. Het is ook bewapend met krachtigere raketten met een groter bereik.

  Nederlandse Admiraal Rob Bauer vertelt Oekraïne nieuwe troepen te blijven opstellen

Het Russische leger gebruikt nog steeds actief Solntsepyok-systemen langs de hele frontlijn van Donbass. Bijvoorbeeld in Bakhmut:

Via Pravda & Southfront.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nieuwe beelden uit Oekraine tonen vernietigende kracht van Russische TOS-1A raketlanceerder (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNeocons raken in paniek over Oekraïne
Volgend artikelDeSantis ondertekent wet die doodstraf toestaat voor kinderverkrachters in Florida
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • En morgen hangt op veel plaatsen in dit land weer braaf de vlag half stok en gaat het Koninklijk paar waarschijnlijk weer met een uitgestreken gezicht staan kijken bij een dodenherdenking…
   Trieste video’s weer, triest dat het nodig is voor Rusland om zich op deze wijze de wrede Azov-nazi’s aan te pakken, zij aan zij met slecht getrainde dienstplichtigen die niet willen vechten…
   Wie klaagt dat het gebruik van deze vlammenwerpers wreed is dient ook te kijken naar hoe Japanse soldaten door de Amerikanen met vlammenwerpers werden bestookt op Okinawa en hoe wreed de Amerikanen Noord Korea, Vietnam en Irak hebben gebombardeerd.
   Hitler werd volgens beschuldigingen geholpen door Ford en GM, deze keer wordt Zelenski geholpen door de NAVO.
   -zucht-

   • Edo mei 3, 2023 at 11:47

    Ja beste daar werd ik decennia geleden al moe van, ik weet niet wat mij bijna tot kotsen aanzette om dit monarchische toneelspel zo snel mogelijk weg te zappen. het mooiste vond ik toen ik erachter kwam dat de Damschreeuwer het hele Koninklijke zooitje en hun walgelijke aanhang doen op rennen zette.

    https://youtu.be/A3LUFZINT9c

    • Ik sta er wat milder in, Adriaan. Maar vooral de afgelopen paar jaren heb ik het wel degelijk als buitengewoon hypocriet ervaren om Bevrijdingsdag te vieren terwijl de ongevaccineerde mensen werden buitengesloten door de samenleving…
     En wat Maxima nu doet met het promoten van die digitale gevangenis, nou ja, I rest my case…

   • Inderdaad beste Edo. Maar bij mij hangt niks en klokslag 8 uur ga ik nu voor de 3e jaar. Rammstein afdraaien met links 2.3.4 …. we hebben niks geleerd van toen . Dus ik ga daar ook geen rekening meer mee houden . Begin steeds meer te snappen waarom hitler een hekel aan de joden had.

    • Opmerkelijke actie, Peter! Wat we wat jou betreft hadden moeten leren is me niet helemaal duidelijk vanwege die laatste opmerking, het afslachten van Joden op bevel van Hitler was wat mij betreft net zo fout als recent het opzettelijk massaal laten doodspuiten van mensen met een mRNA-‘vaccin’ in opdracht van Gates.
     De meeste Joden die toen vermoord zijn waren relatief onschuldig, de meest foute Joden zaten veilig in Amerika.
     Israel was een hel voor ongevacineerden, erger dan Nederland nog, maar ook nu zitten de meest foute Joden veilig in Amerika, vrijwel zeker ongevaccineerd.

   • Willy Lages was een Duitser die in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog ging werken bij de Politische Polizei in Brunswijk, die in 1936 opging in de Gestapo. Medeverantwoordelijk voor de deportatie van Joden uit Nederland naar concentratie- en vernietigingskampen in Duitsland en bezet Polen, betrokken bij executie Van de verzetsman Johannes Post en andere verzetsstrijders o.a. de schrijver A.M. de Jong en Hannie Schaft.
    Koningin Juliana, die grote gewetensbezwaren tegen de doodstraf had, weigerde tot tweemaal toe dit doodvonnis te ondertekenen, [b]dit overigens zeer tegen de zin van het kabinet.[/b]
    Bij Koninklijk Besluit van 23 september 1952 werd het doodvonnis omgezet in een levenslange gevangenisstraf. Op deze gratieverlening volgden meerdere demonstraties.

    Dit gaat over gratie voor zogenaamde “kopfgeldjaegers” jodenjagers, silbertanne kommando’s,
    Dus 7 jaar straf in een nette gevangenis voor de beestachtige jacht op nl burgers, types die per stuk 10tallen tot honderden joodse burgers verzetsmensen, veelal ondergedoken kinderen en bejaarden op de trein hebben gezet naar hun vernietiging……

    Op paaszaterdag 1954 ging Lages over tot het rooms-katholieke geloof. Het vormsel werd hem toegediend door de [b]pauselijke internuntius Paolo Giobbe. Peter en meter waren zijn raadsman en Tweede Kamerlid Karel van Rijckevorsel en diens echtgenote[/b]. Whaaat ??????
    Lages werd per 24 februari 1955 in Breda geïnterneerd. Nadat alle andere oorlogsmisdadigers, zowel in Breda als in de rest van Nederland, vrijgelaten waren Whaaat ??????
    Minister van Justitie Ivo Samkalden verleende hem op humanitaire gronden een strafonderbreking van ’ten hoogste drie maanden’ Whaaat ??????

    Ja die mensen in de kampen kregen ook vaak genoeg een straf onderbreking.
    All die kabinetjes waren FOUT NA DE OORLOG

    • Het is een duivels dilemma hoe je als mens met misdadigers moet omgaan. Of je nou koningin, advocaat, rechter of minister bent. Mede vanuit de gedachte dat wanneer je iemand net zo slecht behandelt als dat die persoon anderen heeft behandeld, dat je jezelf dan verlaagt tot het niveau van de misdadiger die je bestraft. Maar ik begrijp je boosheid volkomen!
     Mensen die principieel tegen de doodstraf zijn hebben die mening vaak omdat ze zich aan de tien geboden willen houden of om vergelijkbare ethische redenen. Of dat ook zo was voor Juliana kan ik niet beoordelen, dat laat ik aan God over (waar ik zelf in geloof, maar ik heb ook volledig begrip voor mensen die niet in God geloven vanwege de vreselijke dingen die op deze planeet gebeuren). Zelf zou ik bijvoorbeeld niet verantwoordelijk willen zijn voor de doodstraf van iemand vanwege de mogelijkheid, hoe klein ook, dat er een grote vergissing is gemaakt.
     Vandaag zag ik toevallig dit filmpje, over een Amerikaanse agent waarvan je eerst de indruk krijgt dat hij wel schuldig zal zijn geweest, maar in het laatste deel van het filmpje wordt duidelijk dat de kans groot is dat hij onschuldig was en onterecht een straf van 263 jaar kreeg:
     https://www.youtube.com/watch?v=wk4SX0nDUEQ
     Wanneer iemand niet de doodstraf krijgt, dan is er in elk geval nog de mogelijkheid om het proces opnieuw te doen wanneer er grote fouten zijn gemaakt.
     Wat al die kabinetten betreft: er zaten politici tussen die fout waren, maar ook die wél het beste voor hadden met dit land.
     Het is niet voor niks dat Vrouwe Justitia een blinddoek draagt. Ik ben blij dat ik geen rechter ben.

     • Vergissingen worden er zowiezo gemaakt.
      Ik denk dat de juridische taak hier in dit specifieke geval bestaat uit het zuiveren van de maatschappij. Tenslotte het gaat hier niet over een kruimeldief maar over oorlogsmisdaden (Aan het front) En misdaden tegen de menselijkheid (ver achter het front) tegen de eigen landgenoten
      .
      Dus je trekt ergens een lijn, zit je er boven dan vuurpeloton.
      Zit je er onder dan ben je vrij of gevangenis straf, etc voor tussen categorie.

      Daarna kun je zeggen; de rotte appels zijn verwijderd de burger maatschappij en het hele staats apparaat !!! is weer schoon. We kunnen verder.

      Ontdek je een fout of nieuwe gegevens? Dan publieke rehabilitatie van zo’n persoon dood of levend. En als nog vuurpeloton voor de oorlogsmisdadiger.

      Ja filmpjes…. daar zit hele knappe propaganda bij, amis zijn daar echt briljant in maar vlak ook ons eigen land niet uit, juliana aan de spruitjes…
      Soms moet je zo’n filmpje echt uitpluizen en doorpraten met anderen om te weten wat er nu echt te zien was, het vermeende onderwerp, de beeld selectie, de muziek, de knipjes, de beeld overgangen, etc etc.
      Smu.edu Propaganda – Institute for Propaganda Analysis

    • Justice delayed = justice denied
     Nederlandse overheid zegt nog steeds te speuren naar ww2 oorlogsmisdadigers (Deze waren effectief tieners toendertijd – dus onschuldig want levenslange indoctrinatie, geen keus, uitzichtloze situatie)
     Nederlandse overheid zegt nog steeds te streven naar teruggave van ww2 geroofde goederen. (Hoe dan na zo’n lange tijd? Er zijn geen getuigen meer, papieren werkelijkheid).
     Wat verteld ons dit?
     EXTREME HYPOCRISIE VAN ONZE OVERHEID IN DIT DOSSIER

     Die softe naoorlogse aanpak, maakte dat ook de kleinste foute nederlander, die met nsb ledenkaart, armenzwaaierij en een mud aardappels in de kelder voor vele decennia na de oorlog tot een sociale paria en outcast werd gemaakt – en zijn ook niet meer zo dol op de oranjes.

     De criminelen die door wilhelmina en juliana na de oorlog werden beschermd waren mogelijk betrokken bij een nl staybehind netwerk met opdracht tot infiltratie en collaboratie van de bezetter. NL raakte wel vaker bezet tijdens de laatste paar honderd jaar; engelse oorlogen – colonien kwijt, napoleon heel nederland bezet, en oranjes naar uk uitwijken waar hun geld ook al was en ze verwikkeld worden in uk machinaties – effectiev agenten worden voor mi6.
     Juliana s mammoet huwelijks reis is spionage trip.
     Na napoleon, vredes overeenkomst tussen oranjes en patriotten. kritiek patrioten word gehoord, willem 1 is goede koning die economie een grote boost geeft. Maar patrioten leiders worden onder willem 1 een voor een geelimineerd. Waar komt macht oranjes vandaan ? Nauw, daar vandaan dat stay behind netwerk.

  • Ja Adriaan, hoe kun je nou als gewoon burger lopen juichen over oorlogen, ik weet ze wilden niet luisteren en dat jarenlang niet, inderdaad het is een hel, en nu denk ik even niet aan Hell ain t a bad place to be met Bon Scott nog op zang bij ACDC.
   Hoe lang gaat het nog door voordat de VS inzien dat niemand Rusland zal kunnen verslaan?
   Ook denk ik ineens aan Kate Bush met armydreamers, ook toepasselijk maar ook misschien wel erg pacifistisch.

   • flardinga mei 3, 2023 at 11:23

    Ja beste Flardinga ik sta achter Rusland, maar de vernietiging van zoveel Oekraïense en Russische jongens vind ik verschrikkelijk, trouwens elke oorlog. Denk dat de Deep State en Washington psychopaten té ver zijn gegaan om zonder hun gezicht te verliezen en op een fatsoenlijke manier het ongedaan kunnen maken, nou dat lukt niet meer, de VS hebben zich over de hele Zuiderlijke wereld gehaat gemaakt.

    Speciaal voor jou Flardinga
    https://youtu.be/VWG4-4Y6Z60

    *******

    Nogmeer dood en geweld

    Russische BMPT ‘Terminator’ vernietigde Oekraïense troepenposities. Nu het grondgevecht tussen Rusland en Oekraïne heviger wordt, hebben de Russische troepen beweerd dat hun BMPT-2 Terminator een opwindende gevechtsprestatie tegen Oekraïne vertoonde.

    https://youtu.be/tjXPmn5eim0
    https://youtu.be/LNHM_joLr1o

    Paniek in Oekraïne (03 mei) De Rus zet geavanceerdere T-90M-tanks in om westerse tanks in Bakhmut te vernietigen
    https://youtu.be/zTK9Rxk-8Ng

    Russische kamikaze-drone “Lancet” vernietigt Oekraïense T-80-tank. UAV “Lancet” zet actief werk voort in de speciale militaire operatiezone. Het nieuwe doelwit van de “kamikaze-drone” was de T-80BV-tank van de strijdkrachten van Oekraïne.

    https://youtu.be/6jLSkWWk6qc

    Vreselijke beelden!! Russische kamikaze-drone vernietigt een Oekraïense patrouilleboot in de rivier de Dnjepr

    https://youtu.be/fkuIie3N89w

    Brute aanval!! Russische elite luchtlandingstroepen jagen op en vernietigen Oekraïense troepen in Bakhmut

    https://youtu.be/BZXAObFGWY4

    Rusland heeft lanceersystemen ingezet die in staat zijn om dodelijke thermobarische raketten naar Oekraïense doelen te sturen, zo vertelde een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris dinsdag aan verslaggevers. vroege stadia van de militaire campagne. Volgens schattingen van het Pentagon heeft Rusland in de loop van het zesdaagse conflict meer dan 400 raketten op Oekraïne afgevuurd, waarvan de meeste ballistische korteafstandsraketten. Maar Amerikaanse functionarissen houden vol dat Russische troepen, en niet Oekraïners, op dit moment degenen zijn met een moreel probleem.

    https://youtu.be/fC1TP-Roqj4

    Vandaag || Rusland zet 7 Sukhoi Su-34 jachtbommenwerpers in om bommen af ​​te werpen boven de stad Kharkiv

    https://youtu.be/YEZeW75nHR4

 1. … een hel gemaakt doordat sommige deelnemers aan vroegere vredesonderhandelingen en verdragen zich niet houden aan hun afspraak…

  Bijna iedere oorlog word door vooral bankiers gefinancierd en vaak ook aangestuurd middels hun politieke slaven.

  Als wij als mens willen leven is een andere staatsvorm waarin leiders niet kunnen worden opgekocht of ingehuurd door multinationals en schimmige organisaties/ sekten een absolute noodzaak, net als grondwetten die de burgers de macht garanderen en ze de middelen verschaffen hun rechten te verdedigen tegen misbruikers.

 2. Dit is nou oorlog. Thermobarische bommen zijn volgens mij conventioneel, en vallen dus niet onder de per verdrag verboden ABC-wapens. Dat is wel het geval met het B-wapen genaamd ‘Covid-vaccin’, dat veel en veel meer doden heeft en nog zal veroorzaken. En dat onder onschuldige non-combattanten. Vergeet ook HAARP niet, dat, zo geloof ik, tienduizenden burgerslachtoffers in Turkije en Syrië heeft veroorzaakt. Verheet ook niet die gruwelijke video van stervende Russische soldaten in die sloot, op wie een C-wapen vanuit een Oekraïene drone is geworpen, onder triomfantelijke muziek.
  Misschien dat de Russen met dit soort wapens en beelden erin slagen om de gesloten gewetens van de neocon-duivels die nu aan de macht zijn in de V.S. open te breken.

 3. Triest dit allemaal. Voor zowel de jongens aan de Russische- als aan de Oekraïnse kant. Het zal je kind maar zijn die in deze onzinnige oorlog op gruwelijke wijze wordt vermoord. Het merendeel staat er ook helemaal niet achter, ze worden gedwongen. De propaganda-epidemie draait op volle toeren, ook aan beide kanten.
  De grote heren lijkt het allemaal niet te deren dat Oekraïne plat gebombardeerd wordt, EU staat straks netjes klaar om alles weer op te bouwen. Van ons geld. Zelensky weet dat maar al te goed. En Zelensky die hier om meer wapens komt smeken, op een herdenkingsdag, ze laten hier hem alles zien van onze defensie!!! Waarom?! Om op te scheppen wat wij nog over hebben of was Zelensky lekker aan het shoppen?! Ik vertrouw die vent ook voor geen meter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in